Ben maalesef sizi çok iyi anlıyorum. Narsisistik kişilik bozukluğu ifadesini depresyon tedavisi için gittiğim terapistimden duydum. Bana 13 maddelik bir özellikler listesi verdi, babanda bunların kaçı var diye, dedim ki bunu yazan babamı tanıyorYazdıklarınız o kadar doğru ki ne diyeceğimi bilemiyorum.. Ben evlenmeden önce neşe dolu cıvıl cıvıl bir kızdım , şuan kendimi tanıyamıyorum çünkü ailemden arkadaşlarımdan uzakta kaldım, yalnızlaştırıldım hem maddi hem manevi olarak özgüvenim balon gibi söndü. Ama yine de kendimi ona asla ezdirmedim, çok savaş verdim çok kavga ettim bir işe yaramadı..
Konunuzu sulandırmayayım, bu model adamlar zaten özgüvenli, genelde kendilerine benzemeyen hayat görüşünde, cıvıl cıvıl insanları seçerler. (annem de böyleydi bir zamanlar) Dediğim gibi her şey özünde adamın kendinden nefret etmesinden kaynaklanıyor aslında. O zaman neden beni değiştirmeye çalışıyor derseniz, psikolojik savunma mekanizması işte. Tam tersini zorluyor sürekli, annesi ile yeterince zaman geçiremeyen çocuğun, annesine "senden nefret ediyorum" demesi gibi düşünün. Aslında istediği şey tam olarak annesi :)
Siz normalin ne olduğunu bildiğiniz için çok yıpransanız da adamdan ayrılıp zaman geçince eski halinize dönebilirsiniz, ya bebeğiniz? Eşinizin dayattığı o saçmalıklar onun normali olacak ve hayatı boyunca bocalayacak. Şunu yaparsak zapt edemeyiz, bunu yaparsak kötü yola düşer diye diye her şeye kızacak, delirtecek çocuğu. Okulda resim yaparken kalp çizdi, gökkuşağı çizdi diye, erkeklere mesaj mı veriyorsun, eşcinsel misin falan diyecek mesela. (yaşandı)
Bu adamdan sakince ayrılmanız İMKANSIZ! Ya şimdi kavga dövüş ayrılacaksınız ya da ilerde kızınız rezalet bir 0-6 yaş geçirdikten sonra, tüm hayatını psikolojik travmalarla geçireceği kesinleştikten ve yüksek ihtimalle ayrılmadığınız için sizden nefret etmeye başladıktan sonra ayrılacaksınız.
Yine de hayat sizin tabi ama ben sizin yerinizde olsam iş hayatından 10 yıl uzak kalmadan önce anne babamla hızlı bir boşanma planı yaparım.