- 22 Kasım 2010
- 11.087
- 19.383
-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
öncelikle tebrik ederim, Allah tamamina erdirsin insallah
eger maddi durum müsayit ediyorsa bende balayinda farkli bi yere gitmeyi tercih ederdim. cünkü bu evli olarak ilk tatiliniz olacak, herzaman anisi kalacak. sonradan gitmeyle balayinda gitmek bir olmaz bence
fiyat konusuna da gelince, barcelona pahali bi yer. heleki merkezi bi yerde kalmayi düsünüyrsan
prag daha uygun
Tüm dertlerden uzak sessiz sakin bir tatil gerekiyor balayında
Eşin yoruculuğu konusunda haklı
Dil biliyor musunuz
Yalnız gezmek için dile hakim olmak lazım
yoksa o nerede bu nerede helak olursunuz
Biz İstanbul'da bile gezerken yoruluyoruz; dil vs sorunu yok ama büyük şehir bir ucundan bir ucuna gidip gelmesi zor
Bir de otel vs yerini bilmeden ayarlanacak sonuçta; benim yaşadığım şehirde bir ilçe var nerede ise tüm ili kaplıyor; heryer o merkez ilçe yani ama araları 1-1,5 saat olan yerler
Yurt dışında da böyle olabilir; hayal kırıklığı balayında hoş olmayabilir
Antalya istemiyorsanız biraz daha yukarı çıkın; Çanakkale vs deniz tatilinden öte yeşillikli bir tatil olsun; yayılın kucak kucağa ; yiyin için kitap okuyun; dedikodu yapın; birbirinizin tadını çıkarın; sonra gezmeli; yorulmalı tatile zamanınız bol bol var
İlk tatilimiz Muğla- Ören'de idi; küçük yer; onu mu giysem bunu mu giysem duyguları dahi yok; canın ne isterse öyle yaşa; yer iç; tavla oyna vs vs
Çok mutlu olduk; yıllarca gittik; eşim bu sene de istiyordu ama olmadı; Çökertme Koyuna gideceğiz; belki orayı da beğeniriz dedik. Zira ormanda, köyün içinde müthiş bir yer; önünden geçmiştik daha önce
Beş yıldızlı otel gürültüsü; yemek kuyrukları; animasyon adı altındaki gürültülü ve yorucu etkinlikleri sevmiyoruz biz
teşekkürler canım. ben de pragı araştırıyorum ama büyük seyahat acentalarının sitesindeki turlar pek uymuyor gibi bize. çünkü viyana budapeşte prag gibi en az 3 yeri dahil eden kültür turları var.3 veya 4 gece sadece prag olanların ise tarihleri tutmuyor. bizim izinlerden dolayı 4 ekim çıkışlı olarak gitmemiz gerekiyor. acaba bu seyahat acentaları tarihi ve rotası bizim istediğimiz gbi olacak şekilde ayarlıyorlar mı herşeyi?
herkese merhaba,
3 ekimde düğünümüz olacak kısmetse. balayı için yer araştırmalarındayız şu anda yoğun bir biçimde. eşim (nikahımızı yaptığımız içiin eşim diyorum ağız dolusuu :) ısrarla antalya da güzel bir otelde bir hafta kafa dinleyerek balayını geçirmek istediğini söylüyor. bense yurt dışına gitmek istiyorum. özellikle barcelona veya prag ağır basıyor. her zaman bu iki şehri çok görmek istemişimdir. internetten bu şehirlere düzenlenen turlara baktığımda hep birkaç şehir veya ülkenin de dahil edildiği paket turlar görüyorum. eşim bu turların yorucu olacağını, ilerde başka zaman gidebileceğimizi ama bunların balayı için uygun olmayacağını söylüyor. hem de yurt dışı tatilinin neresi olursa olsun daha tuzluya geleceğini söylüyor. bana kalırsa sadece bir şehirle kısıtlayıp gönlümüzce orayı gezersek hiç de yorucu olmaz, hem de güzel bir yerler görmüş oluruz. balayı için daha farklı bir ye r olsun istiyorum, normal zamanda da yazları ailecek güneye gidip otel tatili yaptığımız için sık sık antalyada br otelde balayı fikri beni hiç cezbetmiyor. sizce balayı anlayışına hangisi daha uygun?
ikinci olarak sizden balayı için yurt dışında gidilebilecek, tuzlu olmayan yer önerileri bekliyorum. bir de, paket tur düşünmediğimiz, tek şehri gezmek istediğim için bir seyahat acentasıyla anlaşmak mı yoksa booking.com dan kalacağımız yeri kendimizin ayarlaması mı daha mantıklı? vize alma vs açısından seyahat acentası daha mı kolaylık olur?
Daha pahaliya geleceği doğru. Ancak cok da hos olabilir. Benim kuzenim maldiv adalarina gitmisti balayina, ruya gibiymis.
Antalya sıkıcı olur bence
Sevgili konu sahibi, balayi icin Antalya cok sig geliyor bana. Tum gunu denize girerek ve plajda balik gibi uzanarak harcamak yerine Barcelona gibi guzel bir sehirde yeni yerler kesfederek balayiniza ayri bir renk katabilirsiniz. Turlarin balayi programlari var. Onlara goz atin isterseniz. Yabanci diliniz var ise tura dahil olmadan bir basiniza gitmeniz daha uygun olacaktir.
Tur ve cruise turunu balayi icin asla tavsiye etmem canim. Her ikisinide tecrube ettim ve balayi dugun yorgunlugunu stresini atmak icin mumkunse acikbufe konseptinde dinlendirici sadece ikinizin oldugu bisey olmali yoksa gezdigin yerlerden zaten bisey anlamicaksin. Ki gidecegin sehirlrde zsman kaybi olmasindiye erkenden klkmak ve sehri yuruyerk ya da bisikldtle turlaman gerekir. Ha sonraki yillarda bi kez cruise katildinmi bi daha otel istemiceksib o ayri.
Illa farkli bi yer olsun ama dinlenedebileyim dersen butcenizi bilmiyorum Ama 3500$ civari harcayip maldivlere gidin derim. Hiçbişey yapmamak sadece dinlenmek içn gidilen biyer. Adanın tümü balayı çiftlerinden oluşuyo zaten. Heryer loş ışık heryerde volumu asla artmayan hafif müzikler vs. Otel olarakta zitahli kudafunafaruya bkabilirsjn
Ayrica unutma hersene gittigin otele dahi gitsen bunun anlami hep apayri olucak. Keyfini cikar. Tebrikler simdiden:)
yabancı dilimiz var. antalya fikri bbenim de hiç ısınamadığım bir şey. dahası yıllarca çeşitli tatil beldelerinde ailemle tatil yaptığım için bana hiç de sıradışı veya cezbedici bir şeymiş gibi gelmiyor bu. ama yurt dışı da bir şekilde bütçemizi zorlayacak. fazla tuzlu olmayacak bir şehir araştırmasındayım şu anda avrupada veya balkanlarda.