Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hepsini omumaya bünyem izin vermedi, kızım deli misin bu adamla ömür mü geçer yazık etme kendine, ömrünün sonuna kadar bu adama uemin edip duracak mısın yazık sanaMerhaba ablalarım, ben üniversite 1.sınıftayım yaşımdan kaynaklı çok da tecrübeli olmadığım için sizlere danışmak istedim. 1,5 yıllık ikimizin de aile ve akrabalarımızın bildiği sonu evliliğe gidecek ciddi bir ilişkim var. Sevgilim eskiden(4 yıllık ilişki) aldatıldığı için güven sorunu var ve düzelmedi. Devamlı yemin ettirme durumu oluyor, örnek veriyorum bugün dışarıya çıktın mı, bu arkadaşını en son ne zaman gördün, hiç konuştun mu ne zaman konuştun, veya mesajlarını sildin mi? vs vs yemin et Mesajlarımı sildiğim zaman bunca zaman hiç silmemiştin sakladığın bir şey vardı ondan mı sildin yemin et dedi. Dediğimde inanmıyor hatta yemin etmemi de istiyor. Devamlı geçmişimi kurcalayıp geçmişim için bile yemin ettiriyor, örnek veriyorum önceden ilişkiye girip girmediğim için yemin ettirdi, önceden öpüşüp öpüşmediğim için bile ettirdi bunlar için kurana el basmamı istedi, sana hiçbir erkek sevgili olduğumuzdan beri yazdı mı yemin et vs şeklinde yaklaşımları da oldu. Bu konuda çok tutucu hatta ayrılacağını bildiğim için geçmişim hakkında yalan yere yemin etmek zorunda kaldım çünkü ilişkimin bitmesini istemiyorum, onunla sevgiliyken eskiden konuştuğum çocuklar yazdı ancak ben çok tepki göstereceğini bildiğim için söyleyemeden hiçbir karşılık vermeden mesajları sildim, aslında söylerdim ama onun tepkilerinden korkuyorum yoksa arkasından hiçbir iş çevirmedim. En yakın arkadaşımın konuştuğu çocukla ilişkiye girdiğini telefonumda okuyunca böyle kişilerle arkadaşlık etmeni istemiyorum ediyorsan sen de öylesindir arkadaşlığını bitirmezsen ben ilişkimizi bitiririm dedi ben de onu kaybetmemek için 14 yıllık arkadaşlığımı bitirmek zorunda kaldım, hatta onunla konuşmadığıma dair hala bana yemin ettiriyor. Bir yere giderken de devamlı birbirimizden izin alıyoruz o da aynı şekilde benden alıyor, izin almazsak ayrılalım diyor, hatta arkadaşlarımla birlikte dışarı çıkmama izin vermiyor kendisinin de geleceğini söylüyor, uzun zamandır arkadaşlarımla görüşemiyorum. Mecbur kalarak söylediğim yalanlarımdan dolayı da kendimi suçlu hissetmeye başladım bu şüpheci halinden dolayı da kendimi suçlamaktan alıkoyamıyorum. Bazen doğruları söyleyesim geliyor ama onu kaybetmekten de korkuyorum. Çünkü bana çok sadık biri ve beni çok sevdiğine eminim. Uzattığım için kusura bakmayın, bana yol gösterebilir misiniz?
Aldatma dediği olayın kız arkadaşının başka bir oğlan çocuğuna silgi vermiş olduğu ise ne gülerim.Bizim 15 yaşındaki sivilceli veletimizi kim aldattıysa çıksın ortaya ulen...
Terk edicek misin beni ? Ayrılacak mısın benden ? Arıcak mısın beni ? Aramıcak mısın beni ? Sankiiiii ????
-18 YAŞINDA ERGENN....
Yavrum okurken içim şişti ona yemin buna yemin bu nedir yahu böyle hayat mı olur böyle ilişki hele nasıl olur ? Sen bu kadar yemine zorlamaya rağmen darlanıp bunalmadın mı ?
Bir de aynısını sen yap ona bakalım nasıl oluyomuş ...
Yemin makinasına çevirmiş çocuk seni .
Ay bide Allahtan korkmuyosun yalan yere yemin ediyosun , erkek arkadaşından korkuyosun kaybedicem diye hiiç yakıştıramadım .
Allah akıl fikir versin .
Şimdilik kenarda dursun, şu lisansı bi bitireyim, yüksek lisansı da sevgilim üzerinden yaparım, bi daha bulamam böyle üzerine tez yazılacak bi vaka diye düşünen bi psikiyatri öğrencisi değilseniz bu adamdan ayrılın. Öyleyseniz de ayrılın zira yaygın bi pataloji anlattığınız, illa bulursunuz bi yenisini lazım olduğunda.Merhaba ablalarım, ben üniversite 1.sınıftayım yaşımdan kaynaklı çok da tecrübeli olmadığım için sizlere danışmak istedim. 1,5 yıllık ikimizin de aile ve akrabalarımızın bildiği sonu evliliğe gidecek ciddi bir ilişkim var. Sevgilim eskiden(4 yıllık ilişki) aldatıldığı için güven sorunu var ve düzelmedi. Devamlı yemin ettirme durumu oluyor, örnek veriyorum bugün dışarıya çıktın mı, bu arkadaşını en son ne zaman gördün, hiç konuştun mu ne zaman konuştun, veya mesajlarını sildin mi? vs vs yemin et Mesajlarımı sildiğim zaman bunca zaman hiç silmemiştin sakladığın bir şey vardı ondan mı sildin yemin et dedi. Dediğimde inanmıyor hatta yemin etmemi de istiyor. Devamlı geçmişimi kurcalayıp geçmişim için bile yemin ettiriyor, örnek veriyorum önceden ilişkiye girip girmediğim için yemin ettirdi, önceden öpüşüp öpüşmediğim için bile ettirdi bunlar için kurana el basmamı istedi, sana hiçbir erkek sevgili olduğumuzdan beri yazdı mı yemin et vs şeklinde yaklaşımları da oldu. Bu konuda çok tutucu hatta ayrılacağını bildiğim için geçmişim hakkında yalan yere yemin etmek zorunda kaldım çünkü ilişkimin bitmesini istemiyorum, onunla sevgiliyken eskiden konuştuğum çocuklar yazdı ancak ben çok tepki göstereceğini bildiğim için söyleyemeden hiçbir karşılık vermeden mesajları sildim, aslında söylerdim ama onun tepkilerinden korkuyorum yoksa arkasından hiçbir iş çevirmedim. En yakın arkadaşımın konuştuğu çocukla ilişkiye girdiğini telefonumda okuyunca böyle kişilerle arkadaşlık etmeni istemiyorum ediyorsan sen de öylesindir arkadaşlığını bitirmezsen ben ilişkimizi bitiririm dedi ben de onu kaybetmemek için 14 yıllık arkadaşlığımı bitirmek zorunda kaldım, hatta onunla konuşmadığıma dair hala bana yemin ettiriyor. Bir yere giderken de devamlı birbirimizden izin alıyoruz o da aynı şekilde benden alıyor, izin almazsak ayrılalım diyor, hatta arkadaşlarımla birlikte dışarı çıkmama izin vermiyor kendisinin de geleceğini söylüyor, uzun zamandır arkadaşlarımla görüşemiyorum. Mecbur kalarak söylediğim yalanlarımdan dolayı da kendimi suçlu hissetmeye başladım bu şüpheci halinden dolayı da kendimi suçlamaktan alıkoyamıyorum. Bazen doğruları söyleyesim geliyor ama onu kaybetmekten de korkuyorum. Çünkü bana çok sadık biri ve beni çok sevdiğine eminim. Uzattığım için kusura bakmayın, bana yol gösterebilir misiniz?
