• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Balkondan balkona sigara kokusu?

Üff evet. Belkiyorlar ki bizim kapıdan bir erkek girsin de hemen ev sahibine yetiştirsinler :KK70: veya elimizde içki görsünler yaygara koparsınlar :KK70:

Benim komşularım da hep yaşlı, inan sizi çok iyi anlıyorum.

Balkona çıkarken alın elinize 2 tane tütsü, tütsü yakın sigara değil o tütsü dersiniz, yan komşuyu görürseniz tütsülerden birini verirsiniz, birileri ne pişirdiyse kötü koktu bizde tütsü yaktık kokuyu bastırmak için dersiniz :)

Bunu sürekli yemezler ama Mune hanım. :)

Koku geliyor, doğru. Ama açık havada içilen sigaraya kimse müdahale edemez orası ayrı. Keşke edebilsek, sokaklarda içmekte yasak olsa. Şahsen ben her sigara içenin yanından geçerken “ben içtim, karnımdaki içti. Yanımdaki çocuk içti. Helallik için peşimde koşarsın ölünce” diyorum. :63:

Komşu takık ama baya. Camını kapatıversim koku gelince. 5 dakika balkona çıkmayıversin. Birde aileyi aramak nedir ya? Oradaki muhattap sizsiniz.
Aralık ayında balkonda ne işi var onu bilmiyorum zaten :D

Daha iyi bir çözüm olamaz :)
Sigara içen birinin ağzına vurup zorla içmesini engelleyemez kimse, içmek isteyen içer, sağlıksız kötü bir alışkanlık kabul ediyorum ama insanlar evinde rahat bırakılmalı, balkon da evin bir bölümü sonuçta, kiralarken balkon hariç demiyor ev sahipleri, zaten kamusal alanlarda, çocuk parklarında vb sigara içmek yasak, tamam kabul oralarda elbette içilmesin, sigara kullanıyorum ama yasaklara da riayet ediyorum fakat kimse balkonumda içtiğim sigaraya karışamaz, ben apartman merdivenlerinde içsem izmariti yere atsam haklılar konuşsunlar, merdivenler ortak alan ama balkonum bana ait.

Valla yaksınlar tütsüyü, bir iki de kokulu mum tamamdır:)

Hiç hakları yok şikayet etmeye devlet bile açık alanda serbest diyor :KK9:bizde bu sorunu karşı komşum la yaşadık balkonlar karışıklık bizde eşimle kendimize keyif yeri yaptık balkon dediysem 40 MT. Baya bı büyük koku geliyormuş hasta oluyorlarmis bende dedim cam balkon yaptırın daha iyi olur şimdilik bırakacak gibi değiliz malum balkondan memnunum ben ... Bir daha ses çıkmadı. Ev sahibine bu öneride bulun.Suc değil ayıp değil.
Hasta mı oluyorlarmış. Anlamıyorum sigarayı içimize çektik yarısı orda kaldı yarısı dışarı çıktı desek o dışarı çıkanın da yarısı havaya karıştı yarısı karşı balkona gitti desek bir sigaradaki zifirin %25i bi insanı nasıl hasta eder yav bünyeleri zayıfmış onların bol bol bal zencefil yesinler :D

Aralık ayında balkonda ne işi var onu bilmiyorum zaten :KK70:
Ya belki ev havalansın falan diye açmıştır, içeri girmiştir koku. Olabilirde, komşuluk diye bi şey de var. Yazın bağrında camı apartman boşluğuna bakan odamda sigara kokularıyla uyurdum ben. Gidip rica ederdik, yine yaparlardı. E siz bide öğrencisiniz. Okul dönemi evden kovulsalar nolur çocukların hali demez mi insan

Amaan mune abla bu sefer de balkonda satanist ayin düzenliyo bu kızlar der kesin o teyze :KK70:
Zaten mesele sigara içmeniz değil be ablacım, gün gibi aşikar öğrencisiniz bir de kız öğrencisiniz diye kafayı takmışlar, erkekleri alır bunlar alem yaparlar apartmanın adı çıkar kafasındalar, ki ne kadar ayıp.
O evi size hayrına bağışlamadı ev sahibi, kira karşılığı oturuyorsunuz, kimsenin birşey demeye hakkı yok, bir aile oturuyor olsaydı sigarasına karışacaklar mıydı? Hayır, aksine ters birine denk gelirlerse çekinirlerdi birşey diyemezlerdi.

Valla iyi ki ben sizle oturmuyorum, giyerdim siyahlarımı heee satanistiz derdim tövbe tövbe :-)

Evlenince,kocan sigara icmiyorsa sen evde içersen laf ederse o daha kötü
.simdi o yaşlı diye insan bise diyemiyor ama sevdigin adam diyince zoruna gidiyor beeeeeee. Yani senin durumundan daha kotu durumda olanlar var o da ben :işsiz::işsiz::işsiz:

Kadarca gelecek belki ama insanların ne yaptığı kimseyi ilgilendirmez ev sahibini arar sen kıranı almıyormusun ne hakla benim ailemi arıyorsun haddini bil derdim komşulara da bilerek bağıra bağıra bir daha bizi şikayet eden olursa polise etsin kimin olduğunu öğrenirsem ben şikayet edeceğim evinin içine karışıyorlar dava açacağım süründüreceğim derdim

Sigara içen birinin ağzına vurup zorla içmesini engelleyemez kimse, içmek isteyen içer, sağlıksız kötü bir alışkanlık kabul ediyorum ama insanlar evinde rahat bırakılmalı, balkon da evin bir bölümü sonuçta, kiralarken balkon hariç demiyor ev sahipleri, zaten kamusal alanlarda, çocuk parklarında vb sigara içmek yasak, tamam kabul oralarda elbette içilmesin, sigara kullanıyorum ama yasaklara da riayet ediyorum fakat kimse balkonumda içtiğim sigaraya karışamaz, ben apartman merdivenlerinde içsem izmariti yere atsam haklılar konuşsunlar, merdivenler ortak alan ama balkonum bana ait.

Valla yaksınlar tütsüyü, bir iki de kokulu mum tamamdır:)
Buradaki mevzu sigara değil zaten . Ev sahibi bir aile olsa kimse ses çıkarmazdı . Bizim apartmanda ya bekar ya öğrenci kaynıyor . Yönetici bana dert yanıyor . Ben apartmanda kim oturuyor çoğunu bilmem . Yok şunun şunla ilişkisi var , yok ordan şu saatte ses geldi . Banane .Öğrenci milleti sevilmez genelde . Doğru bazen ses geliyor gece geç geliyorlar , asansör çalışıyor falan ama banane . Sanamı soracak kaçta evine geleceğini.

Buradaki mevzu sigara değil zaten . Ev sahibi bir aile olsa kimse ses çıkarmazdı . Bizim apartmanda ya bekar ya öğrenci kaynıyor . Yönetici bana dert yanıyor . Ben apartmanda kim oturuyor çoğunu bilmem . Yok şunun şunla ilişkisi var , yok ordan şu saatte ses geldi . Banane .Öğrenci milleti sevilmez genelde . Doğru bazen ses geliyor gece geç geliyorlar , asansör çalışıyor falan ama banane . Sanamı soracak kaçta evine geleceğini.
Aynen öyle, maalesef herşeyi herkesi merak eden insanlar var, ben de bunu anlamıyorum öğrencileri hem sevmeyip hem de öğrenciye ev kiralayıp nerdeyse bir apartmanı kökten öğrenci pansiyonuna çeviren insanlar var, aileler kiracıysa bu gençlerde kiracı, apartman kurallarına riayet ettikleri sürece kimin kimle ilişkisi olduğu, hangi saatte geldiği kimseyi ilgilendirmez ki, direkt beni taciz eden bilinçli yapılan eylemler dışında kim kimledir, kim kaçta gelip kaçta çıkar hiç ilgilenmem, cam güzeli gibi oturup insanları gözetlemenin mantığını çözemedim yıllardır :))

Aynen öyle, maalesef herşeyi herkesi merak eden insanlar var, ben de bunu anlamıyorum öğrencileri hem sevmeyip hem de öğrenciye ev kiralayıp nerdeyse bir apartmanı kökten öğrenci pansiyonuna çeviren insanlar var, aileler kiracıysa bu gençlerde kiracı, apartman kurallarına riayet ettikleri sürece kimin kimle ilişkisi olduğu, hangi saatte geldiği kimseyi ilgilendirmez ki, direkt beni taciz eden bilinçli yapılan eylemler dışında kim kimledir, kim kaçta gelip kaçta çıkar hiç ilgilenmem, cam güzeli gibi oturup insanları gözetlemenin mantığını çözemedim yıllardır :))
İşte kendilerine böyle bir misyon yüklemişler sorsak “aman kızım aileniz sizi bize emanet etti yavrum” derler kesin ama 1 yumurta istesek vermezler:KK53:

