Bana bir çözüm gerek

Biraz bir düzeninizi oturtun, siz işsizsiniz okuyorum diyorsunuz da önce bir mesleği sağlama alın artık DGS'ye mi neye girecekseniz. Sevgilim kısmetse 3 bin tl alacak diyorsunuz ama "kısmetse" yani o işe de giremeyebilir, şimdi evlenseniz tek asgari maaşla geçinebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Atlı kovalamıyor, yaşlarınız küçük, önce işinizi gücünüzü oturtun sonra evlilik düşünün.

Seni cok iyi anliyorum suan canim ben kendimde anneannemin elinde buyudum annem babam anneannemdir benim gozumde en degerli varligim o benimde ayni yasıtız senle anliyorum seni anneanne konusuna gelince yavastan ufak ufak tohumlari atmalisin pat diye konuya girmede muhabbet et konus onla sevgilinin iyi yonlerini soyle belli et yavas yavas basla buna sonra sevgilinle ne kadar mutlu oldugunu gorsun benimde anneannem inatcidir biraz bende az cok ayni senin durumlari yasadim benim sevgilimle ne kadar mutlu neseli oldugumu evin icinde goruyodu yuzumun guldugunu sevmeye basladi simdide arada sirada telefonda konusurlar sever onu zamana akisina birak dedigim gibi cesaretini topla yavas yavas konulara gir canım :KK49:

Biraz bir düzeninizi oturtun, siz işsizsiniz okuyorum diyorsunuz da önce bir mesleği sağlama alın artık DGS'ye mi neye girecekseniz. Sevgilim kısmetse 3 bin tl alacak diyorsunuz ama "kısmetse" yani o işe de giremeyebilir, şimdi evlenseniz tek asgari maaşla geçinebileceğinizi mi sanıyorsunuz? Atlı kovalamıyor, yaşlarınız küçük, önce işinizi gücünüzü oturtun sonra evlilik düşünün.
Evimizi almayı planlıyoruz arabamızı da öyle. Kiramız olmayacak. İki kişilik bir ailesin ha tabi ileride çoluk çocukta şuana bakarsak 2600 kime yetmicek ? Bu 2600 en küçük miktar ben 2 yıllık istediğim için okudum. Düşünmüyorum. Çünkü kazandığım bölüm tıp değil birşey değil asla ama asla hiçbir mesleği küçümsemiyorum hepsi lazım her yerde fakat 4 senelik okusam bile gene o an hangi işi bulursam onda çalışıcam yanlış anlaşılmak istemem mutlaka senelerce okuyup okuduğu bölümde çalışıp hakkını verenler vardır. Fakat ben kendim için böyle düşünüyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın kendi açımdan kendim için. Yani uzun hikaye senelerce sürekli herşey için çalıştım çalıştım artık herhalde üstüme ağırlık geldi. Tabi bu değil okumucam hala okuyorum ama ben şuan nerede iş bulursam oraya girecem tabi kendime uygun olarak. Ama umarım üniversitem btince sertifikalarımla beraber bir güzel bir işe girerim bölümümle ilgili. Umarım yanlış anlaşılmam

Evimizi almayı planlıyoruz arabamızı da öyle. Kiramız olmayacak. İki kişilik bir ailesin ha tabi ileride çoluk çocukta şuana bakarsak 2600 kime yetmicek ? Bu 2600 en küçük miktar ben 2 yıllık istediğim için okudum. Düşünmüyorum. Çünkü kazandığım bölüm tıp değil birşey değil asla ama asla hiçbir mesleği küçümsemiyorum hepsi lazım her yerde fakat 4 senelik okusam bile gene o an hangi işi bulursam onda çalışıcam yanlış anlaşılmak istemem mutlaka senelerce okuyup okuduğu bölümde çalışıp hakkını verenler vardır. Fakat ben kendim için böyle düşünüyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın kendi açımdan kendim için. Yani uzun hikaye senelerce sürekli herşey için çalıştım çalıştım artık herhalde üstüme ağırlık geldi. Tabi bu değil okumucam hala okuyorum ama ben şuan nerede iş bulursam oraya girecem tabi kendime uygun olarak. Ama umarım üniversitem btince sertifikalarımla beraber bir güzel bir işe girerim bölümümle ilgili. Umarım yanlış anlaşılmam

İşte "planlıyorsun" şu an. Yani ben de çok şey planladım zamanında ama her şey planladığım gibi olmadı. Kesinleştikten sonra düşünürseniz daha sağlıklı adımlar atarsınız, böyle varsayımlar üstüne evlilik düşünülmez.

