- 15 Ağustos 2014
- 1.376
- 1.101
- 83
Herkese iyi akşamlar ilk kez katılıyorum yarışmaya çok heyecanlıyım
Balkabağı kurabiyesi
Malzemeler:
250 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un (ben 4-4.5 su bardağı kullandım)
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzemesi:
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı şeker
YAPILIŞI:
Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin ocağa alın şekeri ve tarçını ilave edin karıştırın.
Kaynayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Margarini bir kaba alın pudra şekerini, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ekleyin.Unu azar azar ekleyerek yoğurun.
Hamur kıvama gelince cevizden biraz daha büyük parçalar alıp ortasına elmalı harcı koyup kapatın yuvarlak şekil verin.Balkabağı şeklini alması için etrafını iple dolayıp düğüm atın.Üstüne karanfil koyun(isteğe bağlı).
180 derece fırında alt tarafı kızarana kadar pişirin.Çıktıktan sonra pudra şekeri serpin.(isteğe bağlı).
Minik tuzlu kurabiye:
Malzemeler:
1 paket margarin
2 adet yumurta (sarısı üzerine)
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un(ben 6 su bardağı kullandım)
2 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:Yumurta sarısı, çörek otu.
Yapılışı:
Margarini, yumurtayı, sirkeyi, tuzu, şekeri, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyip yoğurun.
Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince hamuru açın istediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin.
Ben çiçek ve yıldız kalıplarını kullanarak yaptım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Balkabağı kurabiyesi
Malzemeler:
250 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un (ben 4-4.5 su bardağı kullandım)
1 adet yumurta
İç malzemesi:
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı şeker
YAPILIŞI:
Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin ocağa alın şekeri ve tarçını ilave edin karıştırın.
Kaynayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Margarini bir kaba alın pudra şekerini, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ekleyin.Unu azar azar ekleyerek yoğurun.
Hamur kıvama gelince cevizden biraz daha büyük parçalar alıp ortasına elmalı harcı koyup kapatın yuvarlak şekil verin.Balkabağı şeklini alması için etrafını iple dolayıp düğüm atın.Üstüne karanfil koyun(isteğe bağlı).
180 derece fırında alt tarafı kızarana kadar pişirin.Çıktıktan sonra pudra şekeri serpin.(isteğe bağlı).
Minik tuzlu kurabiye:
Malzemeler:
1 paket margarin
2 adet yumurta (sarısı üzerine)
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı sirke
Aldığı kadar un(ben 6 su bardağı kullandım)
2 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri için:Yumurta sarısı, çörek otu.
Yapılışı:
Margarini, yumurtayı, sirkeyi, tuzu, şekeri, kabartma tozu ve sıvıyağı ekleyip yoğurun.
Hamur ele yapışmayacak kıvama gelince hamuru açın istediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin.
Ben çiçek ve yıldız kalıplarını kullanarak yaptım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirin.