Bakirelik Konusu Ve Tepki

bekare

bu bir defa yasanır dediginiz icin bosanan kadınlar hakkındaki fikrinizi sormustum,
eger bir kadın kendi yasadıklarından pismanlık duymuyorsa onun zararda olup olmadıgına nasıl karar verebilirsiniz ki?
sonucta tum degerlendirmeleriniz yine oznel cıkarımlarla sınırlı kalacak...

konudaki tum yorumları okumadım,
ancak siz evlilik dısı ilişkiye karsıysanız buna geri kafalılık demem,
sizin kendi hayatınızda koydugunuz bir kuraldır, istediginiz gibi yasayabilirsiniz elbette, şahsınıza saygı duyarım...

sorun; kendi hayatımızdan cıkıp baskalarının hayatına mudahale ettigimiz, fiziki olarak bir eylemde bulunulmasa dahi sozlu olarak saldırı olarak algılayacakları sekilde konustugumuz noktada baslar bence.

yazdıgınızın aksine, eşitlik denilince ilk aklıma gelen seyin cinsellik olmadıgını baştan belirteyim,
ancak bu konuda da cinselligin sırf esitlik saglanacak diye yasanılacak birsey olamayacagı konusunda da netim,

bunu hissedersiniz, istersiniz; inandıgınız veya belirlediginiz ilkelerinize gore de o kisi/zaman/mekan icin bir degerlendirme yapıp yasayıp yasamama kararı verirsiniz,

eger bahsettiginiz "kisinin kendisinin uygun bulmadıgı bir eylemi" sırf karsı cins yasıyor diye benim neyim eksik diyerek yasamasının yanlıs oldugu ise; yorumunuza kısmen katılmakla beraber yine bu durum kisinin kendi kararıdır derim, kimseye "ziyan" deme haddini kendimde gormem,
yapabilecegim tek yorum/tavsiye nedenini kimseye acıklamak zorunda olmadıgı, kendisine karsı durust olması ve tercihlerinin arkasında durması olur...

seksist yaklasımlar ve insan bedeninin metalastırılması hususunda da goruslerinize katılıyorum,
ancak cinsel birliktelik nikahlı iken "haz ve paylasım" , evlilik oncesi/dısı'nda iken "obje" olarak nitelendirilebilecek bir degiskenlige sahip degil bence,

bunu yasayıp yasamamak kisilerin kendi tasarrufunda olan birsey, dolayısıyla baskaları sizden farklı yasıyorlar diye kendi dusuncelerinizi veya hayat tarzınızı dayatamazsınız sonucta,
ustelik evlilik size gore dini nikahtır, kimine gore yasal, kimine gore cok daha farklı bir inanısın ritueli, kimine gore de tumuyle karsı cıktıgı bir kavram...

nasıl ki kimse sizi tecavuz edilmenize goz yumuyormuscasına cinsel birliktelik yasamaya zorlamamalı ise;
bu konuda -sizin deyiminizle- ne kadar katı olursanız olun alacagınız tum kararlar kendi hayatınızla ve cocugunuzu yetistirirken dikkat edeceginiz seylerle sınırlı kalmak durumunda.

sözün özü, herkes kendisinden sorumlu...

ne kızlar varki bedenleri bakire ruhları fahişe. Bende insanlar şehirlere göre değil düşünce olgunluklarına göre hareket etmeli.

yorumunuzu tesadufen gordum, yazmadan gecmek istemedim,
ne demek istediginizi anlıyorum ancak "ruhun fahişe olmasını" tum yonleriyle tekrar gozden gecirin bence,
ilaveten, birseyi reddederken aslında kabullenmiş de daha farklı yaşamlara saldırıyormus gibi bir durum da soz konusu.
ayrıca ne bedenin ne de ruhun bakire olup olmaması kimseyi ilgilendirmez, kendi bedenimizden baska...
kırmızı ile isaretledigim yere de özellikle katılıyorum :)

Herkesin hayati yasadiklari yasayacaklari kendine..
Toplum olarak bekaret = evlenilecek kiz oldugu icin herkes herkese iliskiye girme girdiysen evleneceksin yada girdiysen diktir fln diyor..

Genismisin degilmisin ben orasina karismam..
Kendi hayatima gore yorum yapayim ben iliskiye girmem..
"Bana ne her koyun kendi bacagindan asilir" derim anca..
O kizlarda zarlarini koruyorlar diye evlenesi kizlar olduklarini saniyorlar ya onlara cok acidim cokta guldum..

Cok afedersiniz acik konusucam adami saha getirecek ama bekareti koruyacak diye bir cok kiz a...l s..s yapiyor..
Yemedigi nane yok ama evlenmeye gelince ben cok namusluyumm..
Hee anam senden namuslusu yok..

Keske o bicim munasebette bulunanlarda acik acik ben sunu yaptim bunu yaptim diyebilse..

Yakinlasmalara karsi bir insan degilim ortada bir birine guvenen iki insan ve bir birlerine sevgi dolu bakabiliyorlarsa..
Obur turlusune baska sifatlar yakistiriyorum malesef.

İnsanların özeliyle ilgilenmeyen herkesi Avrupa meraklısı olarak etiketlemeyin .

Bekarete verilmeyen önem de hayat tarzıyla ilgilidir . Kültürlü biri böyle sığ konuların peşine düşmez . Yapacak daha önemli işleri vardır çünkü .

Cinsel istismar konuları benim araştırma alanım değil. Merak ettiğim bir konu da değil.

Ailemi, gelecekteki çocuklarımı korumak için yalnız Allah 'a güvenirim. Aklınıza hayalinize gelmeyecek her türlü kötülükten koruyacak tek kişi o' dur benim bildiğim.

Bir şeyi ne kadar merak ederseniz veya ne kadar çok eleştirirseniz de başımıza geldiğini bildiğim için ben daha güzel şeyleri araştırıp merak edip okuyorum.

Ben de size katılmadığımı bilimsel olarak kabul ettiğim ve çok konuda kendime yol gösterici olarak gördüğüm Kuran-ı kerimi örnek verebilirim. Siz de açıp araştırıp okuyabilirsiniz.

İnsanlar farklı farklıdır. Şöyleki ;
-Kimisi namusludur ama iyi insan değildir , başkasının iyiliğini istemez kötü niyetlidir,
-Kimisi çapkınlık yapmak ister ama çeşitli nedenlerden dolayı yapamaz, sorduklarında ben namusluyum der , aslında şeklen namusludurda...
-Kimisi herşeyi yapar ama yaptıklarını gizleme konusunda çok başarılıdır , insanlar onu örnek insan zannedebilir..

Bu gruptakileri ne yapacağız ?? Herkes masummu ki !!

Bence burada doğru olan insanları olduğu gibi kabul etmek ve yargılamamaktır. Eğerki bir başkasının özgürlük alanına müdahale etmiyorsa , genel yaşam kurallarına saygılıysa mesele yok gibi görünüyor. Herkes kendinden sorumludur ve sonuçlarına katlanır.Nede olsa herkes kendine uygun olan arkadaşı seçme özgürlüğüne sahiptir.

İnsanların özeliyle ilgilenmeyen herkesi Avrupa meraklısı olarak etiketlemeyin .

Insanlarin ozeliyle ilgilenmeyenler kendi dusuncesi oyle degil diye karsisindakini cahil olarak yargilayanlar olamaz degil mi? Ve yine ayni kisi Turkiyeyi bu konuda kultur seviyesi dusuk gordugu icin bekareti anlamadigini yazmisti. Simdi yeniden degerlendirin ozele saygi var mi?

Karsilikli yazismayla ortaya cikan bir mesajdi bu. Ne yazildigini hatırlamıyorum fakat elbetteki bosanmis bir kadin ya da erkegin yasadiklari degil kast ettigim.
Kizim ya da ogluma gerekli egitimi veririm hata yapacaksa da sayisi onemli degil diledigi kadar birliktelik yasanir zihniyetine verdihim cevapti.
Bu sadece dusuncesini savunurken futursuzca kurulan cumleler.kisilerin inandigindan degil sonuna kadar hatada olsa dusuncesini savunmasindan kaynakli.
Ozel yasama saygiya ekbette varim ve hep vardim fakat konu tartismaya aciliyorsa tek tarafli olmaz bu saygi.
Bekareti savunmayi cehalete kadar getirdiler.
Etkiye tepki verilen cevaplar sonucu tam belirlemez.

Reklamlar, standlar, hatta cizgi filmlerde kadinlar obje olarak kullaniliyor. Bu durumdan rahatsiz olmayan var mi merak ediyorum. Burada amac kadinin zerafetini mi kullanmak onlari cinsel obje olarak kullanip dikkat mi cekmek ?
Evet elbette cinsellik yasayan herkes cinsel obje olarak gorunmuyordur fakat cogunlukla boyle maalesef. Ve kadinlarin bundan memnun olmasi icin aklini kacirmis olmali.

Daha onceki mesajimda da yazdim konu cok bayalasti ve objektiflikten uzaklastim uzaklasti herkes. Dolayisiyla saglikli fikir alisverisi cok zor bu ortamda

Üniversiteye bunlari duyduktan sonra 4sene sonra kizimi nasil gonderecem onu düşünüyorum.oraya egitim icin gidildigini saniyordum.fakat okuduklarimdan anladigim başka.sanirim liseden sonra okutmayacagim.düşünmem lazim

Üniversiteye bunlari duyduktan sonra 4sene sonra kizimi nasil gonderecem onu düşünüyorum.oraya egitim icin gidildigini saniyordum.fakat okuduklarimdan anladigim başka.sanirim liseden sonra okutmayacagim.düşünmem lazim

Kızınızı bilinçli yetiştirin ve güvenin ailesinin annesinin yanında olduğunu bilsin zira üniversite ortamı şuan evet uçuk ama sizin ilişkiniz daha önemli

Kişinin yaptığı kendini ilgilendirir. Kimseye yargılamak düşmez. Ama bence bu konu kız arkadaşlar arasında bile olsa konuşulacak bir şey değil. Adı üstünde özel. Fikrime gelince, evlilik öncesi birlikteliğe karşıyım.

Kızınızı kesinlikle okutun. Ama sürekli ilgili bir anne olun. Ben üni,yi ailemin yanında okudum. Sabah okula gibip akşam eve geliyordum. Birgün bir arkadaşımızla ilgili hoş olmayan bir dedikodu dolanmış, benim haberim yoktu. Başka bir arkadaşım şey dedi, "siz ailenizle kaldığınız için haberiniz olmuyor yurtta kalanlardan" falan dedi. Bir çoğu aile baskısından başka şehre gidince rahatlığa düştü, herşeyi yapmanın özgürlük olduğunu düşündü. Ama çok güzel yetişmiş arkadaşlarımızda vardı, derslerini güzelce çalışan, sanki ailesiyle yaşıyormuş gibi kuralları olan. Olay sizde bitiyor, çocuğunuzu güzel yetiştirirseniz hiçbirşey olmaz. Olacaksa üniversiteye gitmesede olur zaten.

Burda okuduklarim gözümü cok korkuttu.bu cocuklari aileleri okusunlar iyi biryere gelsinler diye üniversiteye yolluyorlar.ama okuduklarım başka şeyler sanırım okutsam bile yanında gitmem gerekecek

Burda okuduklarim gözümü cok korkuttu.bu cocuklari aileleri okusunlar iyi biryere gelsinler diye üniversiteye yolluyorlar.ama okuduklarım başka şeyler sanırım okutsam bile yanında gitmem gerekecek

Ona güvenin ama dengeyi kaçırmayın sıkarsan kaçar serbest bırakırsan kaçar evet üni ortamı ayrı dünyadır ve özgürüm ben diye neler oluyor kişilerin tercihi bu ama sizin yetiştirme tarzınız çok önemli aranızda ki bağ yanlış yapsa dahi sizden korkmamalı ne kapalılar var ailesi dinine bağlı yetiştirdik sanır ama zorlama ile nereye kadar ? Anladınız mı ?

Yok be canım , bizde üniversitede okuduk. Sen buraya bakma , buraya kimlerin yazdığını bilmiyoruz . Yazılanlar doğrumu yanlışmı yalanmı onuda bilmiyoruz.
Beni yanlış anlama lütfen ama ; Eğer kızına güveniyorsan hiç korkma yüzünün akıyla gider gelir , yok güvenmiyorsan işte o zaman işin zor çünkü başına 24 saat nöbetçide diksen yinede bir fırsatını bulabilir.

Evet o zar bekaret ölçümü için değil elbette ama bu şekilde ağıza laçkalanmak içinde değil kimin kimşnle o zarı kaybettiği kimseyi ilgilendirmez belki ama eğer bir erkekde bakir olup bakire arıyorsa bağnaz da diyemez kimse benim eşim bakirdi ve doğal olarak bakire biri ile evlenmek istemiştir buda onun en doğal hakkı . Ancak şunada karşıyım bu bekaret yada onunla bununla yatmayıda maharetmiş gibi yazmayalım lütfen .. Bu kişiye ve çevreye göre değişir benim ilk dokunduğum ilk elini tuttuğum eşimdi ve bu çok muhteşem bişey eşimin elime dokundupunda tepeden turnağa titremesi ve onunda ilklerini benimle yaşaması ve bu adamında çocuklarımın babası olması kadar muhteşem bişey yok benim için ve evet benim için bakire olmayan bir kız aileme uygun değildir ha şunu diyenler çıkar zarı bozmamış ama her türlü haltı etmişse hadi , en azından içimden beyaz duygular yaşatabileceğim bakireydi el değmemiştir diye diğer türlü içimden geçen tek şey şu olucak acaba daha önce kaç erkek ile .... ???

Evlilik dışı birliktelik zinadır. Zina yedi büyük günahtan kabul edilir. Bana göre kültürün ve geleneğin bir önemi yok. İnsan bu günahı dinimiz yasakladığı için işlememeli. Konu sahibi inançlı biriyse bunun cevabını bilmesi lazımdı.

bana bu düşünceler çocukça ve ataerkil geldi yazmışsın ya...sadece çok ataerkil çocukça değil..aslında işin boyutu ataerkillikte değil,yani evet erkeklere göre ataerkil de esas olan ataerkil değil..yasaklı konulara girmemek adına üstün körü bir açıklama yapayım dedim..22 yaşındasın hangi ara ilişki yaşadın bilemem..sanırım sende +18 kavramına bakanlardansın..18 im reşitim istediğimle sevişirim gibisinden..bize anca saygı duymak düşer..bu arada zarı kaybetmek dışında herbir şeyi yapan arkadaşın hiç dürüst değil,başta kendime ihanet edemezdim sanırım..bu sebeple onun sözlerine de fazla kulak asma..bir ablan olarak tek tavsiyem en azından bu kadar erken zevklerin uğruna bedenini mahvetme ..pişmanlığını ileride yaşarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…