Balayı Derdi

Yanlış anlamasını istemiyorum asla. Gerçi o da biliyor beni. Asla saygısızlık yapmadım yapamam da.

Siz bu kadar ince düşünürken bir gün bir bakmışsınız artık size sorulmadan plan yapılır olmuş. Bir gün hayır dersiniz "ne oldu durup dururken?" denir..
Her konuda böyledir..

Erkekler biraz daha farklı düşünür. Daha düz mantıktırlar.
Siz "ilk tatilimiz, başbaşa yolculuk" diye anlam yüklersiniz. O "yol işte gitmişken hep beraber gideriz" der.
Yani biraz bu konularda farkına varmasını sağlamak gerekir erkek milletinin..

Ay birşey olmaz ya, kadini da birakin arkadaşına. Ya da kesin çözüm, ucakla seyahat edelim zaten vakit az deyin.
Abartmayin kvyi ya, siz ne kadar kendinizi gererseniz olaylar o kadar buyuk görünür.
Catlasa da patlasa da oglu kocaniz artık. Tandii çıkarın

Su sizinle tatil ypmyacakmis diyenlerin de zihniyetine ayri bi hayran kaldim.
Diyelim ki kv yi de gidecegi yere biraktiniz. Kv 2. Gun aradi "oglum gelin de birlkte gidelim suraya ,oglum su teyzen sizi yemege cagiriyor , oglum skldm benialin" hadi bunlarin onune gectiniz yanina gtmediniz diyelim en basit ah basim ah gogsum die sizlanip oglunu arar ve sizin balayi olur sana aile gezmesi.
Siz balayina giderken benide suraya atin dien bi kv daha neler yapar. Balayina gitmemeyi terch ederim. Kabul etmeyin birakin ilk tartismaniz da berbat gecmesini engellemek uzere balayiniz icin olsun..

Sizde kendimi görüyorum. Hem de istisnasiz her durumunuzda. Yaşadığınız bu ilk olaydan tutun da, esinize kadar.

Esim de evlenmeden once sizin esınız gibiydi, ailesine mesafeli ve hatta problemli bir iliskileri vardı, anne-babasının pek cok tavrını, huyunu cok sert bir dille eleştirirdi, onların yaptıgı aktivitelerden nefret ederdi.

Kv tıpkı sizinki gibi yapiskan, özellikle de bana yapışan bir tipti. Ilk iki sene cok sevildiğimi ve her şeyi düşünmeden iyi niyetle yaptıklarını düşünerek tavır aldım. Sizin gibi kırmadan çözümler bulmaya çalıştım. Hatta anlayış gösterdim. Tıpkı sizin gibi ilk tatilimize bizimle gelmek istedi, aynı bahaneyle ve ben de sorun etmedim. Olmasa daha iyi olurdu ama gelsin madem, ne olacak, bir sonrakine basbasa kalırız, dedim. Sonra tatili baska bir sey, baska bir olayı daha baska bir sey izledi. Annesini evlenmeden once aylarca aramayan adam birdenbire, belki de benim "annendir bir kerelik olsun bakalım" saçmalıklarım yüzünden anneci oldu cikti. Bir baktım benim, "neyse bir kerelik olsun, annendir" cümlelerini, benzer baska olaylarda esim kurmaya başlamış.

Asla ama asla taviz vermeyin. Ben simdi boşanıyorum. Ne size yapışmasına müsaade edin, ne de bir kerelik bir şey olmaz, deyin.

Ben de sizin gibi böyle düşünürdum, kırmadan nasıl dile getirsem diye. Inanın bu naiflik de hiç guzel bir sey degil. Gerekirse iptal edin ama asla birlikte gitmeyin. Size yapışmasına izin vermeyin. Gece on ikide arama durumları bile aynı.

Bir sure sonra, beni seviyorlar, iyi niyetliler dediğiniz insanların, istediği tek bir şeyi reddettiğinizde bile nasıl tüm sevgiyi sildiklerini göreceksiniz. (Umarım yanılırım.)

