Bana neler oluyor 😔

ZeynepBetulll

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mart 2018
610
950
103
34
Hayırlı aksamlar herkese. Uzun olacak biraz ic dokme gibi biraz da yardim istiyorum.

4 yasinda bir kızım var. Ilk testin pozitif geldigi günü hatırlıyorum. Harika bir duyguydu. Kendimi cok guclu hissetmiştim. Miyomlu gebelikti. Cook zorluklar yasayip hamd olsun saglikla kucağıma aldim. Her anne baba gibi cok seviyorum kizimi. Bayılıyorum. Iletisimimiz cok guzel. Tam hayalimdeki cocuk binlerce şükür olsun.
Buraya kadar bir sıkıntı yok.
Ikinci cocuga niyet ettik. Acikcasi hem kalabalik aile olmak cok guzel hem de kizim tek buyusun istemiyorum. Maddi imkanlarimiz da cok sukur musait. Aile huzurumuz yerinde.
Sonra bir gun test yaptım pozitif. Cok mutlu olmam gerekmiyor muydu? Sadece saskindim esime gosterdim heyecanlandim. Kan testi verdim biraz dusuk bir degerle pozitif.
Sonra zorlu bir bekleyis basladi. Ara lekelenmeler oldu, bazi olumsuzluklar vardi ve 9 haftalıkken bebegin gelisimi durmustu dun de kürtaj oldum. Gercekten kotu tecrubeler. Rabbim kimseye yasatmasin.
Ama ben mutsuz degilim. Bugun gorumcem aradi agladi cok uzgunum dedi. Ben onu teselli ettim. Ve bu duygum yuzunden kendimi suclu hissediyorum. Kurtajdan cok korkuyordum onu atlattim ve rahatlama geldi. Direk sevdigim ve gebelikte yasak olan seyleri yemeye basladim.
Simdi de kendimi sorgulayıp duruyorum. Acaba şöyle biri miyim boyle biri miyim diyip kendimi yiyip bitiriyorum. Cocuk mu istemiyordum yoksa kizim bana yetiyor mu? Hamilelikten mi korkuyorum? Ikinci cocuk gereksiz mi? Bunlari sorup duruyorum kendime. Icime kapandim.
Bu surecleri yasayip da yol gosterecek sakinlestirecek veya icimi rahatlatacak arkadaslarim varsa su an cok makbule gececek.

Canim arkadaşım her durumda vardır bir hayır diye düşünüyorum. Bence bir süre sadece kizinizla ve ailenizle vakit geçirin derim

İki düşük yaşadım ve çocuğumda da yoktu o süreçte. Öyle büyük üzüntüler yaşayıp, ağlamadım.
Ama tam aksi çok üzülüp, ağlayan, yıllar sonra bu durumdan hüzünle bahsedenler var.
Yaşanan olaylara herkes aynı tepkiyi vermek zorunda değil. Bu yeniden çocuk istemediğiniz anlamına gelmez. Düşükten sonra bir süre beklemeyi tavsiye zaten doktorlar. Sonrasında ne hissettiğinize bakarsınız.

Farklı ve disaridan bakis acilari insana kendini toparlamasi icin sans veriyor. O yuzden her yorum benim icin kıymetli.

Evet ben de sizin gibiyim sanırım.

Etrafımda herkes o kadar hüzünlü doktor o kadar dikkatli hassas konuştu ki kendimi sorgulamami belki bunlar da tetikliyor.

Tesekkur ederim

Belki şuan kendinizi hazır hissetmiyor olabilir siniz

İnsan hamile kaldığında bir sürü şey düşünmek zorunda kalıyor. Sorumluluklar, zorluklar.. Ki bir önceki hamileliğinizin zor geçmesi daha çok düşündürmüştür sizi. Birden bütün bunlardan arınmak belki de iyi geldi size. Ama yasların da süreci vardır. Bir sonraki gün ve ya bir hamile gördüğünüz zaman tekrar düşünebilirsiniz, farklı duygular hissedebilirsiniz. Bunların hepsi çok normal.. Kendinizi kötü hissetmeyin

Bence hazır değilmişsiniz, hamileliğiniz sonlanınca da rahatlama hissetmişsiniz. Hazır değilken 2. bir çocuğunuz olsaydı belki sizin ve ailenizin üstünüzde çok daha yıkıcı sonuçları olacaktı, depresyona girecektiniz ailenize hayrınız olmayacaktı...çocuğuma kardeş olsun, yaş farkı olmasıni komşu doğur dedi o böyle dedi vbyle çocuk sahibi olunmaz bence, iyice hazır hissetmeden gerçekten istemeden kalkışmayın diyorum. Şimdi de fazla dşünmemeye çalışın, ailenizle vakit geçirin geçip gider diye düşünüyorum.

