Bana bağımlı bir eş ama nasıl...

Sizi ebeveyn gibi gördüğüne eminim,asaglik kompleksi de var.Siz değil,eski sevgilisiyle evlense ona da öyle olacaktı. Size bağımlı felan değil,hayatında kim olursa olsun böyle olacak. Adamin genel sorunu bu,intihar vb çok ciddi problem.. çocuk plânınız varsa yapmayın derim,genetikte olabiliyor.Tedaviye yanıt vermiyorsa,sonu felaket olmadan yol cizilmeli..

Çok tehlikeli bir adam ya.
Bir an önce kurtulursunuz umarım. Dikkatli olun derim evde baş başa iken ayrılık lafını açmaya korkarım böyle adama ben.
Evet aynen o durumdayım , ayrılık kelimesinin -ay hecesini duyduğunda evi başımıza yıkıyor.

Hayır yanlış anlaşılmış o sözlerim. Elbette kendimi her şeyin önünde tutacak kadar aklı başında bir kadınım. Anlatmak istediğim kimse ne yaşadığımın farkında bile değil. Kendisi o kadar güzel normal insan rolü yapıyor ki ayrılmak istediğimi duyanlar beni doyumsuzlukla suçlarlar eminim. Tepkileri taktığımdan değil, umarım açıklayabilmişimdir.
Aksine melek gibi görünen adamların içinden bambaşka karakterler çıkabiliyor çevrenizdeki makul insanlar sizi anlayacaklardır.

Sizi ebeveyn gibi gördüğüne eminim,asaglik kompleksi de var.Siz değil,eski sevgilisiyle evlense ona da öyle olacaktı. Size bağımlı felan değil,hayatında kim olursa olsun böyle olacak. Adamin genel sorunu bu,intihar vb çok ciddi problem.. çocuk plânınız varsa yapmayın derim,genetikte olabiliyor.Tedaviye yanıt vermiyorsa,sonu felaket olmadan yol cizilmeli..
Ben zaten bana bağımlı olmasını asla memnun gibi yansıtmadım. Özellikle bana veya başka birine genel olarak hastalıklı bir durum ve hayatı zehir eden cinsten...Çocuk düşünmüyoruz. Öncesinde konuşmuştuk.

offf çok korkutucu. boşanmaya kesin kes karar verirsen uzaklaştırma kararı da çıkart.
Aslında ondan ayrı yaşamak, hayatımdan çıkarmak kalben istediğim bir şey asla değil. Severek evlendim, ama şu an inanılmaz ağır geliyor. Aşırı kararsız, korkak bir haldeyim. Bir yandan onu ve her şeyi düzeltmek istiyorum, bir yandan da hayatımı ona adama fikri korkunç geliyor...

Hic böyle bir şey duymamıştım. Çok boğucu, ben de çok daralmaya, bunalmaya gelemem.
Cogu kadının böyle bir hayat istediğine eminim ama.
Hakkinizda hayirlisi olsun.

Ailesi yok mu bu adamın? Elalemi düşünene kadar ailelere bahsedip kurtulun ondan.

Ayrıca çiftlerden biri çok seviyor diye diğeri de karşılık vermek zorunda mı? Bir sevgi karşılıksız olamaz mı ya sevmek zorumda mısınız, kendinize gelin bence.

Resti çekemediğinizi bildiği için kendisini bu şekilde deşarj ediyor, aile desteği alıp kurtulmalısınız, aileniz desteklemiyorsa da güvendiğiniz birine gidersiniz ama kesinlikle gidin bu hasta heriften.

Çok benzer yönleri olan bir eşim var biz de çok kavga ediyoruz. Evlilik çok yıpratıcı bir hal aldı benim için de. Fakat ben kararımı verdim boşanacağım hayat böyle geçmez. Biz evlendik kesinlikle çocuk düşünmüyordum kendisini uyardım uyarmama rağmen evliliğin 4. Gecesi hamile kaldım şu an depresyonun dibindeyim. Biz kavga ederken eşim de ağzına geleni sayar bana doğuma giderken hastasın sen doğurda seni hastaneye yatıralım deli demişti. Şimdi bunları niye anlattım hiçbir fikrim yok.

konunuzu okuyunca kırmızı odada pınar deniz'in canlandırdığı karakter gözümün önüne geldi. Eşinizin bağımlılığı hiç normal değil hatta korkutucu seviyede. Bir an önce destek almalısınız yada ilişkinizi bitirmelisiniz.

Son düzenleme:
ALLAH yardımcınız olsun, çok çok zor resmen bir çocukla yaşar gibi ve psikolojisi de cidden bozuk. Dikkatli bir şekilde kimse zarar görmeden ayrılabilirseniz ne mutlu…

Ay eyvah. Bu adamla omur gecmez ve dediginiz gibi gercekten hasta. Bosanin demek istiyorum ama ne yapacagi da belli olmaz, kendine ya da daha kotusu size zarar vermeye calisabilir. Bilmiyorum ne yapilir bu durumda. Acaba psikologa gitseniz de ona mi acsaniz bu konuyu? Belki o sizi daha guvende tutarak ondan ayrilmanizi saglayacak taktikler verir bilemedim.

Sevgili iken bu halini göstermedi mi? Evlendikten sonra mi çıktı

Acikcasi adam hasta hemde ciddi hasta kendini oldurmek istiyorsa birak oldursun zaten ilac icmesi falan hep blof. Olmek istese ilac icmez size haber vermezdi. Madem her gece nutuk atiyor sizde olmesinin umrunda olmadigini kendine ceki duzen vermezse birakip gideceginize dair nutuk atin onun olmadigi bir zamanda terk edin edeceksenizde.

Uzman arkadaşlar daha iyi bilir ama bağımlı kişilik bozukluğu mu ne deniyordu sanki buna. Yanlış biliyor da olabilirim. Allah sabır versin. Yardım almaya ikna etmeniz şart.

Sevgili iken bu halini göstermedi mi? Evlendikten sonra mi çıktı
2 yılda sinirlenince bir kere yere bardak fırlatmıştı, bir de annesinin yanında bir tartışmamız olmuştu. Onun haricinde aşırı bana düşkündü ve ben de böyle olmasını iyi bir şey sanıyordum. Asla bensiz bir yere gitmezdi. Hatta bu nasıl erkek derdim. Her yere ( sadece erkekli ortam bile olsa) beni de götürürdü.

Acikcasi adam hasta hemde ciddi hasta kendini oldurmek istiyorsa birak oldursun zaten ilac icmesi falan hep blof. Olmek istese ilac icmez size haber vermezdi. Madem her gece nutuk atiyor sizde olmesinin umrunda olmadigini kendine ceki duzen vermezse birakip gideceginize dair nutuk atin onun olmadigi bir zamanda terk edin edeceksenizde.
En çok beni üzen de bazen o konuşurken içimden keşke gitsem de ölsen diyorum. Bu hale nasıl geldim böyle severken😔

X