- 22 Mayıs 2013
- 2.156
- 1.185
- 248
- Konu Sahibi Happy Meal
-
Ne kadar istikrarli, mantikli ve caliskan bir esiniz var...
Sadece 1 yil, disinizi sikin, onemli olan geleceginiz...
Insanlar taa nerelere gidip yillarca calisip, eslerini yeri geliyor cocuklarini goremiyor, en azindan esiniz yaninizda...
Kesin zordur ama hayat da kolay degil...
Ben esinizi takdir ettim, kesinlikle hem ilimli hem de makul birisi...
Siz de o sekilde davranin, hicbir emek karsiliksiz kalmaz, emin olun...
Kendiniz icin de mesgale bulun, kitap okuyun, burda takilin, is arayin, insanlarla vakit gecirin, film-dizi izleyin vs. vs.
Para harcamak istemiyorsaniz bile disari en azindan yuruyus icin cikin, surekli evde olmak kesinlikle saglikli degil insan psikolojisi icin... Temiz hava hem iyi gelir, hem sizi sakinlestirir, hem de spor...
Umarim her sey istedginiz gibi olur, ikiniz icin de...
yds için dublajsız film izleyin arada bir beraber, kelime ezberlemesinden daha iyi, duyarak soruları yapması. Yine tv de izleyeceğiniz bir yabancı kanal haberi 2 saat paragraf anlama sorusu çözmekten daha kıymetlidir, yds sorularında da aynı kelimeler kullanılıyor çünkü. Bu ne demekti diye düşünse haberi hatırlamasıyla anında bağlantı kurar aklına gelir. Saçma gelirse, tecrübe konuşuyor diyip kaçıyorum :)
Adamın ifla kesilmiş bir yerlere yetişmeye çalışıp kafa patlatmaktan bunu görüyorsunuz ve yakınıyorsunuz.
O ileride o, siz ve çocuklarınız rahat etsin diye çabalıyor. Bencil olmayın.
Asıl ilgi bekleyeceğinize onu rahat ettirmeye ve moral vermeye başlasanız iyi olur.
Anneler sınava hazırlanan çocuklarını nasıl rahat ettiriyorsa aynı taktiği uygulayın. Bir yılcık sabredin.
Ne kadar tatlisiniz ya...çok tşk ederim arkadaşlar,
itiki konuyu burada paylaşmışım. içime sular serptiniz de sele dondu, sanırım biraz bencillik etmişim. ona daha da kuvvet vermeye çalışacağım bundan böyle. bugun evdeydim makyaj bile yapmadım ama bu aksam o gelmeden makyajımı yapıcam şu saçma sapan eşofmandan kurtulucam ve her gunku gibi guler yuzle karsılıcam. bugun derlserine onun kadar ilgi göstericem. hatta konuları bana yuksek sesle okumasını bile isticem ondan. birlikte yapalım gibilerinden. bu arada yabancı film ve yabancı haber kanalı fikri kesinlikle doğru. özellikle eşim türkçe olup ingilizce alt yazılı filmlerin onun için çok iyi oldugunu söylemişti 1 kez izlediğimizde. sanırım doğru yoldayım kızlar. dualarınızı bizden esirgemeyin. hepinizden Allah razı olsun.
Ne kadar tatlisiniz ya...
Umarim butun emeklerinizin karsiligini alirsiniz, her anlamda...
Canım tek değilsin bu durumda çoook var
16 aylık evliyim 14 aydır eşimi 1saat anca görüyorum
izin gününde bile yok başka işler yapıyo
baştan çok bocaladım bu nebiçim evlilik diye ama adamlar bizim için çalışıyo
çok tşk ederim arkadaşlar,
itiki konuyu burada paylaşmışım. içime sular serptiniz de sele dondu, sanırım biraz bencillik etmişim. ona daha da kuvvet vermeye çalışacağım bundan böyle. bugun evdeydim makyaj bile yapmadım ama bu aksam o gelmeden makyajımı yapıcam şu saçma sapan eşofmandan kurtulucam ve her gunku gibi guler yuzle karsılıcam. bugun derlserine onun kadar ilgi göstericem. hatta konuları bana yuksek sesle okumasını bile isticem ondan. birlikte yapalım gibilerinden. bu arada yabancı film ve yabancı haber kanalı fikri kesinlikle doğru. özellikle eşim türkçe olup ingilizce alt yazılı filmlerin onun için çok iyi oldugunu söylemişti 1 kez izlediğimizde. sanırım doğru yoldayım kızlar. dualarınızı bizden esirgemeyin. hepinizden Allah razı olsun.
