- 18 Nisan 2017
- 3.473
- 7.693
- 108
- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
-
Wuhuuu harbiden onlar çılgınlarmış amaBu insanlardan her yerde var maalesef, yıllar evvel kiracıyız, güneşi karşı apartman kesiyordu, salon gündüz vakti bile basık ve karanlık oluyordu, benim de içim daralır öyle, kapı pencere açık olacak, aydınlık olsun, hava girsin isterim, gündüzleri mecbur salonun tülünü bile açıyordum, balkon kapısı da açık, karşı apartman tam evlere şenlik, anlatılmaz yaşanır o derece, daha ben tülü açıyorum pencerenin dibinde mi bekliyorsunuz mübarekler, hooop hepsi pencerelerde, bir tanesi aynı paspası yarım saat silkeler, diğeri pencereye kırlent koyar elinde çekirdek etrafı seyrediyor havasında:) öbürü pencereye kırlent koymuş çekirdek çitleyen komşusuna laf atıyor sözde :)) bu tüm gün böyle giderdi, bana kim gelmiş kim gitmiş kaç saat oturmuş, hangi marka arabayla gelmiş hepsini biliyorlardı
Tülü balkon kapısını açarken hanımlaaarr açık hava tiyatronuz başladı, çekirdekler hazır mı iyi seyirler diyordum
Yani çok meraklı komşularım vardı ama o apartman sakinleri gibisini hiç görmedim, kimse ellerine su dökemez, onlarla 2 yıllık maceramız var, en çok onların merak ve cüretleri şapka çıkarttırdı bana, kayınvalidemi eşimin sevgilisi sanmaya kadar götürmüşlerdi işi
Bu cümleyi kuran ablamdı ve beni çok dövdü sigara yüzündenBide o sigarayi balkonda icersinde , eve girersin ya o rezallet bi koku . Icmeyene oyle bir kokuyorki. Igrenc.
İyi fikir
normalde başkasını rahatsız eden bir şeyi uzakta yapmak lazım ama sigarayı o kadar tolere etmişiz ki zamanında bir insanın rahatsız olmasına cevaben nerede içeyim deniyor. misal tuvalet yapmak bir ihtiyaçtır üstelik doğuştan gelir ve faydalıdır. buna rapmen kötü koktuğu için kapısı kapalı wcleri kullanırız. gaz çıkarmak için de..Merhaba hanımlar sigarayı bırakmaya çalışan ama bir türlü bırakamayan biri olarak size bir sorum olacak.
Evimde sadece 1 balkon var o da mutfakta. Yan dairenin balkonuyla bizim balkon yan yana ama arada 2-3 metre bir boşluk var.
Bu arada yan dairedeki teyze ve amca öğrenci olduğumuz gerekçesiyle bizden nefret ediyor kesinlikle evde gürültü yapmamamıza rağmen. Bazen çok geç saatlere kadar kütüphanede kalıp öyle dönüyoruz eve ertesi gün çok geldiniz nerdeydiniz o saate kadar falan gibi saçma sapan sorular soruyorlar.
Evin içinde sigara kokusundan nefret ettiğimiz için ben ve ev arkadaşlarım doğal olarak kar kış demeden gocuğumuzu giyip balkonda içiyoruz sigaralarımızı. Bugün ev sahibimiz ev arkadaşlarımdan bir tanesinin babasını aramış “kızlar balkonda sigara içiyorlar yan daireye koku gidiyormuş söyleyin içmesinler ben zaten öğrenciye ev verirken bunların başıma geleceğini biliyordum apartmandakileri rahatsız etmesinler” vs vs saydırmış.
Allah aşkına kışın cam pencere mi açıyorlar ki içeri sigara kokusu girsin ya da o kadar mesafeden koku gider mi hanımlar ya? Ev sahibini biz aradık öyle bi şey imkansız nasıl gitsin koku falan dedik adam “ben bilmem gidiyormuş işte dikkat edin beni uğraştırmayın” diyip kestirip attı bizi.