Aranızdaki şey aşk değil. Köle sahip ilişkisi. Kimse güvenmediği insanı sevmez ona saygı duymaz. Siz 19 yaşında reşit bir insansınız. Seçme seçilme hakkınız var. Yarın bir gün çalışma hayatına gireceksiniz. Yani hayatınızı kendiniz idame ettirecek kadar bilgi görgü zeka ve akıla sahipsiniz. Sizi aptal yerine koyan ezen, sürekli yalancı muamelesi yapan, yarı açık cezaevi gibi bir hayat yaşatan insan sizi sevmiyordur. Sadece egosunu tatmin ediyor.Merhaba ablalarım, ben üniversite 1.sınıftayım yaşımdan kaynaklı çok da tecrübeli olmadığım için sizlere danışmak istedim. 1,5 yıllık ikimizin de aile ve akrabalarımızın bildiği sonu evliliğe gidecek ciddi bir ilişkim var. Sevgilim eskiden(4 yıllık ilişki) aldatıldığı için güven sorunu var ve düzelmedi. Devamlı yemin ettirme durumu oluyor, örnek veriyorum bugün dışarıya çıktın mı, bu arkadaşını en son ne zaman gördün, hiç konuştun mu ne zaman konuştun, veya mesajlarını sildin mi? vs vs yemin et Mesajlarımı sildiğim zaman bunca zaman hiç silmemiştin sakladığın bir şey vardı ondan mı sildin yemin et dedi. Dediğimde inanmıyor hatta yemin etmemi de istiyor. Devamlı geçmişimi kurcalayıp geçmişim için bile yemin ettiriyor, örnek veriyorum önceden ilişkiye girip girmediğim için yemin ettirdi, önceden öpüşüp öpüşmediğim için bile ettirdi bunlar için kurana el basmamı istedi, sana hiçbir erkek sevgili olduğumuzdan beri yazdı mı yemin et vs şeklinde yaklaşımları da oldu. Bu konuda çok tutucu hatta ayrılacağını bildiğim için geçmişim hakkında yalan yere yemin etmek zorunda kaldım çünkü ilişkimin bitmesini istemiyorum, onunla sevgiliyken eskiden konuştuğum çocuklar yazdı ancak ben çok tepki göstereceğini bildiğim için söyleyemeden hiçbir karşılık vermeden mesajları sildim, aslında söylerdim ama onun tepkilerinden korkuyorum yoksa arkasından hiçbir iş çevirmedim. En yakın arkadaşımın konuştuğu çocukla ilişkiye girdiğini telefonumda okuyunca böyle kişilerle arkadaşlık etmeni istemiyorum ediyorsan sen de öylesindir arkadaşlığını bitirmezsen ben ilişkimizi bitiririm dedi ben de onu kaybetmemek için 14 yıllık arkadaşlığımı bitirmek zorunda kaldım, hatta onunla konuşmadığıma dair hala bana yemin ettiriyor. Bir yere giderken de devamlı birbirimizden izin alıyoruz o da aynı şekilde benden alıyor, izin almazsak ayrılalım diyor, hatta arkadaşlarımla birlikte dışarı çıkmama izin vermiyor kendisinin de geleceğini söylüyor, uzun zamandır arkadaşlarımla görüşemiyorum. Mecbur kalarak söylediğim yalanlarımdan dolayı da kendimi suçlu hissetmeye başladım bu şüpheci halinden dolayı da kendimi suçlamaktan alıkoyamıyorum. Bazen doğruları söyleyesim geliyor ama onu kaybetmekten de korkuyorum. Çünkü bana çok sadık biri ve beni çok sevdiğine eminim. Uzattığım için kusura bakmayın, bana yol gösterebilir misiniz?
