• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankacılar

bende eski bir bankacı olarak bankadan nefret etmiş birisiyim
zaten kriz nedeniyle çıkarlmıştım
tam da nişanlanacağım zaman
çok ağlattılar beni

ben de 2 yıllık bankacıyım.bazen isyan ettiğim bazen de iyi ki bir işim var diye şükrettiğim bir meslek benim için bankacılık.
sabır ve güleryüz isteyen en zor mesleklerden birisi.bankacıysanız mümkünse aynı şartlarda bir eş bulmalı insan kendine.memurla falan evlenilirse bence çok zor.anlayışlı bir eşe de sahip olmak zorundasınız.
bankadan bankaya farkeder bankacılık mesleği.her yerde aynı değildir.ondan bazısı memnun bazısı nefret eder.
tekrar seçim şansım olsa bankacılığı seçmezdim ama şu an için nefret etmiş bir durumum yok.nişanlımla aynı bankadayız.aynı mesleği yapmak benim için avantaj

kızlar 2 sene halkla ilişkiler okudum şu an dikey geçişle işletme 3 sınıftayım bankacı olmak istiyorum internetten araştırıyorum ama sınav tarihleri hakkında bilgi alamadım bana bu konuda bilgi verirmisiz alımlar ne zaman

memurlar.net adresinin forumlarında özel sektör başlığı var.bu başlık altında tüm bankalarla ilgili yazışmalar var.orayı takip etmenizi şiddetle tavsiye ederim

cicişlerim merhaba. benim bir sorum olacak. aslında erkek arkadaşım adına soruyorum bu soruyu. önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Biraz uzun yazabilirim ama okumaya inanın bence.
1.konu tıbbi sekreterlik; Üniversitelerde tıbbi sekreterlik bölümünü okuyan arkadaşların istekleri doğrultusunda bu kurslara denklik özelliği getirilmiş ve önceden 3 ay süren bu kursların süresi 6 ay olmuş.6 ay sonunda sınava giriyorsun ve sınavı geçersen elinde 4 sertifika oluyormuş. müfredatta ise ünide ki bölümde gösterilen dersler gösteriliyormuş. bilgisayar işletmenliği,netsis muhasebe ve tıbbi sekreterlik konuları öğretiliyormuş 6 ay boyunca. sanırım yeni yılla birlikte artık sertifikasız eleman çalıştırılmayacakmış. peki bu kursa gidip bu yolda ilerlersek eğer(kpss ile kamu ve memurluk dışında) özel sektörde iş bulma imkanı nasıl olur? kpssye girip devlete çalışmak istersen puana göre atama sırası bekleniyormuş ki çetrefelli bir yol. eğer özele girilirse devlet hastanelerinde ki gibi cumartesi-pazar tatil olup 5-5.30 dedin mi mesai biter mi özelde de? sektörde kalifiye eleman ihtiyacı fazlaymış. eski jenerasyondan tıbbi sekreterim diyenler daha pcyi açmayı bilmiyorlarmış kulağıma geldiği kadarıyla. Tıbbi Sekreterlik nedir, ne iş yapar, ücret ve mesai saatleri nelerdir? birinci mevzuatım bu...
2-bankacı olmak;aranızda bankada çalışan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. bankalar önlisans mezunlarını genelde call center veya kredi kartlarına yönlendiriyorlarmış. bende lisansı(aöf iktisat 3.sınıf) bitirdikten sonra bu tıbbi sekreterlik mi yoksa bankacı olmak mı arasında kararsızlık yaşıyorum. her ikisi de masa başı ofis içi ve her ne kadar bankalarda paydos saati 5.30 gözükse de sayımdı mesaiydi kasaydı derken çıkış belli olmuyormuş. yani sabah 9, akşam şanslıysan 7 yoksa belirsiz olan bankalarda da cumartesi-pazar tatil oluşu önemli bir avantaj. hafta içi mesai saati uzun olsa da amerikada olan kuzenimin söylediğine göre çokta kafaya takılmamalıymış. elin amerikalıların alayının hafta içinde işi gücü business olurken -evden işe işten eve kafası yani- haftasonu sosyalleşiyorlarmış. yani mesai saati bakımından çokta handikap değil nasıl olsa haftasonu tatil. benimde sorum burada başlıyor işte. gene kamu veya devlet bankaları dışında özel bankalarda iş bulma imkanı, yazılı sınav, birebir mülakat derken bunların kaçına torpil işlemesi lazım ya da sıfır torpille tırnakla kazarak özel bankaya girme şansı var mıdır? ve üç aşşağı beş yukarı maaş konusunda bilgim var ama genede bankacılık nedir, ne iş yapar, ücret ve mesai saatleri nelerdir? hangi yolda ilerleyip kariyer kasmak daha mantıklı bir davranış olur sizce.

