bana yardımcı olabilirseniz size çok dua ederim.

siz olması gereken gibi davranıyormussunuz zaten ,bir yıl sabredin, Allah bozmasın mutluluğunuzu

amin... teşekkür ederim kızlar... zaten çoğu zaman eşimin temposunu gördükçe bende yoruluyorum ve inanın bana ona söylemek istemiyorum ama onun için üzülüyor ve acıyorum. çunku gerçekten çok zor olduğunu bildiği bir sürece isteyerek girdi. kurs ödemeleri bittikten sonra biraz da birikim yapabilirsek son 2-3 ay olmazsa içten çıkarım biriktirdiklerimizle kavruluruz baharda doğalgaz filan yanmayınca diyordu. çunku son ana kadar nasıl dayanırım bilmiyorum hem işten ayrılırsam çalışmak için de daha bol vaktim olur diyordu. olabilir diye bakıyorduk. ama gelin görünki ben işten çıkarıldım. şimdi aynı ya da daha iyi koşullarda bi iş bulmazsam zaten işten de ayrılamayacak. hakkımızda hayırlısı. ben şu an açıköğretim okuyorum akabinde lise mezunuyum. dolayısıyla bu sene eylülde kpss ye girdim. onunla beraber hazırlanabileceğim bir sınavım malesef ki yok...

Sabah 9 gece 2 3de eve gelen bir eşim var.
Haftanin 3 4 günü 7de kalkiyor, yapmasi gereken isler oluyor. Ordan oraya kosturuyor. Bazen gece 4te geliyor. Bir iznimiz bile yok. Sizinki hic olmazsa 1 yil. Bizimki hep böyle.
Beraber oturup yemek yiyememek öyle zor ki.
Allah yardimcisi olsun.
Sizin esinizin de yardimcisi olsun. Bazilarinin kocasi keyfi olarak eve gelmiyor umursamiyorlar, kavgalar gürültüler.
Cok şükür ki bizimkiler öyle değil. Sabredin...
Sonucta ekmek parasi icin ugrasmak o kadar kolay değil.

1 yil uzun bir sure degil. Sabredin. Esinize destek olun.ikiniz icin hatta dogacak yavrulariniz icin yapmak zorunda bunu. Size de es olarak destek olmak ozveeili olmak dusuyor..

haklısınız kızlar... bize sabır düşüyor. Allah sizlerin de yar ve yardımcısı olsun inşallah. dediğiniz gibi beraber oturup yemek yiyememek gerçekten zor. bi de evde yalnızım ya dinliyorum herhalde kendimi. ama sabır. güzel mevlam elbet verir o sabrı...

evet cnm böyle gidersen depresyona girersin. kendini kasma bu kadar. sabah kalk kahvaltını yap işini gücünü bitirince çık azcık hava al. elişi fln biliyorsan yap yada kitap oku

ne bileyim işte kendini düşüncelere salma

1 yıl çok uzun bi zaman değil..
bence biraz daha sabırlı olmalısın...
inşallah başarır eşiniz de emekleri boşa gitmez..
bu durumda sana destek olmaktan başka bişey kalmıyo ne yazıkki..
sayılı gün geçer merak etme..

illa sınava hazırlanmak zorunda deilsiniz ki ona kendinizce yardımcı olabilmek için, ben vatandaşlık bilgisinde yaptığım soruları eşimle beraber internetten, tvden izlediğim belgeseller sayesinde yaptım, hem beraber bir şeyler yapmış oluyorduk ben sınava hazırlanıyordum o da benle vakit geçirdiği için mutsuz olmuyordu. Coğrafyayı beraber üstünden geçiyorduk mesela, benim bilgimi ölçüyordu, sıkıldın mı diye sorduğumda yanlız başına çalışmandansa böylesi daha iyi hem ben de öğreniyorum diyordu. Kendi işlerini hadi bunları oku da imla hatalarını bul diye gaz veriyordu mesela. En çok yardım etmesi gereken matematik konusunda yardımcı olamadı benim yüzümden ama sınavdan beklediğim puanı aldıysam onla beraber aldık. Sorulara göz gezdiriyorsunuz ama stresini de paylaşın, kendinize meşgale bulmak yerine ona yardımcı olun, ben atandık diye ağlayarak arayabildim bu sayede, benim sevincime zaten sevinirdi ama şimdi daha fazla mutlu oldu. Bu sınav gerçekten tek kişilik değil diğerleri gibi, ne oldu? sorusuna sizle beraber aynı cevabı verecek olan insanla stresi çok daha kolay atlatıyorsunuz.