Benim ilk gebeliğim 6. Haftada kendiliğinden düşükle sonuçlandı. O hafta kanama başlamıştı ve ben direk olmayacağını kabul etmiştim. Kürtajdan korkuyordum ya da başka herhangi hastane tecrübesinden.. Ama kendiliğinden düşük oldu ve süreç 13 gün sonunda bitti. Doktor, düşük gerçekleşmiş dediğinde elhamdülillah dedim, eşim garipsedi, eve geldik k. Valide ağlamaklı falan. Neyse benim keyfim yerinde hamd ediyorum sürekli. Eşim dedi yani neden böylesin? Dedim bilmiyorum çok rahatladım, zaten aslında tam oluşmamış bi gebelikte, hani ahh bebeğim gitti gibi düşünemedim vs.. Ama gebeliğin tüm belirtileri gittikten bir süre sonra farkettim ki ben gebe kalmıştım ve o süreç çok güzeldi.. O zaman o kadar çok ağladım ki... Allahım ne güzeldi hissetmek dedim, hamdolsun kısa oldu ama yaşadım yinede.. Üzerine 2 sene geçti, bir sürü imtihan ardına Rabbim inşallah sağlıklı şekilde bu gebeliği nasib etti.
Velhasıl hepimiz farklı farklıyız. Sizinki bana anormal gelmedi.. Çok insani tüm duygularımız.. İnşallah sağlıkla afiyetle yeniden ve tamamına ererek nasib olur.

Kürtaj kelimesi cok soguk. Çıktıktan sonra o kadar rahatlamistim ki..
Herkes kapida bekliyor. Ciktim. Gülüyorum sevincliyim. Sanirim o islemi atlattim diye rahatlama geldi. Artik bitti diye.
Disaridaki yakinlarim sasirdilar ne yapacaklarini. Yuzleri dusuk aglayacak gibiydiler birden beni oyle gorunce afalladilar.
Arayanlar oluyor sesim iyi gelince ne yapacaklarını bilemiyorlar.
Belki daha cok yeni dediginiz gibi. Belki henuz idrak edemedim
Rabbim hayirla kucaginiza almak nasip etsin. Guzellikler getirsin yavrunuz

İkinci kez anne olmaya belki de ruhen hazır değildiniz. Ki bu da çok normal. İnsan bazen kendi duygularını bile fark edemeyebiliyor. Belki de bilinçaltınızda sizin bile fark etmediğiniz endişeler vardı. Öyle biri miyim böyle biri miyim diye düşünmenize, bu düşüncelerle kendinizi yıpratmanıza hiç gerek yok. Sizi tanımıyorum ama gerçekten çok iyi bir anne olduğunuza eminim, yazdıklarınızdan bile o sıcaklık geçti bana. Umarım gerçekten hazır olduğunuzda en doğru en güzel vakitte tekrar nasip olur. : )

Bence gayet normal karsilamissiniz. Uzulseniz de normaldi, bu sekilde olmanizda. Bir de ben Allah’in isine pek karisilmamasi gerektigini dusunuyorum. Ben de bir gebelik kaybettim. Ve hemen hemen sizin gibiydim. Allah boyle istiyornus demek ki, belki de zamani degildi diye dusunup, kendimi cok hirpalamamistim.

Yine de cok gecmis olsun. Allah yardimciniz olsun

Normal mi ki?
31 yaşindayim. Kizim 4 yasinda. Daha ne kadar bekleyeceğim diyorum. Biraz daha beklesem cocugumla arama iyice yas farki girecek diyorum
Ay 31 nedir ki ya? Bence şu an ikinci çocuk istemiyorsunuz ama yapmak için ikna etmeye çalışıyorsunuz kendinizi.
Ayrıca bırakın yaş farkı olsun. Ananem annemi 19 yaşında doğurmuş bugun 78 yaşında hala abla kardeş gibi didişirler en küçük çocuğunu ise 37 yaşında doğurmuş en üstüne titrediği o, çok düşkünler birbirlerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…