bankacı mı öğretmen mi?

belissima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2007
80
1
Merhaba arkadaşlar sizin yorumlarınızı bekliyorum,
Öğretmenlik mezunuyum ama atanamadım. Kpss moralimi tamamen bozdu ve bende başka iş sahaları düşünmeye başladım. Bankacı olan ya da olmayan arkadaşlarım siz olsanız hangisini isterdiniz? Öğretmenlik mi bankacılık mı? Ayrıca bankada çalışan birisi ne kadar maaş alır?

cissemciğim hangi bölüm mezunusun. Bizim bölümünde taban puanı 89 da kalmıştı geçen sene .Fen bilgisi öğretmenliği mezunuyum. Üstelik sınavdaki netlerime baktımda bu senede umudum yok.Bankacılığı soruyorum ama yinede gönlüm öğretmenlikten yana.Sadece 3yıldır uğraşıp atanamamak beni bu düşüncelere itti. Seneye tekrar çalışmayı göze alamıyorum. Ne olacak bilmiyorum çok kararsızım.
Diğer arkadaşlar, sizede yorumlarınız için teşekkürler.

Kariyer guzel bir şey ama bir bayan olarak ben öğretmenlığı tavsiye edrim.Eşimin üniversiteden br arkadaşı vardı bankacı kısa zamanda kayseride bi bankanın merkez şubesınde çok guzel yerlere geldi.Bankacılık zor yukseldikçede mesai saatleride yukselıyo yuku de ağır evlendı ve öğretmenliğe geçtı çok yoruluyorum eve gelince bırak yemek hazıtlamayı kılımı bile kıpırdataıyorum bunca sene karıyer diye boşuna zamn harcamışım xdedi bıraktı bi komşum genç kız o da bankada aklım olsa diyo hemşirelik okurdum asla bankacı olmazdım dıyo.Yınede tercıh senin ama sonunda bir anne olacaksın annelikle beraber yurutebileceğin en uygun meslek saat olarak öğretmenlık psıkoloklarda genelde bunu söyluyo hakkında hayırlısı olsun

cissemciğim benim 3. girişim sınava. Geçen sene 82 aldım, bu puanında yetmeyeceğini düşünüyorum. Dersaneye gelince dersaneye hiç gitmedim. evde oturup pekala düzenli bir şekilde çalışmak bence aynı şeye gelir gibi geliyor. kitap olarakta yargıya ve ihtiyaca çalıştım. yargı çok ayrıntı(tabiki sınavdan sonra öyle olmadığını anladım), ihtiyaçta özet bir kitaptı(tekrar için güzeldi).tabiki ne kadar güzel olduğu da malum. Senin netlerin nasıl? Benimki gy gk 96 eğitim 78, yani hiç umudum yok.

teşekkür ederim canım, umarım herşey istediğin gibi olur. İl isteme gibi bir lüksüm yok zaten, atanayım da neresi olursa olsun diyorum.

bankacılık derim iki mesleği karşılaştırınca çünkü ;
öğrenmenlerin 20 yıl çalıştığı maaşı biz en çok 5 senede alabiliyoruz.performansınız iyiyse yükselebiliyorsunuz.ben vezneden başlamadım.iş akıştayım bir sene sonrada bireysel yönetmen olmayı planlıyorum ve onların aldığı maaşları buraya yazsam ağızınız uçuklar.zor meslek diyorlar bankacılık :) her iş zordur.belli bir düzen oturttuğunuz zaman herşey güzel olur emin olun.ayrıca bir arkadaş kademen yükseldikçe mesai saatleride yükseliyo diye bir şey söylemiş.ilk defa duyuyorum bunuda,böle birşey yok.özel ve devlet bankası diye ayırırsak özelde 7-8 o civarlar iş biter.devlette 5 te paydos edilir.
siz bence öğretmenlik yapmalısınız çünkü o yönde eğitiminiz var.bankaya girersiniz çökezlersiniz çok bunalırsınız bilginiz olmadığı için.zaten iktisadi bitirmiş sırada çooook kişi varken sizin bankacılık yapmanızda haksızlık diye düşünüyorum.
herkes bildiği işi yapsın ki verim sağlansın ..

bankacılık derim iki mesleği karşılaştırınca çünkü ;
öğrenmenlerin 20 yıl çalıştığı maaşı biz en çok 5 senede alabiliyoruz.performansınız iyiyse yükselebiliyorsunuz.ben vezneden başlamadım.iş akıştayım bir sene sonrada bireysel yönetmen olmayı planlıyorum ve onların aldığı maaşları buraya yazsam ağızınız uçuklar.zor meslek diyorlar bankacılık :) her iş zordur.belli bir düzen oturttuğunuz zaman herşey güzel olur emin olun.ayrıca bir arkadaş kademen yükseldikçe mesai saatleride yükseliyo diye bir şey söylemiş.ilk defa duyuyorum bunuda,böle birşey yok.özel ve devlet bankası diye ayırırsak özelde 7-8 o civarlar iş biter.devlette 5 te paydos edilir.
siz bence öğretmenlik yapmalısınız çünkü o yönde eğitiminiz var.bankaya girersiniz çökezlersiniz çok bunalırsınız bilginiz olmadığı için.zaten iktisadi bitirmiş sırada çooook kişi varken sizin bankacılık yapmanızda haksızlık diye düşünüyorum.
herkes bildiği işi yapsın ki verim sağlansın ..

