Bana garip geldi sizce

Merhaba kk hatunlari

Benim 1 tane gorumcem var cok iyi arkadas olanasakta saygimizi koruruz bugun hamile oldugunu ogrendim cok sevindim uzun zamandir istiyordu gelelim garip gelen kismina
Bana hamile oldugunun mujdesini verdi ve mujde verdiklerimden para istiyorum dedi ben gecistirdim tabi boyle birseyi ilk defa duydum. Esimide aramis onada mujde vermis sonucta ilk defa dayi olacak. Esim bebek icin kenara para atalim altin ve uzerimize dusenleri yapariz dedi is yerinde oldugum icin sonra konusalim dedim. Altini anlarim uzerimize dusen nedir? Birde benimle alakali olmayan bir mujde icin parami vermem gerekiyor

ne saçma bişey bu para istemek nedir :KK53::KK53: ilk defa duyuyorum :KK45:
Üstüne düşen de çeyreğini takarsın tulum vs durumuna göre alırsın ne olacak başka bebeğin herşeyini üstlenecek değilsiniz doğum masrafıda size kalmasın :KK53::KK53:

Hamilelik utanilacak bisey mi diyoruz okudugunuzu yeterli duzeyde anlamiyosunuz sanirim..
Herseyin soylenmesinin yasanmasinin bi edebi olur..
Neyse nafile bir aciklama gene gene..cık cık

Bunun edeple alakası ne? Söyleyince ne oluyor? Bu mu edep ölçüsü? Şu an
hamile kadının sokağa çıkması terbiyesizliktir diyen sözde din adamından farkınız ne? İnsanların edeplerini değerlendirme haddini kendinizde nasıl buluyorsunuz? Sevişiyorlar, hamile kalıyorlar, duyuruyorlar nolmuş? İnsanların mutlu anlarını paylaşmasının sakıncası ne? Yakın arkabaya eşe dosta söylemenin sakıncası ne? Ya zaten o karın büyümeyecek mi? Sanki kediler gibi sokağa çıkıp miyavlıyorlar. Ben hamileyim seviştim hamile kaldım diye bağırıyorlar. Edepmiş... Eşe dosta söyleyince ne oluyor?

Bunun edeple alakası ne? Söyleyince ne oluyor? Bu mu edep ölçüsü? Şu an hamile kadının sokağa çıkması terbiyesizliktir diyen sözde din adamından farkınız ne? İnsanların edeplerini değerlendirme haddini kendinizde nasıl buluyorsunuz? Sevişiyorlar, hamile kalıyorlar, duyuruyorlar nolmuş? İnsanların mutlu anlarını paylaşmasının sakıncası ne? Yakın arkabaya eşe dosta söylemenin sakıncası ne? Ya zaten o karın büyümeyecek mi? Sanki kediler gibi sokağa çıkıp miyavlıyorlar. Ben hamileyim seviştim hamile kaldım diye bağırıyorlar. Edepmiş... Eşe dosta söyleyince ne oluyor?

biz edepsisiz salagız

en son öyle yazmış.salaksınız diye

begenmekle yetinmedim : ) ekleyeyim, tamamen katılıyorum!
zaten ilk mesajımı da senin yazdıgına ek olarak yazmıstım.
her ne kadar bana uymaz diye dusunsem de ister istemez kız isteme, soz kesimi, kv-kp konuları olacagından dolayı, degil sevdigim biri ile evlenmek, oyle dugunlu dernekli seylerin konusu acılınca bir ates basıyor telaslanıyorum.

Evet ben bu süreçlerden geçtim bile. Biraz sikinti yasadim da, en büyük sansim esim di. Benim ile ayni fikirde oldugu için (ve bu adetlerden hiç haberdar olmadigi için :KK48:) bir sekilde atlattik. Sen kararli isen ve öyle herkese gösteriyorsan bu adetler felan sorun olmaz canim. Tabi simdi sorun olmaz, ilerde çoçuklarimiz oldugunda ve evlilik çaginda geldiginde umarim ki bu saçma adetler uygulanmaz olur artik. Yada eger uygulanirsa simdiden besik kertmesini yapalim. Senin oglun benim kizima :KK45:

Ayrica yorumumu begedigin için tesekkür ederim. :oops:

bir şeyin müjde olması için sizin hayatınızı güzelleştiren bir haber olmalı :))
hamile kalan görümce neyin müjdesini istiyor çok komik hani o anlamamış olsa hamile olduğunu ve sen desenki görümceciğim müjdemi isterim hamilesin tamam ama öyle olmaz
doğmamış bebeğe don biçmeye de bayılırız hele doğsun bebeği hediyesini alırsınız zaten :)

