- 16 Mayıs 2016
- 15.732
- 66.718
Siz yiyin ama ben listedeyim yiyemem .. geçen hafta öle bi hata yaptım.. miu saolsun küstü bana
Yememen imkansız :))Teşekkür ederim bacımsence
Ben de yemiyorum yine artıdayımSiz yiyin ama ben listedeyim yiyemem .. geçen hafta öle bi hata yaptım.. miu saolsun küstü bana
Ne güzel kıvırıyorsunBen zaten @MiuLego ya yaptım ,O seviyor diye kahve de yaptım yanına
2 Dilim ,belki 3 te olabilirYemedin tabi ki
4'te anlaşalım2 Dilim ,belki 3 te olabilir
Normalde kat kat sütlü nuriye .Sütlü Nuriye bu muydu?
Ben bildiğin kaşık daldırmalı tatlı zannediyordum onu yıllardır. Ne bileyim muhallebi, sütlaç falan gibi.Aydınlanma yaşadım şu anda.
Yalnız çok güzelmiş ha normal baklavadan daha hafiftir kesin. Bazı baklavalarda ağır şerbet tadı oluyor ya dili kesiyor gibi böyle, onu sevmiyorum. Tabi çevremde yapabilecek biri olmadığı için bir pastanede görürsem yiyeyim ehehe. Ellerinize sağlık, başarılar diliyorum. Dolaylı olarak beni bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkürler. :)
Aslında tek şeker atıyordum ama sabahki kahveye uğraşamadım ,şekersiz içtim gitti yanında tatlı ilavesiyle.Ne güzel kıvırıyorsunKahve şekersiz mi
1 dilim dün tadına bakma amaçlı ,1 dilim sabah ,1 dilim akşam4'te anlaşalım
Sen bu işin uzmanısın bacımNormalde kat kat sütlü nuriye .
Bu değişik versiyonuburmalı olanı
Daha önce ben de bilmiyordum nasıl olduğunu
Bu ağır şerbetli değil,ağır şerbetliyi ben de yiyemiyorum ,özellikle hazır baklavaları.
Nevreste bilir kişi olarak sen konuş bacım
Afiyet olsun canım yapsam ben de yerim galibaAslında tek şeker atıyordum ama sabahki kahveye uğraşamadım ,şekersiz içtim gitti yanında tatlı ilavesiyle.
1 dilim dün tadına bakma amaçlı ,1 dilim sabah ,1 dilim akşam
Sütlü nuriye yemeden önce sütlü tatlı kategorisine girmesine anlam veremiyor insan .Ama yapınca ,şerbette süt tadı alınca sütlü tatlı olduğuna kanaat getiriyorSen bu işin uzmanısın bacımAma dediğin gibi bu diğer şerbetli tatlılara göre hafif oluyor.Şöyle örnek verelim mesela revani ağır tatlı yada kadayıf ama trileçe veya süt şerbetli kadayıf tatlısı daha hafif olur.Onun tadı daha bilindik diye söylüyorum.Yani sütlü nuriyede öyle oluyor
O zaman kem gözlerimi çekeyim de kırılmasınYazmayı unuttum ama farketmişsin tabağı
Aslında sandıkta bekliyor,maddi değerinden çok manevi değerinde benim için.Kızımın çeyizine annesinden hatıra olarak kalsın istedim.Ama hediyeyi almışken teşekkür babında hediyeyle sunum yapayım dedim,çekim yapar yapmaz ,yıkayıp,kurutup geri sandığa koydum .İnşallah ileride kızım için de değerli bir hediye olur .
Sen de bu beceri,böyle güzel sunumlar varken ,elbet senin de madalyan olacak,inşallah daha iyi hediyeler senin olsun canım.
Bazı hazır baklavaların ağızı özellikle boğazı yakması glikoz şurubu (nbş) kullanmalarından kaynaklanıyor annelerimizin yaptıkları yakmıyor mesela o sebeple hazır baklava (iyi bi yer değilse) yemiyorum ben hem yakıyor hem de oldukça sağlıksızSütlü Nuriye bu muydu?
Ben bildiğin kaşık daldırmalı tatlı zannediyordum onu yıllardır. Ne bileyim muhallebi, sütlaç falan gibi.Aydınlanma yaşadım şu anda.
Yalnız çok güzelmiş ha normal baklavadan daha hafiftir kesin. Bazı baklavalarda ağır şerbet tadı oluyor ya dili kesiyor gibi böyle, onu sevmiyorum. Tabi çevremde yapabilecek biri olmadığı için bir pastanede görürsem yiyeyim ehehe. Ellerinize sağlık, başarılar diliyorum. Dolaylı olarak beni bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkürler. :)
Sütlü nuriye yemeden önce sütlü tatlı kategorisine girmesine anlam veremiyor insan .Ama yapınca ,şerbette süt tadı alınca sütlü tatlı olduğuna kanaat getiriyorAynı bu tarifi burma baklava olarak sütsüz su ile şerbet hazırlayarak ta yapıyordum ben Astoria ,geçen gün nette görünce beynimde şimşek yandı normal baklava gibi kare kare yapacaktım sütlü nuriyeyi bu tarifi görmeseydim.
Bazı hazır baklavaların ağızı özellikle boğazı yakması glikoz şurubu (nbş) kullanmalarından kaynaklanıyor annelerimizin yaptıkları yakmıyor mesela o sebeple hazır baklava (iyi bi yer değilse) yemiyorum ben hem yakıyor hem de oldukça sağlıksız
Esasında nbş de kullanılsa normal bildiğimiz şeker de kullanılsa şeker sağlıklı değil de,ne derler yasaklar tatlı geliyorBazı hazır baklavaların ağızı özellikle boğazı yakması glikoz şurubu (nbş) kullanmalarından kaynaklanıyor annelerimizin yaptıkları yakmıyor mesela o sebeple hazır baklava (iyi bi yer değilse) yemiyorum ben hem yakıyor hem de oldukça sağlıksız
OyyYazmayı unuttum ama farketmişsin tabağı
Aslında sandıkta bekliyor,maddi değerinden çok manevi değerinde benim için.Kızımın çeyizine annesinden hatıra olarak kalsın istedim.Ama hediyeyi almışken teşekkür babında hediyeyle sunum yapayım dedim,çekim yapar yapmaz ,yıkayıp,kurutup geri sandığa koydum .İnşallah ileride kızım için de değerli bir hediye olur .
Sen de bu beceri,böyle güzel sunumlar varken ,elbet senin de madalyan olacak,inşallah daha iyi hediyeler senin olsun canım.
Öyleyim di mi ıh hıh hıh (Kemal Sunal gülme smileyi)Oyy
Sen ne kadar hassas ince bi annesin
Yerim yaÖyleyim di mi ıh hıh hıh (Kemal Sunal gülme smileyi)