Seni cok iyi anliyorum suan canim ben kendimde anneannemin elinde buyudum annem babam anneannemdir benim gozumde en degerli varligim o benimde ayni yasıtız senle anliyorum seni anneanne konusuna gelince yavastan ufak ufak tohumlari atmalisin pat diye konuya girmede muhabbet et konus onla sevgilinin iyi yonlerini soyle belli et yavas yavas basla buna sonra sevgilinle ne kadar mutlu oldugunu gorsun benimde anneannem inatcidir biraz bende az cok ayni senin durumlari yasadim benim sevgilimle ne kadar mutlu neseli oldugumu evin icinde goruyodu yuzumun guldugunu sevmeye basladi simdide arada sirada telefonda konusurlar sever onu zamana akisina birak dedigim gibi cesaretini topla yavas yavas konulara gir canım :KK49:
Bunu okuyunca direk anneannem ve sevgilim telefonda ? Ha ?? Hıı ?? Diye afalladım :)) canım seninki bence az inatçı sen benim anneannemdeki inadı dediğim dedikliği görsen.. yani anneanneme sevgilim var diyemem her dk arar neredesin kimlesin kaç dk oldu buradan çıkalı eve neden gitmedin.. kaldırmaz kafam sinirlenirn kalp kırmak istemem.. direk söz deyincede 5 yıllık bile desen sen ne kadar tanıyon ki insanları diyor.. napayım sokaktan ilk bulduğum insanı mı getireyim tabi ki anlaşıcam sevgilim olucak.. o daha sevgili istemiyor canım..

İşte "planlıyorsun" şu an. Yani ben de çok şey planladım zamanında ama her şey planladığım gibi olmadı. Kesinleştikten sonra düşünürseniz daha sağlıklı adımlar atarsınız, böyle varsayımlar üstüne evlilik düşünülmez.
Düşünüyoruz derken para hazır da ama işte söylemediğim için anneanneme öyle duruyor zaten iş bağlansa o zamana kadar bende çalışıp daha da biriktiricem. fakat hayata geçirmek için ilk konuşmak lazım onuda ben korkumdan beceremiyorum

Düşünüyoruz derken para hazır da ama işte söylemediğim için anneanneme öyle duruyor zaten iş bağlansa o zamana kadar bende çalışıp daha da biriktiricem. fakat hayata geçirmek için ilk konuşmak lazım onuda ben korkumdan beceremiyorum

İşte 2 yıllıkmış okulun, kaldı 1 sene, 1 sene de DGS'ye hazırlansan 2 sene. Okurken çalışıyor olsan o sırada sevgilin de tam olarak işini oturtsa işte anca. Bence 1-2 sene daha bekle, ondan sonra söyle. Hem daha sağlam adımlar attığın için karşı çıkması da güç olur. Şu an herkes size karşı çıkar, ortada para olsa da gerisi yok çünkü.

İşte 2 yıllıkmış okulun, kaldı 1 sene, 1 sene de DGS'ye hazırlansan 2 sene. Okurken çalışıyor olsan o sırada sevgilin de tam olarak işini oturtsa işte anca. Bence 1-2 sene daha bekle, ondan sonra söyle. Hem daha sağlam adımlar attığın için karşı çıkması da güç olur. Şu an herkes size karşı çıkar, ortada para olsa da gerisi yok çünkü.
İsterse 5 sene geçse ben profesör olsam gene hayır dicek eminim :))) hayırlısıyla söylerim tamam der inşallah ne diyeyim

Ben senin yaşındayken konserlere gidiyodum. Kafede arkadaşlarımla takılıyodum.. neden çocuk yaşta parmagima yüzük takıp da işi ciddiyete dökeyim. Neden sınırsız özgür olmayayım. Telefonumi kapatıp sahilde gezerken neden acaba ? Aramış mıdır diyeyim. Anneannen haklı. Ona önyargı denmez. Tecrübe debir. Evlenme yaşı 29 30dur. Aceleye gerek yoktur

Evlenmek değil söz diyosun ısrarla da. Söz takınca kaç sene beklemeyi dusunuyosun. 10 sene mi? Söz evliliğe adımdır. Başka bi şey degildir. Canın isteyince dönemezsin sözünden. Bu tür ciddi merasimler için çok küçüksün daha.

