Bana rahat battı herhalde

Biz 4 kardeşiz. Ablam ve erkek kardeşim çok bencil. Arkadaşımın bana hayrı olur onların olmaz o derecede. Aksine sıkıntılı tipler insana manevi yükler. Ya tek çocuk olmayı ya da doğmamayı tercih ederdim.Eğer çocuğum yalnız kalmasın diye yapıyorsanız çok iyi bir iletişimlerinin olamayacakları ihtimalini düşünün.

Kelimelerin sözlük anlamlarına bakarak yaşamadığınız belli, lakin anlamına da pek vakıf olamadıgınız kelimelerle durum tespiti yaparken ''bence'' diyerek açıklanamaz.
Çünkü kelime anlamı belli.
yalnızca ya da öncelikle kendi çıkarını, yararını düşünen (kimse).
"İnsan, genellikle bencil bir yaratıktır"
diyor sözlük.

3. Çocuğa kaç yaşında hamile kaldınız 3 çocuklu hayat nasıl 2 kız annesiyim bende 34 yaşındayım küçük kızım 3,5 yaşında 35 e girmeden erkek olur umuduyla 3. Yü düşünsem mi diyorum bu fikir bana çok saçma gelmesine rağmen bu fikri kafamdan atamıyorum 2 çocuklu hayat bile şuan çok zor geliyorken 3. Yü doğurmakla çok büyük bir hata yaparım ama bu fikri kafamdan atamıyorum

Sırf belki erkek olur diye mi 3. çocuğu istiyorsunuz ? Kız olursa ne olacak ?

Bende bi delilik yapıp 3. Erkek olur diye 3. Düşünüyorum 2 kızım var merak ettim sizde böyle bi düşünce duygu oluyor mu gerçi yazdıklarınızdan böyle bi düşünce yoktur anlaşılıyor ama ben bu durumu nasıl aşarım

İlk kızımı 21 yaşında doğurdum ikinci kızım 25 yaşımda doğurdum. Tamam dedim olay bitti yeter çünkü çok cocuk bana göre değilmis dedim ağla zirla ikinci kızım 2yasina geldi büyüttüm az kaldı rahatlığa derken ben hamile olduğumu öğrendim. Abartmıyorum doğurana kadar agladim. Cinsiyetini bile 6.ayda öğrendim sormamisim bile yani. Nasıl bakicam nasıl dogurucam derken oğlum 15 aylık oldu bile kızlarda 4ve 8 yaşında. Çok zor. Kendimi çocuk buyutmede sürekli başa sarmış gibi hissediyorum.

Sizin avantajınız kızlar erken yaşta olmuş benim yaş 34 bi de oğlan olur umuduyla bi çocuk doğurup yıpranmak istemiyorum yaş geçtikçe çocuk bakımı da zorlaşıyor

asla bir oğlum olsun diye bir hayalim olmadı. hatta olmadığı için çok çok mutluyum (allahim affetsin) ama benim inanın hiç oğlum olması gibi bir hayalim olmadı. 2.bebegimin kiz olduğunu duymak beni nasıl mutlu etti anlatamam. erkek çocuk bana göre değil allahim olanlara ömür versin.

Çocuğun sorumluluğu fiziksel yorgunluktan ibaret olsa ikinciyi isterdim. Ama şu ortamda cocuk yetiştirmenin manevi boyutu çok ağır. Ekonomik sebepleri hiç söylemiyorum zaten. Kendinize güveniyorsanız düşünün. Kızım 1.5 yaşında mahalle baskısı başladı bile. Ben insanların cocuk yap derken çok da ince düşündüğünü sanmiyorum. İkisi bir buyur diyorlar. Evet dogan büyüyor da önemli olan nasıl büyüdüğü.

Bir duruma vakıf falan değilim bayanlar. Kadın ikinci çocuk fikri için konu açmış , siz burada yok o kelimenin anlamı yok şu kelimenin manası diye konuyu değişik değişik yerlere çektiniz.

Bakın ben kendi fikrimi söyledim. Yanlış ve ya doğru. Bu benim fikrim. Bence diyerek açıklanamaz dediğiniz şey bilimsel bir kanun falan da benim mi haberim yok ? Fazlaca sıktı yani bu durum. Konu falan kalmadı.

