ben ailemin kafa yapısı öyledir demedim..ailem boşanma durumuna karşı çok üzülür dedimm.her aile gibi..Bizim aile içinde asla küfürlü konuşma kardeşler arası aşağılama gibi durumlar olmaz..Küfretmeyi normal gören insanları yadırgamam çok normal bence..Onlarda bunun farkındaki yeni tanıştıkları insanların içinde gayet dikkatli konuşuyorlar..Doğru üslubun ne olduğunun gayet bilincindeler.ama işlerine gelmiyor.Valla kusura bakmayın eşiniz ve ailesinin kafa yapısında, düşüncesinde suç buluyorsunuz ama siz ve sizin ailenizin de kafa yapısı onlardan çok farklı değil.
evet kinim var bunu kabul ediyorum.Onu affedemiyorum..Ben buyum deyip hiçbi çaba göstermemesini affedemiyorum.Zora gelince beni yapmadığım şeylerle suçlayıp kendini hep haklı görmesinden çok yoruldum..Benim haberim olmadan instagram hesabı açmış.bana kullanmıyorum diyordu o süre.ve beni bilerek eklemiyor.Bi insan evli olupta neden eşini eklemez.. Yada ailesinin yanında bakın benim sözüm geçiyoru belli etmek için bana soğuk espriler yapmalar..Kadın sözü dinlenirmi ya demeler..Bunlar hep babasından geçen basmakalıp düşünceler..Görümcem deseniz o kadar hırslıki beni görünce garip triplere giriyor.Sürekli birilerini övüp birilerini aşağılıyor.Aynı kafada değiliz onunla.
eEşim her fırsatta ben çok zekiyim...zekamın zekatını versem sen abat olursun.şöyle yakışıklıyım..böyle iyiyim der durur.Tamam anladım der geçerim ama bi süre sonra bunu hep beni eksik gördüğünü ima ederek söylemeye başladı.Ailesinin çalışma konusunda bana imalarıda cabası.. Ben daha onlara çalışmak istiyorum bile demeden evlendiğim 1. gün bana iş aramaya kalktılar..Beni çalışmıyorum diye eksik yetersiz gördüklerini her defasında belli ettiler.Anlayacağınız ben bu evlilikte sürekli geriye gittim..Eşimde bu konuda benşm yanımda değil karşımda durdu.Ama evde her türlü hizmetim yapılsın modunda..bütün ev temiz olsun o bi yeri tozlu gördüyse, kaç zamandır buranın tozunu almadın diye söylenir..Halbuki o gün ben akşama kadar başka işleri yapmışımdır.Gözü bunu görmez..Bütün bunlar birikince ben kendime kötülük yaptığımı anladım..Şunuda biliyorum çalışıyor olsaydım onların gözünde daha kıymetli olacaktım..Ama bu konudaki düşüncem bi gelinin çalışıp çalışmaması tamamen kendisini ilgilendirir.Görümce yada kv kb bu konuyu olay haline getirip her fırsatta gündem haline getiriyorsa orda bi problem vardır.Eşim orda bile sen çalışma konusunda takıksın.o yüzden biri bişey dedimi zoruna gidiyor dedi bana.Halbuki iyi niyetle söylenen hiçbişeye karşı değilim.Onlar çok abartarak ve defalarca söylediler dedim.Bu kadar çok söylemek doğru değil demiştim.Evlendiğim ilk gün benim talebim olmadan kalkıp iş aramaları çok ilginç gelmişti..
daha bunun gibi niceleri diyebilirim size..
Kastettiğim üslup, küfür falan değil.ben ailemin kafa yapısı öyledir demedim..ailem boşanma durumuna karşı çok üzülür dedimm.her aile gibi..Bizim aile içinde asla küfürlü konuşma kardeşler arası aşağılama gibi durumlar olmaz..Küfretmeyi normal gören insanları yadırgamam çok normal bence..Onlarda bunun farkındaki yeni tanıştıkları insanların içinde gayet dikkatli konuşuyorlar..Doğru üslubun ne olduğunun gayet bilincindeler.ama işlerine gelmiyor.
