Tatlı Tarifi Baklavalık Yufkadan Sütlü Nuriye Burma -Pınar Süt Sponsorluğunda

Sütlü Nuriye bu muydu?

Ben bildiğin kaşık daldırmalı tatlı zannediyordum onu yıllardır. Ne bileyim muhallebi, sütlaç falan gibi. Aydınlanma yaşadım şu anda.

Yalnız çok güzelmiş ha normal baklavadan daha hafiftir kesin. Bazı baklavalarda ağır şerbet tadı oluyor ya dili kesiyor gibi böyle, onu sevmiyorum. Tabi çevremde yapabilecek biri olmadığı için bir pastanede görürsem yiyeyim ehehe. Ellerinize sağlık, başarılar diliyorum. Dolaylı olarak beni bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkürler. :)

Normalde kat kat sütlü nuriye .
Bu değişik versiyonuburmalı olanı
Daha önce ben de bilmiyordum nasıl olduğunu
Bu ağır şerbetli değil,ağır şerbetliyi ben de yiyemiyorum ,özellikle hazır baklavaları.
Nevreste bilir kişi olarak sen konuş bacım

Sen bu işin uzmanısın bacımAma dediğin gibi bu diğer şerbetli tatlılara göre hafif oluyor.Şöyle örnek verelim mesela revani ağır tatlı yada kadayıf ama trileçe veya süt şerbetli kadayıf tatlısı daha hafif olur.Onun tadı daha bilindik diye söylüyorum.Yani sütlü nuriyede öyle oluyor

Sütlü nuriye yemeden önce sütlü tatlı kategorisine girmesine anlam veremiyor insan .Ama yapınca ,şerbette süt tadı alınca sütlü tatlı olduğuna kanaat getiriyor Aynı bu tarifi burma baklava olarak sütsüz su ile şerbet hazırlayarak ta yapıyordum ben Astoria ,geçen gün nette görünce beynimde şimşek yandınormal baklava gibi kare kare yapacaktım sütlü nuriyeyi bu tarifi görmeseydim.

O zaman kem gözlerimi çekeyim de kırılmasın

Bazı hazır baklavaların ağızı özellikle boğazı yakması glikoz şurubu (nbş) kullanmalarından kaynaklanıyor annelerimizin yaptıkları yakmıyor mesela o sebeple hazır baklava (iyi bi yer değilse) yemiyorum ben hem yakıyor hem de oldukça sağlıksız

Yetenekli gadının hali başka oluyor işte çeşit çeşit Nuriye deniyor. Biz de Nuriye ne ola ki diye bakalım. :/

Ay benim zaten baklavada aldığım yer belli bir iki tane yer onun dışında ben de asla yemem. Zaten benim annem baklava açmaz, mecbur iyi bir hazıra talim

Esasında nbş de kullanılsa normal bildiğimiz şeker de kullanılsa şeker sağlıklı değil de,ne derler yasaklar tatlı geliyor
Özellkile kanser hücrelerini beslediği yazılıyor,yine de kopamıyoruz şekerden

Oyy
Sen ne kadar hassas ince bi annesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…