• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bir şey söyleyin ne olur :(

Geçen hafta gittiğim doktor smear aldı. Ama smearda çıkmıyor diye biliyordum. Yanlış mı biliyorum acaba?
aldıysa sonucu 1 aya yansır devlet hastanesinde yaptırdıysanız ona göre size aşısını verecek onuda devlet karşlamıyor 2700tl gibi bir şeydi güncel fiyatı.
Ama bazı doktorlar diyorki vücut kendi kendine atıyor virüsü bekliyorlar.
O aşı olunmazsa ilerde rahim kanseri riski artıyor

hayır hiç alakası yok yapmamak içinde bahane üretmiş ve korkutmuş.
Smear testinde bile çıkıyor.
Yaş sınırıda yok smear için.
6 ayda bir yaptırılması öneriliyor sadece 30 yaş üstü kadınlara
Aktif cinsel hayatı olan her yaştaki kadın en azından senede bir yaptırmalı. Yaş önemli değil.

Kızlar merhaba, şu an kendimi çok kötü hissediyorum. Konuyu da kimseye açamadım :KK43: buraya içimi dökmek istedim. Yeni evliyim, daha 6 ay oldu. Eşim ara ara vajinamın iç dudaklarında böyle pütürtüye benzer bir şeyler olduğunu söylüyordu. Bir muayeneye gitsek iyi olur falan diyordu. Bende geçen hafta kadın doğuma randevu alıp gittim. Doktor kontrol etti, yani HPV virüsünden kaynaklı siğile benzemiyor ama bir süre gözlem altında tutalım, eşinle de prezervatif ile birlikte olun dedi. HPV'den şüphelendi sanırım, hani eğer HPV ise vücut belli bir sürede kendiliğinden iyileşebilir dedi. Yani net bir şey söylemedi, tanı kısmına da akut vajinit yazmıştı. Bende farklı bir doktora da görünmek istedim ve bugün sabah gittim. Kadın muayene eder etmez hemen bu HPV virüsü dedi. Bende emin misiniz kesin mi diye sordum, kadın da evet eminim hatta eczanede hpv virüsüne karşı aşı da var gider alırsan aşını da yaparım dedi. Nasıl bulaşmış olabilir diye sordum, eşinden geçmiş olabilir dedi. Genelde cinsel yolla bulaşır başka bulaş yolu çok nadirdir dedi. Bende hastaneden çıktım başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Eşimle evlenmeden önce uzun yıllar birlikteydik ve her ikimizin de cinsel anlamda birbirimiz dışında herhangi bir birlikteliği olmadı bildiğim kadarı ile. Tabi en doğrusunu Allah bilir. Hemen eşimi aradım durumu anlattım, lütfen doğruyu söyle çok canım sıkıdı senin herhangi bir birlikteliğin oldu mu, başka bulaş yolu yokmuş doktor söyledi dedim. Gerçekten senin dışında başka cinsel birlikteliğim olmadı, bir testi falan varsa test yapalım başka doktordan randevu alalım gerekirse bana da test yapsınlar dedi. Benim çok sinirlerim bozuldu ısrar ettim ağlamaya başladım başka bulaş yolu yokmuş doktor emin, lütfen doğruyu söyle dedim. Eşim de hayır gerçekten doğruyu söylüyorum günahımı alma akşam eve gelince başka hastaneden randevu bakalım gidelim test yapsınlar her ikimize diyor. Çok canım sıkıldı kızlar :KK43: acaba başka bir şey olabilir mi? Doktor yanılmış olabilir mi? Eşime güveniyorum ama başka bulaş yolu çok nadirse nasıl bulaşmış olabilir ki? Diğer doktor emin olamadı ama bu son gittiğim doktor gayet emindi. Başına benzer bir şey gelen var mı acaba? Bu pütür pütür yapı ne olabilir acaba?
Başka bulaş yolu çok nadirdir demiş. İmlansız dememiş demek ki başka şekillerde de bulaşabiliyormuş. Ki zaten öyle. Yani hpv virüsü olan birinin, cildine tems etmiş olması da yeterli diye biliyorum ve bulaştıktan Çoook uzun yıllar vücutta sessiz kalıp yıllar sonra ortaya çıkabiliyor. Ve bildiğim kadarıyla tek ilacı propolis. Vajina için direk sürmek yeterli olurmu içmek mi gerekir tam bilmiyorum ama tamamen iyşleştiren şey propolis. Bunu bir araştırın. Ve canınızı sıkmayın. Şifa olsun, inşaallah

aldıysa sonucu 1 aya yansır devlet hastanesinde yaptırdıysanız ona göre size aşısını verecek onuda devlet karşlamıyor 2700tl gibi bir şeydi güncel fiyatı.
Ama bazı doktorlar diyorki vücut kendi kendine atıyor virüsü bekliyorlar.
O aşı olunmazsa ilerde rahim kanseri riski artıyor
Yaaa, hiç bilmiyordum çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için. Eğer öyle bir şey varsa o zaman aşı en mantıklısı ama benim asıl takıldığım şey bu virüs sadece cinsel yolla bulaşıyor dedi doktor. Eşime de güvenmek istiyorum ama gerçekten çok kafam karıştı

