Balayı Derdi

Keşke hiç bu işlere girmeden evlenince balayına gitseydiniz. Balayı çok özeldir, en güzel zamanlardır. Eşinize bu planın sizin balayınız olacağını, hep balayına çıkmak istediğinizi falan söyleyin. Doğal olarak kayınvalide ile yapılamayacak bir etkinlik.

ben de kamu spotu yapayim,

gidiniz efendim, balayina zamaninda gidiniz,
bakin boyle sonradan ayni tadi vermedigi gibi kimse de balayi gibi gorup saygi duymuyor.

balayi onemli En Büyük KK

yazlik mevzusunda ise hic evlenmeden konusmadiniz mi? illa lafi acilmistir.

Ke-sin-lik-leee!!!!!!

Eşim memur olduğu için nikah izni bir hafta verildi ve biz iki farklı şehirde kınaları ve düğünleri zor yetiştirdik. (Yoksa millet ne derdi)
Balayına 9 ay sonra çıktık. 15 günümüz vardı. Harika bir rota çizdim bu dokuz ay boyunca ayarladım nokta nokta kalacağımız yerleri. Haziranda hamile olduğumu öğrendim. Olsun dedim. Şehir sayısını azaltıp daha yavaş bir tatil olur diye heveslendim. Ama noldu. Yukarıda bahsedildiği gibi kimse ciddiye almadı. Tam 7 gece (sayıyla yedi) eşimin memlekette kaldık. Bende inat ettim eşimin istemediği bir akrabada kaldık 2 gece başka bir şehirde ve deniz kenarı bir otelde sadece ama sadece 2 gece kaldık ve evimize döndük. Tabi bende o öfke olunca tatilin bir günü kavgayla geçti. Yaşlansam da bu öfke içimde kalacak sanırım. Diyorsun ya kırmadan nasıl derim diye. Gerekirse kır. Zamanla göreceksin ki o seni söz konusu aile olunca öyle bir kıracak ki şaşıracaksın. Çok naif olmaya gerek yok. Sınırını baştan çiz. (Umarım böyle olmaz)

Gerekirse yeni bir plan yap. Başka yer iste. O kadar yer içinde tamda kayınvalidenin arkadaşının olduğu şehri mi buldunuz? Her detayıyla sadece size özel olmalı bence.

Arkadaşlar merhaba hepinize ‍♀️ Ya benim bir derdim var büyük mü küçük mü çözemedim. Bence çok büyük bir şey değil ama düşündükçe sinirleniyorum. 15 gün önce evlendim. Balayına gidemedik işlerin yoğunluğundan dolayı. Böyle bir talebim de olmadı eşimden açıkçası. Şimdi önümüzdeki resmi tatilde işi birkaç gün ekip tatile gitmek istiyoruz. Ancaak eşim bana dedi ki; “giderken işte annemi de alırız,gideceğimiz şehirde arkadaşı var onu oraya bırakırız biz de o şehirin ilçesine gider kalırız iki üç gün dönerken de annemi alır döneriz.”
Ben böyle bir şey katiyen istemiyorum. Yani annesinin canına minnet zaten ama onun düşünmedi gerekmez miydi oğlum işte ne işim var benim siz balayına gideceksiniz falan diye? Eşim çok iyi niyetli saf bir adam. Benim düşündüğüm gibi düşünmemiştir eminim. Ancak ben bu uzun yol boyu annesiyle birlikte yolculuk etmek istemiyorum. Geriliyorum ve yolda giderken ben hep şarkı söylerim,dans ederim ne bileyim. O varken rahat olamıyorum. Bir de biraz sert mizaçlı bir kadın. Sürekli de laf sokuyormuş gibi oğlumu elimden aldın işte oğlum annesini aramıyor artık vay beni değil de seni gezdiriyoe gibi şeyler söylüyor. Sözde şaka yapıyor ama bir değil iki değil. Aynı şehirde yaşıyoruz eşimin anne ve babasıyla. Babası çok düzgün efendi bir insan. İkisi de beni çok seviyor biliyorum,kötü niyetli de değiller eminin. Ama rahatsız oluyorum işte. Sonuçta birlikte çıkacağımız ilk tatil amaçlı seyahat olacak. Çok uzun oldu ama bir şey daha var. Benim ailemin yaşadığı yerde eşimin ve ailesinin yazlığı var. Bayramlarda falan hep giderlerdi birlikte. Eh şimdi her bayram gidecekler yine. Bizi de götürmeye çalışacaklar. Eşime kalsa gider onun her sene yaptığı şey sonuçta. Ama ben böyle sülalece takılmayı hiç sevmiyorum ve istemiyorum. Bu sıkıntılarımı eşime anlatmak istiyorum ama yanlış anlat diye de tedirginim. Gerçi ailesine karşı asla bir yanlışım saygısızlığım olmadı bugüne kadar. Olmaz da. Ama eşim ve babası aynı yerde çalışıyor yani iş yerimiz var. O yüzden gelir gider bir. Eve ne alsak ne yapsak haberleri oluyor. Biraz kontrol delisi gibi ailesi. Her şeyden haberleri olsun istiyorlar. Benim ailem uzakta zaten arasanız da olur aramasanız da. Mutlu olun yeter diyorlar. Eşim tek çocuk olduğu için mi böyleler anlamadım. Ay çok uzun oldu çok özür dilerim. Şimdiden de teşekkür ediyorum ❤️
Şaka yapmış bence eğlenmiş seninle