biliyor musun canım cevremde bu durumu anlamayan o kadar insan var ki; öyoe şey mi olurmuş canım surda evliliğinizi bile yasayamıyorsunuz gibi... dışardan nasıl algılandığını bilemem tabi ama mesela buradaki arkadaşlarla paylaştım ne guzel herkes beni anladı ve hiç fitnelemedi. ama sosyal hayatta bunu yapmaya çalışanlar var ne kadar uzak dursamda... bugun onlardan biri beni aradı ve çok net bir sekilde bunu ailemiz için yapıyor ben şikayetçi değilim diye karşıladım. çunku burda yazılan herşey bana destek verdi guç oldu burdaki arkadaşlara bu yuzden çok tşk ederim. eşimin bu temposundan önce boş vaktimiz çok varken eşim ailelerle vakit geçirmeyi çok sever varsa yoksa piknik mi yapılacak mesela ya seninkileri ya benimkileri arayalım der. pzr guzel bi kahvaltı mı hazırlamayı kafamıza koyduk mesela ya sizinkileri ya bizimkileri çağıralım der mesele. bu insanlara böyle seyler hep saçma geldi neden başbaşa olmayı tercih etmiyor diyen kişiler şimdi bu konuda fitneliyorlar beni. bugune dek hep içime atmıştım artık depresyondan belki de (çalışırken bu kadar değildi ayrılınca çok boş vaktim oldugundan herhalde) ağladım ve buraya yazdım. iyiki de yazmışım. artık her kötü şeye kulaklarım tıklalı. biliyorum elbet bunaldığım anlar olacak ama hemen atlatmam lazım. eşimin benim henüz bebek olmayan çekirdek ailemizin geleceği için. Allah burda bana yorum yazan herkesden razı olsun.
kızlar merhaba, forumda yeni değilim ama ilk kez sıkıntılı bir konumu paylaşacağım sizinle. bazen kendimi çok kötü hissediyorum. öyle ki bir kaç dakika önce gözlerimden yaşlar süzüldü ki ben pek ağlayan biri değilimdir. konu şu; Allah'a binlerce kez şükürler olsun ki, evde eşimle filan herhangi bir problemimiz yok, bu ay aşılama yaptıracağım filan ama konu şu; eşim çok yogun çalışma temposu olan özel sektörde çalışan bi adam. ikimizde 30 yasındayız.
ve karar verdi, mezun olduğu bölüm gereği her seyi bir kenara bırakıp kendini devlette çalışacak şekilde hazırlamaya karar verdi. size 1 haftada zamanımızın nasıl geçtiğini aktarmak istiyorum. pzt sabah 7de evden çıkıyor, akşam 7de iş çıkışı direk yds kursuna gidiyor, gece 11 de eve geliyor. bişeyler atıştırıp gunluk tekrarı için çalışma odasına geçiyor. salı aynı, çrş aynı, perş aynı, cuma aynı. cumartesi sabah 7de işe gidiyor, öğlen 2 de çıkıyor, öğlen 3 te kpss kursuna yetişiyor gece 9da bitiyor ve 10da eve gliyor yani 22.00de. bişeyler atıştırıyor ve gunluk tekrarları için çalışma odasına geçiyor. pazar, sabah makul bir saatte uyanıyoruz, kalhvaltı derken hemen çalışmaya başlıyor. saat 3 te jpss kursuna yetişioyr ve gecesinde saat 22.00de eve geliyor.
tempomuz bu şekilde. bunu yani bu süreci, hem daha iyi koşullarda yaşamamız için hem de devlet daha garanti olacağı için secti. sonuna kadar arkasındayım. ama onu çok özlüyorum. yani cinsel hayatımızda bir aksaklık yok olması gerektiği gibi devam ediyor. aşk sevgi anlamında da bi eksiğimiz yok çok şükür iç huzurumuz yerinde. ama çok az görüşebiliyor olmaktan dertliyim. bi de şimdi aşılama sürecinde kullandığım hormon ilaçları da beni extra dengesiz ve duygusal bişey yaptı yaşayanlar bilir.
onunla vakit geçirememekten kendimi kötü hissediyorum. akşam eve geldiğinde ne kadar yorgun olduğu her halinden belli oluyor. üniversite sınavına hazırlanan dershaneden özel derse ordan okula ordan kursa koşan çocuklar gibi oldu. bana diyor ki, eğer bu süreç (1yıl) sonunda başarılı olursam bana kocaman bi aferin çünkü bu tempoyu sürdürebilmek benim çin çok zor olacak diyor. ama eğer bu 1 yıllık süre zarfında sende aynı özveriyle bana yaklaşabilirsen en buyuk aferin sana çunku biliyorum senin için gerçekten çok zor diyor.
