Börekler Baklava hamurundan çıtır börek (Fotograflı)

• Konu Sahibi EcinniliBarones
güzel görünüyo deneyecem emeğine sağlık

teşekkür ederim canım.. beğeneceğini garanti edebilrim. çünkü beğenmeyen tanımıyorum henüz. birde şu kolaylığı var böreğin: hamuru açarken ustalık gerekmiyor. merdaneyle inceltebildiğin kadar inceltiyosun. isterse kenarları parçalanabilir şekilsiz açılabilir farketmiyor. o yüzden hem kolay hem lezzetli ..hihoyyyt

Yarın yapıcam..
Cidden yapıcam inşallah vaktim çok kısıtlı ama ınan canım çekti..
bu ara fena yoğunum
Sen şimdi mideye indirmişsindir hepsini...
Libyana aplaya ayırayım demezsin..:p

Off ne bunlar ımm ımm nefis görünüyor elinize sağlıkcokacimcoook

Yarın yapıcam..
Cidden yapıcam inşallah vaktim çok kısıtlı ama İnan canım çekti..
bu ara fena yoğunum
Sen şimdi mideye indirmişsindir hepsini...
Libyana aplaya ayırayım demezsin..:p

oyy sen daha güzelini yaparsın bide içine sevgini katarsın aşkummopuyorumnanaktanben sana neler neler yaparım kız aşkol:asigim:

Off ne bunlar ımm ımm nefis görünüyor elinize sağlıkcokacimcoook

oyy beğenmene sevindim canım teşekkür ederim:asigim:

off off çok çok güzel görünüyor olsada yesek:lepi:

dscn06221.jpg

Biri mideme dur desin cokacimcoook Ellerine sağlık çok güzel olmuştur eminim..a.s.

hamurun malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bie hamur elde edip bunu 20 dk dinlendiriyorum.cevizden biraz büyük 3 tam sayı elde edeceğim şekilde bezelere ayırıyorum.bunları tabak büyüklüğünde açıp aralarına bolca nişasta serpip 3 kat olunca üstüste açabildiğim kadar büyütüp yufkayı ikiye bölüyorum. aralarına sıvıyağ sürüp bolca iç harcından koyuyor gül böreği gibi sarıyorum.arzuya göre rulo yapıp 4 parmak eninde kesip tepsiye dizilebilir.üstlerine yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyorum.
arkadaşım nefis olmuş.ben bu böreği yapmak istiyorum.
ceviz büyüklüğünde ki bezeyi tabak büyüklüğünde açıcağı.araları nişastalıyarak 3ünü üstüste koyup incecik açıcağız.doğru anlamışmıyım ve de 1 yufkaya kaç kaşık yağ sürelim tşk ederima.s.

hhhmmmmhh nefisss görünüyorcokacimcoook
deniycem insallah ellerine emegine saglik canimopuyorumnanaktan

Biri mideme dur desin cokacimcoook Ellerine sağlık çok güzel olmuştur eminim..a.s.
teşekkür ederim ama azcık azcık ye temem misempatiksalakcinni

arkadaşım nefis olmuş.ben bu böreği yapmak istiyorum.
ceviz büyüklüğünde ki bezeyi tabak büyüklüğünde açıcağı.araları nişastalıyarak 3ünü üstüste koyup incecik açıcağız.doğru anlamışmıyım ve de 1 yufkaya kaç kaşık yağ sürelim tşk ederima.s.
doğru anlamışsın canım . incelttikten sonra 2-3 yemek kaşığı kadar yağlarsın zaten iç harcında azcık yağlı olur nefis olur a.s.

hhhmmmmhh nefisss görünüyorcokacimcoook
deniycem insallah ellerine emegine saglik canimopuyorumnanaktan

beğenmene sevindim canım teşekkür ederim:kedi:

baktıkça acıkıyorum ama mafoldumben

X