Ben bu fikrin eşinizden çıktığını sanmıyorum.K.V yi arkadaşına ulaştıracak tek vesaitin sizin aracınız olduğunu da sanmıyorum.(Neden otobüse binip gitmemiş ?) Bu konuşmanın sizden önce eşiniz ve annesi/babası ile yapıldığını ,zaten kendi aralarında bir karar verdiklerini dolayısıyla sizle alınan kararın paylaşıldığını düşünüyorum.Obur taraftan işlerin,gelirin giderin ortak olduğu evliliklerde bireysel yaşamanın pek mümkün olmadığını gözlemliyorum.

balayına gideceğinizi kayınvalidenize vahiy inmedi
kaynananız bende geleceğim demiş eşiniz kabul etmiştir
yoksa kadın nereden bilecek balayına gideceğinizi
ayrıca şimdiden tüm kontrolü karşı tarafa vermeyin
başka yere gitmeye karar verin ve iptal edin orayı başka yere gidin
ilk tatilimizde ilk uzun yolculuğumuzda anneni davet etmeni doğru bulmadım
benim ile yanlız kalmak istemiyorsun olarak anlıyorum
başka yere gidelim deyin ve oraya gidin yön değiştirin

Yok artık :) Bir anakuzusu daha. Geçmiş olsun bacım.
Bu anakuzusuda itelenmiş bir kızın başını yakmışlar.

Konu sahibi eşin senden habersiz annesini çağırmış mı çağırmamış mı? Ona göre değişir mesele . Çağırdıysa tatil iptal, çağırmadıysa konuş senı konusmadan anlamasını beklersen cok beklersın. Ki erkekler anlatılanı anlamakta bıle gucluk cekıyor zamanla ogreneceksın

bu olayın çok benzeri başıma geldi eşimede güzelce söyledim ama gel dedikten sonra gelme denmeyeceği için o tatili iptal etmiştik malesef :(

Burada okuduğum ilişkilerdeki en büyük sorun iletişim eksikliği bence, neden bunları uygun bir diller eşinize söylemiyorsunuz ki, sonuçta talebiniz gayet makul ,başbaşa kalmak istemenizden daha doğal birşey olamaz,

Yuh artık benim nile burdan sinitim bozuldu daha neler kabul etmeyi düşünüyor musunuz bu teklifi?
Balayının ne anlama geldiğimi bilmiyor mu eşiniz acaba

Ben şunu bilir şunu söylerim nasıl başlarsa öyle gider isterse melek olsun siz işleri baştan sağlama alın.Bak ben normalde uysalim uyumluyum empati yaparım herkes beni iyi bilir kendi sulalemde ama eşimin tarafına eyvallahım olmadığı için beni fena gelin herşeye cvp yetiştiren biliyorlar. Sebeb tecrübeyle sabittir öyle olmasaydım evimin huzurunu sürekli kaciracaklardi ikide bir eften püften sebeblerle eşime beni şikayet ediyorlardı.Sabırlı ve guleryuzlu davrandgmdan beni saf sandılar. Ama gözümü açtığım gb eşimle büyük tartışmalar yaşadım ve geldiğim nokta ağızlarını acamiyorlar artik. Birşey diyecekleri zaman çekinerek söylüyorlar..onlar yola geldiği için bende onlara saygılı mesafeli ve elimden geldiğince guleryuzlu davranıyorum sonuç 0'ya yakın problem. Yakın oturuyoruz haftabir gelirler giderler.

Ke-sin-lik-leee!!!!!!

