Bana yol gösterebilir misiniz ablalarım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepsini omumaya bünyem izin vermedi, kızım deli misin bu adamla ömür mü geçer yazık etme kendine, ömrünün sonuna kadar bu adama uemin edip duracak mısın yazık sana

paranoyak olmuş heralde, gencecik hayatinin baharinda bir insansın ne gerek var böyle streslere.

Terk edicek misin beni ? Ayrılacak mısın benden ? Arıcak mısın beni ? Aramıcak mısın beni ? Sankiiiii ????
-18 YAŞINDA ERGENN....
Yavrum okurken içim şişti ona yemin buna yemin bu nedir yahu böyle hayat mı olur böyle ilişki hele nasıl olur ? Sen bu kadar yemine zorlamaya rağmen darlanıp bunalmadın mı ?
Bir de aynısını sen yap ona bakalım nasıl oluyomuş ...
Yemin makinasına çevirmiş çocuk seni .
Ay bide Allahtan korkmuyosun yalan yere yemin ediyosun , erkek arkadaşından korkuyosun kaybedicem diye hiiç yakıştıramadım .
Allah akıl fikir versin .

benim favorim bu

Canım benim çocuk seni sürekli korku içinde yaşatıyor buna ne hakkı var? Sağlığından olursun cidden ne borcun var ne hakkı var sana bunları yaşatmaya? İnan hem sadık hem de normal insanlar var. Bu sana "ben seni çok seviyorum çok sadığım" diye kendini satıyor ama olması gereken o zaten. Sevmesi ve sadık olması zaten minimum standart. Bunun karşılığında sana hayatı zindan etmesi kabul edilemez.

Şimdilik kenarda dursun, şu lisansı bi bitireyim, yüksek lisansı da sevgilim üzerinden yaparım, bi daha bulamam böyle üzerine tez yazılacak bi vaka diye düşünen bi psikiyatri öğrencisi değilseniz bu adamdan ayrılın. Öyleyseniz de ayrılın zira yaygın bi pataloji anlattığınız, illa bulursunuz bi yenisini lazım olduğunda.

Başka şekilde anlatırsak şu an 19 yaşındasınız, demek ki ilişkiye 17 yaşında başlamışsınız. Yani ciddi olduğunu beyan ettiğiniz bi ilişki var ortada ama ne siz ne de sevgiliniz ciddiye alınacak bi yaşta değilsiniz.

Eminim her şey yaş demek değil diye düsünüyorsunuz. Çok normal, zira bütün yaşıtlarınız aynı şeyi düşünüyor. İnsanın kendini çok ciddiye aldığı, dünyanın merkezi zannettiği, hayatındaki insanlara ve olaylara büyük anlamlar yüklediği yaşlar bunlar. Tabi işin gerçegi parkta bahcede kosup oynadıgınız dönemler biteli 3.5 dakika falan olmuş, bırakın dünyayı daha kendinden bi habersiniz, kimliginiz kişiliğiniz pamuk şeker kıvamında bırakın bi darbeyi rüzgarda bile savrulup şekil değistiriyor.

Tabi bi de ilişkinin ciddi olanı sizi ve partnerinizi ileri taşır, kavramın kendisini değil. Sizi daha mutlu, daha dengeli, daha huzurlu, daha iyi biri yapan ilişki ciddi ilişkidir. Kendinizi saklamanıza, yalanlar söylemenize sebep olan degil kendinizi bulmanıza, daha dürüst ve oldugunuz gibi biri olmanıza imkan veren iliski ciddi iliskidir. Sizi cesaretlendiren, güçlendiren iliski ciddidir. Ciddi iliski sizi dünyadan, insanlardan, olaylardan koparıp icine hapsetmez. Aksine partneriniz dünyadan sizinle beraber keyif alır, birlikte eglenirsiniz, ögrenirsiniz, mücadelelerle beraber yüzlesirsiniz. Size bi nevi aile olur yani, birlikte emekler, birlikte koşarsanız ciddi iliski olur, biriniz paranoyalarıyla digerinin ayagına çelme takarsa değil.