durum bu kızlar. işin kötüsü küçülmeye gidiolarmış diye 2 hafta önce işten de çıkartıldımbu da bana booolca boş zaman demek oldu kendimi sessizliği yalnızlığı dinlemek için... maddi zorluklar da başgöstermeye başladı. iş dediğiniz kolay bulunmuyor. biraz da seçiciyiz sanırım. çalıştığım yerde 1 yılım dolmuştu ve artık hamile kalsam sıkıntı olmaz diyordum şimdi işe başlayıp hamile kalmak ne kadar etik olur onu da bilmiyorum neticede aşılama sürecindeyim. diyeceğim o ki kızlar, mesela sabah enerjik uyanıyorum eşim hazırlanıyor çıkıyor derken hersey guzel, ama gün içinde çok bunalıyorum.
her gun dışarı çıkmam her gun arkadaşlarımla görüşmem mumkun değil ki zaten hemen hepsi de çalışıyorlar. bunalıyorum çok hemde. butun gunu geçiriyorum bi şekilde, sonra akşam oluyor, yemeğimi hazırlıyorum kendime kadar, yiorum kaldırıyorum, tv karsısında uykum gelmeye başlıyor, bu sefer eşim gelene dek makyajla vs oturamıyorum. gidip artık pijamalarımı giyiyorum çoğu kez 11 de. o da geliyor. ama o geldiğinde hiç enerjim olmuyor. kalkıp ona yeniden sofra kuruyorum çayını demliyorum filan. sonra o derse geçince bana salonda uyuklamak ona karsı saygısızlık gibi geliyor hani o bu tempoda uyanık kalmak için nescafeler devirirken benim uyuklamam. o yuzden direnmeye çalışıyorum uykuya. sonra saat gece 2 gibi hadi yatalım diye salona geliyor. ve gidip yatıyoruz.
bu her gece böyle. ve bu süreç 1 sene böyle devam edecek. hiç bir sosyal aktivitemiz kalmadı, bi yere gidip gelemiyoruz kimseyi ziyaret edemiyoruz. neyseki annemlere çok yakınım ben gidip gelebiliyorum. o da annesini bile göremiyor zaten. çooook arada pzr kahvaltısına çağırıyoruz en azından görüşebilmiş olalım diye, ya da cts kpss kursu çıkısı oraya gidip 1 saat oturup dönuyoruz filan.
tempomuz bu şekilde ve daha işin taaaaa en başındayız. geçen gun eşime dedimki ben seni çok özlüyorum. ama lütfen böyle deme bana dedi. bunu yapmak zorunda olduğumu biliyorsun lütfen boyle söyleme dedi. peki dedim ya hamile kalırsam daha duygusal daha huysuz olursam? ben evde olmadığım için sorun yok dedi gulumsedi. laf sokmak değil ama güzel güzel gülümsedi filan. kızlar bana yardım edin. abartıyor muyum? ben nasıl biraz rahatlayabilirim? depresyona mı giriyorum acaba? evden dışarı çıkmak istememeye başladım gerçi adım atsan para su an durum da buna musait değil ama. sizce ne yapabilirim. hani çocuk olsa onunla ilgilenmekten belki zamanı anlamıcam ama şimdi o da yok... başınızı ağrıttım, hakkınızı helal edin.
1 yilin sonunda her seyin daha iyi olacagin goz onunde bulundursak 1 yil zorluk cekmege deger canim. Kendini bunaltma, hatta kocana eskisinden daha fazla yardim ve ilgi goster. Her seyin hayirlisi olsun insallah
Cok klasik olacak ama kendine mesguliyet bulmalisin. Puzzle orgu kitap belki film arsivi maket hobi elisi vs. Her ne olursa. Kullandigin ilaclari cok iyi biliyorum kat be kat fazlasii kullandim. Suan %50 o ilaclarin da etkisiyle kendini mutsuz hissediyorsun. Inis cikislarin cok olacak.Rabbim sonunu hayirli eylesin. Esinle aran da guzel olunca ayri durmak evet zor ama sen de onun yaninda otirabilirsin o calisirken kitap okursun. ayni odada olmak daiyo gelir onu bolmeden ani paylasirsiniz. Bence sukretmelisin iradeli bir isin var. Sukretmelisin araniz iyi. Sukretmelisin annen yakinmis. Birak hamile kalirsam sonra ne olur diye dusunmeyi onu kalinca dusun. Rabbim herseyi yoluna koyar. Hem her isde bir hayir vardir. Tedavi surecinde evde olmak da iyi olur belki pozitif sonuc alman icin. Brnce esinin uzerine cok gitme
Hormonlarınıza yenik düşüp ille de ilgi isterim diyen bencil kadınlardan olmadığınıza sevindim. Eşiniz adına da tabi.
