Bana acil akıl verin...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla kusura bakmayın eşiniz ve ailesinin kafa yapısında, düşüncesinde suç buluyorsunuz ama siz ve sizin ailenizin de kafa yapısı onlardan çok farklı değil.
ben ailemin kafa yapısı öyledir demedim..ailem boşanma durumuna karşı çok üzülür dedimm.her aile gibi..Bizim aile içinde asla küfürlü konuşma kardeşler arası aşağılama gibi durumlar olmaz..Küfretmeyi normal gören insanları yadırgamam çok normal bence..Onlarda bunun farkındaki yeni tanıştıkları insanların içinde gayet dikkatli konuşuyorlar..Doğru üslubun ne olduğunun gayet bilincindeler.ama işlerine gelmiyor.

Tamam işte eşine sen iyi tahammül etmişsin ama bak olmayacak yerden çıkıyor istediğin kadar sabret.
Bence böyle bi adamla ömür geçer mi onu düşünmen lazım.

Kastettiğim üslup, küfür falan değil.
Eşiniz 'kadının sözü mü dinlenir, evde benim sözüm geçer' gibi son derece ataerkil, gerici ve sığ bir kafa yapısında. Anneniz 'evliliktir çekeceksin, nee sen kocana karşı mı geldin' düşüncesiyle son derece ataerkil ve sığ bir kafa yapısında. Babanız sizi erkeklerin çok olduğu yerde çalışmaya göndermeyerek ve sizi mesleğinizi yapmakta bu yüzden engelleyerek son derece gerici bir kafa yapısında. Ve siz de tüm bunlara mesleğiniz olmasına rağmen rıza göstererek ve boşanan kadın cinsellik yaşamak için kolay kadındır düşüncesini benimseyerek ve hayatınızda bu düşünceye göre yol çizerek son derece ataerkil, gerici ve sığ bir kafadasınız.
Yani aslında birbirinizden çok da farkınız yok.Aslında hepiniz aynısınız.

Eski konularınız öyle demiyor aslında. aile içi ciddi problemlerden bahsettiğiniz konularınız oldukça fazla. Bakın okuyun yazdıklarınızı. Konunuzu ekledim. Sizin geçmişten gelen travmalarınız var bence. Tepkileriniz abartılı geldi bana

Çaresizlik.

Ailenizle ilgili konulara yorum yapmak istemedim ama sizin onlarla ilgili sıkıntılarınız var. Konunuzda vardı hatta.

Çocukluktan gelen sıkıntılarınız var, verdiğiniz tepkiler, kendinizi koruyamama durumunuz hep ailenizin kişiliğinizde ki izleri.

Onları çözmeden ne boşanabilir ne kendi ayaklarınız üzerinde durabilirsiniz. Hala görümcem tursuma şunu dedi bunu dedi, size faydası olmayacak şeylere takılıyorsunuz.

Yıllarca aşağılanıp dayak yediği ailesini üzmemek için bu adama katlanması... Bunu okuyunca eşinizin ailesi melek konu sahibi. Bizim ailede şu olmaz bu olmaz demeyin,ailenizde yok yok. Kendi yolunuzu çizmeye bakın. İş arayın, mesleğinizle ilgili kurslara gidin ve kurtulun oralardan.

Tamam hiç hoş değil söylediği ama siz de fazla abartmışsınız. Ben olsam , tatlı sert bir şekilde deli misin sen ya onları karştırma der güler geçerdim. Eşinizin söylediği de gereksiz tabi ama sizin tepkiniz de çok fazla geldi bana.

Eşimin ailesinde şiddet dayak ve hakaret fazlasıyla var.Benden gizlediklerini söylemiyorum bile.Ben geçmişte dayak yedim evet ama sonrasında bunu yapan abimse mesela pişman olur gelir özür dilerdi ne bileyim bişekilde yeniden tutunurdum aileme..Ama bunlarda pişkinlik var.Dayak cennetten çıkmadır mantığı var.Kadın hizmetçi görülüyor.Anneme babama ne kadar kızsamda hani derlerya kiri var ama sabunuda var misali...ama onlarda bu yok.eşimdede..benden bi iyi adım görmediği sürece gururundan adım atmaz.Kızarsa iftira bile atar şok geçirirsiniz...ama başka zamanda '-kimin karısı ya gel bi sarılıyim diye över.Yani dengesi yok.

kendinizde misiniz siz ya?
ne var ki bunda, adam espri yapmak istemiş belli ki.
Allah'ın bildiğini kuldan mı saklayacağız. hepimiz yapmıyor muyuz. kaldı ki karı-koca lar. yapmıyorlar artık deseniz tamam. siz de yapmıyor musunuz?
bu kadar kafayı yiyecek ne var?