Eşim memur olduğu için nikah izni bir hafta verildi ve biz iki farklı şehirde kınaları ve düğünleri zor yetiştirdik. (Yoksa millet ne derdi)
Balayına 9 ay sonra çıktık. 15 günümüz vardı. Harika bir rota çizdim bu dokuz ay boyunca ayarladım nokta nokta kalacağımız yerleri. Haziranda hamile olduğumu öğrendim. Olsun dedim. Şehir sayısını azaltıp daha yavaş bir tatil olur diye heveslendim. Ama noldu. Yukarıda bahsedildiği gibi kimse ciddiye almadı. Tam 7 gece (sayıyla yedi) eşimin memlekette kaldık. Bende inat ettim eşimin istemediği bir akrabada kaldık 2 gece başka bir şehirde ve deniz kenarı bir otelde sadece ama sadece 2 gece kaldık ve evimize döndük. Tabi bende o öfke olunca tatilin bir günü kavgayla geçti. Yaşlansam da bu öfke içimde kalacak sanırım. Diyorsun ya kırmadan nasıl derim diye. Gerekirse kır. Zamanla göreceksin ki o seni söz konusu aile olunca öyle bir kıracak ki şaşıracaksın. Çok naif olmaya gerek yok. Sınırını baştan çiz. (Umarım böyle olmaz)

Gerekirse yeni bir plan yap. Başka yer iste. O kadar yer içinde tamda kayınvalidenin arkadaşının olduğu şehri mi buldunuz? Her detayıyla sadece size özel olmalı bence.
Sizin adınıza üzüldüm :( ama merak ettiğim bir şey var balayı olayı taa nişanlıyken konuşulan bir şey hatta düğün tarihini de ona göre ayarlayabilirdiniz benim eşim de kamuda, tüm izinlerini birleştirdi 1 ay evdeydi siz neden sıkıştırdınız ki? Ya da o 15 gün için başlardan rezervasyon yapsaydınız...

Kaç yıllık evliyim şimdi bile kaynanamla uzun yol yapmak istemem. Rahat edilmiyor size kesinlikle katılıyorum. Sizinki bi de balayı acik acik soyleyin eşinize.

Konuyu bulamadım ama burada bir üye balayına çıkacağım ve kızkardeşim de bizimle gelecek, kaynanam olur mu böyle şey demiş, o ne karışıyor gibilerinden bir konu açmış ve arkadaşların %80 i, kızkardeşinin balayınızda yanınızda olmasına kaynananız karışamız, tabiki gelebilir diye yorumlar yapmıştı.

Şimdi bakıyorum da, kaynanayı yolun üzerindeki arkadaşına bırakıp balayına gitmek ve dönüşte almak büyük olay olmuş.

Olay gelinin kız kardeşi, annesi olunca neden olmasın, damadın kardeşi, annesi olunca vay terbiyesiz moduna girmiş.

Ne var yani kadını arkadaşına bıraksalar ve dönüşte alsalar. İncileri mi dökülür.

Anaammm şimdi başlarım taşlanmaya.:bicak:

Konuyu bulamadım ama burada bir üye balayına çıkacağım ve kızkardeşim de bizimle gelecek, kaynanam olur mu böyle şey demiş, o ne karışıyor gibilerinden bir konu açmış ve arkadaşların %80 i, kızkardeşinin balayınızda yanınızda olmasına kaynananız karışamız, tabiki gelebilir diye yorumlar yapmıştı.

Şimdi bakıyorum da, kaynanayı yolun üzerindeki arkadaşına bırakıp balayına gitmek ve dönüşte almak büyük olay olmuş.

Olay gelinin kız kardeşi, annesi olunca neden olmasın, damadın kardeşi, annesi olunca vay terbiyesiz moduna girmiş.

Ne var yani kadını arkadaşına bıraksalar ve dönüşte alsalar. İncileri mi dökülür.

Anaammm şimdi başlarım taşlanmaya.:bicak:

O konuyu merak ettim bulursanız beni de etiketler misiniz? ❤
Çifte standart oluyor bu o zaman.:KK20:

Gecmiş olsun. Bir evin bir oğlu hem de anneci.

Yapacak bşy yok. Balayını keşke önceden konuşup planlamış olsaydınız.

Bunun çözümü var kocacım bu ilk uzun yolumuz belki canım seninle öpüşmek isteyecek belki başka şeyler yapacağız (anla işte özel bölgesine dokunma gibi )birlikte bağıra bağıra şarkı söyleyeceğiz annenin yanında olmaz de yatağa at oldu bitti daha yenisin kolay ikna olur merak etme

Bunun çözümü var kocacım bu ilk uzun yolumuz belki canım seninle öpüşmek isteyecek belki başka şeyler yapacağız (anla işte özel bölgesine dokunma gibi )birlikte bağıra bağıra şarkı söyleyeceğiz annenin yanında olmaz de yatağa at oldu bitti daha yenisin kolay ikna olur merak etme
:KK53::KK53:

Back
X