Başka bulaş yolu çok nadirdir demiş. İmlansız dememiş demek ki başka şekillerde de bulaşabiliyormuş. Ki zaten öyle. Yani hpv virüsü olan birinin, cildine tems etmiş olması da yeterli diye biliyorum ve bulaştıktan Çoook uzun yıllar vücutta sessiz kalıp yıllar sonra ortaya çıkabiliyor. Ve bildiğim kadarıyla tek ilacı propolis. Vajina için direk sürmek yeterli olurmu içmek mi gerekir tam bilmiyorum ama tamamen iyşleştiren şey propolis. Bunu bir araştırın. Ve canınızı sıkmayın. Şifa olsun, inşaallah
Çok çok teşekkür ediyorum çok sağ olun❤️ Evet ama diğer bulaş yolları çok çok düşük ve nadirdir dedi. Yani cinsel yolla bulaşır dedi. Eşime de güvenmek istiyorum şimdiye kadar hep güvendim de, ama çok kafam karıştı ve çok üzgünüm :(

aa pardon smear testini ilk gittiğim doktor yaptı. Daha sonucu çıkmadı ama ben hpv için farklı bir test yaptıklarını biliyorum. Smearda da çıkar mı acaba hpv?
Benim doktor ikisine bakilmali dedi. Bazen smear iyi gelirken hpv kötü geliyor, hpv pozitf gelirken smar negatif olabiliyor..

Benim doktor ikisine bakilmali dedi. Bazen smear iyi gelirken hpv kötü geliyor, hpv pozitf gelirken smar negatif olabiliyor..
Evet bende öyle biliyorum yani hpv'nin kesin tanısı için hpv testini yapmak gerekiyormuş sanırım. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için

Cilt temasıyla bulaşmaz hpv. Öpüşmeyle bile çok nadir. Ancak hpv’li birinin yıkanmamış çamaşırını falan giyerseniz bulaşır. Ya da aynı havluyu ardarda kullanırsanız falan.

Yaaa, hiç bilmiyordum çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için. Eğer öyle bir şey varsa o zaman aşı en mantıklısı ama benim asıl takıldığım şey bu virüs sadece cinsel yolla bulaşıyor dedi doktor. Eşime de güvenmek istiyorum ama gerçekten çok kafam karıştı
hpv cinsel yolla,anal,oral dahil evet bulaşma riski var.
İlişkiye girmemişsindir mesela ama hpv taşıyan biriyle öpüşmüşsündür yada oral olmuştur…
Yada bu virüsü taşıyan biriyle ortak havlu kullanmışsındır.

Ama kesinlikle illa ilişkiye girilerek kapılır başka türlü kapılamaz gibi bir durum söz konusu değil

Cilt temasıyla bulaşmaz hpv. Öpüşmeyle bile çok nadir. Ancak hpv’li birinin yıkanmamış çamaşırını falan giyerseniz bulaşır. Ya da aynı havluyu ardarda kullanırsanız falan.
Bir arkadaşımda olmıştu hiç cinsel hayatı yoktu ve doktoru öyle söylemişti, bilemiyorum tabi

sensational sensational Bulunduğunuz ildeki KETEM merkezlerinden birine gidin, ücretsiz olarak hemen test yapıyorlar.
Tamamdır çok çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için, öğrendiğim iyi oldu sağ olun. Bir de sizce eşime güvenmeli miyim? Gerçekten bu konuda çok canım sıkıldı, sürekli ağlayasım geliyor çok şaşkınım hala

Tamamdır çok çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için, öğrendiğim iyi oldu sağ olun. Bir de sizce eşime güvenmeli miyim? Gerçekten bu konuda çok canım sıkıldı, sürekli ağlayasım geliyor çok şaşkınım hala
bi test sonucunu öğrenelim de yine konuşuruz burada ama ilk önce test

Hpv daha çok cinsel yolla bulaşıyor ancak nadir de olsa farklı bulaşma yolları var, ortak jilet gibi mesela =)
Önce bir smear testi yaptırın, hpv'ye dair herhangi bir şey varsa hpv'nin hangi çeşidi olduğunu öğrenmek için teste alırlar yine sizi.

Şu an sana teşhis koyulmuş. Geçmiş olsun. Eşinde test yaptırsın. Eşin biriyle birlikte olduysa bile bunu sana söylemeyecek ki. Olan olmuş. Sen kendini düşün. Başka şeylere kafanı yorma. Belki de eşin haklı, bilemiyorum başka yerden nasıl bulaştı sana. Önce kendin unutma.

Hpv daha çok cinsel yolla bulaşıyor ancak nadir de olsa farklı bulaşma yolları var, ortak jilet gibi mesela =)
Önce bir smear testi yaptırın, hpv'ye dair herhangi bir şey varsa hpv'nin hangi çeşidi olduğunu öğrenmek için teste alırlar yine sizi.
Smear testi yapıldı fakat daha sonucu çıkmadı. Onun sonucunu beklemek yerine direkt hpv testi yaptırmak istiyorum daha fazla bu şüphe ile yaşamak istemiyorum

Şu an sana teşhis koyulmuş. Geçmiş olsun. Eşinde test yaptırsın. Eşin biriyle birlikte olduysa bile bunu sana söylemeyecek ki. Olan olmuş. Sen kendini düşün. Başka şeylere kafanı yorma. Belki de eşin haklı, bilemiyorum başka yerden nasıl bulaştı sana. Önce kendin unutma.
Teşhis koydu ama teşhis koymak için önce test yapması daha sağlıklı ve doğru olurdu. Bilemiyorum ama en azından söylerdi diye düşünüyorum çünkü eğer böyle bir şey varsa ve tek bulaş yolu cinsel birliktelikse yalan söylemenin bir anlamı yok diye düşünüyorum.

Gittiğiniz doktorlar cok enteresan, zaten sizi alttan muayene etmişler, ederken neden testi de almamışlar ki?
Dakikalık bir işlem smear alır gibi suruntu alıyorlar ya da sizden teklif beklediler bilemedim.

Back