Diyecek söz yok helal olsun eşinize . . İnşallah emekleri boşa gitmez istediğini elde eder. .
Kendinizce haklısınız oda sizi haksız görmüyor zaten ama sizin geleceğiniz için bu yorucu sürece katlanıyor. .
Destek olmaya son gaz devam edin.
Evde birçok aktivite yapabilirsiniz istediğiniz kurslara gidebilirsiniz örgü,bebek şekeri vs. .
Hem canınızda sıkılmaz . .
baktınız elinizden iyi şeyler geliyor ticarete dönüştürüp para bile kazanabilirsiniz.
Ayrıca hamile kalmak istiyorsanız bence bir süre iş bakmayın.dediğiniz gibi hamile birini kolay kolay işe almazlar.

haklısınız kızlar...
safkelebek bugun gece geldiğinde bir bir senin dediklerini uygulama yolunda adım atıcam bakalım daha mutlu olacakmı benim yorgun askerim :)

işte hamile kalmaya çalışıyorum ama bir taraftan da ihtiyacımız var bakalım nasıl olacak. belki iş bulana dek göbeğim doluverir o zaman iş miş de aramam zaten. minik melekler rızkıyla gelir derler yeterki gelsin :)

Ben okurken cok yoruldum. Dersaneye gitmek zorunda mi?

Bu arada ben 3 yillik evliyim. Evliligimizin cok az bi bolumu beraber gecti. O yuzden ozlemekle ilgili derdinde hic empati kuracak psikolojide degilim.

Ama yogun calistigim ve cok yoruldugum icin esinin derdini anlayabiliyorum. Insallah basarili olur bu surec sonunda. Cok zor bi tempo. Arada kursu eksin bence.

Eşin açısından düşündüm de 1 yıl bu tempoya nasıl dayanılır ki?
ÖSS'ye bile çalışmamış olan ben için inanılmaz bir şey bu zaten.
Hem YDS hem KPSS olayını çözemedim ama ben.
YDS'nin ne bağlantısı var ki?

çok elzem durumlar olmadığı müddetçe kursu ekmesini ben de istemem... sanırım bu tempoya alışıp ona ayak uydurmaktan başka yapacak bir şeyim yok. dilerim kimse eşincen uzun saatler ayrı düşmek zorunda kalmasın...

kpss puan türü ile gireceği yer için yds başarısı da önemli. girmek istediği kurum sadece kpss ye değil yds ye de buyuk bir dilim ayırmış b yuzden ikisini birden haleetmeye çalışıyor. uğraşıyor ne yapsın beyzadem. Allah yardımcımız olsun...

Meslegi ne? Bir de daha once kpss ve ydsye giedi mi yani su an ne civarlarda geziyor?

Anladım. Allah kolaylık versin.

aminnn...

su an özel sektörde çalışıyor. uluslararası ilişkiler mezunu. daha önce yds ya da kpss ye girmedi ilk kez 2015 döneminde girecek.

yds için dublajsız film izleyin arada bir beraber, kelime ezberlemesinden daha iyi, duyarak soruları yapması. Yine tv de izleyeceğiniz bir yabancı kanal haberi 2 saat paragraf anlama sorusu çözmekten daha kıymetlidir, yds sorularında da aynı kelimeler kullanılıyor çünkü. Bu ne demekti diye düşünse haberi hatırlamasıyla anında bağlantı kurar aklına gelir. Saçma gelirse, tecrübe konuşuyor diyip kaçıyorum :)

Adamın ifla kesilmiş bir yerlere yetişmeye çalışıp kafa patlatmaktan bunu görüyorsunuz ve yakınıyorsunuz.

O ileride o, siz ve çocuklarınız rahat etsin diye çabalıyor. Bencil olmayın.
Asıl ilgi bekleyeceğinize onu rahat ettirmeye ve moral vermeye başlasanız iyi olur.

Anneler sınava hazırlanan çocuklarını nasıl rahat ettiriyorsa aynı taktiği uygulayın. Bir yılcık sabredin.

Ne kadar istikrarli, mantikli ve caliskan bir esiniz var...
Sadece 1 yil, disinizi sikin, onemli olan geleceginiz...
Insanlar taa nerelere gidip yillarca calisip, eslerini yeri geliyor cocuklarini goremiyor, en azindan esiniz yaninizda...
Kesin zordur ama hayat da kolay degil...
Ben esinizi takdir ettim, kesinlikle hem ilimli hem de makul birisi...
Siz de o sekilde davranin, hicbir emek karsiliksiz kalmaz, emin olun...
Kendiniz icin de mesgale bulun, kitap okuyun, burda takilin, is arayin, insanlarla vakit gecirin, film-dizi izleyin vs. vs.
Para harcamak istemiyorsaniz bile disari en azindan yuruyus icin cikin, surekli evde olmak kesinlikle saglikli degil insan psikolojisi icin... Temiz hava hem iyi gelir, hem sizi sakinlestirir, hem de spor...
Umarim her sey istedginiz gibi olur, ikiniz icin de...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…