- 5 Ekim 2017
- 4.791
- 3.001
- 133
- 41
- Konu Sahibi ZeynepBetulll
-
Kürtaj esnasında uyutuldunuz muKürtaj kelimesi cok soguk. Çıktıktan sonra o kadar rahatlamistim ki..
Herkes kapida bekliyor. Ciktim. Gülüyorum sevincliyim. Sanirim o islemi atlattim diye rahatlama geldi. Artik bitti diye.
Disaridaki yakinlarim sasirdilar ne yapacaklarini. Yuzleri dusuk aglayacak gibiydiler birden beni oyle gorunce afalladilar.
Arayanlar oluyor sesim iyi gelince ne yapacaklarını bilemiyorlar.
Belki daha cok yeni dediginiz gibi. Belki henuz idrak edemedim
Rabbim hayirla kucaginiza almak nasip etsin. Guzellikler getirsin yavrunuz
bence çocuk için hazır değilsiniz. biraz zamana bırakın . bence çok normla duygularınız, özgürşüğü rahatlığı bırakmak istemiyorsunuz. toplum baskısı ve çoçuğunuz için çocuk yapmayın . kendiniz için yapın . başkalarını mutlu etmek için yapmayınHayırlı aksamlar herkese. Uzun olacak biraz ic dokme gibi biraz da yardim istiyorum.
4 yasinda bir kızım var. Ilk testin pozitif geldigi günü hatırlıyorum. Harika bir duyguydu. Kendimi cok guclu hissetmiştim. Miyomlu gebelikti. Cook zorluklar yasayip hamd olsun saglikla kucağıma aldim. Her anne baba gibi cok seviyorum kizimi. Bayılıyorum. Iletisimimiz cok guzel. Tam hayalimdeki cocuk binlerce şükür olsun.
Buraya kadar bir sıkıntı yok.
Ikinci cocuga niyet ettik. Acikcasi hem kalabalik aile olmak cok guzel hem de kizim tek buyusun istemiyorum. Maddi imkanlarimiz da cok sukur musait. Aile huzurumuz yerinde.
Sonra bir gun test yaptım pozitif. Cok mutlu olmam gerekmiyor muydu? Sadece saskindim esime gosterdim heyecanlandim. Kan testi verdim biraz dusuk bir degerle pozitif.
Sonra zorlu bir bekleyis basladi. Ara lekelenmeler oldu, bazi olumsuzluklar vardi ve 9 haftalıkken bebegin gelisimi durmustu dun de kürtaj oldum. Gercekten kotu tecrubeler. Rabbim kimseye yasatmasin.
Ama ben mutsuz degilim. Bugun gorumcem aradi agladi cok uzgunum dedi. Ben onu teselli ettim. Ve bu duygum yuzunden kendimi suclu hissediyorum. Kurtajdan cok korkuyordum onu atlattim ve rahatlama geldi. Direk sevdigim ve gebelikte yasak olan seyleri yemeye basladim.
Simdi de kendimi sorgulayıp duruyorum. Acaba şöyle biri miyim boyle biri miyim diyip kendimi yiyip bitiriyorum. Cocuk mu istemiyordum yoksa kizim bana yetiyor mu? Hamilelikten mi korkuyorum? Ikinci cocuk gereksiz mi? Bunlari sorup duruyorum kendime. Icime kapandim.
Bu surecleri yasayip da yol gosterecek sakinlestirecek veya icimi rahatlatacak arkadaslarim varsa su an cok makbule gececek.
Âmin âmîn âmîn...Kürtaj kelimesi cok soguk. Çıktıktan sonra o kadar rahatlamistim ki..
Herkes kapida bekliyor. Ciktim. Gülüyorum sevincliyim. Sanirim o islemi atlattim diye rahatlama geldi. Artik bitti diye.
Disaridaki yakinlarim sasirdilar ne yapacaklarini. Yuzleri dusuk aglayacak gibiydiler birden beni oyle gorunce afalladilar.
Arayanlar oluyor sesim iyi gelince ne yapacaklarını bilemiyorlar.
Belki daha cok yeni dediginiz gibi. Belki henuz idrak edemedim
Rabbim hayirla kucaginiza almak nasip etsin. Guzellikler getirsin yavrunuz
Hem doktora tekrar ne zaman gebelik düşünebilirim cok zaman geçmesin diye sordum hem de hamilelikten korkuyorum diye icimden geciriyorum! Siz yazinca cok sasirdim. Tesekkur ederim gercekten paylastiginiz icinZorlu gebelikten dolayı da bu düşünce olabilir
Riskli gebelik yaşıyorum35.haftada bir evladımı kaybettim tekrar hamile olduğumu öğrendiğimde 1saat tavanı seyrettim öyle dönüp kaldım 9 ay diken üstünde nasıl geçecek diye
Mesela hemen bebek olsun istiyorum ama hamile olmak istemiyorum
Zor hamileliklerde böyle hissedilebilir
Bir süre kendinize zaman verin eşinizle kızınızla güzel vakit geçirin, olması gerekiyorsa ilerde tekrar düşünürsünüz. Rabbim hayatta olanlara sağlık uzun ömürler versin inşallah siz üzülmeyinHayırlı aksamlar herkese. Uzun olacak biraz ic dokme gibi biraz da yardim istiyorum.
