bana bir aklı verin işin içinden çıkamadım

Evlilikten sonra edinilen mallar ortaktır. Yani sizin veya eşinizin farketmez. Benimde kendi arabam vardı arıza yaptı eşim yenisini alalım dedi bana ilk arabamın kredisini ödediğim için kredi çıkmadı eşim zaten esnaf sürekli kredisi hazırdır ona çıktı böyle olunca da araç onun üzerine oldu ama ne farkeder ki diye düşünüyorum. Benim maaşım onun geliri diye ayrım yapmadık hiç paramız ortak yeri gelir ben öderim yeri gelir param bitti para isterim ki genellikle istememe gerek kalmaz kendisi sorar. o yüzden senin üstüne benim üstüme ne farkeder evlilik bu senin benim olmaz bizim vardır. Bizim diyemediğin an dönüp bakmak lazım sorun nerde diye .

Kendi anne babasına senden beklediği ve yaptırdığı saygıyı senin ailene göstermiyorsa en büyük sorununuz budur bence! 7 yıllık bir evlilikte nasıl olur da aileni saydıramazsın? Ve yine bu kadar yıllık evlilikte seni kötüleşmesinler eşine diye her şeye boyun eğmiştin ne münasebet eşin seni tanımıyor mu yeni mi tanıştınız da hakkınızda kötü mü düşünecek? Çok yanlış bir düşünce biçiminiz var kendinizi ezdirmeyin çalışmanızı bile o ailede adamdan sayılma durumunuza bağlamışsınız ben bu sebebleri hayatta çalışmam! Uzun lafın kısası en evvel silkelenip kendinize gelin kendinizi ve ailenizi saydırın yarın birgün evladınızda büyüdüğünde hiç kimsenin sizi saymadığını görürse emin olun sizi zerre kadar kaale almaz en zoru da bu olur Allah korusun

Eşiniz demiyo mu siz bnm karıma nasıl küfür edersiniz diye sormuyo mu? Zaten kp kabaymış ama sucu eşinizde buldum o izin vermezse küfür fln edemezler bide sizin aldıgnız araba nasıl sizin üstünüze olmuyo böyle saçmalık mı olur bnm nişanlımda kışın arabasını sattı yeni baska bi model alıcaktı 3 milyar eksigni bn verdim hmen alsın beklemeyelim diye arabayı alıcagı zman bnide işten aldı bnm üstüme yaptı arabayı ki bn öyle bişi istememiştim ! Eşiniz çooook düşüncesiz kp de hata aramayın dha izin verirse eşiniz arabaya binmek için kp den izin bile istersiniz. Bide dîğer sorunuza gelelim genelde bn öne otururum kayınvalide arkada oturur ama arabada amcası fln varsa öne o oturur bayan bayana arkada otururuz nişanlım babasıyla konuşmuyo o yüzden onun için bi oturma planı söyliyemicem şuan tek yapman gereken şey eşinin kulağno çekmek ipleri cok eline vermişsiniz

Son düzenleme:
sen çalışmazken eşin de benim param diyormuydu:26:

biz kadınların parası ne kadar kıymetli değil mimadem rahatsız oluyorsunuz daha yeni almışsınız,arabanın parasını eşiniz ödesin,siz de eve harcayın

Benim kayipederde emekli evde.o arabayida esim bekarken aldi uygun bisey.iyikide almis diyorum yoksa sizin cektiklerinizi bende cekebilirdim.dedimya boyleler ama esim bi dunya borcun icinde ama hic umurlari degil.yapar eder oder diyorlar.gamsizliklari bu.evime bi cop almadilar dugunde hic destek olmadilar yani onlari sevmemem icin bisuru sebebim var.ama iyi yanlarini dusunup sogumamaya calisiyorum.sende dua et bol bol.duanin gucu senin caren.hic aglama.herseyi allaha birak.hersey yoluna girer insallah..kendini yipratma...gormezden gel davranislarini..

cm benim kp ile sorunum yok olmadıda. bir kere ondada ben baskın çıktım bir daha olmadı. arabada önde oturmaya gelince ne kv ne annem ne babam oturmaz öne oturamazda hep ben otururum. ama kp hemen öne geçer. bişi diyemem çünkü, derimde o oturur ve ben dediğimle yüz göz olduğumla kalırım diye korkarım. haklıyken haksız duruma düşerim diye korkarım. direk arkaya geçerim ama onun destursuz direkt öne geçmesine sinir oluyorum ama yapacak bişi yok. sende takma bence otursunlar bakalım ne oluyosa oturunca :)

Kırlıma ama,okuyupta öğretmen olan bir insanın böyle sorular sormasını da ben anlayamıyorum.Bir insan ayakları yere basıp,bir yerlere gelmişse,eli ekmek tutuyorsa ve bir de üstüne eğitimciyse,nerde kime karşı nasıl davranması gerektiğinin,kendi alın teriyle aldığı şeyin kime ait olduğunun bilincinde olması gerekir.Kimse de kimseye mecbur değildir.Mesafe koyar,kimseye boyun eğmek zorunda kalmazsın.Eşin dahi olsa.

senin yerin eşinin yanıdır onun arkaya oturması lazım ikincisi de onun arabası değil tabii ki. sana direk söylemediyse bi yerden duyduysan bişey yapma duymamış ol sen.

