Bana garip geldi sizce

Merhaba kk hatunlari

Benim 1 tane gorumcem var cok iyi arkadas olanasakta saygimizi koruruz bugun hamile oldugunu ogrendim cok sevindim uzun zamandir istiyordu gelelim garip gelen kismina
Bana hamile oldugunun mujdesini verdi ve mujde verdiklerimden para istiyorum dedi ben gecistirdim tabi boyle birseyi ilk defa duydum. Esimide aramis onada mujde vermis sonucta ilk defa dayi olacak. Esim bebek icin kenara para atalim altin ve uzerimize dusenleri yapariz dedi is yerinde oldugum icin sonra konusalim dedim. Altini anlarim uzerimize dusen nedir? Birde benimle alakali olmayan bir mujde icin parami vermem gerekiyor
Müjde için hediye istendiğini biliyorum da para neyin nesi hiç duymadım oda içinden gelirse verirsin bi hediye şaşırtıcı :)

Merhaba kk hatunlari

Benim 1 tane gorumcem var cok iyi arkadas olanasakta saygimizi koruruz bugun hamile oldugunu ogrendim cok sevindim uzun zamandir istiyordu gelelim garip gelen kismina
Bana hamile oldugunun mujdesini verdi ve mujde verdiklerimden para istiyorum dedi ben gecistirdim tabi boyle birseyi ilk defa duydum. Esimide aramis onada mujde vermis sonucta ilk defa dayi olacak. Esim bebek icin kenara para atalim altin ve uzerimize dusenleri yapariz dedi is yerinde oldugum icin sonra konusalim dedim. Altini anlarim uzerimize dusen nedir? Birde benimle alakali olmayan bir mujde icin parami vermem gerekiyor

Şahsen kardeşimin çocuğu olsa takacağım altının yanı sıra Beşiğini yada Ana Kucağını vs ben alırdım.
Eşinizde o anlamda söylemiştir.
Ama kardeşinin para istemesi garip o kısımı anlayamadım, şaka yapmış olsa gerek.

Merhaba kk hatunlari

canım arkadaş olmadığınız için garip geldi bu durum. yoksa bende hala olduğumda zaten düşünmeden içimden gelerek elimden gelen ne varsa yapmıştım altınından mama sandalyesine üstüne başına çorabına oyuncağına kadar .. ama tabi kimse bişey söylemedi bana müjdemi isterim falan diye. ama eşinin içinden geliyodur kardeşinin çocuğu sonuçta üstüne düşen değil de içinden geçen diye düşünürsen.. kelimeleri yanlış kullanmışlar sen de art niyet sezinlemisin o yüzden rahatsız olmuşsun sanırım

Merhaba kk hatunlari

Böyle bi şeyi ilk defa duyuyorum şaşırdım okuyunca :)) ama çok saçma bir şey alınacaksa yapılacaksa bile böyle söylemek ayıp içten gelerek olmalı :)

Merhaba kk hatunlari

müjdemi isterim diye bişi vardır. bunu bilirim ama istemesiz için sizinle ilgili iyi bi haber vermesi lazım :KK70: bu ters olmuş biraz gülünç :)

Belki maddi sıkıntıları vardır, giysi, bebek arabası gibi ihtiyaçlar manasında söylemiştir? Tutupta bebek odasını siz döşeyecek değilsiniz :KK53: Ciddi masraf bekliyorsa ayıp etmiş, şakasına söylediyse gülüp geçilmeli derim.

Merhaba kk hatunlari

bu ne be ne alaka tabi üzerine düşeni yap o kadr cnm herkesin kendi sorumlulukları var

Ya evliler artik, daha neresi kiz tarafi, erkek tarafi kaldi? Hicmi bu sacma sapan adetler bitmiyor cok merak ediyorum?

Bu gidis ile yasli cift ilerde huzur evine tasindiginda "kiz taraf bunu yapar, erkek tarafi sunu yapar" denilirse hic sasirmam :KK14:
Bizde böyle canım,hatta bizde erkek tarafına yüklenilmez çoğu eşyayı kız tarafı alır evlenecek olan kişi ister çalışsın ister çalışmasın fark etmez aileler yardım eder(maddi imkanları el verdiğince herkes kendi bütçesine göre),bebek eşyası bile bizde beşik,yatak,karyola araba gibi eşyalar çeyiz olarak çeyiz zamanı alınır.

Bizde böyle canım,hatta bizde erkek tarafına yüklenilmez çoğu eşyayı kız tarafı alır evlenecek olan kişi ister çalışsın ister çalışmasın fark etmez aileler yardım eder(maddi imkanları el verdiğince herkes kendi bütçesine göre),bebek eşyası bile bizde beşik,yatak,karyola araba gibi eşyalar çeyiz olarak çeyiz zamanı alınır.

Ceyiz zamani mi alinir? :KK57:

O çiftin bebege olacagi ne malum? Kim bilir ilk iki yilinda bebek istemiyorlar yada olmuyor? Ondan sonradan da modasi geçer? Babyshower' a diyorlardida, asil buna dogmamis çoçuga don biçmek derler heralde :KK57:

Bilemedim, ben zaten örf adeti siki takip eden biri degilim. Sonuçta Türk adetlerine bakarsan çeyiz, nisan alis verisi gibi adetler varsa, ayni zamanda kv'dene hizmet etmek, gerdek gecesi raporu vermek,.. gibi adetlerde var. Ve bana göre eger adaletli olmak istiyorsan bence hepsini yapman lazim.

Bebege gelince elbette aileler yardim edebilir, bu konuda mesela dayi'da yardim edebilir fakat çift bebek olmadan önce maddi güçlerini düsünmek zorundalar. Ben sahsen evli, barkli olmusum kaç yasina gelmis bir kadinim, annemin yada kv'denin benim bebegimin besigini, dolabini felan almalarini istemem. 50 küsür yasa gelmis insanlar, birazda paralarini kendilerine kullansinlar diye düsünüyorum.

Son düzenleme:
Yfak tefek seyler alinir ama oyle bebek odasi falan imkansiz yani adet falan pek umursamam bebek isteyen aileler onun sorumlulugunu ve maddi gereklerini yerine getirdigi zaman cocuk sahibi olmali bu bilincindeyim

para istemesi saçma da yani sonuçta eşin dayı olacak birşeyler almak isteyebilir senin kardeşinin çocuğu olsa sende üzerine düşeni yapmak isterdin sonuçta

Müjde verdim müjdemi isterim gibi bir kalıp o da ciddi anlamda para istediği yoktur sizden. Seviyorsanız ilk bir araya geldiğinizde ufak bir unisex bebek hediyesi götürürsünüz o kadar.

Ceyiz zamani mi alinir? :KK57:

O çiftin bebege olacagi ne malum? Kim bilir ilk iki yilinda bebek istemiyorlar yada olmuyor? Ondan sonradan da modasi geçer? Babyshower' a diyorlardida, asil buna dogmamis çoçuga don biçmek derler heralde :KK57:

Bilemedim, ben zaten örf adeti siki takip eden biri degilim. Sonuçta Türk adetlerine bakarsan çeyiz, nisan alis verisi gibi adetler varsa, ayni zamanda kv'dene hizmet etmek, gerdek gecesi raporu vermek,.. gibi adetlerde var. Ve bana göre eger adaletli olmak istiyorsan bence hepsini yapman lazim.

Bebege gelince elbette aileler yardim edebilir, bu konuda mesela dayi'da yardim edebilir fakat çift bebek olmadan önce maddi güçlerini düsünmek zorundalar. Ben sahsen evli, barkli olmusum kaç yasina gelmis bir kadinim, annemin yada kv'denin benim bebegimin besigini, dolabini felan almalarini istemem. 50 küsür yasa gelmis insanlar, birazda paralarini kendilerine kullansinlar diye düsünüyorum.
Gelin çeyizi değil kız o bebek çeyizi :KK70: Bebek olacağı zaman ailelerin aldıkları çeyiz gibi götürülür bazı yerlerde. Ondan bahsetmiş arkadaş. Yoksa kimse çeyizinde beşik götürmüyor :KK70:

Yapsanız hoş olur da
Yapmak zorundasınız gibi bir duruma gelmiş o da olmamış

Madem öyle hepimiz 4-5 cocuk yapalım sonra müjde parası isteyelim büyüdüklerinde ilkokula baslıyor müjdesi lise üni müjdesi fln etraftan çıkarırız masrafları :KK9:

Gelin çeyizi değil kız o bebek çeyizi :KK70: Bebek olacağı zaman ailelerin aldıkları çeyiz gibi götürülür bazı yerlerde. Ondan bahsetmiş arkadaş. Yoksa kimse çeyizinde beşik götürmüyor :KK70:

Ne bilim kiz , bu Türk örf ve adet ile olurdu.. vallahi olurdu :KK70:

Hayir benim aklima sey gelmisti, hani bi ara modaydi dügünlerde. Cifte bir bebek kiyafetler ile felan dösenmis bir semsiye verirlerde ve çiftte o semsiyenin altinda dans ederdi. Bu çeyiz olayida bunun bir level üstün olarak düsünmüstüm :KK53:

Ne bilim kiz , bu Türk örf ve adet ile olurdu.. vallahi olurdu :KK70:

Hayir benim aklima sey gelmisti, hani bi ara modaydi dügünlerde. Cifte bir bebek kiyafetler ile felan dösenmis bir semsiye verirlerde ve çiftte o semsiyenin altinda dans ederdi. Bu çeyiz olayida bunun bir level üstün olarak düsünmüstüm :KK53:
:KK70::KK70::KK70: Ayy sen beni güldürdün Allahta seni güldürsün.

X