Evet ben bu süreçlerden geçtim bile. Biraz sikinti yasadim da, en büyük sansim esim di. Benim ile ayni fikirde oldugu için (ve bu adetlerden hiç haberdar olmadigi için :KK48:) bir sekilde atlattik. Sen kararli isen ve öyle herkese gösteriyorsan bu adetler felan sorun olmaz canim. Tabi simdi sorun olmaz, ilerde çoçuklarimiz oldugunda ve evlilik çaginda geldiginde umarim ki bu saçma adetler uygulanmaz olur artik. Yada eger uygulanirsa simdiden besik kertmesini yapalim. Senin oglun benim kizima :KK45:

Ayrica yorumumu begedigin için tesekkür ederim. :oops:

adetlere isyan bayragını cekmek icin kertme? whuhuhu :rolleyes: ama o kadar da karsı degilim wala, başları yanmasın
, nolcak canım, onların iyiligini dusundugumuzden :cool:

adetlere isyan bayragını cekmek icin kertme? whuhuhu :rolleyes: ama o kadar da karsı degilim wala, başları yanmasın
, nolcak canım, onların iyiligini dusundugumuzden :cool:

Hahaha ya gerçekten dogru düzgün tanimadigim kiz ile onun ile beraber ona seksi iç çamasiri, gecelikleri alacagimi düsünmek bile istemiyorum :KK42:Bu halde kim benim iyiligimi düsüncek athenenoctua, kiim? :KK61:

O zamanlar ben yasli bir bayan olacam, beni ve çikolatami yalniz biraksinlar iste :KK42:

Merhaba kk hatunlari

Benim 1 tane gorumcem var cok iyi arkadas olanasakta saygimizi koruruz bugun hamile oldugunu ogrendim cok sevindim uzun zamandir istiyordu gelelim garip gelen kismina
Bana hamile oldugunun mujdesini verdi ve mujde verdiklerimden para istiyorum dedi ben gecistirdim tabi boyle birseyi ilk defa duydum. Esimide aramis onada mujde vermis sonucta ilk defa dayi olacak. Esim bebek icin kenara para atalim altin ve uzerimize dusenleri yapariz dedi is yerinde oldugum icin sonra konusalim dedim. Altini anlarim uzerimize dusen nedir? Birde benimle alakali olmayan bir mujde icin parami vermem gerekiyor

Parayı bende anlamadımda tabiki eşiniz dayısı olarak çocuğun ihtiyaçlarını almalı.Üzerinize düşen o yani.Gidip çocuk takımı alacak değil tabide işte bez alır bikaç paket mesela zıbın mıbın o tür olaylar.

Bana bir ben lazim ,bir de beni anlayan,beni bir ben anladim bir de beni yaradan demis n.fazil
Bide demis ki sa...lik bulasicidir:KK69:
Edep dersi vereceginize kendinize kullansaniz hic fena olmaz kendinle celiseni gordum ama boylesini ilk defa gordum
Size hakaret etmedik ama siz kantarin topuzunu kacirdiniz haddinizi bilin

Bence şaka yapmıştır bebek haberine para verme gibi bir adet hiç duymadım.Eşin de bebek için biraz para ayırsın,çünkü baya yakınsınız.Mesela ana kucagı falam alabilirsiniz bebek doğduktan birkaç ay sonra.

neyin edebinden bahsediyorsunuz? kadın abisine ve yengesine hamile olduğunu söylemiş. bunun edeple ne alakası var? insan evladı sevişme ürünüdür. buna siz de dahilsiniz.:KK66:

yok o tup bebekle olmus :)

boyle insanlar dindarligin baskalarini asagilamak oldugunu, kibirlenmek oldugunu saniyorlar.
Yaziklar olsun onlara.

Adetleri oyledir ya da saka yapmista olabilir garip vicdurum acikcasi. ilginc )):KK17:

şakadır heralde ben ilk defa böyle bir şey duydum. benim arkadaşım hamile olduğunun haberini verince mutluluktan bana yemek ısmarlamıştı :21:

A canim o adet sizde de varmi? Benim gorumcem hamile oldugumu ogrenince kaynanamdan istemis guzel haber vericem ne verirsin diye o da ne istesen veririm demis bizde boyle adet var yani Azeriyiz biz ama ben hic sevmem,benim gorumcem annesinden kopartmayi sever de bu adet bahane:KK48:

A canim o adet sizde de varmi? Benim gorumcem hamile oldugumu ogrenince kaynanamdan istemis guzel haber vericem ne verirsin diye o da ne istesen veririm demis bizde boyle adet var yani Azeriyiz biz ama ben hic sevmem,benim gorumcem annesinden kopartmayi sever de bu adet bahane:KK48:
Onlarda karsli demek ki boyle birsey varmis :KK45:

X