4 yasinda bir kızım var. Ilk testin pozitif geldigi günü hatırlıyorum. Harika bir duyguydu. Kendimi cok guclu hissetmiştim. Miyomlu gebelikti. Cook zorluklar yasayip hamd olsun saglikla kucağıma aldim. Her anne baba gibi cok seviyorum kizimi. Bayılıyorum. Iletisimimiz cok guzel. Tam hayalimdeki cocuk binlerce şükür olsun.
Ikinci cocuga niyet ettik. Acikcasi hem kalabalik aile olmak cok guzel hem de kizim tek buyusun istemiyorum. Maddi imkanlarimiz da cok sukur musait. Aile huzurumuz yerinde.
Sonra bir gun test yaptım pozitif. Cok mutlu olmam gerekmiyor muydu? Sadece saskindim esime gosterdim heyecanlandim. Kan testi verdim biraz dusuk bir degerle pozitif.
Sonra zorlu bir bekleyis basladi. Ara lekelenmeler oldu, bazi olumsuzluklar vardi ve 9 haftalıkken bebegin gelisimi durmustu dun de kürtaj oldum. Gercekten kotu tecrubeler. Rabbim kimseye yasatmasin.
Ama ben mutsuz degilim. Bugun gorumcem aradi agladi cok uzgunum dedi. Ben onu teselli ettim. Ve bu duygum yuzunden kendimi suclu hissediyorum. Kurtajdan cok korkuyordum onu atlattim ve rahatlama geldi. Direk sevdigim ve gebelikte yasak olan seyleri yemeye basladim.
Simdi de kendimi sorgulayıp duruyorum. Acaba şöyle biri miyim boyle biri miyim diyip kendimi yiyip bitiriyorum. Cocuk mu istemiyordum yoksa kizim bana yetiyor mu? Hamilelikten mi korkuyorum? Ikinci cocuk gereksiz mi? Bunlari sorup duruyorum kendime. Icime kapandim.
Bu surecleri yasayip da yol gosterecek sakinlestirecek veya icimi rahatlatacak arkadaslarim varsa su an cok makbule gececek.
Aminnn... cok sagolun hepimizin insallahÂmin âmîn âmîn...
Zaman tanıyın kendinize, şimdi rahatsınız sonra üzüleceksiniz sonra tekrar rahatlama bilemiyoruz.... Tüm duygular, geçişler bizim için. Allah imtihanlarımızı kolaylaştırsın.
Evet narkoz verdileeKürtaj esnasında uyutuldunuz mu
Gebeligim ne sekilde olursa olsun buyuk konusmak istemiyorum Allah korusun da istege bagli kurtaji asla dusunmem. Ne verirse Rabbim, kabulumdur zaten. Hepsi bizim icin.Diyelim ki tek çocuk size yeter diye düşünüyorsunuz ve o yuzden boyle hissediyorsunuz.
Bunun sonucunda kürtaj olacak mısınız?
Hayir asla olmam diyorsanız kendinizi bu düşüncelerle daraltmayin, varlığını kabul edin.
Sonuçta planlı gebelikti.
Ha, kürtaj yaptırabilirim diyorsanız o zaman iyice düşünün.
Ilk çocuğunuz gibi huyu olmazsa niye sahip oldum diyip nefretinizi yansıtacak mısınız ona?
Gecmis olsun o kısmını atlamisim, anlamamisim.Gebeligim ne sekilde olursa olsun buyuk konusmak istemiyorum Allah korusun da istege bagli kurtaji asla dusunmem. Ne verirse Rabbim, kabulumdur zaten. Hepsi bizim icin.
Yalniz gebeligim zaten son buldu gelisimi durdugu ve hatta geriledigi icin. Mesele bundan sonrasi. Kendi duygularimi dusuncelerimi seçemiyorum/ secemiyordum. Hani insan kendini taniyamaz ya öyleydim. Burada yazan arkadaşlar gercekten iyi geldiler. Herkes biraz ucundan kiyisindan benzer seyleri yasayip düşünebiliyormus. Bu bana iyi geldu
Tesekkur ederim yorumunuz icin. Gorumcem cok tatlidir. Ablasi yok beni abla sayar. O yuzden cok uzulmus kendisini tutamadi. Onun durumunda gariplik yoktu da benimki de garip degilmis onu anladimGörümceye sinir oldum, böyle durumlarda dışardan böyle tepki veren tiplere cok sinir oluyorum ben, onları teselli ediyorsun birde. Ben olsaydım bende sizin gibi tepki verirdim. Çok üzülüp ahlanip vahlaninca geriye gelecek mi? Duygularınız yüzünden vicdan yapmanıza gerek yok.
Demek ki istemiyorsunuz herkes çok çocuk yapmak zorunda değil , tek çocuk size yetmişHayırlı aksamlar herkese. Uzun olacak biraz ic dokme gibi biraz da yardim istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?