- 28 Ocak 2021
- 1.480
- 3.686
- 83
- 37
- Konu Sahibi sensational
-
teşekkür ederima pardon ben hamile oldugunuza dikkat etmemişimsaglıcakla kucagınıza almanız dileğiyle
çok geçmiş olsun umarım çabuk atlarısınızçünkü şöyle; hpvnin yüzden fazla tipi var ve ülkemizde mevcut olan tip sayısı da az değil. İsmini vermiyim bir markanın asısı hpv tip 6, 11, 16, 18'e karsı koruyucu. Ben de bu işlerden bir haberken siğilden sonra o asıdan vurulmustum yıllar önce, birini geçirseniz de vücut diğerlerini tanımıyor eee nolacak vücuda girince? Diğer tipler için de koruma gerekiyor, hatta daha fazla tip dahil edilse keşke aşılara.
Gerçi şimdi de başka bir tip var bende, yüksek riskli ve aşısı olmayan, tesadüfen normal taramada tespit edildi, hiç bulgusu yoktu, smear negatif, hpv testinde tipini, kolposkopide de levelini cin1 verdi. geçer umarım bu da.
umarım tüm kadınlarımız smear ve hpv testlerine karşı bilinç geliştirirler. benim bu bilinçlendirme konusu ile ilgili bazı girişimlerim var ondan bu konularda biraz hassasım
Oral sırasında bulaşabiliyor partnerınızda uçuk varsa .Geçmiş olsun.Kızlar merhaba, şu an kendimi çok kötü hissediyorum. Konuyu da kimseye açamadımburaya içimi dökmek istedim. Yeni evliyim, daha 6 ay oldu. Eşim ara ara vajinamın iç dudaklarında böyle pütürtüye benzer bir şeyler olduğunu söylüyordu. Bir muayeneye gitsek iyi olur falan diyordu. Bende geçen hafta kadın doğuma randevu alıp gittim. Doktor kontrol etti, yani HPV virüsünden kaynaklı siğile benzemiyor ama bir süre gözlem altında tutalım, eşinle de prezervatif ile birlikte olun dedi. HPV'den şüphelendi sanırım, hani eğer HPV ise vücut belli bir sürede kendiliğinden iyileşebilir dedi. Yani net bir şey söylemedi, tanı kısmına da akut vajinit yazmıştı. Bende farklı bir doktora da görünmek istedim ve bugün sabah gittim. Kadın muayene eder etmez hemen bu HPV virüsü dedi. Bende emin misiniz kesin mi diye sordum, kadın da evet eminim hatta eczanede hpv virüsüne karşı aşı da var gider alırsan aşını da yaparım dedi. Nasıl bulaşmış olabilir diye sordum, eşinden geçmiş olabilir dedi. Genelde cinsel yolla bulaşır başka bulaş yolu çok nadirdir dedi. Bende hastaneden çıktım başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eşimle evlenmeden önce uzun yıllar birlikteydik ve her ikimizin de cinsel anlamda birbirimiz dışında herhangi bir birlikteliği olmadı bildiğim kadarı ile. Tabi en doğrusunu Allah bilir. Hemen eşimi aradım durumu anlattım, lütfen doğruyu söyle çok canım sıkıdı senin herhangi bir birlikteliğin oldu mu, başka bulaş yolu yokmuş doktor söyledi dedim. Gerçekten senin dışında başka cinsel birlikteliğim olmadı, bir testi falan varsa test yapalım başka doktordan randevu alalım gerekirse bana da test yapsınlar dedi. Benim çok sinirlerim bozuldu ısrar ettim ağlamaya başladım başka bulaş yolu yokmuş doktor emin, lütfen doğruyu söyle dedim. Eşim de hayır gerçekten doğruyu söylüyorum günahımı alma akşam eve gelince başka hastaneden randevu bakalım gidelim test yapsınlar her ikimize diyor. Çok canım sıkıldı kızlar acaba başka bir şey olabilir mi? Doktor yanılmış olabilir mi? Eşime güveniyorum ama başka bulaş yolu çok nadirse nasıl bulaşmış olabilir ki? Diğer doktor emin olamadı ama bu son gittiğim doktor gayet emindi. Başına benzer bir şey gelen var mı acaba? Bu pütür pütür yapı ne olabilir acaba?