Bu sebepten size tavsiyem acik ve net olun, istemiyorsanız sorunun annesi olmadıgını, sizin rahat etmeyeceğinizi söyleyin. Esiniz bu talebinize kırılırsa da korkmaya başlayın derim.

Umarım çekirdek ailenize cok mutlu olursunuz.

Siz bu kadar ince düşünürken bir gün bir bakmışsınız artık size sorulmadan plan yapılır olmuş. Bir gün hayır dersiniz "ne oldu durup dururken?" denir..
Her konuda böyledir..

Erkekler biraz daha farklı düşünür. Daha düz mantıktırlar.
Siz "ilk tatilimiz, başbaşa yolculuk" diye anlam yüklersiniz. O "yol işte gitmişken hep beraber gideriz" der.
Yani biraz bu konularda farkına varmasını sağlamak gerekir erkek milletinin..

Hiç şaşmaz. Hep böyledir. :KK9:

Arkadaşlar merhaba hepinize ‍♀️ Ya benim bir derdim var büyük mü küçük mü çözemedim. Bence çok büyük bir şey değil ama düşündükçe sinirleniyorum. 15 gün önce evlendim. Balayına gidemedik işlerin yoğunluğundan dolayı. Böyle bir talebim de olmadı eşimden açıkçası. Şimdi önümüzdeki resmi tatilde işi birkaç gün ekip tatile gitmek istiyoruz. Ancaak eşim bana dedi ki; “giderken işte annemi de alırız,gideceğimiz şehirde arkadaşı var onu oraya bırakırız biz de o şehirin ilçesine gider kalırız iki üç gün dönerken de annemi alır döneriz.”
Ben böyle bir şey katiyen istemiyorum. Yani annesinin canına minnet zaten ama onun düşünmedi gerekmez miydi oğlum işte ne işim var benim siz balayına gideceksiniz falan diye? Eşim çok iyi niyetli saf bir adam. Benim düşündüğüm gibi düşünmemiştir eminim. Ancak ben bu uzun yol boyu annesiyle birlikte yolculuk etmek istemiyorum. Geriliyorum ve yolda giderken ben hep şarkı söylerim,dans ederim ne bileyim. O varken rahat olamıyorum. Bir de biraz sert mizaçlı bir kadın. Sürekli de laf sokuyormuş gibi oğlumu elimden aldın işte oğlum annesini aramıyor artık vay beni değil de seni gezdiriyoe gibi şeyler söylüyor. Sözde şaka yapıyor ama bir değil iki değil. Aynı şehirde yaşıyoruz eşimin anne ve babasıyla. Babası çok düzgün efendi bir insan. İkisi de beni çok seviyor biliyorum,kötü niyetli de değiller eminin. Ama rahatsız oluyorum işte. Sonuçta birlikte çıkacağımız ilk tatil amaçlı seyahat olacak. Çok uzun oldu ama bir şey daha var. Benim ailemin yaşadığı yerde eşimin ve ailesinin yazlığı var. Bayramlarda falan hep giderlerdi birlikte. Eh şimdi her bayram gidecekler yine. Bizi de götürmeye çalışacaklar. Eşime kalsa gider onun her sene yaptığı şey sonuçta. Ama ben böyle sülalece takılmayı hiç sevmiyorum ve istemiyorum. Bu sıkıntılarımı eşime anlatmak istiyorum ama yanlış anlat diye de tedirginim. Gerçi ailesine karşı asla bir yanlışım saygısızlığım olmadı bugüne kadar. Olmaz da. Ama eşim ve babası aynı yerde çalışıyor yani iş yerimiz var. O yüzden gelir gider bir. Eve ne alsak ne yapsak haberleri oluyor. Biraz kontrol delisi gibi ailesi. Her şeyden haberleri olsun istiyorlar. Benim ailem uzakta zaten arasanız da olur aramasanız da. Mutlu olun yeter diyorlar. Eşim tek çocuk olduğu için mi böyleler anlamadım. Ay çok uzun oldu çok özür dilerim. Şimdiden de teşekkür ediyorum ❤️
Balayina birlikte giderseniz daha rahat olacagini soyle. Bir dahaki tatilinizde esinin ailesiyle gidersiniz

Sızın gıdecegınız zamanımı bulmus anası arkadasına gıdecek. Asla ve kat'a goturmezdım. Belkı ben sarılıp opusup kokalasıp yolculuk yapıcam olamaz mı?

