• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana neler oluyor 😔

Biz hep işin psikolojik boyutunu düşünüyoruz ama size hiç bahsedilmeyen bir şeyden bahsedeyim, gebeliğin fizyolojik boyutu. Gebelik kadın bedeni için çok pahalı ve riskli bir durum. Beyniniz bütün organların düzgün çalışması için mineral, vitamin ve hormon rezervleri ayırıyor ve gebelik olduğu anda bir anda elde avuçta ne varsa bebeğe gidiyor. Bu yüzden bedenimiz sağlıklı olmayan hiçbir bebeğe bu kadar büyük bir yatırım yapmak istemez. Bedeniniz bebeğin sağlıksız olduğunun farkındaydı. Bu gebeliğin yolunda olmadığının farkındaydı. Siz bilinçli bir şekilde neden üzülmüyorum bilmiyorum diyorsunuz ama bilinçaltınızda aslında bütün bedeninizi yöneten beyniniz çok büyük bir riskten kıl payı kurtulduk diyor. Az kalsın elde avuçta ne varsa muhtemelen başarısız sonlanacak bir gebelikte harcayacaktık diyen bir beyniniz var. Ve hormonlarınızı ona göre salgılıyor. Kendinizi boşuna sıkmayın yada kötü anne olarak düşünmeyin. Bir süre ara verin. Mümkünse gebelik düşünmeden önce düzenli bir şekilde vitamin ve mineral desteği alın öyle deneyin. Yaşınız genç, tıp ileri artık ,insanlar 50de bile doğuruyor. Önce kendinize yatırım yapın ki bedeniniz hazır olsun gebeliğe.
Ne kadar guzel yazmissiniz ❤ gerçekten de böyle. Cok tesekkur ederim 🏵

Bence hamile kalir kalmaz ben bunu nasil cikarcam dogurcam dusuncesi oluyor.. ve 1 de olsa olsa boyle 5 te olsa. Bence hizli yasamissin biraz gebe kalmak gelisim durmasi kurtaj vs hizlica dusunmek ogutmek zorunda kalmissin. Kurtaj zaten korkutucu geliyor kulaga..onu dusunup skmissin kendini ve atlatinca rahatlamissin. Bu normal bir psikoloji emin ol. En azindan onunu goruyorsun suan. Bi kac ay dinlen tekrar cocuk istiyorsan denersiniz, kismette varsa olur zaten. Buarada bence ilk cocugunda boyle birsey yasamis olsan daha cok sarsilirdin.. neyseki simdi kizin var kucaginda teselli bulabilirsin ona sarilip.
Size de kolaylıklar diliyorum ❤ soylediklerinizde haklisiniz. Kurtaj beni cook gerdi. Cikinca hayata döndüm gibi hissettim. Bebegin de henuz kalp atisini bile duyamamistik. Muhtemelen o bagi kuramamistim henuz. Belki hayırlı bir zamanda oldu bizim icin

Siz boyle yazinca aklima gelinimiz geldi. Ikinci gebeligi icin pozitif testi gorunce bizi arayip uzuntuden agladigini hic hazir olmadigini ilk cocuguna haksizlik yapacagini dusundugunu söylemişti. Simdi ikinci cocugu 1 yasinda. Gelinimiz o kadar mutlu ve guzel bir anne ki. O zamanki halini hatirladiginda kendisi kendi haline gülüyor.
Dogru söylüyorsunuz. Bebek dunyaya geldiginde hormonlarin da etkisiyle tam adapte ancak oluyor galiba
Darısı bana inşallah ya 🙏🏻😊

Yazdığınız kısa yazıdan dahi aklı başında, ayakları yere basan biri olduğunuzu hissettim. Biraz sakince, hayatın koşuşturmasından uzak şekilde kendinizle kalıp düşünün, gerçekten ikinci çocuğu isteyip istemediğinizi sakin kafayla net şekilde kararlaştırabilirsiniz. O güce sahip olduğunuza inanıyorum yaklaşımınızdan. Sizi en çok mutlu edecek gelişmeler olsun yaşamınızda 🌺

Son olarak da çok geçmiş olsun
Cook teşekkür ederim yüreğinize saglik ❤ düşüneceğim gerçekten. Buraya yazılan yorumlar cok yardimci oldu. Cok farkli acilardan gormus oldum

Ayni süreçleri yasamisiz benim geldigim asamaya kadar. Demek tekrar hamile kalsam ve yine benzer seyler yasasam bile normal aslinda ❤ yaşadıklarınızı hissettiklerinizi paylaştığınız icin cok tesekkur ederim. Yavrularınızla hayirli omurler diliyorum
Amiin teşekkürler🌹
Aynen öyle ne zaman olursa olsun annelerin bu kaygısı bitmez emin olun ☺️ ❤️

Hayırlı aksamlar herkese. Uzun olacak biraz ic dokme gibi biraz da yardim istiyorum.

4 yasinda bir kızım var. Ilk testin pozitif geldigi günü hatırlıyorum. Harika bir duyguydu. Kendimi cok guclu hissetmiştim. Miyomlu gebelikti. Cook zorluklar yasayip hamd olsun saglikla kucağıma aldim. Her anne baba gibi cok seviyorum kizimi. Bayılıyorum. Iletisimimiz cok guzel. Tam hayalimdeki cocuk binlerce şükür olsun.
Buraya kadar bir sıkıntı yok.
Ikinci cocuga niyet ettik. Acikcasi hem kalabalik aile olmak cok guzel hem de kizim tek buyusun istemiyorum. Maddi imkanlarimiz da cok sukur musait. Aile huzurumuz yerinde.
Sonra bir gun test yaptım pozitif. Cok mutlu olmam gerekmiyor muydu? Sadece saskindim esime gosterdim heyecanlandim. Kan testi verdim biraz dusuk bir degerle pozitif.
Sonra zorlu bir bekleyis basladi. Ara lekelenmeler oldu, bazi olumsuzluklar vardi ve 9 haftalıkken bebegin gelisimi durmustu dun de kürtaj oldum. Gercekten kotu tecrubeler. Rabbim kimseye yasatmasin.
Ama ben mutsuz degilim. Bugun gorumcem aradi agladi cok uzgunum dedi. Ben onu teselli ettim. Ve bu duygum yuzunden kendimi suclu hissediyorum. Kurtajdan cok korkuyordum onu atlattim ve rahatlama geldi. Direk sevdigim ve gebelikte yasak olan seyleri yemeye basladim.
Simdi de kendimi sorgulayıp duruyorum. Acaba şöyle biri miyim boyle biri miyim diyip kendimi yiyip bitiriyorum. Cocuk mu istemiyordum yoksa kizim bana yetiyor mu? Hamilelikten mi korkuyorum? Ikinci cocuk gereksiz mi? Bunlari sorup duruyorum kendime. Icime kapandim.
Bu surecleri yasayip da yol gosterecek sakinlestirecek veya icimi rahatlatacak arkadaslarim varsa su an cok makbule gececek.
içten içe istemiyormuşsunuz ya da hazır değilmişsiniz demekki, üzmeyin kendinizi yok yere gerek yok :)

Back