3 yıldır ne yaşadın bilmem de kaç yaşındaysan o kadar seneyi boşa yaşadığına neredeyse eminim. Bunlar sana özel taramalar değil bir cok bilinçli kadin surekli yaptiriyor zaten. Senin anlayacagini düşünmüyorum ama insanlar faydalansin diye yazıyorum:
Smear bi kanser taramasidir alınan kültürü mikroskopun altına koyar bakarlar. Hpv ise virüstür ordan sana ben burdayım! diye el sallayamayacagi için dna reaksiyonuna sokulur dna sarmallari sicaklikla ayristirilir ve orda hangi viruslerin dna si var bu ayirt edilir. Dolayisiyla aynı anda kültürler alinsa da hem iki farklı işlem yapılması gerekir hem de hpvden supheleniyorum dersen sirf rahim agzina yogunlasmaz kültürü alirken girise saga sola da sürer doktor.
Hpv ağızdan da geçebilir nadiren ağzının içinde siğil çıkaranlar da varmış. Ağızdan ağıza ağızdan özel bölgeye, özel bölgeden ağza gibi.Oral sırasında bulaşabiliyor partnerınızda uçuk varsa .Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim düzeltme için .Arkadaşımın başına gelmişti bana aktarırken hata yaptı sanırım.Hpv ağızdan da geçebilir nadiren ağzının içinde siğil çıkaranlar da varmış. Ağızdan ağıza ağızdan özel bölgeye, özel bölgeden ağza gibi.
Ama uçuk hpv değil. Hsv.
Hsv de cinsel yolla bulaşıyor.
Googledan okudum tabiki. Buraya konuyu açtığımda doktordan yeni çıkmıştım, hiç araştırmadan sadece içimi döktüm buraya. Araştırdım, benzer şeyler yaşayan kişilerle de iletişime geçtim. Benim rahatsızlığım hpv olmayabilir, farklı bir şey olma ihtimali yüksek bence. Doktor yanılmış olabilir ama net sonuç için kısmetse hpv testi vereceğimGoogledan bari okuyun. Hpv anneden bile çocuğa geçen bı virüs. Bağışıklığı düşük insanlarda daha kolay ortaya cikabiliyo. Hayatının bı döneminde sivile sahip olan bu insansanız zaten taşıyıcısıniz demektir. Her insan çoğu virusun taşıyıcısı olabiliyor. Maalesef bunların hastalığa cevrilmemesi için hayatımızı kaliteli yaşamaya çalışmamız gerekiyor.
Normal doğumu doktorlar önermiyor. Çok yüksek ihtimalle bebeğe geçiyor. Eğer aktif siğil yoksa bir nebze kabul edilebiliyor.yani sorun yaşayacağım kimse e nabızımı görmüyor dr lar görüyor onda da bir sorun yaşamadım
şu an benim için zor olan normal doğum yapıp yapamayacağım kısmı sonrasında aşı olup kontrole devam edeceğim
Sadece cinsel ilişkiyle bulaşmıyormuş tabi de, cinsel ilişkiyle bulaşma sıklığı çok fazlaymış. Diğer ihtimaller çok daha düşükmüş ama imkansız değil, sizin başınıza mesela. Gerçekten günümüzde çok yaygın, olabildiğince dikkatli olmak gerekiyor. Ama yine de emin olmak adına test yaptırmadınız mı? Belki hpv değil de farklı bir şeydi. Benimki mesela ben artık hpv olduğunu düşünmüyorum, hpv'de çıkan siğillere pek benzemiyor. Tabi en doğrusu testle anlaşılır bu yüzden test yaptıracağım emin olmak adına. Devlette hpv testini kolay kolay yapmıyorlarmış bu doğru mu acaba? Bilginiz var mı? Benden smear almışlardı, daha sonucu çıkmadı ama smear testi de net bir şekilde hpv virüsünü ortaya koymuyormuş bu yüzden tekrar gidip hpv yaptırmak istiyorumYa hpv sadece cinsel ilişkiyle mi bulasıyormus? Genital hijyen,klozet,ilişki,baktarili giysiler, reglken uzun sure genital bölgede kalan pedler... Taharet muslugumuz var büyükte