Evin içinde sigara içsek ev sahibinden papara yeriz balkonda içiyoruz komşudan papara yiyoruz napalım binanın önüne inip orda içip eve geri mi çıkalım napalım yani
Bu arada evde boş bir oda da yok ki diyelim ki o odada içelim sonra camı açalım oda havalansın o sırada da kapısını kapatalım. Zaten sınavlarım yaklaşıyo param kalmadı işim gücüm yok sevgilim yok yok oğlu yok yok moraller bozuk bi de bi ayağı çukurdaki teyzenin ölmeden önceki son gıcıklıklarını çekmek sinirlerimi bozuyo
Nerede zıkkımlanacaz biz yav
Ama sizin aliskanliginiz kotu bir aliskanlik. Kimseyi buna marus birakamazsiniz. Sogara icmek serbest ama dikkat ederseniz parklarda, kafelerde v.s yerlerde yasaklandi. Bunun sebebi ne karsindakini pasif icici durumuna dusurme diye.
Sizin ozgurlugunuz icin insanlar zara mi gorsun bence saygi duymalisiniz.
Icmeyin demiyorum yanlis anlamayin. Evinizde icin ozman
Koku geliyor, doğru. Ama açık havada içilen sigaraya kimse müdahale edemez orası ayrı. Keşke edebilsek, sokaklarda içmekte yasak olsa. Şahsen ben her sigara içenin yanından geçerken “ben içtim, karnımdaki içti. Yanımdaki çocuk içti. Helallik için peşimde koşarsın ölünce” diyorum.
Komşu takık ama baya. Camını kapatıversim koku gelince. 5 dakika balkona çıkmayıversin. Birde aileyi aramak nedir ya? Oradaki muhattap sizsiniz.
O halde toplu taşıma haricinde hususi araçlarını kullanan insanlarla da bir bir kavga etmeniz gerekir. Egzoz borusundan saf oksijen çıkmıyor ne de olsa ozonu deliyoruz :) evim benim kişisel alanım balkonum da öyle gidip apartman boşluğunda sigara içmiyorum sonuç olarak. Kişinin çıkardığı dumanı içine çekmenin daha zararlı olduğu da neyse ki gerçek bir hurafenormalde başkasını rahatsız eden bir şeyi uzakta yapmak lazım ama sigarayı o kadar tolere etmişiz ki zamanında bir insanın rahatsız olmasına cevaben nerede içeyim deniyor. misal tuvalet yapmak bir ihtiyaçtır üstelik doğuştan gelir ve faydalıdır. buna rapmen kötü koktuğu için kapısı kapalı wcleri kullanırız. gaz çıkarmak için de..
keşke sigara odaları yapılsa da bu derde düşmüş bağımlılar kimseyi rahatsız etmese.
malum bir de içen kişinin çıkardığı duman çektiği dumandan daha zararlı..
yazlıkta üst komşumla bu yüzden kavga etmiştim.
Yok kiAspiratorun altinda icin mutfakta. Hem donmamis olursunuz sogukta.
Ben de mesela eve gelen yemek kokusundan rahatsız oluyorum ama bunu dert etmiyorum bikaç dakika sonra dağılacak bir koku sonuçta. Belki teyze gelip bize düzgünce anlatsa derdini bu kadar sinirlenmezdik. Ama ar namus meselesi haline geldi artık bizim içinBende çok rahatsız olurum sigara kokusundan. Yazın kapı pencere açık sabahın köründe alt katlardan içilen sigaranın kokusu gelir leş gibi midem bulanır. Kışın da havalandırmak için bi yer açılsa iki kat altta da içilse gelir o koku ve çok rahatsızlık verici sinir olurum. Nerde içildiği beni ilgilendirmez ama başkasına rahatsızlık vermeden içse içen iyi olur.
Şundan 2 yıl öncesine kadar ben de ağzıma sigara koymamış bi insandım bulunduğum evde de hiç sigara içilmezdi arkadaş ortamında ilk kez belki de sigara dumanına maruz kalmıştım ama ben hiçbir zaman bu kadar rahatsızlık duyduğumu hatırlamıyorum. Bilmiyorum belki kişiden kişiye değişiyordurValla koku bu. Her yere gider...
Bir çok sigara kullanıcısı gerçekten gerek üst başıyla, gerek dumanıyla yaydıkları sigara kokusunun farkında değil. Hayatında ağzıma sigara koymamış biri olarak söylüyorum, tahmin ettiğinizden çok daha fazla sigara kokutuyorsunuz etrafı. Üzgünüm.
2 ay Türkiye'deydim. Bütün ülke sigara kokuyor. Ben böyle şey görmedim, sokakta boğuluyor insan. Çoğu Türk içiyor galiba, Abd'de bu kadar içen yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?