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

arkadaşlar ortalama saat kaçta çıkıyordunuz işten. bende bankacı olmayı istiyorum ama sürekli herkesin gece yarılarına akdar çalışıyoruz demesi yüzünden soğumaya başladım. ben ziraat ya da vakıfbank istiyorum sınavalrına hazırlanmaya çalışacağım elimden geldiğince. ve muğlada yaşıyorum kaçta çıkarım girersem bu bankalardan birine

4,5 senedir bankacıyım yöneticilerim yüzünden nefret ettim bankacılıktan.Eşim de başka bi bankada o da nefret ediyo.
Ben 8 de gidip akşam 6 da eve geliyorum genel müdürlükteyim.
Eşim 9 da gidiyo ama akşam çıkışı belli olmuyo 10 dan sonra eve geldiğini bilirim,çünkü o şubeci.
Bu yöneticiler soğuttu beni işten,aslında çalışmayı severim.
Artık evime gidip yemek temizlik yapmak istiyorum.
Bu bankadan nefret ediyorum.
Zaten aldığın cücük kadar maaş eşşek gibi çalışıyosun.
Adam gibi bi bölüme denk düşersen ne alaaa

bankacılık sabır işi gerçekten.. sevmezsen yapamazsın.. gerçi artık bitmek bilmeyen hedefler sevdirtmeye engel olmuyor değil ama :36:

ben ziraat bankasında staj yapıyorum sürekli onlarla beraberim gişe aslında en basit bölüm genel olarak kullanılan tek bir program var onun işe başlamadan eğitimi veriliyor sonrasında zaten başlayabiliyorsunuz gişede olmanın tek zorluğu kasada açık çıkabilir. Bireysel kredilerde çalışanlar acayip rahatlar zaten yaptıkları birsey yok ki :D müşteri gelir tc kimlik numarası alınarak baska bankalara borcları varmı falan bakıyorlar kkb diye birsey var acılımını bilmiyorum :D onu çıkarıyolar Formu dolduruyorlar ( stajer olarak bu görev bize düşüyor :D ) sonra imzalar alınıyo onaya gidiyor. müşteriler geldiğindede kasadan kredi kullanımı yapılıyor o kadar. Ticari kredilerinde basit olduğunu kendilernden duydum ama o konuda pek bi fikrim yok sadece şirket falan sahipleri yüksek meblaqda kredi cekmek istediğinde bireysel krediye değil ticari krediye gidiyor. ayrıca maaşlarıda öyle 700 800 değil :D En düşük gişe görevlisi 1,500 diye biliyorum sonucta orası banka önce çalışanların gözü doymalı :D

allah yardımcınız olsun kardeşimden biliyorum kızkardeşimde bankacı.. Çok zor işiniz gerçekten çok zor.. :31:

ben ziraat bankasında staj yapıyorum sürekli onlarla beraberim gişe aslında en basit bölüm genel olarak kullanılan tek bir program var onun işe başlamadan eğitimi veriliyor sonrasında zaten başlayabiliyorsunuz gişede olmanın tek zorluğu kasada açık çıkabilir. Bireysel kredilerde çalışanlar acayip rahatlar zaten yaptıkları birsey yok ki :D müşteri gelir tc kimlik numarası alınarak baska bankalara borcları varmı falan bakıyorlar kkb diye birsey var acılımını bilmiyorum :D onu çıkarıyolar Formu dolduruyorlar ( stajer olarak bu görev bize düşüyor :D ) sonra imzalar alınıyo onaya gidiyor. müşteriler geldiğindede kasadan kredi kullanımı yapılıyor o kadar. Ticari kredilerinde basit olduğunu kendilernden duydum ama o konuda pek bi fikrim yok sadece şirket falan sahipleri yüksek meblaqda kredi cekmek istediğinde bireysel krediye değil ticari krediye gidiyor. ayrıca maaşlarıda öyle 700 800 değil :D En düşük gişe görevlisi 1,500 diye biliyorum sonucta orası banka önce çalışanların gözü doymalı :D