Evlenmek değil söz diyosun ısrarla da. Söz takınca kaç sene beklemeyi dusunuyosun. 10 sene mi? Söz evliliğe adımdır. Başka bi şey degildir. Canın isteyince dönemezsin sözünden. Bu tür ciddi merasimler için çok küçüksün daha.
Benim için de 30 geç bu kadar basit herkes için farklı. Ben hala konserlere sinemalara gidiyorum sevgilim sen bunu beğenirsin aldım gidelim dönüştede bir tatlı yeriz diyen insan. Canım sıkılınca arkadaşlarınla kahveye çık dağılsın kafan kız kıza der ya da bişey demedin kendi gelir kapıda hazırlanmamı bekler. Yani beni evde bodrum katında saklamıyor. Yine nefes alıyorz özgürüz. Biz gene gençliğimizi yaşıyoruz. Benim tercihim böyle. Ben şuan sadece çözüm yolu arıyorum. Her yeri gezmek istiyoruz beraber tatile gitmek istiyoruz. Yani ben evliliğe her yönden iyi bakıyorum evet bulaşık bilmem ne bıkarsın ne olursa olsun ama bunlarda hayatın gerçeği. Annem hala yıkar yapar ama arkadaşlarıyla da gezer. Ben 10 sene beklicem demedim zaten en az 2 sene. Benim fikirlerim tercihim ama sana da saygı duyarım o sensin bu benim.

Ablacım zaten yaz sonu gibi bitecek . Ben 21 olacağım. Evlenene kadar eminim 23 olucak gene olay sandığından daha büyük boyutta anneannem istiyor 30 ya da üstü benim 5 yıllık anlaşmışlığım var bir insanla okulum bitti çalışıyorum da beklemek nedir? Söz olunca insanlar iyice tanır aileler tanışır ben şuan şimdi evlencem demiyorum. Yani bir inat ki o kadar olsun ama canı sağolsun ben gene seviyorum huyu böyle
Ama sana tavsiyem canım söz nişan vs için acele etme heyecanını anlayabiliyorum ama genelde söz nişan mevzularinda çiftler yipraniyo oyuzden 23 TE mı evleniceksin mesela şimdiden aileler karışmasın olaya 22 den sonra söz nişan vs.kisa sürede düğün yaparsınız benden tavsiye

Üniversitem bitmediği için lise mezunu sayılıyorum. Satış danışmanlığı yaptım bir süre. Çalıştığım mağazayı kendim yönettim (Dekorasyon vs) Kendim çıktım işten sınavlar için. (Asgari ücret) Ama bu sefer farklı iş yeri düşünüyorum.

satış danışmanlığı dediğin ne herkes yapıyor.

okulun ne üzerine.

anlamadım yani şu an acele edecek ne var. en az bi 25e gel.

Ama sana tavsiyem canım söz nişan vs için acele etme heyecanını anlayabiliyorum ama genelde söz nişan mevzularinda çiftler yipraniyo oyuzden 23 TE mı evleniceksin mesela şimdiden aileler karışmasın olaya 22 den sonra söz nişan vs.kisa sürede düğün yaparsınız benden tavsiye
Öyle de işte kararımı verdin bana şuan tek çözüm lazım

Bak canım hayat evlilikten ibaret değil.
Ben de 2 yıllık okudum o sırada sevgilim oldu.
Daha sonra DGS ye girdim bandırmaya gittim 4e tamamladım.
Gezdim tozdum yedim içtim doydum.
Okulum bitti işe başladım 4 ay sonra söz yaptık şu an nişanlıyım.
Senin daha geçireceğin çok zamanın var evlilikle hayatını köreltirsin.
Benim arkadaşlarım ikinci üniversiteyi okuyorlar, acaba diyorum biraz daha devam mı etseydim.
Yanni hayat gerçekten yaşamasını bilene çok güzel

Bak canım hayat evlilikten ibaret değil.
Ben de 2 yıllık okudum o sırada sevgilim oldu.
Daha sonra DGS ye girdim bandırmaya gittim 4e tamamladım.
Gezdim tozdum yedim içtim doydum.
Okulum bitti işe başladım 4 ay sonra söz yaptık şu an nişanlıyım.
Senin daha geçireceğin çok zamanın var evlilikle hayatını köreltirsin.
Benim arkadaşlarım ikinci üniversiteyi okuyorlar, acaba diyorum biraz daha devam mı etseydim.
Yanni hayat gerçekten yaşamasını bilene çok güzel
Tamam da ben birşeyi anlamıyorum zaten ben geziyorum tozuyorum hayatı doya doya yaşıyorum bunda bir sıkıntı yok yani. Benim tercihim böyle.

X