- 18 Ağustos 2014
- 1.093
- 725
- 163
Üniversiteye bunlari duyduktan sonra 4sene sonra kizimi nasil gonderecem onu düşünüyorum.oraya egitim icin gidildigini saniyordum.fakat okuduklarimdan anladigim başka.sanirim liseden sonra okutmayacagim.düşünmem lazim
Once buna cevap vereyim, 3 yasinda bir kizim var, ilerde ona hymen in ne işe yaradigini bilimsel olarak aciklayacagim, cinsellikle ilgili de bilmesi gerekenleri ogretirim. Kontrolsuz ve korunmasiz cinsellik yasamadigi surece benim icin hicbir sorun yok. Saglikli her birey icin dogal bir ihtiyac olan cinselligi neden yasaklayayim ki.
Ikinci olarak su bakire olmayan kizi cocugumun annesi yapmam diyen adam ve onun kafa yapisindaki turevleri ile dunya yansa da ikimiz kalsak birlikte olmazdim zaten, onun nesli ureyecegine insanligin sonu gelsin daha hayirli olur :)
Su yari yolda birakma saygi duymama meselesine gelince, ben 2004 de bitirdim universiteyi, arkadaşlarımın buyuk bolumu bakire degildi, bazilari o zaman birlikte olduklari sevgilileriyle bazilari baskslariyla evlendi, coluk cocuga karistilar, hicbirinin en ufak bir saygisizlik gordugune sahit olmadim, duymadim, hepsinin cok mutlu evlilikleri var -ben dahil, 4 yil ayni evi/yatagi paylastiktan sonra evlendim esimle, 10 yildir evliyim ve bu konuda en ufak pruz yasamadim- yani siz nasil bir cevrede yaşıyorsunuz nasıl erkeklerle muhattap oluyorsunuz bilmiyorum ama kadini tek kullanimlik seks oyuncagi degil birey olarak goren erkek sayisi iddia ettiginizden coook daha fazla...
Ne işe yarayacak ki?
Okulda ögrendiginin tam zıttını söyleyecek annesi babası.
Her sene sınav sisteminde bi ton hile dönüyo. Ona ahlaksızlık namussuzluk demeyen anne-babalar cinsellikle ilgili egitim verilse okulda o okulu dava ederler ahlaksız bunlar cocugumuza neler ögretiyolar diye.
Okutalimdan kastim her anlamda ''okutalim'' :)Okumak bişeye yaramıyor ki üni bitiren ya son sene birine kapak atıyor ki yüzüne hiç bakmamış asosyal tiplere ya da eve kız gitme derdin de yada memleketinde birini kandırıp bekletiyor okulda kimle belli değil ankaralı arkadaşım vardı öyle
Karakter zihniyet meselesi bu yaşarken nasıl dik duruyorsak sonrasında da öyle olmalı söyleyince kötü oluyoruz kadın milletini rezil etmekten başka bişey değil erkek milleti dw en namuslusu şöyle yok bilmem ne başlıyor söylenmeye ee kim konuşturuyor biz tabi ki ahh biz bi değişsek bak laf edebiliyorlar mı bekaret diye
Tamamen katılıyorum. Bakmayın siz bana bu aksam bu baslık altında okudugum bi kaç sey hayattan soguttu beni. O durumaydı sitemim. Bu konuda kesinlikle egitimin sart oldugunu düsünenlerdenim ben de ama bugün bi an 10 nesil gecse de bazı seyler hic degismeyecek gibi geldi. Kusura bakmayınÇok işe yarayacak. Dedikleriniz bir nesil için geçerli olacak ama sonrasında nesiller bilinçlenecek. Çocuklar kendi beden ve anatomilerini aynı şekilde karşı cinsin beden ve anatomisini bilecek. Güvenli seks, korunma yöntemleri vs hakkında bilgi sahibi olacak. Sürtündüm kaşındım ıkındım tıkındım ah ne oldu bana prostat sıvısı geldi erkek arkadaşımdan elimde kaldı hamile miyim diye sormayacak endişelenmeyecek. Cinsellik nedir doğru şekilde bildikten sonra ister evlenmeden önce yaşasın ister sonra ama bilsin. Tabu olarak görmesin. Bilinmeyen şeyden korkulur. Saklanan yasaklanan şey merak edilir. Bilgiden zarar gelmez kısacası. Cinsel eğitim dersi denilince aileler çocukları sınıf ortasında seviştirilecekler zannediyorlar. Avrupa da yaşayıp amaann benim evladım bu derse girmesin sakın diyen ailelerde duydum bildim fikrinize belli bir ölçüde katılmakla birlikte cehaletin her daim bilgiyle yenileceğini düşünenlerdenim.