İşte kendilerine böyle bir misyon yüklemişler sorsak “aman kızım aileniz sizi bize emanet etti yavrum” derler kesin ama 1 yumurta istesek vermezler:KK53:
Doğru söze diyecek birşey bulamıyorum, aç mısınız tok musunuz diye soran olmaz veya Allah korusun başınıza birşey gelse, kapınıza biri dayansa kimse sahip çıkmaz, kapı arkasına sinip laf dinler ama iş sigara kokuyor bahanesiyle alem mi yapıyorsunuz yoklamasına gelince herkes pür dikkat :))

Doğru söze diyecek birşey bulamıyorum, aç mısınız tok musunuz diye soran olmaz veya Allah korusun başınıza birşey gelse, kapınıza biri dayansa kimse sahip çıkmaz, kapı arkasına sinip laf dinler ama iş sigara kokuyor bahanesiyle alem mi yapıyorsunuz yoklamasına gelince herkes pür dikkat :))
Napsın kadıncağız 1 yıldır ekşın arıyo eline hiç koz geçirmedik mecburen sigarayı doladı diline :D

Merhaba hanımlar sigarayı bırakmaya çalışan ama bir türlü bırakamayan biri olarak size bir sorum olacak.

Evimde sadece 1 balkon var o da mutfakta. Yan dairenin balkonuyla bizim balkon yan yana ama arada 2-3 metre bir boşluk var.

Bu arada yan dairedeki teyze ve amca öğrenci olduğumuz gerekçesiyle bizden nefret ediyor kesinlikle evde gürültü yapmamamıza rağmen. Bazen çok geç saatlere kadar kütüphanede kalıp öyle dönüyoruz eve ertesi gün çok geldiniz nerdeydiniz o saate kadar falan gibi saçma sapan sorular soruyorlar.

Evin içinde sigara kokusundan nefret ettiğimiz için ben ve ev arkadaşlarım doğal olarak kar kış demeden gocuğumuzu giyip balkonda içiyoruz sigaralarımızı. Bugün ev sahibimiz ev arkadaşlarımdan bir tanesinin babasını aramış “kızlar balkonda sigara içiyorlar yan daireye koku gidiyormuş söyleyin içmesinler ben zaten öğrenciye ev verirken bunların başıma geleceğini biliyordum apartmandakileri rahatsız etmesinler” vs vs saydırmış.

Allah aşkına kışın cam pencere mi açıyorlar ki içeri sigara kokusu girsin ya da o kadar mesafeden koku gider mi hanımlar ya? Ev sahibini biz aradık öyle bi şey imkansız nasıl gitsin koku falan dedik adam “ben bilmem gidiyormuş işte dikkat edin beni uğraştırmayın” diyip kestirip attı bizi.

Evin içinde sigara içsek ev sahibinden papara yeriz balkonda içiyoruz komşudan papara yiyoruz napalım binanın önüne inip orda içip eve geri mi çıkalım napalım yani:deli:

Bu arada evde boş bir oda da yok ki diyelim ki o odada içelim sonra camı açalım oda havalansın o sırada da kapısını kapatalım. Zaten sınavlarım yaklaşıyo param kalmadı işim gücüm yok sevgilim yok yok oğlu yok yok moraller bozuk bi de bi ayağı çukurdaki teyzenin ölmeden önceki son gıcıklıklarını çekmek sinirlerimi bozuyo:KK53:

Nerede zıkkımlanacaz biz yav:KK53:

Çok saçma balkonda sigara içemeyeceksen alsın başına çalsın evini.

Ama bu konuda şunu söylicem ömrü hayatımda sigara içmemiş biri olarak sigara kokusuna karşı çok hassasım. Eski oturduğumuz evin ayatak odasına yazları camı açık bırakınca kokuyu alırdım. Dışardan girerdi eve çok yakın balkon olmamasına rağmen

Sigara kokusunun doldugu doğrudur yalan söylediklerini sanmam. Benim de alt komsum balkonda icer evde bebekleri var. Oldugu gibi benim mutfak balkonuma ordan mutfağıma gecer. Özellikle ruzgarli havalarda. Ama ben karisma hakkini kendimde bulmuyorum. Yani nerde icilecek baska? Normali balkonda içmektir zaten. Daha olmadi cok sorun cikaracaksa ev sahibiniz mutfaginizda icin balkon yerine. O koku balkondan cikana kadar dağılacaktir.

