- 7 Şubat 2017
- 761
- 518
- 103
- 39
- Konu Sahibi Zomzom3535
Yillar önce üniversiteden sonra tam anlamıyla memur olabilmek icin 2 yıllık bir staj yapmam gerekiyordu (yurtdisinda yaşıyorum ayraca Türkçem icin kusuruma bakmayın hic Türkiyede yaşamadım). Maalesef mobbing yüzünden bu staja devam edemedim, o kadar haksizliga uğradım ki. Psikolojim çok bozulmuştu, o kadar hakaret asagilanma vs her gün ağlayarak eve geliyordum. Sokağa düsecek duruma gelmiştim neredeyse cünki bu tamamlanmadan ise alınmıyor insan. Uzun issizlik döneminden sonra daha sonra Allah yüzüme baktı ve is konusunda şansım acildi. O kadar kötü seyler yaşadım ki bu konu üzerine hickimseyle konuşmadım bile ve icimde hep tasidim. Bu konuyla alakalı konuşmak isteyenlerin laflarını agizlarina bile tiktim hic bahsini bile açmadım. neden devam etmedin neden söyle böyle diye sorular sanki kime neyse. Daha sonra suanki birlikte oldugum adamla tanistim. Ve o da ayni seyleri yasamisti (ben bir şey anlatmadan o anlattı) ve ben konudan kaçınca farketti "sende durumlar nasıl sen bitirdin mi? diye üstüme geldi kacinci kez. Bir seyi çok istersiniz de biri engel olur ya iste o duyguyu yaşıyordum. Icimde kaldı. Boğazım düğümlenerek anlatıyordum zar zor yasadiklarimi. Ve o bütün sınav haklarını kaybetmiş, mahkeme ile son bir hakkini almış suan da onun sınavına hazirlaniyor. Sürekli benim o zor dönemde yasadigim mevzulardan durumundan bahsediyor ve bunları dinlerken bile bana iskence gibi geliyor cünki daha üstesinden gelemediğim bir sey. Bana zaman lazim yaralarım sarılsın diye...Yogun bir sınav hazirligi içerisinde ve gündemimiz sürekli bu. Ona bu durumu anlattım sürekli bunu konuşmayalım bak böyle böyle kendimi iyi hissetmiyorum yasadiklarim aklıma geliyor dedim. Resmen baska mevzu konuşamaz olduk, tüm gün konuymayip sırf bu konu konuşuluyor. Ha yardıma vs yazdiklarini okumak veya birlikte calışmak icin hayır demedim o konuda seve seve yardimci olurum fakat her gün bu mevzuyu konuşmak istemiyorum irdeleye irdeleye (bana su su haksizlik yapilyior bana su bu yapılıyor gibisinden sikayet tarzı seyler). Beni gercekten cok yoruyor ve müthiş bir basagrisi çekiyorum her defasında ayraca nefesim bile daralıyor. Bana ne dedi biliyormusunz? "Sen de o zaman baska meslekten birini secseydin, hem sen bunun üstesinden gelmeyerek bana anca köstek oluyorsun" dedi. Neden bana köstek oluyorsun dedi anlamadım aciklamasini istedim hep baska yöne cekti. Oysaki beni bu iliski icin ikna etmek icin pesimden aylarca kosan kendisiydi ne alakaysa mesleğe göre secmek felan zaten kendimde bu isle meşgulüm? Gücüme gitti. "Ben sana yardimci olacagimi ama her gün bu konuları haksizliklari iredeleye irdeleye konuşmamızın gereksiz oldugunu demistim" dedim. Neymiş güya benim iyiliğim icin diyormuş. Psikologa gitmeliymişim yazik ediyormuşum kendime. Yani sadece duygusallasiyorum ve bana yaşatılanlar aklıma geliyor. Bu kadari da normal değilmiş de bana sorunlu biriymişim gibi muamele ediyor neymiş özgüvenimi etkiliyormuş. Oysa ki meselenin cözümü basit sadece irdelemiycez bu konuyu. Beni rahatsız eden bir şey üzeri hergün hergün 2- 3 saat konuşmak zorundamiyim? öyle az da degil yani. Zaten benim yaralarım kapanmamisken beni stres topu olarak kullandigindan şüpheleniyorum. Kendinin beğenmediği bi konu olunca "dinlemek zorundamiyim demesini biliyor ama bana gelince aynisini yapıyor. Sizce ne yapmalıyım? Telefon felan edip arardım ama teli sessize aldım inanin hic görüşmek felan istemiyorum ama kesin o arar. Nasıl bir tavır takinmaliyim?
Son düzenleyen: Moderatör: