Bana bir şey söyleyin ne olur :(

çok geçmiş olsun umarım çabuk atlarısınız

Oral sırasında bulaşabiliyor partnerınızda uçuk varsa .Geçmiş olsun.

Evet. Katılıyorum. Daha geçen kontrol amaçlı yaptırdım ben de. Smearda çıkan şeylerden biri de sanırım hpv kaynaklı oluşan doku değişimleri falan. Öyle bir şey çıkınca hpv/hpv şüphesi var diyorlar. Ama bir çok kişide smear temiz çıkıyor (hpvnin çoğu tipi siğil yapmaz, rahim ağzında ve rahimde sorun çıkarmamış olabilir çünkü tabi daha sonra olmayacağı anlamına da gelmez) Hatta siğil yapan tipler çoğunlukla en az riskli tipler kanser açısından. Net bir siğil varsa kesin hpv vardır, ama yine de tipini öğrenmek adına hpv dna testi yapılır; siğil yoksa da hpv taşıyıcısı olunabilir, test yapılmalıdır bana kalırsa, rahim hastalıklarına sebep de olabilir bunlar kısaca.

Smear her yerde uygun fiyata yapılan bir test. Hpv dna tiplendirme sürüntü testi ise pahalı bir test baya. Ve smear temizken hpv pozitif olunabilir.

Ve şahsi fikrim bu tabi. Doktorlar farklı yorumlar yapıyorlar bu konuda da. Hpv pozitifseniz asıya gerek yok zaten virüs sizde var. Ama diyelim ki eş adayısınız evleneceğiniz kişi yaptırmalı. Ya da evde bulaş olma ihtimali yüksek negatif bireyler varsa yaptırabilir.

Teşekkür ederim düzeltme için .Arkadaşımın başına gelmişti bana aktarırken hata yaptı sanırım.

Googledan bari okuyun. Hpv anneden bile çocuğa geçen bı virüs. Bağışıklığı düşük insanlarda daha kolay ortaya cikabiliyo. Hayatının bı döneminde sivile sahip olan bu insansanız zaten taşıyıcısıniz demektir. Her insan çoğu virusun taşıyıcısı olabiliyor. Maalesef bunların hastalığa cevrilmemesi için hayatımızı kaliteli yaşamaya çalışmamız gerekiyor.

Googledan okudum tabiki. Buraya konuyu açtığımda doktordan yeni çıkmıştım, hiç araştırmadan sadece içimi döktüm buraya. Araştırdım, benzer şeyler yaşayan kişilerle de iletişime geçtim. Benim rahatsızlığım hpv olmayabilir, farklı bir şey olma ihtimali yüksek bence. Doktor yanılmış olabilir ama net sonuç için kısmetse hpv testi vereceğim

Ya hpv sadece cinsel ilişkiyle mi bulasıyormus? Genital hijyen,klozet,ilişki,baktarili giysiler, reglken uzun sure genital bölgede kalan pedler... Taharet muslugumuz var büyükte kğcükte olsa o muslugu kullanmalıyız . Genital bölgede pecete kullanırken veya kurularken arkadan öne dogru degıl ,önden arkaya dogru yemizlemeliyiz bu kız cocugu olan annelerde dikkat etmeli cocugun altını temizlerken ve öyle ögretmeliyiz.benimde hiç cinsel ilişkim olmamıştı ama ben bir hata yapıyordum özellikle djsarıda bana alaturka tuvaletler pis, klozetler daha temiz geliyordu ve hep klozet kullanırdım univde her memleket gidiş gelişimde ne bileyim her dısarıda oldugumda klozet kullanırdım sonra o kalcamın alt kısımlarında yani arka baldırlarımda hpv cinsi virüs cıktı doktora bir kac kere yaktırdım sprey gibi bişey sıkıyor iz falan kalmıyor, sonra evde elma sirkesiyle öldüklerine dair bişey okudum sonra cıkan bir ikitaneyi elma sirkesi sürdüm pamukla 2-3 gunde gittiler.ama dısarıda artık klozet kullanmıyorum.kuzenimde senin duruma düşmüştü kuzenimin önceden uzun ilşkisi olmustu ama ne yasadıklarını bilemem onla ayrıldıktan sonra baskası ile evlendi. Kuzenim bigun dikkat etmiş klitoris bölgesi sürekli kasınıyormus eline ip gibi etcikler gelmiş oda tabi hvp demiş doktor kuzen esine bulastırmıs ama hep esinden suphelendi senden bana bulastı diye. Adamda da cıkmıs sonradan dedm elma sirkesi denemesini söyle hakikaten gecmiis adamdaki kendiisnde de gecmiş ama kasıntı oluyormus arada . Benim baldır kısmında cıkanlar bidaha tekrarlamadı.onların genitalde cıkanlar tekrarladı mı bilmiyorum ama yine de testi asısı önemli smar testi mi vardı cogu kadını tarıyorlardı ücretli mi ücretsiz mi hatırlamıyorum

Normal doğumu doktorlar önermiyor. Çok yüksek ihtimalle bebeğe geçiyor. Eğer aktif siğil yoksa bir nebze kabul edilebiliyor.

Sadece cinsel ilişkiyle bulaşmıyormuş tabi de, cinsel ilişkiyle bulaşma sıklığı çok fazlaymış. Diğer ihtimaller çok daha düşükmüş ama imkansız değil, sizin başınıza mesela. Gerçekten günümüzde çok yaygın, olabildiğince dikkatli olmak gerekiyor. Ama yine de emin olmak adına test yaptırmadınız mı? Belki hpv değil de farklı bir şeydi. Benimki mesela ben artık hpv olduğunu düşünmüyorum, hpv'de çıkan siğillere pek benzemiyor. Tabi en doğrusu testle anlaşılır bu yüzden test yaptıracağım emin olmak adına. Devlette hpv testini kolay kolay yapmıyorlarmış bu doğru mu acaba? Bilginiz var mı? Benden smear almışlardı, daha sonucu çıkmadı ama smear testi de net bir şekilde hpv virüsünü ortaya koymuyormuş bu yüzden tekrar gidip hpv yaptırmak istiyorum

Ben acıkcası baldır kısımlarında cıkınca ve sıkmaya valısıyorm sivilce degıl kasınıyor arada yanıyor direkt cildiyeye gittim oda hpv ama bunlar yakılır dedi orda spreyle yaktı. 3 tane vardı . Onlardab bagımsız bitanr daha cıktı onada ben elma sırkesıyle gecirdim . Zaten cesitleri varmış. Sizde esinizden süphe etmeyin belki siz tasıyıcısıydınız en ufak bagıslıklık dusmesınde patladı cıktı ortaya . Siz testinizi yaptırın asınzı olun bir ara ucretliydi suan nedir bilmiyorum. Arada bir elma sırkesiyle oruaa pamuk uygulayın yine de

Hpv de kaşınma oluyor...Ayrıca bikaç yerde cıkınca hızla coğalıyor bilgine.
Eğer testte hpv çıkarsa sen baskasıyla olmadıysan son 6 ay içinde kesinlikle eşinden bulaşmıştır emin olabilirsin...Yok wc den yok bilmemnerden demelerine inanma, ten teması ile geçen bir hastalık...Ten teması olmadan bulaşmaz...Eğer hpv isen bundan sonra düzenli olarak smear yaptırman gerekecek çünkü bazı tipleri malesef kanser yapıyor

Hmm benimkiler sivilceye hiç benzemiyor. Neredeyse 6 aydır da hiç çoğalmadı, kaşıntı falan da olmadı eşim fark etmese benim haberim yoktu bu pütürtülerden. Belki evlenmeden önce de vardı bilemiyorum. Testte belli olur bakalım. Teşekkür ederim elma sirkesini deneyeceğim. Bence siz de emin olmak adına test yaptırın

Bende kaşıntı da olmadı çoğalma da olmadı. Ben fark etmemiştim bile, bu pütürtüleri eşim fark etti ve bana söyledi aylar önce. O zamanlar doktora gitmedim son zamanlarda eşim tekrar üstelemeye başlayınca doktora gideyim dedim. Bu süre zarfında aynıydı hiç çoğalmadı. Bilmiyorum yine de bakacaz testle belli olur ne olduğu diye düşünüyorum

ketemde yapıyorlar hpv testi diye biliyorum

Türüne göre bu belirtiler değişiyor mu bilmiyorum..sonucu bildirirsen iyi olur mrk ettim

Türüne göre bu belirtiler değişiyor mu bilmiyorum..sonucu bildirirsen iyi olur mrk ettim
Bende bilmiyorum ama tahminimce hpv değil de farklı bir şey bu. Zaten ilk gittiğim kadın doğum uzmanı da muayene esnasında bunlar siğile benzemiyor ama bir süre gözlemleyelim demişti. Evet inşallah test sonucundan sonra yazarım yine buraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…