Yoo ben sizin bakış açınızı da yanlış bulmadım. Evet ilk gelecek tepkiler dediğiniz gibi olcak ancak buna rağmen eğitim verilmeli. Topik benimde içimi şişirdi. Olur öyle anlık tepkiler sorun yokTamamen katılıyorum. Bakmayın siz bana bu aksam bu baslık altında okudugum bi kaç sey hayattan soguttu beni. O durumaydı sitemim. Bu konuda kesinlikle egitimin sart oldugunu düsünenlerdenim ben de ama bugün bi an 10 nesil gecse de bazı seyler hic degismeyecek gibi geldi. Kusura bakmayın
50 sayfanın tamamını okumadım ama yorumların çoğu beni benden aldı. İnsan kendini nasıl ikinci sınıf bir varlık olarak görebilir aklım almıyor. Erkekler halt etmiş kendini ve hemcinslerini aşağılayan kadınların yanında.
Bir adım ilerleyemiyoruz cinsellik konusunda.Bu konulara hep ayni seyi yaziyorum, kadinlar kendilerini ezdirirse, 2. sinif bakarsa ezenleri cok olur daha.
Bir adım ilerleyemiyoruz cinsellik konusunda.
Mide kaldırmaz diyen mi ararsın, anne olmaya layık değil diyen mi.
Sırf birileriyle bişeyler yaşar diye kızına üniversite okutmamayı düşünen bir anne var.
Oğlu için böyle bir şey aklının ucundan geçmez ama.
Rezalet durumdayız...
Yurdum kadinlarindan manzaralar iste... Turk kadinlari boyle. 2. sinif insan olduguna inanir yarisindan cogu icten ice. Yine yarisindan cogu yemek yapmayan kadinlarin aldatilmayai hak ettigni de dusunur. ''Eslerinize kahvalti hazirliyormusunuz?'' diye bir topic var yazilanlari oku cok fantastik.50 sayfanın tamamını okumadım ama yorumların çoğu beni benden aldı. İnsan kendini nasıl ikinci sınıf bir varlık olarak görebilir aklım almıyor. Erkekler halt etmiş kendini ve hemcinslerini aşağılayan kadınların yanında.
50 sayfanın tamamını okumadım ama yorumların çoğu beni benden aldı. İnsan kendini nasıl ikinci sınıf bir varlık olarak görebilir aklım almıyor. Erkekler halt etmiş kendini ve hemcinslerini aşağılayan kadınların yanında.
"Bhhence kız dediğin kadın olmamalı bakire olmalı, kendisini kocasına saklamalı; ama erkek, erkek gibi olmalı, tecrübeli olmalı, bakir erkek mi olur karıı gibi ay sevmem öyle ılık erkekleri."
Bu nasıl bir cevaptır arkadaşım kadın bakire erkek deneyimli oh ne güzel dünya !!!
Herkesin düşüncesine saygı duymak gerek sizin düşüncenizdir ama katıldığımı söyleyemicem
Isin tuaf tarafi hani biriyle bisey yasadi diye anne olmayi hak etmiyor ya, o zaman ne yazik ki tüm bosanmis kadinlarimiz eger ilk kocalarindan cocuklari yoksa, evlat sevgisinden yoksun kalmalilar....eeee bakire degiller... Ne zihniyet ama be...Bir adım ilerleyemiyoruz cinsellik konusunda.
Mide kaldırmaz diyen mi ararsın, anne olmaya layık değil diyen mi.
Sırf birileriyle bişeyler yaşar diye kızına üniversite okutmamayı düşünen bir anne var.
Oğlu için böyle bir şey aklının ucundan geçmez ama.
Rezalet durumdayız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?