Benim komşum da sizin sevgiliniz gibi çok korumacı(!), kıskanç biriyle evliydi. 17 yaşında tanışıp 18 yaşında evlenmişler. Evlendiği günden itibaren kocası bırak evden çıkarmayı, perde açtırmamış. Her gün bin türlü soruyla "Camdan baktın mı biri geldi mi, telefonda kiminle konuştun, birileri rahatsız etti mi?" diye sürekli sürekli sorguya çekmiş. Iki çocuğu olduktan sonra kadına evinin önüne çıkmaya İzin çıktı. Bu arada dayak da yedi, küfür hakaret de işitti. Biz dışarıdan çok efendi iyi insan sanıyorduk. Meğer defalarca karısını aldatmış.Bazen beni ailesinin bile önüne koyduğunu söylüyor, veya bunlar dışında davranışlarıyla da belli ediyor örnek veriyorum her gün beni görmeye geliyor ailesinin yanına götürüyor akrabalarıyla tanıştırıyor, sadece çok korumacı olduğunu da düşünüyorum bazen çünkü bunlara rağmen güvendiğini söylüyor ama mesele yemin ettirmeye gelince sadece emin olmak istiyormuş, ve bitirirsem sonradan pişman olursam ve beni bu kadar seven birini bulamama korkum var ve ben de birini bu kadar sevebilir miyim bilmiyorum, çünkü ben öncesinde de seviyordum onu
Bak şimdi ablacım... Sevgi her şey değildir. Bu saydığın özelliklerle ömür geçmez. Yarın bir gün mezun olup iş hayatına atıldığında ki bu eş adayıyla bu çok zor, seni çalıştırmaz, bu sefer iş yerindeki erkeklerden başlayıp, kız arkadaşlarının davranışlarına kadar seni darlayacak. Neden rahat rahat yaşamak dururken birilerini iyileştirmeye, birilerinin sapkınca düşüncelerinde kendinizi sıkıştırmaya meraklısınız merak ediyorum gerçekten.Merhaba ablalarım, ben üniversite 1.sınıftayım yaşımdan kaynaklı çok da tecrübeli olmadığım için sizlere danışmak istedim. 1,5 yıllık ikimizin de aile ve akrabalarımızın bildiği sonu evliliğe gidecek ciddi bir ilişkim var. Sevgilim eskiden(4 yıllık ilişki) aldatıldığı için güven sorunu var ve düzelmedi. Devamlı yemin ettirme durumu oluyor, örnek veriyorum bugün dışarıya çıktın mı, bu arkadaşını en son ne zaman gördün, hiç konuştun mu ne zaman konuştun, veya mesajlarını sildin mi? vs vs yemin et Mesajlarımı sildiğim zaman bunca zaman hiç silmemiştin sakladığın bir şey vardı ondan mı sildin yemin et dedi. Dediğimde inanmıyor hatta yemin etmemi de istiyor. Devamlı geçmişimi kurcalayıp geçmişim için bile yemin ettiriyor, örnek veriyorum önceden ilişkiye girip girmediğim için yemin ettirdi, önceden öpüşüp öpüşmediğim için bile ettirdi bunlar için kurana el basmamı istedi, sana hiçbir erkek sevgili olduğumuzdan beri yazdı mı yemin et vs şeklinde yaklaşımları da oldu. Bu konuda çok tutucu hatta ayrılacağını bildiğim için geçmişim hakkında yalan yere yemin etmek zorunda kaldım çünkü ilişkimin bitmesini istemiyorum, onunla sevgiliyken eskiden konuştuğum çocuklar yazdı ancak ben çok tepki göstereceğini bildiğim için söyleyemeden hiçbir karşılık vermeden mesajları sildim, aslında söylerdim ama onun tepkilerinden korkuyorum yoksa arkasından hiçbir iş çevirmedim. En yakın arkadaşımın konuştuğu çocukla ilişkiye girdiğini telefonumda okuyunca böyle kişilerle arkadaşlık etmeni istemiyorum ediyorsan sen de öylesindir arkadaşlığını bitirmezsen ben ilişkimizi bitiririm dedi ben de onu kaybetmemek için 14 yıllık arkadaşlığımı bitirmek zorunda kaldım, hatta onunla konuşmadığıma dair hala bana yemin ettiriyor. Bir yere giderken de devamlı birbirimizden izin alıyoruz o da aynı şekilde benden alıyor, izin almazsak ayrılalım diyor, hatta arkadaşlarımla birlikte dışarı çıkmama izin vermiyor kendisinin de geleceğini söylüyor, uzun zamandır arkadaşlarımla görüşemiyorum. Mecbur kalarak söylediğim yalanlarımdan dolayı da kendimi suçlu hissetmeye başladım bu şüpheci halinden dolayı da kendimi suçlamaktan alıkoyamıyorum. Bazen doğruları söyleyesim geliyor ama onu kaybetmekten de korkuyorum. Çünkü bana çok sadık biri ve beni çok sevdiğine eminim. Uzattığım için kusura bakmayın, bana yol gösterebilir misiniz?
