Bana moral veren herkese tesekkürler

Cook.. hatta sigara bile aserdigim oldu manyak gibi :) Esim de o zaman birakti zaten bana destek olmak icin. Mumkun mertebe icen arkadaslarimdan rica ettim birlikteyken icmediler. Balkona bile cikmadilar. Sonra birden tiksinti geldi. 4 5 aylik falandi o zaman bebegim. Bir arkadasimin ustunde almistim kokuyu. Inanilmaz midem bulaniyordu. Hatta karakolda ictikleri icin esimin ustu basi saci kokardi bana. Adami yataktan banyoya gonderirdim her gece :) Ama lohusayken k.v belasina bi taneden bisey olmaz deyip yaktim ve hemen baktim ki paket almisim. Hayatimin en buyuk hatasiydi.
Tühhh yaaaaaa ben de hep bunu düşünüyorum acaba benim nasıl olur diye,bu ay adet olur isem asilama yaptircaz esim bana sigarayi birakcaksin ama diye sart kosuyor saçımı başımı yolcam ya :( :(
9 ay 10 ay icmemissiniz nerdeyse keske hic baslamasaymissiniz ama kv belasi insani herseye baslatir tobe estagfurullah ya.

Aaaaaaaaa nasil oluyor bu ya :) sonucta iciyorsun,icine cekiyorsun,hadi icine cekmesen de dudak tiryakiliği diye birsey var yahu.
Masallah diyorum sana
Istesen hic icmezsin mesela sen bu super bir durum
Annen mi :) suanda yine bise dicem bu kadar olur.
Benim yay annem de hayatinda 5 6 kez içmiştir:) keyifmis efendim :)) onun dışında evde icilince of of of kahveye dondurdunuz evi diyip pencereleri acıyor

Kardeş falan mıyız diyeceğim artık valla o kadar oldu ehehe. Çekiyorum evet ama canım istemiyor bilmiyorum nedenini gerçekten. 3 sene aralıksız içtim ben, şimdi nişanlım içiyor püfür püfür keyif sigarası dışında canım istemiyor. Belki çevrede maruz kalmamakla alakalıdır, nişanlıma evde içirtmem balkonda içer. Dışarıdaysak, hava güzelse falan öyle içerim. Mesela hava buz olduğu zaman hayatta dışarı çıkıp bana sigara içirtemezsin. Nişanlım Eskimolara dönse bile titreye titreye o sigarayı içer. Onun çalıştığı yerde de doktorlar, hemşireler hep içiyorlar sigara. Rezalet hahsjsjsj.

Benimde fikrim bu aslında anne olurken bırakmak daha kolay gözüküyor

Ona cok odaklanma :) cevremde hamileyken icen de var. Hatta ne zorluklarla tedavilerle 10 sene sonra hamile kalmis bir arkadasim vardi. Asla icmem yeter ki olsun diyordu. Doguma girmeden bile icti :) Ben de biraz da es baskisi ve destegi oldu o zamanlar. Bebegimizi zehirlersen sana hakkimi helal etmem diyen ve benimle birlikte birakan bir esim vardi.

Ona cok odaklanma :) cevremde hamileyken icen de var. Hatta ne zorluklarla tedavilerle 10 sene sonra hamile kalmis bir arkadasim vardi. Asla icmem yeter ki olsun diyordu. Doguma girmeden bile icti :) Ben de biraz da es baskisi ve destegi oldu o zamanlar. Bebegimizi zehirlersen sana hakkimi helal etmem diyen ve benimle birlikte birakan bir esim vardi.
Hadi Ya ben bayağı umut bağlamıştım bende yeni evliyim eşimde bana hamile kalınca beraber bırakcaz diyor ama ben dinlemiyorum deniyorum böyle sürekli ama nafile çok zormuş :KK61:

Kardeş falan mıyız diyeceğim artık valla o kadar oldu ehehe. Çekiyorum evet ama canım istemiyor bilmiyorum nedenini gerçekten. 3 sene aralıksız içtim ben, şimdi nişanlım içiyor püfür püfür keyif sigarası dışında canım istemiyor. Belki çevrede maruz kalmamakla alakalıdır, nişanlıma evde içirtmem balkonda içer. Dışarıdaysak, hava güzelse falan öyle içerim. Mesela hava buz olduğu zaman hayatta dışarı çıkıp bana sigara içirtemezsin. Nişanlım Eskimolara dönse bile titreye titreye o sigarayı içer. Onun çalıştığı yerde de doktorlar, hemşireler hep içiyorlar sigara. Rezalet hahsjsjsj.
Hahahahahahahahahah bende öyleyim zangir zangir titresemde icerim ve cok kotu bir durum bu
Ne güzel ama sana imrendim.valla canim

