- 5 Temmuz 2023
- 342
- 669
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Algınızı, anlama yeteneğinizi geliştirmelisiniz bence. Zamanıma yazık. İyi günler.Bana cevap yazıyorsanız kelimelerinize dikkat edeceksiniz. İster dağa ister taşa yazın beni ilgilendirmez.
Ben şahsınıza mı anormal dedim ?
Kelimelerin sözlük anlamlarına bakarak yaşamadığınız belli, lakin anlamına da pek vakıf olamadıgınız kelimelerle durum tespiti yaparken ''bence'' diyerek açıklanamaz.Biz sizinle anlaşamayız. Sizin için işler farklı benim için farklı. Fikirlerimiz çok ayrı. Ortak bir nokta yok konuştuklarımızda ve bu kısır döngü uzayıp gidecek galiba.
Elma ile armudu kıyaslamıyorum. Burada objektif olmak zorunda değiliz ki. Tecrübelerini paylaşıyor insanlar. Niye objektif olalım anlayamadım. Sanki bilimsel şeylerden bahsediyormuşuz gibi oldu. İhtimaller üzerine konuşuyoruz. Olursa şöyle olabilir, olmaz ise şöyle de olabilir tarzında bir muhabbet.
Bence ikisi de bencilliğin bir türü. Bu bana göre böyle size göre öyle olmayabilir. Olmak zorunda da değil. Ama ikisinin arasında bir fark yok. Hayatımı da kelimelerim sözlük anlamlarına bakarak yaşamıyorum.
3. Çocuğa kaç yaşında hamile kaldınız 3 çocuklu hayat nasıl 2 kız annesiyim bende 34 yaşındayım küçük kızım 3,5 yaşında 35 e girmeden erkek olur umuduyla 3. Yü düşünsem mi diyorum bu fikir bana çok saçma gelmesine rağmen bu fikri kafamdan atamıyorum 2 çocuklu hayat bile şuan çok zor geliyorken 3. Yü doğurmakla çok büyük bir hata yaparım ama bu fikri kafamdan atamıyorumHer çocuk ayrı bir sorumluluk. Kardeş olunca ömür boyu canciger gecinmiyor kimse. Bebek canın isiyor belli o sorumluluğu alıyorsan yap. Ben olsam yapmazdım 3 çocuklu biri olarak söylüyorum 3. Korunurken oldu o ayrı. İkinci isteyerek tabi ama sorumluluğu çok büyük. 3.ye hamile kalınca doğurana kadar ağladım sorumluluk yüzünden.
Sırf belki erkek olur diye mi 3. çocuğu istiyorsunuz ? Kız olursa ne olacak ?3. Çocuğa kaç yaşında hamile kaldınız 3 çocuklu hayat nasıl 2 kız annesiyim bende 34 yaşındayım küçük kızım 3,5 yaşında 35 e girmeden erkek olur umuduyla 3. Yü düşünsem mi diyorum bu fikir bana çok saçma gelmesine rağmen bu fikri kafamdan atamıyorum 2 çocuklu hayat bile şuan çok zor geliyorken 3. Yü doğurmakla çok büyük bir hata yaparım ama bu fikri kafamdan atamıyorum
Bende bi delilik yapıp 3. Erkek olur diye 3. Düşünüyorum 2 kızım var merak ettim sizde böyle bi düşünce duygu oluyor mu gerçi yazdıklarınızdan böyle bi düşünce yoktur anlaşılıyor ama ben bu durumu nasıl aşarımilk kızım 5 yaşındaydı 2.kizim doğdu. hatta doğum günleri bile aynı. simdiki aklım olsa gerek ekonominin hali gerek tek çocuğa sağlanacak gelecek, bu sebeplerden sanirim tek cocukla kalırdım. ona allahin izniyle en iyi imkanları sağlamaya çabalardim. çalışan kadına 2 cocuk zülm gibi bisey. iyiki doğurdum o ayrı ama yapmayabilirmisim. Allah affetsin "bir cocuk çok cocuk, iki cocuk çok cocuk" NET
İlk kızımı 21 yaşında doğurdum ikinci kızım 25 yaşımda doğurdum. Tamam dedim olay bitti yeter çünkü çok cocuk bana göre değilmis dedim ağla zirla ikinci kızım 2yasina geldi büyüttüm az kaldı rahatlığa derken ben hamile olduğumu öğrendim. Abartmıyorum doğurana kadar agladim. Cinsiyetini bile 6.ayda öğrendim sormamisim bile yani. Nasıl bakicam nasıl dogurucam derken oğlum 15 aylık oldu bile kızlarda 4ve 8 yaşında. Çok zor. Kendimi çocuk buyutmede sürekli başa sarmış gibi hissediyorum.3. Çocuğa kaç yaşında hamile kaldınız 3 çocuklu hayat nasıl 2 kız annesiyim bende 34 yaşındayım küçük kızım 3,5 yaşında 35 e girmeden erkek olur umuduyla 3. Yü düşünsem mi diyorum bu fikir bana çok saçma gelmesine rağmen bu fikri kafamdan atamıyorum 2 çocuklu hayat bile şuan çok zor geliyorken 3. Yü doğurmakla çok büyük bir hata yaparım ama bu fikri kafamdan atamıyorum
Sizin avantajınız kızlar erken yaşta olmuş benim yaş 34 bi de oğlan olur umuduyla bi çocuk doğurup yıpranmak istemiyorum yaş geçtikçe çocuk bakımı da zorlaşıyorİlk kızımı 21 yaşında doğurdum ikinci kızım 25 yaşımda doğurdum. Tamam dedim olay bitti yeter çünkü çok cocuk bana göre değilmis dedim ağla zirla ikinci kızım 2yasina geldi büyüttüm az kaldı rahatlığa derken ben hamile olduğumu öğrendim. Abartmıyorum doğurana kadar agladim. Cinsiyetini bile 6.ayda öğrendim sormamisim bile yani. Nasıl bakicam nasıl dogurucam derken oğlum 15 aylık oldu bile kızlarda 4ve 8 yaşında. Çok zor. Kendimi çocuk buyutmede sürekli başa sarmış gibi hissediyorum.
