Tatlı Tarifi Baklava (Resimli)

200 dercede pişiriyorum tatlımmm hıcc hamur kalamdı benımkısı sureklı yaparımmm her zamanda muhteşem olur

kızlar tatlının çıtır çıtır omasını ve kat kat ayrılmasını istiyorsanız 170 dereceyi geçmesin baklava her zaman düşük ısıda pişirilmeli ayrıca eritien yağ baklavaya döktüğünüzde şöyle cossss diye ses çıkmalı işte o zaman tatlı iyi olur. ben hazır baklavalık hamurdan daha önce yapıyordum içine kadayıf ve ceviz koyduktan sonra rulo sarıp ince dilimleyerek öyle pişiriyordum çok güzel olur. ama şimdi iyi dercede hamur açıyorum burma tatlısına taktım harika oluyorlar bu bayram öyle yapcam baklava hamuru açabilen varsa iyi bi tarifim var verebilirim ama açamıyorsanız hazır yufkada kötü olmuyor ama usulünü bilmek lazım:)

ben alabilirim tarifi açabilirmiyim bilmiyorum ama
denemek istiyorum şu sıralar

bu hazır yufkayla baklava yapan arkadaşlar yazabilirlermi acaba ben ilk defa yapmak istiyorum ama
1.her katına erimiş tereyağmı margarinmi sürmek gerekiyor şartmı
2. üzerine kaç gram tereyağ dökmek gerek
3. 170 ila 200 derecede pişiriliyormuş kaç dakika pişcek ve en önemlisi fırını kapatınca içini alması için kaç dakika daha fırının kapağını açmadan içinde bekletcez
4. fırından çıkarçıkmaz ılık şerbeti dökücekmiyiz
5. şerbetmi ılık olcak yoksa tatlımı ılık olcak
6. buda önemli şerbeti döktükten sonra tepsinin üzerini örtecekmiyiz yoksa soğuması için açıktamı beklicek
7. çıtırçıtır pastaneden alınmış gibi bi baklava yapmak için bi püf noktas bilen varmı

Son düzenleme:
ben alabilirim tarifi açabilirmiyim bilmiyorum ama
denemek istiyorum şu sıralar

bu tarifi gözün kapalı uygulayabilirsin zira iyi bi baklava hamuru bulmak için çok çaba harcadım sonunda iyi bişey çıktı ortaya yani güvenebilirsin
1 su bard.süt
1 su bard.sıvı yağ
3 yumurta akı (sarısı konmayacak püf noktasıda bu sarısı hamuru sertleştiriyor)
1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar un
tüm malzemeyi karıştır ama unu azar azar ilave et ki hamur sertleşmesin oldukça yumuşak bi hamur oluyor ve bezelere ayırıp nemli bez örterek 1 saat dinlendir 55 ,60 arası beze çıkıyor bu ölçüde baklava yapabilirsin ama eğer 1 tepsi burma tatlısı yapacaksan malzemeyi yarım ölçü yap. ben 1 ölçü yapıyorum 2 tepsi burma çıkıyor
şerbeti burma için 3,5 su bardağı şeker , 4,5 bardak su ve çeyrek limon
baklava içinse 5 bardak şeker 5 bardak su çeyrek limon
ben üzarine kızdırılacak yağ göz kararı koyuyorum yani yağı bol kızdırıyorum kalanı yemeğe koyabilirsin önemli olan tatlının güzelce yağlanması sıvı yağ ve margarin karıştırıyorum margarin yerine tereyağda koyabilirsin daha leziz olur yada 3 ü nü karıştırabilirsin ben öyle yapıyorum illa ölçü istersen katı yağ ölçün 1 pakete yakın olsun içinede 1 çay bardağı sıvı yağ ekle bu bayramda tam ölçeyim bari :)

hamuru nişastayla tek tek incecik açman lazım canım ama çok nişasta koyma hamurun parçalanmasına sebep our açtığın her hamuru ceviz eklemeden biraz kurut ki oklavaya sardığında araları kapanacağı için hamur kalmasın kurutulan hamura ceviz serpip oklavaya sar oklavan çok ince olmasın çok gevşek yada çok sıkı sarma normal sar ve oklavada büz çıkardıktan sonra kes artık büyüklüğünü sen belirle :) tepsiye diz çok aralıklı dizme ama bitişik olsun tepsin dolana kadar bu işleme devam et biraz uğraşacaksın bacım ama çok leziz bu arada açarken yufkaların parçalanırsa korkma oklavaya saracağın için sorun olmuyo hamuru yoğurduktan sonra biraz özleştirirsen hamurun parçalanmaz tepsi dolunca kızdırılmış yağı hamura güzelce gezdir coss sesini duyduktan sonra ama :) 170 derecede fırının orta bölmesinde pşir yalnız fırın turboysa ortada her tarafı pişer ama değilse altı üstü ayrıca pişirirsin güzelce kızarsın fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti yavaş yavaş gezdir şerbet mutlaka soğuk olmalı tatlıda sıcak. bu kadarrr eğer tarife uyarsan tatlını her bayram misafirlerin sabırsızlıkla bekler önemli olan hamuru açabilmen ama eğer hamur açma maharetin varsa eminim güzel olur bu arada bayağı açıklayıcı olmuş yazım ne kadar uzun yazmışım:) tatlıyı yaparsan yorumunu bekliyorum kolay gelsin

ben hazır yufkadan kadayıflı sarma yapmıştım oktay ustanın tarifi kadayıfı yağlıyorduk sadece bi keresinde de baklava yapmıştım arasına yine kadayıf koymuştum ama her katını yağlamadım en üste bolca yağ dökmüştüm ama sarma tadını vermemişti yani konuyu açan arkadaş çok güzel olduğunu söylüyor belki her katını yağladığı için olabilir denemedim onun dediği şekilde pişmesine gelince baklavanın katları tek tek ayrılacak ve altı üstü güzel kızaracak ki öyle çıkaracaksın fırından ben fırında bekletmiyorum tatlıyı aksi halde kurur baklava şerbeti tatlının ilk sıcaklığı çıkacak şerbette ılık olacak yani ben öyle yapıyorum her tatlıda değişir bu
şerbet döktükten sonra üzerine tepsi kapatabilirsin azcık yandan açıklık kalsın ama hamur olmasın tatlın

vallahi canım ilk kez yapıyormuşsun tatlıyı aksilikler yaşabilirsinde ama böyle böyle öğreneceksin yerinde olsam eğer kadayıfı seviyorsan hazır yufkadan sarma dene harika oluyor ben yapınca herkes deli omuştu hazır yufkada olsa üstelik değişikte oluyor yapmak istersen oktay ustanın sitesinde bulabilirsin tarifini kolay gelsin

teşekürler canım kadayıfa bayılırım şimdi baklavaya niyetlendim bakalım tutturabilirsem zaten misafirler için değil kendimize eşim istiyo bayram olduğu içinde bahane oldu işte yapmak için
yufkalı kadayıf sarması hiç yemedim denemeyi çok isterim

çok kok çoook teşekkür ederim canım.
zaman ayırıp yazdığın için
bu tarifi mutlaka deneyeceğim açmak önemli olan zaten hamur açabiliyorumda
baklava açmayı hiç denemedim
burmayı da çok severim ayrıca
deneyeceğim.bayram için tatlım hazır ama bayramdan sonra kendimiz için yapacağım inşallah.tekrar sağol

rica ederim canım ne demek ...ben bu akşam yaptım sabaha şerbetini çeker afiyetle yeriz herkese hayırlı bayramlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…