Yoksa sirkette terfi almıyosunuz; dün sevgiliydik bak bugün evliyiz, toplum ve ailelerden onay ve takdir aldık, şu parmagımdaki de terfi ikramiyem durumu degil bu.

Aranızdaki şey aşk değil. Köle sahip ilişkisi. Kimse güvenmediği insanı sevmez ona saygı duymaz. Siz 19 yaşında reşit bir insansınız. Seçme seçilme hakkınız var. Yarın bir gün çalışma hayatına gireceksiniz. Yani hayatınızı kendiniz idame ettirecek kadar bilgi görgü zeka ve akıla sahipsiniz. Sizi aptal yerine koyan ezen, sürekli yalancı muamelesi yapan, yarı açık cezaevi gibi bir hayat yaşatan insan sizi sevmiyordur. Sadece egosunu tatmin ediyor.

Ayrıca sürekli yalan söylemek zorunda hissetmeniz sizce normal mi? Şimdiden ufak tefek yalanlar söylemeye başlamışsınız, ileride bu yalanlar büyüyecek, devam edecek ve siz yalancı bir karakter olacaksınız değer mi?

Benim komşum da sizin sevgiliniz gibi çok korumacı(!), kıskanç biriyle evliydi. 17 yaşında tanışıp 18 yaşında evlenmişler. Evlendiği günden itibaren kocası bırak evden çıkarmayı, perde açtırmamış. Her gün bin türlü soruyla "Camdan baktın mı biri geldi mi, telefonda kiminle konuştun, birileri rahatsız etti mi?" diye sürekli sürekli sorguya çekmiş. Iki çocuğu olduktan sonra kadına evinin önüne çıkmaya İzin çıktı. Bu arada dayak da yedi, küfür hakaret de işitti. Biz dışarıdan çok efendi iyi insan sanıyorduk. Meğer defalarca karısını aldatmış.
Yani karşınızda normal bir insan yok önce bunu kabul edin. Biz sizin iki katınız yaşındayız, tecrübelerimizi size aktarıyoruz ki böyle büyük hatalara düşmeyin.

Bak şimdi ablacım... Sevgi her şey değildir. Bu saydığın özelliklerle ömür geçmez. Yarın bir gün mezun olup iş hayatına atıldığında ki bu eş adayıyla bu çok zor, seni çalıştırmaz, bu sefer iş yerindeki erkeklerden başlayıp, kız arkadaşlarının davranışlarına kadar seni darlayacak. Neden rahat rahat yaşamak dururken birilerini iyileştirmeye, birilerinin sapkınca düşüncelerinde kendinizi sıkıştırmaya meraklısınız merak ediyorum gerçekten.