Bu durumu “balayı” olarak gören tek kişi sizsiniz buradan bakınca.

Eşinize göre “bir kaç günlük resmi izni fırsat bilip gidilen TATİL”

Kayınvalidenize göre de “tatil”

E tatil olunca 3 kişi gitmenizde ne sorun olabilir ki...

Bence eşinizi karşınıza alıp direkt “aşkım, ben bu duruma BALAYI olarak bakıyorum, lütfen bu defasında başbaşa olalım, hem biz yeni evliyiz” deyip 3 kişi gidecek olursanız bütün hevesinizin kaçacağını, hatta hiç gitmeseniz belki daha da iyi olacağınızı üstüne basa basa belirtmeniz çok iyi olacak.

Ya beraber yolculuk yapmanızda sıkıntı yok arkadaşında kalıcak sonuçta ama durduk yere eşiniz niye annesini arkadaşına götürmek istiyo. İlla gitmesi gerekse tamam ama bu saçma olmuş

Bence gereksiz dert edinmissin. Kadin arabada sizinle olacak otelde değil ki. Üstelik nasıl davranmak istiyorsan öyle davran kendini farklı biri gibi gösterme. Ister şarkı soyle istersen dans et bunda cekinecek ne var doğal ol

Yola arkadasimda kalicam deyip cikilip uclu halde bitirilebilir o tatil. Klasik bir kayinvalide ornegi. Omur boyu ugrasirsin artik bu tip durumlarla. Evlilik bu iste... esin iyi olsa kv, gorumce derdi... ille bir dert olur. Neden su gencleri birakmazlar ki?
Esinle acik acik konusnalisin. Balayi ise bu ikili cikilmali yola. Kayinvalidenin esi var degil mi? Kayinvalidenin tatilini esi dusunsun bir zahmet...Bastan nasil baslarsa oyle de devam eder....

Bekarken eşler kıymetli olur evlenince niyeyse erkekler değişiyor.Bende olsam gıcık olurdum haklısın konu sahibi.

Biz balayi icin hazirlandik sabah 9 da evden valizimizle çıktık kapinin onunde kv valiziyle bekliyordu. Bizimle gelecekmis onun da tatile ihtiyaci varmis. Ne yaptiysak ikna olmadi kavga gurultu bizimle geldi inan ki burnumuzdan gelmisti. Ayni sehirde sizi asla rahat birakmaz surekli arar suraya gidelim buraya gidelim diye . Bence esinle konus boyle biseyi dusunmeyin bile zehir olur balayi. Hatta gerekirse hic gitme daha iyi.

Esiniz annemde bizimle tatil yapsin dememis ki giderken goturelim demis sonucta sizden bagimsiz olacak. Kayinvalideniz de ozellikle uyuzluk olsun diye bu plani cikarmis olabilir anlattiklariniza gore ama tam tersi de olabilir belki kadinin gercekten gidecegi vardi bilemeyiz. Kayinvalide sorunsali cekmedigim icin anlayamam tabii sizi ancak her acidan dusunup fikirlerimi paylasabilirim o kadar. Sahsen ben boyle bir durumda kayinvalidemle yolculuga cikar oynar ziplar cokca eglenirdim yol boyunca o da bana eslik ederdi:KK76: Esinizinde huyunu suyunu bilemedigim icin hayir istemiyorum dediginizde nasil tepki verecegeni kestiremem tabii. Size haklisin da diyebilir aksine alinadabilir bu duruma. Tabii kayinvalideniz rahatsizlik verici boyutta bi kisilikse ipleri bastan sıkı tutmakta fayda var.

Back
X