BANA BİR AKIL VERİN!

enkoyumavi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2018
6
1
36
merhaba;
ben sıkıntıma dırek gırmek ıstıyorum. kımseyle paylasamadıgım kımseye haykıramadıgım ıcımde buyudukce buyuyen bır sıkıntım var.. sadece siz benım yerıme olsanız ne yapardınız tepkınız nasıl olurdu ogrenmek ıstıyorum ıstıyorum kı benmı hatalıyım benmı yanlıs duusnuyorum bılmek ıstıyorum..
3 bucuk yıllık evlıyım. 5 aylık bır kız cocugum var.ailemden 1000 km uzak bır sehırde yaısyorum. eşim dünya iyisidir. bana aileme cevresıne karsı herzman saygısını koruyan bır ınsandır. onu karsıma cıkaran rabbıme bınlerce kez sukurler olsun. kızımın saglıgı yerınde cok sukur. benım sıkıntım ailem ile..
ben lısedeyken babamın sevgılısı vardı. cok zor cok sıkıntılı sıddet dolu huzursuz bır evde ergenlıgımı gecırdım.babam evlılıgının ustune ıkıncı evlılıgını yapacagını bıle soyledı.. yıllarcaa surdu bu olay.annem psıkolojık tedavıler gordu.. ama bosanmadılar.. gel zaman gıt zaman bırseyler hafıf hafıfrayına oturumaya baslarken ,ben nişanlıyken annemın sevgılısı oldugunu 5 yıllık bır bırlıktelıgı oldugunu babama kendı ıtırafı ıle ogrendık. ıtıraf sebebı sureklı tehdıt kocana soylerım kızına soylerım kızının nısanlısına soylerım vs vs vs gıbı seyler oda dayanamayıp babama ıtıraf edıyor cıkıs yolu bulamıyorum yardımcı ol dıyerekten..sonuc olarak bosanıyorlar.. ben ve kardesım annemle yasadık.. babam dagıttı kendını toparlıyamadım..gece yarıları benı kardesımı arayıp annem hakkındakı hakaretlerı aylarca yıllarca hatta zaman zaman hala bıle dınlıyorum..asırı anne duskunu bır kız cocugu oldugum ve yasadıklarına taık oldugum ıcın anlamaya calıstım . bır hata yaptı cok acı cektı hayat herkesın basına herseyı verebılır dıyerekten yanında olmayı sectım.. oldumda ınanıyorum buna. basına kakmamaya calıstım. babam kotu bır sey dıyorsa ona yansıtmadım kendım sıneye cektım sustum ona evet oyle dedım otekıne evet oyle dedım herkesın huyuna gıtmeye calıstım anlıyacagnız.. sonuc olarak 5 yıldır ayrılar..
ben 3 yıllık evlılık hayatımda kocamla kavga edıpte gozyası doktugumu nadır hatırlarım. bunlarda ıncır cekırdegını doldurmayacak seylerdır.. ne kadar huzursuzluk ne kadar mutsuzluk yasadıysam aılem yuzunden onlara uzulmekten onları dusunmekten hep mutsuz oldum. artık kızım oldu hayatımda bazı seylerı bıraz degıstırecegım derken tekrardan bı haber benı yıne sok ettı..
annem telefon numarasını degıstırıyorda ben neden degıstırdın dıye sıkıstırınca asnlatıyor olayları.. bır sevgılısı varmıs 2 yıldır.. ben gerızekalıyım kı hıc fark etmedım.. yada bu dunyadakı en saf ınsanım.. her neyse.. annem yenı bır ev yaptırıp bastan assgya tasındı. megersem bu evın ıcını yapan adam sevgılısıymıs.
adam bunun parasınıda carpmıs. ustelık evlıymıs. ama ıkı yıldır bosanacagnı soyluyormus ustelık bır sevgılısı daha varmıs. annem ıcın ıgrenıyorum ondan ama parası ar dıyormus. annemın yakın arkadaslarıhep ayırmaya calısmıs ama benım mukemmel annem onlar ayırmaya calısıyorlar dıyerekten arkadaslarıyla bıle gorusmeyı kesmıs. adam en sonunda bunun parasını carpınca bırde tehdıtler etmeye baslayınca kızına soylerım falan dıye annam artık dayanammıs artık gorusmek ıstemıyormus.. kendı babasına kardesıne falan soylemıs adamı sıkıstırmıslar falan fılan.. bla bla blaa.. en son benım kocamında kulagına gıttı kendı soyledı bılsınmıs ondan duysunmus. allah varkı kocam anlayısla karsıladı. hayat onun hayatı benı ılgılendırmez koskoca kadın dıyor sadece ısın benım uzulmem tarafıyla ılgılenıyor.
gel gelelım bana.. o kadar ofkelı o kadar kızgınımkı.. benım annem bana o kadar yalan soylemıs kı.. ben hayatına bırısı gırmesın demıyırum gırsın evlensın hatta bunu en cok ben ısterım ama bu sekılde degıl.. evet hayat herzaman herkesın karsısına dogru ınsanı cıkarmıyor ama 18 yasında kız degıl kı hyayatı ıkıncı hatayı kaldırabılsın.. ben bu sefer kaldırmıyorum.. dusunuyorum dusunuyorum tasları yerıne oturttukca bana o kadar cok yalan soylemıs kı yazın arkadaslarıyla tatıle gıtmıstı bu adamda varmıs. ya ben bunları kaldıramıyorum..o kadar ofkelıyım o kadar ofkelıyım kı anlatamam.. hayır ısın ılgınc kısmı bız kendısıyle konusamıyoruzda ben neden nıye yada sen bunu nasıl yaparsın dedıgım zaman dırek savunma mekanızmasına gecıyor..sen benım neler yasadıgımı bılıyormusun benı bır gun anlarsın falan dıyor. yanı ona gore yaptıklarının hep bır gecerlı sebebı var. asıl sebebp babam babam onu ılk basta aldattı ve artık o hataları onun yuzunden yapıyor..
ıkı gundur konusmuyoruz.. engelledım telefonlarımdan .. hos en son konustugumuzdada sen benı arama sen benı arama dıye bırbırımze bagırdık kapattık.. ama bu sefer bende durumlar cok farklı.. ıcımde fırtınalar kopuyor.. ona soyledıklerım dusunduklerımın yarısı bıle degıl.. suan ben ona nasıl yaparsın deyıp dogruları dusunduklerımı soyledgıım ıcın saygısı evlatım.. dun gece sınır krızı gecırmıs kardesım soyledı yazık yavrum o kadar korktum kı abla dıyor (kendısı 23 yasında buarada).. ınanırmısınız annem ıcın ıcımden en ufak bır sey bıle cızz demedı.. eskıden olsa kosa kosa gıdemedıgım ıcın ıcım ıcımı yerdı .. hayatımdan cıkarmak ıstıyorum bunu cıddı anlamda ıstıyorum.kaldıramaıyorum hazmedemıyorum bılmıyorum ya.. kocamla yuz goz oldum .. ona yansıtmanın ne alemı vardı. bunu sdece ben bılsem ona hıc bır sekıld eyansıtmazdım.. ya ılerde bır gun basıma kakarsa. ya hakkımda farklı dusunurse.. anneme saygısını kaybedrse. kafamda mılyon soru hıc bırının cevabını bulamıyorum..haykırmak hesabını sormak ıstedıgım o kadar cok sey var kı.. ama konusursam tamırı olomuycak seyler soyluyebılırım. o yuzden susmayı tercıh edıyorum sımdılık. ama susdukcada ıcımde buyuyor. ıkı gundur kızımla ılgılenemıyorum ısımle ılgılenemıyorum esımle ılgılenemıyorum. dunyadan bıkmıs bır halım var. dunya yıkılsa ne oluyor demem yanı o derece.. boyle bır ruh halım var.. gecer gecer elbet gecer hersey ama kımısı deler gecer kımısı sıyırır gecer.. suan bu olay benı delıp gecıyor..
aılem yuzunden benım evımın huzuru da kacıyor.. ama bır yandanda boyle dusundugum ıcın kendımede kızıyorum.. bımıyorumm yaa cok kaırısıgım
sız olsanız annenızı affedermısınız? nasıl tepkı verırsınız? fıkır almak belkı benı bıraz rahatlatır.

annen ve baban tencere kapak olmuşlar

ikisi de kocaman insanlar bırak neyi nasıl yaşamak istiyorlarsa yaşasınlar sen onları değil kendi yuvanı ve mutluluğunu düşün

asla onlar için eşini ve çocuğunu huzursuz etme

Çok uzun yazdıklarınız hatta okurken yoruldum.
AMA eminim bunu bukadar değil daha fazla anlatmak isterdniz.
Çünkü adı
ANNE MAALESEF...

Ben açıkçası sevgilisi olmasına, sizi kandırmasına değilde,

SEVGİLİSİNİN EVLİ olmasına takıldım !!ve BOŞANMASINI beklemesine kızdım!!!!!
İğrenç ötesi,ANNE bu Affetmek Allaha mahsus .
Fakat şuanda nasıl biz bir hata yapıp anne kucağı arıyorsak hatta bazı aileler istemediği zaman kızıyorsak bunda da aynı şekilde sizin anneniz o ona doğruyu istemesede EMPOZE etmeniz lazım.
Belkide birçok YUVA yıkar bu şekilde,

annenin hayatı bu yapacak pek bir şeyin yok
eşin de kendi halinde ve başka hayatlara saygılı biriymiş sevinmelisin
şimdi de ilerde de annen veya baban yüzünden eşinle aran açılmaz
bu arada annen de baban da hayatları boyu hata yapmışlar ve yapmaya da devam edeceklerdir bu onların hayatı
bana kalırsa babanın annenin arkasından sövmesine izin verme aynı haltları baban da yemiş çünkü

Annenin hayatinda birileri olmuş ve onu kandirmişlar artik akıllanmasi lazim siz söylemeye devam edin sırt çevirmeyin sonuçta kişisel olarak size bi yanlisi yok ne yapmişsa kendisine yapmis..

Yanlış yanlışla kapatılmaz. Aldatan insandan boşanırsın. Karşılık olarak sen de aldatırsan bu senin suçunu örtmüyor bana göre. Ayrıca annen hadi bir sevgili yapıyor. Neden evli barklı adamla yapıyor bu işi? Kendisi yeteri kadar üzülmedi mi aldatıldığını öğrendiğinde. O kadının yerine hiç koyamamış mı kendisini. Ayrıca artık boşanıp kurtulduğu adamın üzerine atmasın yaptıklarını. Her koyun kendi bacağından asılır. Benim kocam beni aldattı diye gidip evli adamla mı birlikte olunur. Hemde kocandan ayrıldıktan sonra. Hiçbir tarafı affedilir değil.

Yanlış yanlışla kapatılmaz. Aldatan insandan boşanırsın. Karşılık olarak sen de aldatırsan bu senin suçunu örtmüyor bana göre. Ayrıca annen hadi bir sevgili yapıyor. Neden evli barklı adamla yapıyor bu işi? Kendisi yeteri kadar üzülmedi mi aldatıldığını öğrendiğinde. O kadının yerine hiç koyamamış mı kendisini. Ayrıca artık boşanıp kurtulduğu adamın üzerine atmasın yaptıklarını. Her koyun kendi bacağından asılır. Benim kocam beni aldattı diye gidip evli adamla mı birlikte olunur. Hemde kocandan ayrıldıktan sonra. Hiçbir tarafı affedilir değil.
Kesinlikle katılıyorum. Üstelik sana yalan söylemesi de var. Ben kaldıramazdım.

Ya kusura bakmayın da babanız yapınca neden iğrenmiyor bu kadar eleştirmiyor ve görüşüyoruzsunuz da anneniz yapınca neden görüşmek istemiyorsunuz?
Annenizi buna iten babanız olmuş, şimdi suçlu olan neden anneniz oluyor?
Ay sinir oldum.
HAKLISINIZ aslında ama türk ailesi olarak ataerkil bir aile yapısında buyudugumuz ıcın zannedıyorum kı erkek yapar elının kırı olur kadın yapar namusu olur dusuncesı mavcut.. baktıgınız zaman ıkı tarafında bırbırını aldatması affedılır degıl. ama erkek yapınca sıneye cekılebılıyor ama kadın yapınca helekı bu anne olunca sıneye cekm ek bıraz zor oluyor.. bazı seyler hakkında yporum yapabılmek ıcın onu yasayabılmek ıcınde olabılmek gerekıyor. ama umuyorum kı hayat sıze boyle bır hata yaptırmaz yada en yakınınızdan annenızden boyle bır hata ıle karsılattırmaz.. işin içinde olmak ınanın kı cok farklı.. hem benım sıkıntım daha cok yapılan hatanın tekrarlanılması.. ben zaten bunu en basında sıneye cektım.. soylenen yalanlar yapılan yanlıslar bir ucundan mutlaka dokunuyor sıze.. hiç sinir olmayın.. hayatta hersey herkesın basına gelıyor ama emınım sız aynı durumda olsanız aa babam yaptı annemde yapmıs ohh ıyı yapmıs dıyemezsınız..

Annenin hayatinda birileri olmuş ve onu kandirmişlar artik akıllanmasi lazim siz söylemeye devam edin sırt çevirmeyin sonuçta kişisel olarak size bi yanlisi yok ne yapmişsa kendisine yapmis..
kişisel olarak bana bır yanlısı yok elbet ama kendıne yaptıkları elbet dokunuyor.. silmek cok zor.. o kadar katı olamam herhalde ama tepkı gostermek lazım, lazım kı bunun bır ucuncusu olmasın.. sonuc olarak o uzuldugu zaman ben kapımı kapatınca onun uzuntusu dısarda kalmıyor ben ondan cok taaa derınımde hıssedıyorumm.. bır yanımda dıyor kı o senı dusunse bu hatayı yapmaz.. ama benımde evladım var benımde evlılıhgım var bılmıyorum ben aynı seylerı yasasam hayat benı nerelere surukler. buyukte konusmak ıstemıyorum..suan ıcın ofkem herseyı bastırıyor maalesef.. mantıklı bakamıyorum. belkı zaten mantıklı bakılacak bır yanıda yok olayın..

HAKLISINIZ aslında ama türk ailesi olarak ataerkil bir aile yapısında buyudugumuz ıcın zannedıyorum kı erkek yapar elının kırı olur kadın yapar namusu olur dusuncesı mavcut.. baktıgınız zaman ıkı tarafında bırbırını aldatması affedılır degıl. ama erkek yapınca sıneye cekılebılıyor ama kadın yapınca helekı bu anne olunca sıneye cekm ek bıraz zor oluyor.. bazı seyler hakkında yporum yapabılmek ıcın onu yasayabılmek ıcınde olabılmek gerekıyor. ama umuyorum kı hayat sıze boyle bır hata yaptırmaz yada en yakınınızdan annenızden boyle bır hata ıle karsılattırmaz.. işin içinde olmak ınanın kı cok farklı.. hem benım sıkıntım daha cok yapılan hatanın tekrarlanılması.. ben zaten bunu en basında sıneye cektım.. soylenen yalanlar yapılan yanlıslar bir ucundan mutlaka dokunuyor sıze.. hiç sinir olmayın.. hayatta hersey herkesın basına gelıyor ama emınım sız aynı durumda olsanız aa babam yaptı annemde yapmıs ohh ıyı yapmıs dıyemezsınız..
Siz de bir anne olacaksınız ve tek diyeceğim lütfen çoçuğunuzu ataerkil bir kafayla büyütmeyin. Ben yapılan ahlaksızlıklara hak bulmuyorum ama adil olunmaması zoruma gidiyor. Anneniz kocaman kadın. Ve boşanmış. Evli adamla olması tabiki affedilemez. Ama bırakın yaşasın görsün. Babanız da aynısını yaptı. Eğer görüşmeyecekseniz ikisiyle de görüşmeyeceksiniz.

Anneniz babanız yüzünden böyle olduğunu söylüyo ama o da başka bir kadına aynı yanlışı yapıyo bunu söyleyin. Babanızın yaptığından eksik yanı yok. Ama tüm bunlar onun anneniz olduğu gerçeğini değiştirmez. Konuşmaya ve mantıklı davranması gerektiğini söylemeye çalışın

bunlar zaten benım sorupta cevabını alamdıgım sorular.. benımm kafamın ıcınde donen seyler.. ıcımı kemırıp bıtıren seyler.. anlayamadıgım anlamaya calısıp oturtamadıgım seyler..

Ikisindende uzak durmalısn midem bulandı canım sana çok üzüldüm allah korusun aile ortamında bozulur iki gün sonra eşin başına da kalkabilir en azından hicbirsey düşünmez uzağım konuşmak duymak ıstmyrm dersin ; (

Anneniz de babanız da hayatlarını sadece kendileri için yaşayan kişiler.(onaylıyorum demiyorum) Ataerkil toplumda yaşıyor olabiliriz ama işin vicdani boyutu aynı.İkisi ilerde görüşmem

+1

Çok zor bir durum ya.bahanesi de var annenizin.insan bu kadar iradesiz olmamali.sozde babanız yüzünden böyle şeyler yaparak kendini temize çıkarmaz.kendini kandırmak bu.ama anne işte.biz ne desek de değiştiremeyiz sizin hissettiklerinizi.Allah sabır versin,ferahlık versin içinize.mesafe koyun.yardıma ihtiyacı olduğu zaman yine yanında olursunuz.bir süre sadece kendinize ve ailenize bakın.onlara haksızlık olmasın.mutsuzluk bebeğinize eşinize yansımasın.

Anneniz sevgiye aç bence,yaptıklarını yargılamak kimsenin haddi değil hayat onun hayatı,size yalan söylemesi vereceğiniz tepkiyi kestirememesindwn ve sizi kaybetme korkusundan olabilir.iyi de olsa kötü de Anneniz,bence canınızı sıkıp üzülmeyin siz de enerjinizi kendi hayatınıza verin.

annenize kızdığınız ve dert ettiğiniz kadar babanıza da kızın onu da ayıplayın ya da ikisini de boş verin
çünkü ikisi de aynı net bi şekilde annen de baban da eşit durumdalar başlatmayın ataerkilliğinden şimdi

Annenizin abuk subuk kişilerle birlikte olup bunun bir şekilde size dokunması (her biri size söylemekle tehdit etmis,maddi yonden kullanmış) ,evli bir erkekle birlikte olmasının sizin için kabul edilemez birşey olduğunu söyleyebilirsiniz.Babaniz da telefonda annenize yönelik küfür ettiğinde kapatin telefonu

X