Bana Bir Akıl Verin Arkadaşlar

sevgi_kartal

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2009
1.569
26
158
Ben 23 yaşındayım erkek arkadaşım askerde seneyi bu aylarda burda olucak inş çeyizime başladım bişeyler almaya çalışıyorum para harcanıyor dedim. sevgilim askerden gelince söz takmayı düşünüyoruz ailem erkek arkadaşımın askerde oldugunu biliyor. bende dün akşam aileme vestelim 3 lü çeyiz kapmyasından alacagımı söyledim babamda daha erke folyok yumurta yok.herşeyi senmi alıcan dedi bende öle düşünme bi evin nekadar çok eksigi var onlarlamı bitiyor dedim. benim maksadım borçsuz evlenmek nasıl olsa biz ödiycez çünki erke arkadaşımın ailesinden pek fayda geliceğini zannetmiyorum sizde almakta acelemi ediyorum.ileride nişanlı oldugum sıralarda çalışıyor olmazsam kim alıcak bunları insanlara boyunmu egeyeim bir akıl verin.ok yazdım kusura bakmayın teşekkür ederim şimiden:bbo:

daha erken bence canım.. bir aileler görüşsün söz nişan kesinleşsin ondan sonra başlayın..tek sen üstlenme erk. arkdsınla beraber olun.. sen alırsan en başta olmaz.. bunları erkeğin alması lazım sen bence giriş yapma.. bekle askerden gelişi..sen şimdilik ufak tefek ceyiz esyalarını tamamlamaya calıs.

erken canm sn sana düşenini al şimdi diğerlerini askerden gelsn konuşursunuz hm sn alırsan erkek tarafı alıo ne de olsa diip yardım etmez snde alamam bn falan de onlar utansız el işine nasıl çıkcaz die alsınlar

tatlım beyaz eşyaları sen nie alıon olur mu öle şey hem daha hemen almayın beyaz eşya yeni yeni modeller çıkıverio sen paranı koy kenara alırsınız sonra

Benım kafama taıkılan sonra bız alamıyoz dıyıp bızı prtada bırakırlarsa napıcaz eger ben o sıra ÇalıŞmıyor olursam erkek arkadaŞımın bır maaŞıyla nasıl ev dÜzÜcez benım derdım o oyÜzden almak ıstıyorum

canım beyaz esyaya genelde aile yardım etmez ama edenlerde vardır ama bizde şöyle oldu..
aile ev aldı dugunu vs onlar yapcaklar.. nişanlımıda beyaz esyanın taksidine baglatıırdım.. mayısta bitio kısmetse.. yani demek istedigim su acele etme.. sözün vs bişiler olsun da.. konus sevgilinle taksitlere baglansın.sende paranı kenara at ,alma beyaz esya falan.. adetlere göre mutfak ve yatak odası kız tarafının olurmuş. senin masrafların erkek tarafından daha cok olcak emin ol.. at kenara , sevgilinede ben alyım falan deme..cocuk gururluysa zaten sana yük etmez ama öyleleride varki kızın üstüne yıkıyor..
erkenden davranma.

Yerinizde olsam almazdım. Paramı kenara koyar birikim yapardım. Benim 3 ay sonra düğünüm var ve o kadar sıkıştım ki anlatamam. Çeyizime bir çöp alıpta koymuş insan değildim. Kazanır üste başa yatırırdım. Annem kızardı dinlemezdim. Evliliğide düşünmüyordum ama birden kendimi evlilik yolunda buldum. Şu bir kaç aydır ne sıkıntılar yaşadım ki hala yaşıyorum. Al al bitmiyor. Para kalmadı cebimde yani o derece. Şimdi sorsan bana çok pişmanım. Kenara her ay 100 tl atsam dünyalarca param olurdu. Bu kadar gerilmezdim. Yani kısacası arkadaşım gün gün yeni şeyler çıkıyor. Sen koy paranı kenara. Evlenme kararı alınca üstüne düşenleri kendi paranla en alasını alırsın. Kimseye de minnetin olmaz...