Eski konularınız öyle demiyor aslında. aile içi ciddi problemlerden bahsettiğiniz konularınız oldukça fazla. Bakın okuyun yazdıklarınızı. Konunuzu ekledim. Sizin geçmişten gelen travmalarınız var bence. Tepkileriniz abartılı geldi banaben ailemin kafa yapısı öyledir demedim..ailem boşanma durumuna karşı çok üzülür dedimm.her aile gibi..Bizim aile içinde asla küfürlü konuşma kardeşler arası aşağılama gibi durumlar olmaz..Küfretmeyi normal gören insanları yadırgamam çok normal bence..Onlarda bunun farkındaki yeni tanıştıkları insanların içinde gayet dikkatli konuşuyorlar..Doğru üslubun ne olduğunun gayet bilincindeler.ama işlerine gelmiyor.
Ailenizle ilgili konulara yorum yapmak istemedim ama sizin onlarla ilgili sıkıntılarınız var. Konunuzda vardı hatta.benim bi ablamda eşinden ayrıldı ve 20 yıldır babam bunu üzüntüsünü yaşıyor..Ayrılacaksam bi şekilde kendimi maddi anlamda kurtarıp öyle ayrılmak istiyorum..Ailem üzülmesin diye çok şeye eyvallah çekiyorum ama ona göre ve ailesine göre ben çok rahatım..Hazır eviniz var eşyalarınız var karışan edeniniz yok..evde sürekli yattığımı tembellik ettiğimi falan sanıyorlar.Mesela ben kış için bişeyler yaptım sirke kurdum vs.. eşimin ilk tavrı işinmi yok onla uğraşıyosun..ailesi duyunca özellikle görümcemde Ayy ben hiç uğraşama onlarla zamanım yok der.Halbuki akşama kadar annesinde dedikodu yapan bi tip..
En güzeli bahar, ne terletir ne üşütür.Ben de temelimin eylülde atıldığını bu konu vesilesi ile anlamış oldum.
Yıllarca aşağılanıp dayak yediği ailesini üzmemek için bu adama katlanması... Bunu okuyunca eşinizin ailesi melek konu sahibi. Bizim ailede şu olmaz bu olmaz demeyin,ailenizde yok yok. Kendi yolunuzu çizmeye bakın. İş arayın, mesleğinizle ilgili kurslara gidin ve kurtulun oralardan.Eski konularınız öyle demiyor aslında. aile içi ciddi problemlerden bahsettiğiniz konularınız oldukça fazla. Bakın okuyun yazdıklarınızı. Konunuzu ekledim. Sizin geçmişten gelen travmalarınız var bence. Tepkileriniz abartılı geldi bana
Çaresizlik.
Eşimin ailesinde şiddet dayak ve hakaret fazlasıyla var.Benden gizlediklerini söylemiyorum bile.Ben geçmişte dayak yedim evet ama sonrasında bunu yapan abimse mesela pişman olur gelir özür dilerdi ne bileyim bişekilde yeniden tutunurdum aileme..Ama bunlarda pişkinlik var.Dayak cennetten çıkmadır mantığı var.Kadın hizmetçi görülüyor.Anneme babama ne kadar kızsamda hani derlerya kiri var ama sabunuda var misali...ama onlarda bu yok.eşimdede..benden bi iyi adım görmediği sürece gururundan adım atmaz.Kızarsa iftira bile atar şok geçirirsiniz...ama başka zamanda '-kimin karısı ya gel bi sarılıyim diye över.Yani dengesi yok.Yıllarca aşağılanıp dayak yediği ailesini üzmemek için bu adama katlanması... Bunu okuyunca eşinizin ailesi melek konu sahibi. Bizim ailede şu olmaz bu olmaz demeyin,ailenizde yok yok. Kendi yolunuzu çizmeye bakın. İş arayın, mesleğinizle ilgili kurslara gidin ve kurtulun oralardan.
4-5 yaşından 23 yaşına kadar yenilen dayağa, aşağılanmaya özür dilenmişse okey, tamam o zaman çözülmüş sorun.Eşimin ailesinde şiddet dayak ve hakaret fazlasıyla var.Benden gizlediklerini söylemiyorum bile.Ben geçmişte dayak yedim evet ama sonrasında bunu yapan abimse mesela pişman olur gelir özür dilerdi ne bileyim bişekilde yeniden tutunurdum aileme..Ama bunlarda pişkinlik var.Dayak cennetten çıkmadır mantığı var.Kadın hizmetçi görülüyor.Anneme babama ne kadar kızsamda hani derlerya kiri var ama sabunuda var misali...ama onlarda bu yok.eşimdede..benden bi iyi adım görmediği sürece gururundan adım atmaz.Kızarsa iftira bile atar şok geçirirsiniz...ama başka zamanda '-kimin karısı ya gel bi sarılıyim diye över.Yani dengesi yok.