Aranızdaki şey aşk değil. Köle sahip ilişkisi. Kimse güvenmediği insanı sevmez ona saygı duymaz. Siz 19 yaşında reşit bir insansınız. Seçme seçilme hakkınız var. Yarın bir gün çalışma hayatına gireceksiniz. Yani hayatınızı kendiniz idame ettirecek kadar bilgi görgü zeka ve akıla sahipsiniz. Sizi aptal yerine koyan ezen, sürekli yalancı muamelesi yapan, yarı açık cezaevi gibi bir hayat yaşatan insan sizi sevmiyordur. Sadece egosunu tatmin ediyor.
Ayrıca sürekli yalan söylemek zorunda hissetmeniz sizce normal mi? Şimdiden ufak tefek yalanlar söylemeye başlamışsınız, ileride bu yalanlar büyüyecek, devam edecek ve siz yalancı bir karakter olacaksınız değer mi?
Bak şimdi ablacım... Sevgi her şey değildir. Bu saydığın özelliklerle ömür geçmez. Yarın bir gün mezun olup iş hayatına atıldığında ki bu eş adayıyla bu çok zor, seni çalıştırmaz, bu sefer iş yerindeki erkeklerden başlayıp, kız arkadaşlarının davranışlarına kadar seni darlayacak. Neden rahat rahat yaşamak dururken birilerini iyileştirmeye, birilerinin sapkınca düşüncelerinde kendinizi sıkıştırmaya meraklısınız merak ediyorum gerçekten.
Kimse kimseyi, insanlık onurunun önüne koymamali. Sevgi böyle bişey değil. Hiç zorunuza gitmiyo mu küçük çocuk gibi arkadaşlarınızla yazışmalarınizin, kendi isteginizle yaşadığınız geçmişinizi hesabını ozguvensiz bi psikopata vermek? Bu adam sizi sevmiyo ki sizi kapattığı kafesi seviyo sadece. Seven insan seni olduğun gibi sever, bi kadının ilk ilişkisini yaşaması heyecan verici ama aynı zamanda toplumsal baskıdan dolayı insanda hafif bi suçluluk yaratan bi durumdur, bu durumdaki 5 yaşından beri arkadaş olduğunuz kişiyi bu öküz için yüz üstü bırakırken utanmadiniz mi? Bu ilişki bittiğinde kimin omzunda agliycaksiniz? Kimseyle de gorusemiyomussunuz ne kadar yalnizlastiginizin farkında mısınız? Bu adam sizin gozunuz açılmadan sizi kafeslemek için çabucak sizinle evlenmek istiycem siz de "aaa evlenmek istiyo kesin beni seviyo" diyeceksiniz saf saf. Sizi bu kadar yalnizlastiran, psikolojik şiddet uygulayan adam bigun fiziksel şiddet uyguladığında o yüzünüzü cevirdiginiz arkadaşlarınızdan yardım isteyebilicek misiniz? Yoksa "hayır o beni coooook seviyo asla bana şiddet uygulamaz " diye mi okuyosunuz bu mesajı? Bu adam bigun "okulunda hoşuma gitmeyen tipler var, birakicaksin okulu" dediğinde napicaksiniz, ayrılmayın diye okulu mu birakicaksiniz?? Gerçekten seven insan sevdiğine kendisini hayatından, kendisinden vazgeciyomus gibi hissettirmez. Onun size gösterdiği ilgi, hergun sizi görmeye gelmesi, ailesiyle tanıştırmasi sizi kendine iyi bağlamak, her adiminizdan haberdar olmak için. Bugün ayrilsaniz bu adam sizi kafesleyemycegini anladığı an anasına "bana bakire, helal süt emmiş kız bul" diye haber salar. 19 yaşındasınız bu saflık çok normal, ama sizin yaşadıklarınizi ben dahil burda yaşamış onlarca kadın var, kulak ardı etmeyin söylenenleri, kendinizi harcamayın.