Yerinizde olsam almazdım. Paramı kenara koyar birikim yapardım. Benim 3 ay sonra düğünüm var ve o kadar sıkıştım ki anlatamam. Çeyizime bir çöp alıpta koymuş insan değildim. Kazanır üste başa yatırırdım. Annem kızardı dinlemezdim. Evliliğide düşünmüyordum ama birden kendimi evlilik yolunda buldum. Şu bir kaç aydır ne sıkıntılar yaşadım ki hala yaşıyorum. Al al bitmiyor. Para kalmadı cebimde yani o derece. Şimdi sorsan bana çok pişmanım. Kenara her ay 100 tl atsam dünyalarca param olurdu. Bu kadar gerilmezdim. Yani kısacası arkadaşım gün gün yeni şeyler çıkıyor. Sen koy paranı kenara. Evlenme kararı alınca üstüne düşenleri kendi paranla en alasını alırsın. Kimseye de minnetin olmaz...

al benden de o kadar.. şuan bende çok sıkıştım zamanında dinlemedim..:sinifsinif:kenara para koymadım ,kıyafete yatırım yaptım ama keşke diyorum şimdi..
akıllı davranmak lazım bilmiyorumkismile

Pekİ sevgİlİn ne dİo ona sÖledn mİ sn bu durumu??

Bugün konuştuk sordum o bişey demedi sen bilirsin dedi hatta o kadar borca girmedi dedi ama ilerde biz alıcaz nasıl olsa dedim. sıkışmak istiyorum dedim senbilirsin dedi.

şahsi görüşüm... al koy kenara alınmış alınmıştır.
ben bütün eksiklerimin hepsini aldım.Benimkinin çamaşır mak. buzdolabı,fırını vardı ben bulaşık mak. aldım koydum kenara. Eğer diğerleri olmasaysı da alırdım.Hazır çalışıyorken para gelirken al. Benide daha istemeye gelmediler.Şuan evlenmeye kalksam herşeyim hazır.
para birikmiyor arkadaşım al parayı gez toz ye iç bi bakmışsın ortada bişey yok.
Kendini borca sok al.
Her gün yenisi çıkıyor diyorlar.. ya arkadaşlar evlendikten sonrada çıkacak...
5-6 yıl önce aldığım bulaşık mak. da bulaşık yıkıyor, şimdi çeyizlik aldığımda... aynı hesap...ne farkı var??
hazır sevgilin askerdeyken sağa sola harcama git paranı çeyize yatır...Erkek tarafından beklerse oooo evlenince borç yine size kalır... Ne yaparsan kendine yani... kayınvaldenin çokta umrundaydı...
Ben en ince ayrıntılı olanları dahi aldım... şuanda çok rahatım... banada modası geçecek dediler... çokta umrumda... zaten çalışıyorum .. tabak çanağın ne modası ya... beyaz eşya modasımı olurmuş hepsi aynı görevi görüyor.
Sen beyaz eşyanın tamamını alırsan erkek tarafıda mobilyanın tamamını alsın... Altı üstü yatak odası ve salon takımı...O gün gelince anlaşırsınız.
Bence mantıklı olan madem kampanya bulmuşsun al at kenara.Bizde Beyaz eşyayı (anlaşmaya bağlı ve maddi şartlara) ve yatak odası nı kız tarafı alır...Herşey erkek tarafına yüklenmez...

bencede daha erken, önce mutfak gereçleri,küçük ev aletlerini,tekstil ürünlerini al zaten bunlarda epey yüklü miktarlar tutuyor,bunları bitirdikten sonra istersen beyaz eşyanı da gücün yettiğince alırsın ama önce kız tarafından beklenen şeyleri al,sonra istersen diğerlerine de yardım edersin.Herşeyi erkek tarafından beklemek de yanlış

selam tatlım :)

şimdi bencede erken ama birde vestel alıcam demişsin ?!

istersen bence bir markayıda araştır..vestel pek tercih edilen bir marka değil sanki yinede sen bilirsin..

bulaşık makinesi ve buzdolabı alabilirsin zaten bunları genelde kız tarafı alır..ama kendini çok yıpratmana gerek yok..kalan paranıda biriktirebilirsin..

