Bankacılık.

Sağlıklı olduğunu bilmiyodum çok mantıklı o zaman sağlıkta işsiz kalınmaz yani herkes bencede kendi bölümünde uzmanlaşmalı.Ek olarak bizim bütün sülale nerdeyse bankacı diyebilirim. Bir kuzenim yeni Çalışma ekonomisi bölümünden yani lisanstan mezun oldu banka sınavlarına girdi kazansaydı ilk gişeden başlicaktı.Başka bi kuzenim 2 yıllık okuduğunda banka olamadı diye açıktan 4e tamamladı sonra girdi sınavı kazandı uzun süre gişede çalıştı evlenince işten çıktı.Böyle baktığım zaman anlaşılıyorki lisans okuyan bile gişede çalışınca önlisansa resmen tenezzül edilmiyor.Zaten sebep bu ki ben önce muhasebe yani önlisans okuyup bitirdim sonra işe yaramicağını anladığım için dikey geçiş sınavı ile maliyeye geçtim şuan hem uludağda maliye okuyorum hem çift anadal yaptığım için yine uludağda kamu yönetimi okuyorum ek olarakta açıktan dış ticaret okuyorum.Aynı senede üçündende mezun olup 4 diploma alıcam. Sonrada muhasebe raporlama alanında tezsiz yüksek lisans yapıcam. Anlatabiliyomuyum.Yani çünkü yok iş yok doğru düzgün okul peşinden koşmayana iş yok. Çok net gördüm bunu.Birazda geç gördüm ama en azından pişmanım keşke yapsaydım diceğim bir dönemde değilim. Bu arada çalışma ekonomisi okuyan kuzenim HALA iş bulamadı evde oturuyor. Türkiye şartları. Geberene kadar okumayan adama şu sandalyeden kalk bu masaya otur demiyolar. İllede okul illede bilgi.Bugün önlisansla bankaya girebilse yarın banka eleman çıkarırken yine ilk çıkarılıcak olanlar onlar olucak. Okuduğuna değmez desem yeridir.
O yüzden sevgili konu sahibi madem böyle bir durum var, o zaman sağlıktan devam derim.Başkada bişey demem.
acaba şehirden şehire mi değişiyor bu durum. kimi arkadaş demiş ki iş çok kimi diyorki lisansa bile iş yok. kafam çok karıştı inan.

kesinlikle katıldığım bir nokta var ki çalışmayana ekmek yok.. ben üni.deyken cvmi doldurmak, kendimi geliştirmek için çok çaba sarf ettim onun faydasını görüyorum.. bankaya girer girmez bireyselde başladım gişede bir tayin sebebi ile yer olmadığı için 4-5 ay kadar oturdum o kadar. dolayısıyla ister bankacı ister sağlıkçı ister ne olursa olsun konu sahibinin çok çalışması ve kendini sağlam geliştirmesi lazım.. kolay lokma yok maalesef..
Kesinlikle katılıyorum.

hemşirelik zor geliyorsa bankacılık intihar olur heralde gerçekten aşırı stresli bir meslek. hemşirelikteki manevi avuntuda yok ne yazıkki.. bankacılar savunmaya geçmesin hemen ama çok sevmek lazım bence yapabilmek için.
denemek lazım

dene tabii ki. ben başka alanlarıda göz önünde bulundur derim. lisans mezunu isen formasyon dene mesela yada akademik dene

pardon da kimse herşeyi anasının karnında ögrenmiyor.
evet öğrenmiyor, bu yüzden bir işi yapabilirim diyebilmek için araştırmak gerekli bu kadar temel bir kavramı bilmeden girmek istemenize şaşırdım.hem siz direk bankaya nasıl girerim girebilirmiyim üzerine açmışsınız konuyu, tüm gün masa başında oturan rahat bir meslek olarakmı görüyorsunuz

X