Kendimi tutayım dedim ama dayanamdım kusura bakmayın artık. Konu sahibinden ve konudan bağımsız olarak Hpv ile o kadar yanlış bilgiler yazılmış ki şok oldum. Hele ki bir kadın sitesinde:) Hpv günümüzde sadece cinsel yolla bulaşmıyor artık bunu bir öğrenin. Etrafımda bir sürü hpv olan kadın var biri 20 yıllık evli ve tek eşli. Diğeri yine evde ve tek eşli bir diğer benim ablam evli değil. Ablamla kaç tane doktora gittik, özel hastaneler arasında çok iyi olan iki tane var isim vermeme gerek yok şimdi ikisinde de bu konuda uzman olan proflara gittik arkadaşlar. Ve hepsi aynı görüşte, artık o kadar yaygın ki sadece cinsel yolla değil umumi tuvaletlerden havuzlardan da çok kolay bulaşabiliyor diyorlar. Ayrıca konu sahibi cin1 olduğumu söylemiş ve 25 yaşında, muhtemelen doktora gittiğinde ona bir tedavi uygulamaz çünkü yaşı küçük ve hpv in ilk evresinde ve muhtemelen kendiliğinden geçecek. Konu sahibi merak etme, benim ablamda cin3 vardı ve tüm rahme yayılmıştı buna rağmen kanser olmadı küçük bir operasyonla atlattı. Ayrıca hpv sonradan tekrarlar diye bişey de yok. Mesela cin1 ve yaşı küçük birinden bağışıklığı yüksek tuttuğunda tamamen yok olabiliyor o virüs. Benim ablamın cin3 yani en son evresi onun bile tekrarlama ihtimali %5 yani herhangi birimizin hpv kapma ihtimalinden daha düşük.