• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana bi fikir verin ne yapayım

haklısın aslında kampanyalarda hediye falanda veriyolarmış ama o zaman da çok sıkışacağız die korkuyorum

yok canım ayrılsak bile ben kullanmam ama annem kullanır ben o kadar duygusal değilimdir peki bankada nasıl değerlendireyim fonları falan bilen var mı yada mevduat mı açayım

canım öncelikle paranı yatıracağın banka ile görüşmelisin, fon tiplerine göre seni yönlendiriler. Ana parayı koruma amaçlı fonlar var. Bunlardan birini tercih edip ona göre gün içinde fon alıp satmak isteğinde emirleri verirsin onlarda uygularlar; ancak sürekli kurları takip etmen gerekebilir.

anladım canım hiçte anlamam böle şeylerden en iyisi mevduat az getirir öz getirir

risk biraz daha düşer canım fona göre bir yıllığına mevduat hesabına 1000 TL para yatırdığını varsayarsak(1 yıl için TL) olarak yıl sonunda paran 70-80 lira artar mevduat türünü değiştirsen farklı olur dolar ve euro vs. malum Türkiye' de yaşıyoruz oranlar bir anda tepe taklat oldumu bütün planlar değişiyor.

risk biraz daha düşer canım fona göre bir yıllığına mevduat hesabına 1000 TL para yatırdığını varsayarsak(1 yıl için TL) olarak yıl sonunda paran 70-80 lira artar mevduat türünü değiştirsen farklı olur dolar ve euro vs. malum Türkiye' de yaşıyoruz oranlar bir anda tepe taklat oldumu bütün planlar değişiyor.

biliyorum aslında biraz araştırdım banka faizleri yükselecek falan diyolar

baka bir gram para getirmiyor getiriler okadar düştü ki valla hiç koymaya gerek yok.
Aklım olaydı şurda altın alırdım ben ama şuan aınmaz artık çünnkü çok şişti altın riske girip gözünü karartırsan ne ala belki kar edersin.
en iyisi bişeyler alman.
al gitsin koy kenara.
ben aldım nevresim falaln bir yılda da modası geçmez korkma.
elektrikli aletlerini kampanyalar varsa al yoksa garanti süresini boşa yeme derim.
yatak örtünü alabilirsin havlu alabilirsin mutfak örtüleri alınabilir mutfakla ilgili tenceredir tavadır tabak çataldır al bunları her ay.
zaten sürekli zam gelio bnnlara bankada bekletsen geleln zamları karşılicak kadar bile getirmiyor akannehir

ay hakkat he şöle yap ıhh böle yap ıhh bizdeki fikirler de tükendi karar senin ya ye paranı ya biriktir ya al bişiler kenara koy üçünden başka zaten seçeneğin yok

yok kızlar kabul etmemek değil çok kararsızım ondan evdekilerde bi kısmını koyalım kenara bi kısmını taksit yapalım diyolar kafam allak bullak oldu iyice ne yapacağımı şaşırdım valla

bankada hesap aç canım..her ay düzenli at paranı..faizi en yüksek olanı seç..aylıkta 100-150 kendine ayır..yavaştan çeyizini al.bir ay nevresim al öbür ay tost makinanı ne bilem bardaklarını vs...kendine bir çeyiz defteri hazırla ve aldıkça çek at...büyük kalemleride taksitsiz alabilmen için işte dediğim gibi bankaya para at...Allah hepimizin yardımcısı olsun..altına heeç bulaşmaaaaa acayip yükselişte gerçi çeyrek 70e inecek deselerde burası tr..

doğru söylüyorsun canım zaten aklımda altın hiç yok düşerse belki
hangi bankalar daha ii yatırıı olanlar var mı bilirler

Likit fon tavsiye ederim. ıstediğin zaman bozup nakite çevirebiliyorsun. Ayrıca kesinlike paranın değerini düşürmeyen, ufak da olsa artırıan fonlar var. Onları tercih edebilirsin, sıfır risk olur hem de paran değer kaybetmemiş olur. Döviz riskli bu aralar malum.
Paran çok miktarda olmadıkça vadeli yapmaya değmiyor. Likit fon alırsan hem istediğin zaman üzerine ilave edebilirsin hem de istediğin zaman para çekebilirsin bankamatikten fonu bozdurup. Hem de sıfır riskle paran hiç azalmaz, biraz da artar zamanla.
Bazı banka hesapları bu şekilde tanımlanabiliyor. Yapı kredide "çalışan hesap" deniyor. (Normal banka hesabından farkı yok, sadece kendi kendine fon alıp satıyor, parana değer katıyor) Diğer banklarda da vardır sanırım benzer uygulama ama ne şekilde isimlendiriliyor bilmiyorum. Bankana gidip danışmanda fayda var müşteri temsilcileri yönlendirecektir.

biliyorum canım likit fon normal vadeli hesaptan daha hesaplı mesela 1500 tl ye 7-8 lira vadeli hesap aylık veriyorsa fon tabi değişiyo sürekli ama 2 -3 katı fazla veriyo onu baya araştırdım sağolun şimdilik bu ay dolar yaptım içimden bir ses doların düşük olduğuna bakma ilerde fırlayacak diyo zaten şu anda çok düşük daha fazla düşeceğini sanmıyorum onun için düşükken alayım
inşallah bi daha ki ayada gidip (burdan biri söylemişti) tencereerimi küçük ev aletleri veya nevresim falan alıcam taksit yaptırcam evde yer olmadığı için pek alma taraftarı değildim ama halam bize getir yer var dedi onlara götürcem fikirleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar

altın alaydın ya bi seneye illaki kar ederdin.
dolar pek getirisi olmayacak gibi ama olan olmuş zaten bekletiodun paranı öyle ya da böyle gene bekleyecek.
aldıkça koyarsın kenara illaki yer bulunuyor merak etme:))
yatak altları dolaplar çantalar kapalı balkon falaln:))

canım altın çok fırladı ondan almadım bizim birde taşınma işi var o yüzdebn kırılacak dökülecek şey alamıyorum seneye kendi evimize taşıncaz her ay yapacağım ama 300 tl ayırdım dolar altın banka farketmez baktım altın düştü gider altın yaparım doları bozdurur bir şekilde değerlendirmek gerek

Back
X