asla bir oğlum olsun diye bir hayalim olmadı. hatta olmadığı için çok çok mutluyum (allahim affetsin) ama benim inanın hiç oğlum olması gibi bir hayalim olmadı. 2.bebegimin kiz olduğunu duymak beni nasıl mutlu etti anlatamam. erkek çocuk bana göre değil allahim olanlara ömür versin.Bende bi delilik yapıp 3. Erkek olur diye 3. Düşünüyorum 2 kızım var merak ettim sizde böyle bi düşünce duygu oluyor mu gerçi yazdıklarınızdan böyle bi düşünce yoktur anlaşılıyor ama ben bu durumu nasıl aşarım
Bir duruma vakıf falan değilim bayanlar. Kadın ikinci çocuk fikri için konu açmış , siz burada yok o kelimenin anlamı yok şu kelimenin manası diye konuyu değişik değişik yerlere çektiniz.Kelimelerin sözlük anlamlarına bakarak yaşamadığınız belli, lakin anlamına da pek vakıf olamadıgınız kelimelerle durum tespiti yaparken ''bence'' diyerek açıklanamaz.
Çünkü kelime anlamı belli.
yalnızca ya da öncelikle kendi çıkarını, yararını düşünen (kimse).
"İnsan, genellikle bencil bir yaratıktır"
diyor sözlük.
Şu mahalle baskısından nefret ediyorum benim 2 kızım var 3. Doğur oğlan olur demeleri yok mu insanın kafasını karıştırıyorlarÇocuğun sorumluluğu fiziksel yorgunluktan ibaret olsa ikinciyi isterdim. Ama şu ortamda cocuk yetiştirmenin manevi boyutu çok ağır. Ekonomik sebepleri hiç söylemiyorum zaten. Kendinize güveniyorsanız düşünün. Kızım 1.5 yaşında mahalle baskısı başladı bile. Ben insanların cocuk yap derken çok da ince düşündüğünü sanmiyorum. İkisi bir buyur diyorlar. Evet dogan büyüyor da önemli olan nasıl büyüdüğü.
Böyle düşünüp yapanların olmuyor genelde çevremden gördüğüm .Bende bi delilik yapıp 3. Erkek olur diye 3. Düşünüyorum 2 kızım var merak ettim sizde böyle bi düşünce duygu oluyor mu gerçi yazdıklarınızdan böyle bi düşünce yoktur anlaşılıyor ama ben bu durumu nasıl aşarım
Yaa bana da geldi o 3. Perileri benim 2 kızım var sizin diğerleri kız mı erkek miHormonlardan canım iki çocuk var bende 30 yaşındayım geçen yıl bile asla çocuk defterini kapattım derken 5 aydır fln çocuk sevgim depreşti .(eşim 36 yaşında onunda yaşı geçiyor ) Bir yanım şimdi bile enerjim azaldı bikaç yıl sonra hiç istemessin istiyorken doğur derken diğer yanım malum ekonomik durumlar vs . duygu boşluğuna düşerim diye gittim spiral taktırdım valla mantıksız .sizin yine 2.ymiş . Bana 3. perileri geldi gitmiyorsa seneye vazgeçerim diye kendimi avutuyorum .)
Kız olur kesin yapmaŞu mahalle baskısından nefret ediyorum benim 2 kızım var 3. Doğur oğlan olur demeleri yok mu insanın kafasını karıştırıyorlar