Size katılıyorum öyle sohbet ederken çıkmış tamam patavatsız ca ama demiş bulunmuş bazen erkekler düşüncesiz olabiliyor bence uzatmayın ve kimseye sakın bahsetmeyin yarın bir gün siz kötü olursunuzTamam bıze anlattım yeter.Aılesıne nıye soyluosun canım benım çocukmuyuz.Artık sız bı aılesınız.Adamlar zaten terbıyesızöıs sen bole anlatınca aılenın cınsel hayatı agızlarında olucak .Once bir sakin ol.Bi kahve yap bir sıgara yak .Adam espırı yaptım sanmış ama sıvamış .Boşver bacım uzulme .
Baharda daha evlenmemiş bizimkiler yoksa temelim daha erken atılır üstüne betonum bile dökülürdü. Ama öyle olsaydı ikizler doğmazdım canım burcum kalp kalpEn güzeli bahar, ne terletir ne üşütür.
Kimse kötü bile olsa ailesine laf söylensin istemez savunmaya geçmeni anlayabiliyorum ama tekrar tekrar söylüyorum bu çarkı kırman lazım senin. Bu edilgenliğin geçmişte yaşadıklarının etkisi maalesef ama iyi tarafından bakarsan buna mahkum değilsin, iyi bir hayat yolu çizmen senin ellerinde. Mis gibi mesleğin var, ya eğitimsiz ufacıkken evlenip de 2-3 çocuk yapmış olsaydın? Ki böyle kızlarımız bile yeri geliyor hayata tekrar başlıyor. Ama sen en az 2-0 öndesin. Hep söylerim Türkiye'de kimse üstün pedagojik donatılara sahip ailelerde yetişmiyor herkesin çocukken ya ailesinden ya çevresinden travmaları var. Artık yetişkinsin silkinip hayatına sahip çıkman lazım.Eşimin ailesinde şiddet dayak ve hakaret fazlasıyla var.Benden gizlediklerini söylemiyorum bile.Ben geçmişte dayak yedim evet ama sonrasında bunu yapan abimse mesela pişman olur gelir özür dilerdi ne bileyim bişekilde yeniden tutunurdum aileme..Ama bunlarda pişkinlik var.Dayak cennetten çıkmadır mantığı var.Kadın hizmetçi görülüyor.Anneme babama ne kadar kızsamda hani derlerya kiri var ama sabunuda var misali...ama onlarda bu yok.eşimdede..benden bi iyi adım görmediği sürece gururundan adım atmaz.Kızarsa iftira bile atar şok geçirirsiniz...ama başka zamanda '-kimin karısı ya gel bi sarılıyim diye över.Yani dengesi yok.
Hanımefendi bir ortak noktamız daha varmış sizinleBaharda daha evlenmemiş bizimkiler yoksa temelim daha erken atılır üstüne betonum bile dökülürdü. Ama öyle olsaydı ikizler doğmazdım canım burcum kalp kalp
Hatta annem beni sabaha karşı doğurmuş duble ikizler olmuşum
benim özgüvensizliğim ve hayattaki başarısızlığa bu konuyu nasıl bağladınız? Konunun tamamını okumamışsınız bile.Görümceme takık değilim aksine o bana takık.Kayınbabam bana kızm bigün beraber yemeğe gidelim ailecek dediğinde bile araya girip baba senin paranmı varda gidiyosun diyebilen biri.Eşimin ailesinin bana değer verdiğini görünce kıskanan aslında biçok kişiyi kıskanan biri.Eşimle ilgili konuysa kendi bile ileri gittiğinin patavatsız konuştuğunun farkında.Konuşma buraya gelene kadar güzel güzel sohbet ediyorduk.Ama eşimin ailedende gelen patavatsız konuşma ve belaltı vurma huyları var.ben yeni yeni farkediyorum son aylarda.Çok acı gerçekten bişeyi tam bilmeyip ordan ahkam kesmeniz