canım çok güzel şeyler yazmışsın
ben muhasebe bitirdim gidipte öğretmenlik yapayım demiyorum
bütçe,bilanço,bilgisayarlı muhasebe,beyanname doldurma hesaplama vs.
tüm hesap kitap işlerinin eğitimini görüyoruz...
başka alanda okumuş biri geliyor bankacı olacam...
bankacı olmak öğretmen olmak kadar zor...
bende öğretmen olayım bari...

merhaba arkadaşlar ben de bu yıl bankacılık sigortacılık bölümüden mezun oldum.şu an iş başvurusu yapıyorum aynı zamanda da kpss ye hazırlanıyorum.dersaneye gittim ama 2,5 yaşında bir oğlum var ve onunla ne kadar çalışılırsa o kadar çalışabiliyorum.benim istediğim meslek de bankacılık.ama o olmazsa kpssye bağlı sigortacı olmak istiyorum.o da çok gelecek vaadeden bir meslek bence.şu an iş başvuruları yapıyorum.bakalım herşeyin hayırlısı diyorum hepimiz için.............

kesinlikle öğretmenlik canım...
bayana yakışan en güzel meslek olduğunu düşünüyorum...
hakkında hayırlısı olsun...

canım çok güzel şeyler yazmışsın
ben muhasebe bitirdim gidipte öğretmenlik yapayım demiyorum
bütçe,bilanço,bilgisayarlı muhasebe,beyanname doldurma hesaplama vs.
tüm hesap kitap işlerinin eğitimini görüyoruz...
başka alanda okumuş biri geliyor bankacı olacam...
bankacı olmak öğretmen olmak kadar zor...
bende öğretmen olayım bari...

canım sanırım o başka bölümleri bitirip bankacı olmak isteyenler var derken benim soruma istaneden söledin. ben zaten bankacı olcam demedim,sadece arkadaşlar bieyer girmiş onlar ne dedim.ama şu var insan işsiz kalınca ve önüne bi imkan çıkınca hayır diyemez. kimse yıllarca mühendislik okuyup bilmediği alanda tökezleye tökezleye iş yapmak istemez. hele ki seçtiği mesleği severk seçtiyse. ayrıca şu var bir mühendis yada başka bir meslek okuyup bankaya alınıyorsa sanırım banka sahipleri okadar saf değilki işine yaramayacak insanları alsın dimi.alımda tüm insalarında aynı sınava giriyor ve aynı şartlara tabi tutuluyor. bankacılık için tabiki bi takım altyapılar gerekli bunlar olmadan olmaz. ama alınırkende sanırım bu şartları sınavlarda mülakatlarda değerlendiriyolardıra.s.

Son düzenleme:
canım sanırım o başka bölümleri bitirip bankacı olmak isteyenler var derken benim soruma istaneden söledin. ben zaten bankacı olcam demedim,sadece arkadaşlar bieyer girmiş onlar ne dedim.ama şu var insan işsiz kalınca ve önüne bi imkan çıkınca hayır diyemez. kimse yıllarca mühendislik okuyup bilmediği alanda tökezleye tökezleye iş yapmak istemez. hele ki seçtiği mesleği severk seçtiyse. ayrıca şu var bir mühendis yada başka bir meslek okuyup bankaya alınıyorsa sanırım banka sahipleri okadar saf değilki işine yaramayacak insanları alsın dimi.alımda tüm insalarında aynı sınava giriyor ve aynı şartlara tabi tutuluyor. bankacılık için tabiki bi takım altyapılar gerekli bunlar olmadan olmaz. ama alınırkende sanırım bu şartları sınavlarda mülakatlarda değerlendiriyolardıra.s.

ben gökçe'nin yazılarını okudum
onun yazılarına göre yorum yaptım...
ne yazık ki ülkemizde kimse eğitim gördüğü alanda iş sahibi olamıyor
ODTÜ boğaziçi gibi kalite düzeyi 10 numara olan yerler iyi bölümleri bitiren öğrenciler zaten özel sektörde dahil havada kapıyor...
seninle şuan aynı puanı aldık diyelim mülakata girdik sana muhasebe den 300 hangi hesabın kodudur diye sorsalar ya da leasing nedir ve bankalar ne amaçla kullanır diye sorsalar mülakatta cevabın ne olurdu?geçen yıl bankacılık sınavında finansal akım tablosu soruları soruldu ve o birçok mühendis yapamadı...
sonuç olarak fark var canım gökçe de çok güzel yorumunda yazmış...
inşallah sende emek verdiğin yerde çalışırsın...

ben gökçe'nin yazılarını okudum
onun yazılarına göre yorum yaptım...
ne yazık ki ülkemizde kimse eğitim gördüğü alanda iş sahibi olamıyor
ODTÜ boğaziçi gibi kalite düzeyi 10 numara olan yerler iyi bölümleri bitiren öğrenciler zaten özel sektörde dahil havada kapıyor...
seninle şuan aynı puanı aldık diyelim mülakata girdik sana muhasebe den 300 hangi hesabın kodudur diye sorsalar ya da leasing nedir ve bankalar ne amaçla kullanır diye sorsalar mülakatta cevabın ne olurdu?geçen yıl bankacılık sınavında finansal akım tablosu soruları soruldu ve o birçok mühendis yapamadı...
sonuç olarak fark var canım gökçe de çok güzel yorumunda yazmış...
inşallah sende emek verdiğin yerde çalışırsın...

ben zaten biliyorum demedim. ha biliyorum ama aktüel olrak biliyorum.ama bankaya alına mühendisler zaten endüstri müh. ki onlarda zaten işletme temelli. inaşşalh benim işim zor ben nükleer enerji müh. okuyorum santral kurulacakta.....

X