4-5 yaşından 23 yaşına kadar yenilen dayağa, aşağılanmaya özür dilenmişse okey, tamam o zaman çözülmüş sorun.
Eş ailesini oturup sabah akşam eleştirin siz. Onlar sizden kötü haklısınız. Dayak var ama onlar özür dilemiyor bu ne biçim aileymiş canım.
Gerçekten bir değişiksiniz.O kadar şey yazdım, yazıldı ama aynı şeyleri anlatıp duruyorsunuz. Yahu arkadaşım eşini ve ailesini boşver de önüne baka önüne. Sana herkes iş ara yol çiz diyor sen eşimin ailesi diyorsun.

Size katılıyorum öyle sohbet ederken çıkmış tamam patavatsız ca ama demiş bulunmuş bazen erkekler düşüncesiz olabiliyor bence uzatmayın ve kimseye sakın bahsetmeyin yarın bir gün siz kötü olursunuz

Bir bebek yapılıyorsa 9 ay önce kimse leylekler getirdi diye düşünmez
tamam çoğu insan doğum günü söyleyince aaa 9 ay önce ... diye dusunmez ama eşinin dediginde de senin abarttigin kadar sorun olduğunu dusunmuyorum.
Hoslanmadim bu tarz konulari sevmem deyip gecebilrsin. Bunu aileye şikayet etmekte komik olur 5 yasinda cocuk mu bu.

Yapılan, söylenilen patavatsızlık evet ama ailelere yansıtılacak kadar birşey olduğunu düşünmüyorum.
Kendi aranda cezalandır burnu sürtsün okey ama iki üç güne senin sinirin geçtikten sonra,
ailen senin gibi olamaz ve unutmaz. Yok yere araya soğukluk girer yine huzursuz olan sen olursun.
Diye düşünüyorum.

Kimse kötü bile olsa ailesine laf söylensin istemez savunmaya geçmeni anlayabiliyorum ama tekrar tekrar söylüyorum bu çarkı kırman lazım senin. Bu edilgenliğin geçmişte yaşadıklarının etkisi maalesef ama iyi tarafından bakarsan buna mahkum değilsin, iyi bir hayat yolu çizmen senin ellerinde. Mis gibi mesleğin var, ya eğitimsiz ufacıkken evlenip de 2-3 çocuk yapmış olsaydın? Ki böyle kızlarımız bile yeri geliyor hayata tekrar başlıyor. Ama sen en az 2-0 öndesin. Hep söylerim Türkiye'de kimse üstün pedagojik donatılara sahip ailelerde yetişmiyor herkesin çocukken ya ailesinden ya çevresinden travmaları var. Artık yetişkinsin silkinip hayatına sahip çıkman lazım.

Hanımefendi bir ortak noktamız daha varmış sizinle duble ikizler olarak yorumunuza kayıtsız kalamadim

Burada kimsenin hayatini bilmem mumkun degil tabi ama acilan konulara bakarak az bucuk ne olup olmadigini anlayabiliyoruz. Uzun zamandir kk da degildim son bir haftadir bakmaya basladim tekrar ve bu bir hafta icinde okudugum sanirim 3. konunuz. Anlayacaginiz ahkam kesmiyorum siz anlatiyorsunuz bende yorum yapiyorum.

Anlamak istemedigin sey su. Kendi ailen o kadar ezmis ve baskilamis ki seni hayatta bu sebeple basarili olamamissin yada olmak istememissin. Esin yada ailesinin yaptiklari inan senin kendi ailenin yaptiklari yaninda hic birsey degil. Sirke kurdum ablasi bunu dedi deyip kin tutuyorsun, ailen dayak atmis, is hayatini gasp etmis, hala kocandir sus cevap verme kafasiyla uzerinde kabus gibi orada dururlarken aileye en ufak tepki yok.

Iki aileye bakiyorum, dayakci, baskici, kadini yok sayan aileyi
Lan diyen, manyak diyen, is bulalim calis diyen aileden daha ustun tutamam ben.
Kini hakeden esinin ailesi degil, kendi ailen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…