Ay sinirlerimmmm bozuldu bendemi böyle olcam ya :(((
Bitane komsum vardı
Hamileydi karni büyüktü sanirim 6 aylik falandi
Kocasindan gizli gizli içiodu benden alıp ama neymis doktor diyormuş ki gunde 4 taneye kadar izin var incelerden
Bu kiz çalışıyordu zaten artik kocasindan gizlemesi tabi daha kolay
Sonra cocugu oldu bunun dogustan kalbinde mi cigerinde mi bisey varmis aradim gecmis olsun dedim cocuk minicik dogmus. Ameliyat oldu cocuk 1 2 aylıkken falan. Acaba sigaradan mi oyle oldu :(

Hahahahahahahahahah bende öyleyim zangir zangir titresemde icerim ve cok kotu bir durum bu
Ne güzel ama sana imrendim.valla canim

Ya kötü bir örnek olacak belki ama nişanlıma da aynı örneği veriyorum ben. Gerçi o sallamıyor da... Diyelim ki Allah korusun bir rahatsızlığın oldu ve doktor bırakman gerektiğini söyledi, korkup bırakmayacak mısın, bırakacaksın. Ya da hamile kaldın, anne karnında sigara içilmesi yüzünden bebeğin hastalansa bunun vicdan azabıyla nasıl baş edeceksin mesela. Önleyici davran, başına gelmesin. Beyinde bitiyor deniyor ama bence beyinde biten şey en kötü sonucu düşünüp buna göre mantık çerçevesinde düşünmek.

Sonra cocugu oldu bunun dogustan kalbinde mi cigerinde mi bisey varmis aradim gecmis olsun dedim cocuk minicik dogmus. Ameliyat oldu cocuk 1 2 aylıkken falan. Acaba sigaradan mi oyle oldu

Tabi ki, o bebekler anne karnında oksijen yetersizliğine maruz kalıyor. Erken hamileliklerde düşük olma olasılığı yüksek, ilerleyen hamileliklerde erken doğum, gelişim geriliği, hatta ölüm de olabiliyor çünkü plasenta ayrılıyor. Hatta gebelik düşünürken sigarayı bırakman en makulü, vücudun arınmalı. Çünkü bebek senden besleniyor. En azından azaltmayı dene kuşum.

Tabi ki, o bebekler anne karnında oksijen yetersizliğine maruz kalıyor. Erken hamileliklerde düşük olma olasılığı yüksek, ilerleyen hamileliklerde erken doğum, gelişim geriliği, hatta ölüm de olabiliyor çünkü plasenta ayrılıyor. Hatta gebelik düşünürken sigarayı bırakman en makulü, vücudun arınmalı. Çünkü bebek senden besleniyor. En azından azaltmayı dene kuşum.
:( :( :( o azaltma olayini kesinlikle yapcam . Bu soylediklerin yazdiklarin cok üzücü yaa moralim bozuldu yazik gunah bebege yaa anne karninda zehir almis oluyor kiyamam suan üzüldüm. O cocuk demekki ondan ufak dogdu zaten cocuk kuvezde yatti annesi gitti geldi sut sagdi ağlıyordu anneme gittigimde gormustum apartman girişinde moralsizdi ay bu bana ders olsun insallah birakirim

Sizin gibi o kadar insan taniyorum ki,bunlardan birisi eşim,3 hafta agzina sigara surmez. Bir gun yemeğe çıkarız yarim paket sigara icer neredeyse ickinin yaninda
Bir arkadasim vardi,ben paket taşırım,ona giderdim 1 pakedi beraber icerdik
Sonra 1 hafta falan görüşmedik diyelim,derdi ki en son seninleyken ictim hani icine falan da cekerdi bu arada
Ailesi ictigini bilmiyor evde icmezdi o yüzden
Boyle insanlar var iciyorlar ama icmedi mi 2 ay 3 ay icmeden duruyorlar
Bu nasil oluyor? Ben bunu hic bi zaman anlamayacagim sanırım bir taktigi varmi:)

Taktik değil aslında da dediğim gibi beyinde bitiriyosun olayı yani bağımlı olabileceğime hiç inanmadım mesela ben inanmak başarmanın yarısı oldu sanırım ehe, ben hiç birşeye bağımlı olmam kafasındaydım hep, öyle de oldu, beyinde bitirdikten sonra vücut da istemez heralde deneyin bakalım inşaşşah sonuç verirse çok mutlu olurum ben de:KK49::KK200:

Benim de konum var burda su an birakali 8-9 gun oldu.gercekten zorlaniyorum ama insallah baslamiycam bir daha

Back
X