Aspiratör varsa acin hava ceken yere ufleyerek icin evde kokmaz sikayette olmaz
O zaman da diğer dairelerin aspiratörlerinen içeriye sigara kokusu doluyor, nasıl oluyor bilmiyorum ama bizde öyle.
Gerçekten sigara kokusu nefret edilesi bir şey. Tuvaletten gelir, banyodan gelir, apartman boşluğundan gelir, balkondan gelir. Evi havalandırayım dersin, o sırada birisi sigara içer, tüm ev sigara dumanı dolar. Üstelik hassas, hasta, yaşlı ya da küçükseniz nefes almanız zorlaşır. O yüzden amca ve teyzenin gıcıklığına yaptıklarını sanmıyorum gerçekten rahatsız oluyorlardır.
Bir de niye geç geldiniz demeleri, aslında absürt olsa da altta yatan sebep sizi korumak kendilerince

Napsın kadıncağız 1 yıldır ekşın arıyo eline hiç koz geçirmedik mecburen sigarayı doladı diline :KK70:
Bu insanlardan her yerde var maalesef, yıllar evvel kiracıyız, güneşi karşı apartman kesiyordu, salon gündüz vakti bile basık ve karanlık oluyordu, benim de içim daralır öyle, kapı pencere açık olacak, aydınlık olsun, hava girsin isterim, gündüzleri mecbur salonun tülünü bile açıyordum, balkon kapısı da açık, karşı apartman tam evlere şenlik, anlatılmaz yaşanır o derece, daha ben tülü açıyorum pencerenin dibinde mi bekliyorsunuz mübarekler, hooop hepsi pencerelerde, bir tanesi aynı paspası yarım saat silkeler, diğeri pencereye kırlent koyar elinde çekirdek etrafı seyrediyor havasında:) öbürü pencereye kırlent koymuş çekirdek çitleyen komşusuna laf atıyor sözde :)) bu tüm gün böyle giderdi, bana kim gelmiş kim gitmiş kaç saat oturmuş, hangi marka arabayla gelmiş hepsini biliyorlardı:KK70:

Tülü balkon kapısını açarken hanımlaaarr açık hava tiyatronuz başladı, çekirdekler hazır mı iyi seyirler diyordum:KK70:
Yani çok meraklı komşularım vardı ama o apartman sakinleri gibisini hiç görmedim, kimse ellerine su dökemez, onlarla 2 yıllık maceramız var, en çok onların merak ve cüretleri şapka çıkarttırdı bana, kayınvalidemi eşimin sevgilisi sanmaya kadar götürmüşlerdi işi:KK70:

Hasta mı oluyorlarmış. Anlamıyorum sigarayı içimize çektik yarısı orda kaldı yarısı dışarı çıktı desek o dışarı çıkanın da yarısı havaya karıştı yarısı karşı balkona gitti desek bir sigaradaki zifirin %25i bi insanı nasıl hasta eder yav bünyeleri zayıfmış onların bol bol bal zencefil yesinler :KK70:
Ruhu hasta o insanların yazında eşim sortla balkona çıkıyor diye söylenmişti anlamıyorum sanki hiç başka işleri yok bununla eğleniyorlar.

O zaman da diğer dairelerin aspiratörlerinen içeriye sigara kokusu doluyor, nasıl oluyor bilmiyorum ama bizde öyle.
Gerçekten sigara kokusu nefret edilesi bir şey. Tuvaletten gelir, banyodan gelir, apartman boşluğundan gelir, balkondan gelir. Evi havalandırayım dersin, o sırada birisi sigara içer, tüm ev sigara dumanı dolar. Üstelik hassas, hasta, yaşlı ya da küçükseniz nefes almanız zorlaşır. O yüzden amca ve teyzenin gıcıklığına yaptıklarını sanmıyorum gerçekten rahatsız oluyorlardır.
Bir de niye geç geldiniz demeleri, aslında absürt olsa da altta yatan sebep sizi korumak kendilerince
Ben o kadar nefeslerini zorlaştıracak bir koku gittiğini hiç sanmıyorum çünkü kapıları zaten kapalı oluyor haliyle kış vakti. Yani yazın hiçbir şey söylemeyip şimdi söylemeleri çok tuhaf. Kaldı ki neden geç geldiniz diye suratımıza hesap soruyorlarsa sigara kokusunu da suratımıza söyleyebilirlerdi. Ev sahibi zaten tuhaf bi adam yıllarca birlikte oturmuşlar adamın huyunu suyunu bile bile gidip bizi ona şikayet etmişler. Hiçbir iyi niyet göremedim ben

Back