kğcükte olsa o muslugu kullanmalıyız . Genital bölgede pecete kullanırken veya kurularken arkadan öne dogru degıl ,önden arkaya dogru yemizlemeliyiz bu kız cocugu olan annelerde dikkat etmeli cocugun altını temizlerken ve öyle ögretmeliyiz.benimde hiç cinsel ilişkim olmamıştı ama ben bir hata yapıyordum özellikle djsarıda bana alaturka tuvaletler pis, klozetler daha temiz geliyordu ve hep klozet kullanırdım univde her memleket gidiş gelişimde ne bileyim her dısarıda oldugumda klozet kullanırdım sonra o kalcamın alt kısımlarında yani arka baldırlarımda hpv cinsi virüs cıktı doktora bir kac kere yaktırdım sprey gibi bişey sıkıyor iz falan kalmıyor, sonra evde elma sirkesiyle öldüklerine dair bişey okudum sonra cıkan bir ikitaneyi elma sirkesi sürdüm pamukla 2-3 gunde gittiler.ama dısarıda artık klozet kullanmıyorum.kuzenimde senin duruma düşmüştü kuzenimin önceden uzun ilşkisi olmustu ama ne yasadıklarını bilemem onla ayrıldıktan sonra baskası ile evlendi. Kuzenim bigun dikkat etmiş klitoris bölgesi sürekli kasınıyormus eline ip gibi etcikler gelmiş oda tabi hvp demiş doktor kuzen esine bulastırmıs ama hep esinden suphelendi senden bana bulastı diye. Adamda da cıkmıs sonradan dedm elma sirkesi denemesini söyle hakikaten gecmiis adamdaki kendiisnde de gecmiş ama kasıntı oluyormus arada . Benim baldır kısmında cıkanlar bidaha tekrarlamadı.onların genitalde cıkanlar tekrarladı mı bilmiyorum ama yine de testi asısı önemli smar testi mi vardı cogu kadını tarıyorlardı ücretli mi ücretsiz mi hatırlamıyorum
Ben acıkcası baldır kısımlarında cıkınca ve sıkmaya valısıyorm sivilce degıl kasınıyor arada yanıyor direkt cildiyeye gittim oda hpv ama bunlar yakılır dedi orda spreyle yaktı. 3 tane vardı . Onlardab bagımsız bitanr daha cıktı onada ben elma sırkesıyle gecirdim . Zaten cesitleri varmış. Sizde esinizden süphe etmeyin belki siz tasıyıcısıydınız en ufak bagıslıklık dusmesınde patladı cıktı ortaya . Siz testinizi yaptırın asınzı olun bir ara ucretliydi suan nedir bilmiyorum. Arada bir elma sırkesiyle oruaa pamuk uygulayın yine deSadece cinsel ilişkiyle bulaşmıyormuş tabi de, cinsel ilişkiyle bulaşma sıklığı çok fazlaymış. Diğer ihtimaller çok daha düşükmüş ama imkansız değil, sizin başınıza mesela. Gerçekten günümüzde çok yaygın, olabildiğince dikkatli olmak gerekiyor. Ama yine de emin olmak adına test yaptırmadınız mı? Belki hpv değil de farklı bir şeydi. Benimki mesela ben artık hpv olduğunu düşünmüyorum, hpv'de çıkan siğillere pek benzemiyor. Tabi en doğrusu testle anlaşılır bu yüzden test yaptıracağım emin olmak adına. Devlette hpv testini kolay kolay yapmıyorlarmış bu doğru mu acaba? Bilginiz var mı? Benden smear almışlardı, daha sonucu çıkmadı ama smear testi de net bir şekilde hpv virüsünü ortaya koymuyormuş bu yüzden tekrar gidip hpv yaptırmak istiyorum
Googledan okudum tabiki. Buraya konuyu açtığımda doktordan yeni çıkmıştım, hiç araştırmadan sadece içimi döktüm buraya. Araştırdım, benzer şeyler yaşayan kişilerle de iletişime geçtim. Benim rahatsızlığım hpv olmayabilir, farklı bir şey olma ihtimali yüksek bence. Doktor yanılmış olabilir ama net sonuç için kısmetse hpv testi vereceğim