Ayda yılda bir yorum yapmak istedim sizin gibiler yüzünden onu da yapamayacağız artık galiba. Gören de sizin edebiyatı profesörü zanneder. Ayy insanda keyif falan bırakmıyorsunuz valla

Size iyi forumlar

Şu mahalle baskısından nefret ediyorum benim 2 kızım var 3. Doğur oğlan olur demeleri yok mu insanın kafasını karıştırıyorlar

Hormonlardan canım iki çocuk var bende 30 yaşındayım geçen yıl bile asla çocuk defterini kapattım derken 5 aydır fln çocuk sevgim depreşti .(eşim 36 yaşında onunda yaşı geçiyor ) Bir yanım şimdi bile enerjim azaldı bikaç yıl sonra hiç istemessin istiyorken doğur derken diğer yanım malum ekonomik durumlar vs . duygu boşluğuna düşerim diye gittim spiral taktırdım valla mantıksız .sizin yine 2.ymiş . Bana 3. perileri geldi gitmiyorsa seneye vazgeçerim diye kendimi avutuyorum .)

Yaa bana da geldi o 3. Perileri benim 2 kızım var sizin diğerleri kız mı erkek mi

Diger konulara gelmeden once bebeginize kardes degil de kendinize ikinci cocuk yapmayi planlayin. Her sey dille baslar. Ilk cocugunuz hayatinizin odagi olmamali ikinci cocuk dusunecekseniz. Once dilimizi duzeltelim ki algilarimiz da ona gore olsun. Gereksiz duyar kasma kismini bitirdikten sonra esasa girersek once genetik testinizi mutlaka yaptirin, tedbir bizden takdir Allah'tan. Ailevi sorunlari yoluna koymussunuz. Tabi bu demek degil her sey sut liman olacak. Kaynananiz ikinci cocugunuzda yine sizi cildirtmanin bir yolunu bulabilir o konuda tedbirinizi almalisiniz. Mesela sen lohusasin diyip kiziniz icin bizde kalsin diyebilir. Oglunuz olursa ve irrkek torun meraklisi cikarsa iclerinden yine bambaska durumlar icine girebilirsiniz. Esiniz yine sizin beklentilerinizi bosa cikarabilir ve duzeldi sandiginiz durumlar katlanip geri donebilir. Siz olgunlastiniz sureci yonetebilirim dersiniz ama lohusa psikolojisinin farkli oldugunu unutmayin. Yani ailesel durumunuzdan yuzde doksan eminseniz girisin bu ise cunku iki cocukla lohusaligi henuz deneyimlemediniz. Bir de ulke ekonomisi suprizlere gebe. Tek maasla iki sene idare edebilirim derken kendinizi darbogaza da hasetmis olabilirsiniz. Maddi anlamda bence bir sene sizi asgari idare edebilecek birikiminiz yoksa girismek icin acele etmeyin derim. Bu bir araba olabilir arsa olabilir nakit para olabilir ama guvencesiz riske girilebilecek bir konu degil. Kiziniz buyudukce masrafi artacak unutmayin. Ic karartici kismi da geciyorsak olumlu kisma gelelim. Oncelikle bence bu evre ikinci cocuk icin ideal zaman. Ben ikinci cocugun dogumunun ya bu yas araliginda ya da 9 yas civarinda olmasi gerekrigi kanaatindeyim. Buyuk cocugun okula baslama yasi ile kucuk cocuk cakistiginda sorunlar bes kat buyuyor. Bir kere buyuk okula adapte olurken siz de okul cagi cocuga adapte olacaksiniz. Hem de iki cocuklu olmaya. Bu bence cok cok zor bir sey. Krese anaokuluna alismakla 1. Sinifa alismak cok farkli. Kiziniz 1. Sinif yasina geldiginde okula getirip goturme acisindan da ikinci bebis biraz buyumus olur. Ikincisi yasiniz itibariyla tam ideal donemdesiniz. Yukarida yazdigim kotu senaryo harici her sey aksine cok iyi gidebilir. Esinizle baglariniz guclenebilir ve de kayinaile ile yeniden saglikli diyalog zemini bile bulabilirsiniz. Maddi durumunuz elveriyorsa ve ileride elverecekse genis aile olmak cok guzel kim istemez ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…