mesaj sayının 5 olduğunu göze aldınca bunları sırf dalga olsun diye yazdığını düşünüyorum.
bu kadar basitmi yani.
sen sanırım bankadan içeri hiç girmemişsin bile canım.
ileridede Allah seni bankacı yapsın diyorum başkada bişey dememe gerek yok yani ;)
bundan iyi beddua olmaz valla :)))

mesaj sayının 5 olduğunu göze aldınca bunları sırf dalga olsun diye yazdığını düşünüyorum.
bu kadar basitmi yani.
sen sanırım bankadan içeri hiç girmemişsin bile canım.
ileridede Allah seni bankacı yapsın diyorum başkada bişey dememe gerek yok yani ;)
bundan iyi beddua olmaz valla :)))

Msj sayıma bakınca yeni üye olduğumu anlaman gerekirdi bankaya girmediğimi değil ;)
Her Banka aynı diye birsey yok Ben bankacıların içinde yaşıyorum şu An sizin bankaya bilemicem ama Bana inanmak zorunda değilsin tabi bu senin kendi Tercihin. yazdıklarımı okuduğunda bence yalan söylemediğimi anlaman lazımdı bankaya hic gitmediysem kkb yi falan nasıl biliyorum senin mantığına şaştım açıkcası :20: Bankacılıktan bu kadar korkmaya gerek yok bence şubedekilerle yönetmenlerler yönetmen yardımcılarıyla aran iyiyse servis yetkilisiyle falan bence zor birsey yok hersey diyalogdadır diye düşünüyorum sonucta sürekli insanlarla muhattapsın laf anlatmak bazen gercekten zor oluyor haklısın tabi müşteri üstüne müşteri geliyor ama severek yaparsan zor olmaz diye düşünüyorum sen benden kat kat daha deneyimlisin yaşadıklarını bilemem tabi.

yazdıklarınıza hiç katılmıyorum.daha doğrusu size bunları anlatanlara. bankacı adayları sakın bu ifadelere bel bağlamayın. bankacılık böyle birşey değil. bir kere ticari krediler hiç kolay değildir. şirket finansalları mali tabloları sun, teklif gir haydi gen. müd. den reddedildi. güncelle. o da ne müşteri geldi kredi almaya.daha kredi teklifiniz onaylanmadı. ama müşteri bağırıyor. kredi dediğiniz ayrıca sadece nakit para demek değil. gayri nakdi krediler de işin cabası.
bu örnekler yetmediyse kızışan piyasa koşullarının doğurduğu rekabet sonucu bölge müdürlüklerinin baskı ile önlerine hedef adı altında koydukları ürün satma zorunluluğu. deli gibi banka ürünü satmak zorundasın..daha milyon şey sayarım size.

Son düzenleme:
Hayırlı oLsunn :) İnş. bende olurum 2 yıllık meslek yüksek okulu bitirince bisey değişiyomu bir bilgin varmı ?

canım bende 2yıllık bankacılık yüksek okul mezunuyum ama bırakmadım geçiş yaptım iktisata tabi onunda katkısı oldu sende geçiş yap hem biraz şans işi hiç ummadığın anda çıkıyo karşına

canım bende 2yıllık bankacılık yüksek okul mezunuyum ama bırakmadım geçiş yaptım iktisata tabi onunda katkısı oldu sende geçiş yap hem biraz şans işi hiç ummadığın anda çıkıyo karşına

Teşekkr ederm :) Bnde öyle yapıcam meslek yüksek okuluna gidicem 2 yıllık sonra sınavla 4 yıllığa tamamlıycam inş olur (:

bende bankacıyım 6 ay önce işi bir bıraktım şimdi çalışmıyorum ama sanıldığı kadarda çok basit bir meslek değil özellikle şubede falan değilde genel müdürlükte çalıştıysanız inanın çok yoğun geçiyor artık banka için ünv bitirmek falan bir avantaj değil bir sürü ünv. mezunu var spk lisansıda isteniyor artık hemen hemen bütün ilanlarda ben kafaya koydum spk lisansı almaya karar verdim

Back