sorunları olan herkes burda bırbırınden bayan dayanısması adna yardım ıstıyor ole de olmalı tabı... ama lutfen kımse kımseyı yargılamasın..yargılayan arkadaslar ıcın soylurum..ya bıraz daha eleştirmeden konuşmamız lazım..kadın arayı bulamadı dıye hata yaptı dıye sankı biz hiç hatalar yapmıomuş gb yargılıyoruz...soylememız gereken arkadasm surda sole eksiklikler var gb gorunuo sunları duzeltsen ıyı olur gb soylemler...Akıl verelım arkadaslar destek olmaya calısalım...eleştirilerle yuklenmeye calısmayalım..bunu yapan arladaslarımdan ricamdır

cnm konu sahibi benim param demek istememişki. evine harcamaktanda, aldıkları arabaya harcamaktanda gocunmuyor. sadece araba alınıyor. eşin üstüne(konu sahibine sormadan kafasına göre üstüne alıyor). kp ben araba aldım diyor. borcu ise konu sahibi ödüyor. kim olsa sinirlenir. lütfen biraz empati yapalım

amaaaa kendi üstüne aldırabilirdi. ayrıca kp konu sahibinin yanında da araba aldım demiş. ben olsam evet baba araba aldık eşimle ben , sevinçten dilin sürçtü aldım dedinde der ve gülerdim :)))))))))) hemde böyle

sonuna kadar haklısınız bence yüzsüzlük diz boyu.araba aldım dediğinde kaça aldın arabayı baba hayırlı olsun sen aldığına göre borcunuda ödersin artık falan deseydin ne cevap verecekti acaba.ama eşinizdede iş yok yanlış anlamayın ama insan karısına nasıl küfür ettirie anlamıyorum baba ise babalığını bilecek.kendinizi ezdirmeyin birde okumuşsunuz iyi bir işiniz var bunlara pabuç bırakmayın bence.önde oturma konusunu bende anlamıyorum açıkcası nevarsa önde sanki arabaların arkası gitmiyo.

gözümün içine baka baka işte ben oturdum sen oturamadın gibi imala imalı bakması beni deli ediyor adam küçük bir çocuk gibi yaaa en ufak şeyde bile beni sinir etmeyi beceriyor ama asla yüzüne bile bakmıyorum hiç bir şey olmamış gibi davranıyorum yoksa adam az daha ne bileyim seni sinir ettim deyip zil takacak oynayacak keşke başkalarının kp gibi akıllı uslu olsa da canımı yese beni sanırım en iyi sen anlarsın...

gerçekten arabanın önünde arkasında oturmada değilim ama adam küçük bir çocuk gibi hemen koşup kapıyı tutması ve binerken bir de bindikten sonra yüzüme bakması beni deli ediyor yaaa size yemin ederim arkada önde oturmada değilim sadece kendimi ezdirmek istemiyorum bir de her zaman onların dedikleri olsun istediklerine göre yaşasınlar istemiyorum hepsi bu ben onların her yaptığına göz yumdukça beni daha da altalıyorlar benim derdim bu kemdi mi altalatmamak

ama bilmiyorsunuz ki eşim aldığı maaşın yarısını ailesine veriyor versin oda sorun değil kp banka emeklisi daha da onların bize destek çıkması gerekir hiç bir giderleri yok evleri kendilerinin bizim ki kira belki siz böyle şeylerle karşılaşmadığınız için size basit gibi gelebilir sorun yada karşılaştıysanız bu zamanları nasıl attattınız?

çok haklısın kırılmadım ben hep iyi olmaya suratsız bir gelin olmamaya çalıştım onlarda bu durumu kullandılar ben kadrolu öğretmen olsam dediğiniz doğru ücretli öğretmenim. kadrolu ya da ücretli olmak sorun değil dediklerinizde çok haklısınız ama eşiniz dahil mesafe koyunca ailesi ile birlikte bir de tam okusa bi tarafları kalkacakmış diyorlar bu söz karşışında ne yapardınız soruyorm size? ben hep iyi olmak istedim ama karşıdaki ne kadar kötü olursa senin iyiliğin altta kalıyor ben bunu öğrendim...

bazı şeylere böyle cevap vermek o olayları yaşamadıklarından dır ben psikiyatriye de gittim kadın evli değil kendi istediklerini yap umursama diyor başka da bir şey demiyor en sonunda kızdım sen evlimisin dedim hayır dedi o zaman insan psikolojisi birazda kitaptan okumayla anlaşılmaz dedim vurdum kapıyı çıktım ben bu konuyu yazdığıma bir konuda pişman olduk sayılır eleştiren arkadaşlar bu olaylarla ya da benzerleriyle karşılaşmayan arkadaşlardır kesin kp ve kv yüzü hiç görmeyenlerdir EMİNİM...

Anladım, gerçekten sinir bozucu ama zamanla arayı soğutmanız gerek kayınvalidenizle. Yoksa daha da karışır gibi geldi bana. Araba konusunda sizce eşiniz kasıtlı mı yaptı böyle bir şeyi? Yani sormadan gidip almayı?

"hani benim üstüme yapacaktın dedim ses çıkmadı sen ben annem babam varmı dedi ne fark eder dedi..."

Ruhsat sahibini konuşurken anne ve babayı karıştırması çok ilginç geldi. Babanın üzerine alınmış olmasın???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…