Kimse kimseyi, insanlık onurunun önüne koymamali. Sevgi böyle bişey değil. Hiç zorunuza gitmiyo mu küçük çocuk gibi arkadaşlarınızla yazışmalarınizin, kendi isteginizle yaşadığınız geçmişinizi hesabını ozguvensiz bi psikopata vermek? Bu adam sizi sevmiyo ki sizi kapattığı kafesi seviyo sadece. Seven insan seni olduğun gibi sever, bi kadının ilk ilişkisini yaşaması heyecan verici ama aynı zamanda toplumsal baskıdan dolayı insanda hafif bi suçluluk yaratan bi durumdur, bu durumdaki 5 yaşından beri arkadaş olduğunuz kişiyi bu öküz için yüz üstü bırakırken utanmadiniz mi? Bu ilişki bittiğinde kimin omzunda agliycaksiniz? Kimseyle de gorusemiyomussunuz ne kadar yalnizlastiginizin farkında mısınız? Bu adam sizin gozunuz açılmadan sizi kafeslemek için çabucak sizinle evlenmek istiycem siz de "aaa evlenmek istiyo kesin beni seviyo" diyeceksiniz saf saf. Sizi bu kadar yalnizlastiran, psikolojik şiddet uygulayan adam bigun fiziksel şiddet uyguladığında o yüzünüzü cevirdiginiz arkadaşlarınızdan yardım isteyebilicek misiniz? Yoksa "hayır o beni coooook seviyo asla bana şiddet uygulamaz " diye mi okuyosunuz bu mesajı? Bu adam bigun "okulunda hoşuma gitmeyen tipler var, birakicaksin okulu" dediğinde napicaksiniz, ayrılmayın diye okulu mu birakicaksiniz?? Gerçekten seven insan sevdiğine kendisini hayatından, kendisinden vazgeciyomus gibi hissettirmez. Onun size gösterdiği ilgi, hergun sizi görmeye gelmesi, ailesiyle tanıştırmasi sizi kendine iyi bağlamak, her adiminizdan haberdar olmak için. Bugün ayrilsaniz bu adam sizi kafesleyemycegini anladığı an anasına "bana bakire, helal süt emmiş kız bul" diye haber salar. 19 yaşındasınız bu saflık çok normal, ama sizin yaşadıklarınizi ben dahil burda yaşamış onlarca kadın var, kulak ardı etmeyin söylenenleri, kendinizi harcamayın.

ne kadar güzel şeyler yazılmış. Ama konu sahibi bunları anlayabilecek olgunlukta değil. Neler düşündüğünü tahmin edebiliyorum 2 katı yaşına yaklaşmış bir kadın olarak.
umarım kendine daha fazla saygısızlık yapmadan, fazla yara almadan aklı başına gelir.

Sevgi, aşk, ilişki bunlar değil canım benim.
Sevgiliyken böyleyse evlenince düşünemiyorum bile seni nasıl boğacak.
Bak bu insanlar hasta kafalı insanlar cidden.
Senin gibi arkadaşım vardı kız her şeyine tamam dedi sevdiği adama, adam evlendikten sonra işe giderken kapıyı kızın üstünden kilitleyip gidiyor.
Allah korusun evde yangın çıksa kızın başına iş gelse evde ölüp gidecek.
Seni gerçekten seven adam sana bunları yapmaz.
İzin almak ne demek?
Ben bile izin almıyorum eşimden.
Asla alıp telefonumu kurcalayamaz, mesajlarımı okuyamaz, kiminle konuşup konuşmayacağıma karar veremez.
Bunlar benim özelim ona sadece saygı duymak düşer.
Lütfen rica ediyorum ya o çocuğun düzelmesini iste ya da ayrıl.
Sakın evlenmek gibi hata yapma.
Hayatın zindan olur.
Evlendikten sonra zaten her şey kısıtlanıyor, iyice daralır bunalırsın.
Hayat o kadar güzel ki, doğru kişiyi bulunca aşk, evlilik çok daha güzel şeyler ama senin ilişkini okuyunca buradan ben bunaldım.

Lütfen bunu kendine yapma.

okurken bunaldım, senin halini düşünemiyorum. adını feriha koydum halil’le beraber olabilir misin? şaka bi yana bu adam/çocuk kafayı yemiş, ruh hastası. böyle bi insanla berabersin bir de evlilik diyebiliyorsun. yani ne diyelim biz sana? kendin görmen lazım biz ne desek de faydası yok. başından at gitsin şiddete en meyilli erkek tipi.

Cem Karaca zamaninda gostermisti o yolu halbukisi:

Dağbaşında rastladım aksakallı birisine
Bin yıllık bir halıya bin yıldan beri
Bağdaş kurmuş bir çınar gibiydi
Sordum ona "Aşk ne ustam hayatın sırrı ne,
Tepeden tırnağa aşığım ben
Ve koskoca bir hayat var önümde?"

Sevda kuşun kanadında
Ürkütürsen tutamazsın
Ökse ile sapanla vurursun da saramazsın
Hayat sırrının suyunu
Çeşmelerden bulamazsın
Ansızın bir deli çaydan içersin de kanamazsın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…