Hmm benimkiler sivilceye hiç benzemiyor. Neredeyse 6 aydır da hiç çoğalmadı, kaşıntı falan da olmadı eşim fark etmese benim haberim yoktu bu pütürtülerden. Belki evlenmeden önce de vardı bilemiyorum. Testte belli olur bakalım. Teşekkür ederim elma sirkesini deneyeceğim. Bence siz de emin olmak adına test yaptırınBen acıkcası baldır kısımlarında cıkınca ve sıkmaya valısıyorm sivilce degıl kasınıyor arada yanıyor direkt cildiyeye gittim oda hpv ama bunlar yakılır dedi orda spreyle yaktı. 3 tane vardı . Onlardab bagımsız bitanr daha cıktı onada ben elma sırkesıyle gecirdim . Zaten cesitleri varmış. Sizde esinizden süphe etmeyin belki siz tasıyıcısıydınız en ufak bagıslıklık dusmesınde patladı cıktı ortaya . Siz testinizi yaptırın asınzı olun bir ara ucretliydi suan nedir bilmiyorum. Arada bir elma sırkesiyle oruaa pamuk uygulayın yine de
Bende kaşıntı da olmadı çoğalma da olmadı. Ben fark etmemiştim bile, bu pütürtüleri eşim fark etti ve bana söyledi aylar önce. O zamanlar doktora gitmedim son zamanlarda eşim tekrar üstelemeye başlayınca doktora gideyim dedim. Bu süre zarfında aynıydı hiç çoğalmadı. Bilmiyorum yine de bakacaz testle belli olur ne olduğu diye düşünüyorumHpv de kaşınma oluyor...Ayrıca bikaç yerde cıkınca hızla coğalıyor bilgine.
Eğer testte hpv çıkarsa sen baskasıyla olmadıysan son 6 ay içinde kesinlikle eşinden bulaşmıştır emin olabilirsin...Yok wc den yok bilmemnerden demelerine inanma, ten teması ile geçen bir hastalık...Ten teması olmadan bulaşmaz...Eğer hpv isen bundan sonra düzenli olarak smear yaptırman gerekecek çünkü bazı tipleri malesef kanser yapıyor
ketemde yapıyorlar hpv testi diye biliyorumSadece cinsel ilişkiyle bulaşmıyormuş tabi de, cinsel ilişkiyle bulaşma sıklığı çok fazlaymış. Diğer ihtimaller çok daha düşükmüş ama imkansız değil, sizin başınıza mesela. Gerçekten günümüzde çok yaygın, olabildiğince dikkatli olmak gerekiyor. Ama yine de emin olmak adına test yaptırmadınız mı? Belki hpv değil de farklı bir şeydi. Benimki mesela ben artık hpv olduğunu düşünmüyorum, hpv'de çıkan siğillere pek benzemiyor. Tabi en doğrusu testle anlaşılır bu yüzden test yaptıracağım emin olmak adına. Devlette hpv testini kolay kolay yapmıyorlarmış bu doğru mu acaba? Bilginiz var mı? Benden smear almışlardı, daha sonucu çıkmadı ama smear testi de net bir şekilde hpv virüsünü ortaya koymuyormuş bu yüzden tekrar gidip hpv yaptırmak istiyorum
Evet ama 30 yaş ve üzerine yapıyorlarmışketemde yapıyorlar hpv testi diye biliyorum
Bende kaşıntı da olmadı çoğalma da olmadı. Ben fark etmemiştim bile, bu pütürtüleri eşim fark etti ve bana söyledi aylar önce. O zamanlar doktora gitmedim son zamanlarda eşim tekrar üstelemeye başlayınca doktora gideyim dedim. Bu süre zarfında aynıydı hiç çoğalmadı. Bilmiyorum yine de bakacaz testle belli olur ne olduğu diye düşünüyorum
Bende bilmiyorum ama tahminimce hpv değil de farklı bir şey bu. Zaten ilk gittiğim kadın doğum uzmanı da muayene esnasında bunlar siğile benzemiyor ama bir süre gözlemleyelim demişti. Evet inşallah test sonucundan sonra yazarım yine burayaTürüne göre bu belirtiler değişiyor mu bilmiyorum..sonucu bildirirsen iyi olur mrk ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?