Her zaman için aranızdaki ilişki resmi olmadan fazla birşey yapma, hele hele beyaz eşya alma, alıyorsan da vestel alma derim. mademki birşeyler yapmak istiyorsun ufak ufak; mutfak için ıvır zıvır, ev tekstili nevresim falan, küçük elektronik ev aletleri al derim. Öyle az göründüğüne bakma bir dünya para tutuyor çünkü.Yaza düğünüm var inşallah.Daha tarih belli değil ama ben ıvırı zıvırı bitirmeye çalışıyorum. Beyaz eşya büyük olduğu için cebinizde para varken birden alırısınız; yoksada karta taksit yaptırırsınız.Birlikte ödersiniz. Kimseden birşey bekleme güzelim. Ben bekliyordum ailesinden icraat ama nişanımda bir çöp dahi bulamadım. Nişanlım ödedi herşeyi. Açıkcası düğünümde de beklemiyorum. Şimdidden kabulleneyim düğünde bozulmayayım.

iş resmiyete dökülmeden borcun altına girme hak var rahmet var. ımkanın el verdiği şekilde ufak eşyalardan başla, ben öyle yapmayı düşünüyorum. Henüz ortada birşey yokken tek başıma o kadar yükün altına girmem açıkcası nişandan sonra birlikte beğenerek alırsınız. Hayırlısıyla seni ailenden istesin önce yerimseniben

Ben 23 yaşındayım erkek arkadaşım askerde seneyi bu aylarda burda olucak inş çeyizime başladım bişeyler almaya çalışıyorum para harcanıyor dedim. sevgilim askerden gelince söz takmayı düşünüyoruz ailem erkek arkadaşımın askerde oldugunu biliyor. bende dün akşam aileme vestelim 3 lü çeyiz kapmyasından alacagımı söyledim babamda daha erke folyok yumurta yok.herşeyi senmi alıcan dedi bende öle düşünme bi evin nekadar çok eksigi var onlarlamı bitiyor dedim. benim maksadım borçsuz evlenmek nasıl olsa biz ödiycez çünki erke arkadaşımın ailesinden pek fayda geliceğini zannetmiyorum sizde almakta acelemi ediyorum.ileride nişanlı oldugum sıralarda çalışıyor olmazsam kim alıcak bunları insanlara boyunmu egeyeim bir akıl verin.ok yazdım kusura bakmayın teşekkür ederim şimiden:bbo:
Merhaba canım,
hemen hemen aynı yaştayız aynı durumdayız.
Ben yaşadıklarımdan şunu öğrendim. Bu devirde hiçkimseye boyun eğmeyeceksin. Ne kadar iyi de olsalar bir gün gelip başına kakıyorlar. Sen üstüne düşeni yap bak bende çalışıyorum seneye bu zamanlar sevgilim askerden dönecek ben çeyize başladım. Ama tek farkla ben beyaz eşyaya girmiyorum onun için para biriktiriyorum. Teksitl ürünleri filan alıyorum. Sende böyle yap. Erkek arkadaşın askerden gelince biriktirdiklerinizle birlikte alırsınız diğerlerini. Ama sakın sakın kimseye muhtaç olma herkesin sesi fazla çıkmaya başlıyor sonra. En güzeli herşeyi kendin yapmak dişinle turnağınla yapmak inan daha değerli oluyor.

valla bende söz olduktan sonra bi çöp bile almadım.ama hep para biriktirdim zerre çeyizim yokken düğüne az bi zaman kala herşeyimi en alasından yaptım ama en güzeli para atıp kenara biriktişrbilmek,taksit falan insanı sıkıntıya sıkıyor,peşin para oldu mu hem herşeyi indirimli alabliyorsun,bence öyle yap kenara para at çeyizin için zamanı gelince istediğini alırsın

Back
X