Doğru yoldasınız. Arada bir bu şekilde hissetikçe burayı okuyun mutlaka.
Canim benim geleceğiniz için ve inşallah doğacak bebeğinizin geleceği için sabretmelisin.
Bir karar vermisiniz inşallah hakkinizda hayirlisi olsun.
Sen de akşamları bebek için orgu ör vs öyle vakit geçirip oyalanmaya calis. Rabbim başka ders vermesin.
İnşallah hemen hamile kalirsin ve bebis hazirligi seni oyalar bir sure.
Haklısınız, ben çevrenin ne oldu? sorusu diye geçiştirdim, sınava da ben girdim ama konuşacak bir şey olmayınca illa o şey dönüp dolaşıp başkasındaki güya eksik gördüğü şeye geliyor, hepsine cevap yetiştirmek çalışan için de zor, yanında olan için de. Buraya konuyu eşim sınava çalışıcam diye başladı ama çalışmıyor diye açmadınız, öylesi gerçekten daha kötü olurdu, laf edenler önce bir çevrelerine baksınlar gerçekten yanlarındakiler sorumlu ve düşünceli mi diye. Yanında uyuklayın ama arada bir, onda bir sorun olmaz bence, öğretmeninin uyuklaması gibi düşünüp mutlu olabilir :)) Sofraya koyduğunuz çay bile şimdi daha değerlidir onun için orası ayrı. Dilerim bu imtihan sevginizi daha da fazlalaştırır, sonucu ne olursa olsun.
Canım ben bu süreci yaşadığımda yeni gelindim üniv için balayından döndüğüm gün kursa yazıldım ne gezdim ne misafir alldım eylülden nisane kadar sadece 2 kez sinemaya gittim ama biliyormusun değdi iyiki çalışmışım bak şimdi 3,sınıftayım çocukta doğurdum büyüttüm herşey geleceğimiz için sen de eşinden senin yanında çalışmasını rica et tv kapat yanında otur onu görmüş olursun o çalışır biz öyle yapıyorduk yoksa ben eşimi özlüyordum yanımda olduğunu bilmek nefesi yetiyordu bana
Ne güzel bi sene skntı çeksenizde sonu güzl olcak daha çokzaman ayırcak. Keske benimki de bukadar azimli olsaydı...ah ahh
eşinize kocaman kocaman bir maşallahhhhhhhh
size de tavsiyem hobı edının ebru yapın ögrenın kurslara basvurun insan birsey uretmeyınce hayattan zevk almaz ha yok yapamam dersenız örgü orun ne bılım bır yıl sonucta dua edın esınız bu tempoyu surdurebılsın
Ayy kıyamam ben size... Yani gülerken üzülmek bu olsa gerek. Keşke herkes birbirini özlemekten dert yansa. Öyle kötü şeyler var ki. Evde yatıp, karısının parasını yiyenler mi neler neler. Eşiniz sizin için bu tempoda kim bilir ne kadar tükeniyordur, okurken içim cız etti. Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız. Bu arada belediyenin ücretsiz kurslarını düşündünüz mü hiç? Ya da bir iş bulsanız? Sonuçta aşılamasıydı, doğumuydu derken daha çoook zamanınız var?
esinizin emekleri bosa gitmez umarim
bravo
bu tempoda yatak odasi bile aktifse gercekten bravo
bu surecte esinin senin de katlandigin zorluklar oldugunun farkinda olmasi cok guzel.. aramizda hic bi problem de yok demissin.. bu 1yillik surec(hatta 1yil bile sayilmaz) gecici oldugundan esine ne kadar destek olursan o kadar guclenir iliskiniz.. simdi baslarda zor gelmesi normal ama alisirsiniz ikiniz de.. cok bos vaktin olduguna gore kurslara filan yazilsan, faydali bsylere yonelsen iyi olabilir senin icin.. yada calismayi istiyorsan esinle birlikte hazirlansan sen de?
özel sektörde çalışan biri olarak söylüyorum gerçekten stresli bi o kadarda maaşı az eşinizin temposuna helal olsun bence sabredin eşinizi rahat bırakın biraz eğer devlet kurumunda iş bulursa zaten rahat edeceksiniz o zaman kendinize zaman ayırma fırsatınız olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?