Bakire degilim nisanlıma söyleyemedim

Hayır algı yapmakla alakası yok,ona bakarsanız ben görücü usulü evliliği doğru ve sağlıklı bile bulmuyorum. Evlilik dışı cinsellik yaşamak benim için görücü usulü evlilikten daha normal. Ama maalesef bizim toplumumuzda erkekler el değmemiş kız isterken kendileri bakir olmaz ve görücü usulü de evlenirler

Evlenmek isteyen erkeğin, kadının bekaret durumunu bilmeye hakkı niye olsun? Kendisi kanıtlayabiliyor mu bakir olduğunu? Bu şartı koyma hakkı bile olmamalı. Erkeğe hak verenler olduğu sürece bu saçmalık bitmez. Böyle şöylere önem verebilir, bakire biriyle evlenmek isteyebilir vs yazılıyor hala. Kimse bu erkeklerle evlenmezse soyları azalır biter, doğal seçilim olur. Dürüst olmamak kandırmak falan yazılmış, ne kandırması? Kadın banka mı soymuş, insan mı öldürmüş mahkumiyet kararı mı almış da gizleme deniyor? Sanki suç kaydı var. Erkek nasıl kanıtlayacak hiç ilişki yaşamadığını? Toplum yapısı deniyor ama toplumu oluşturan bizleriz. İki genç kız annesi olarak yazıyorum bunu. Bekaret lafını bırak kullanmayı, düşüneni sokmam eve. Benim kızımın değerini elin adamı mı belirleyecek?

Şeytan görse şapka çıkarır, Aman Allahım bu nasıl bir yorum Her geçen gün insanlardan ve hayattan umudumu kesiyorum, ne ara bu hale geldi bu toplum, dindar , muhafazakar , bunlara dikkat eden önem veren erkek ve kadınlar da var ne demek hakediyorlar, çok tehlikelisin mermad...

Sorun bekaret değil ki görücü usulü, kendi zihniyetiyle eşit birisi ile beraber olmaması...

Eşiniz böyle diye herkesi genelleyemezsiniz...

Eşiniz böyle diye herkesi genelleyemezsiniz...
Eşim böyle diye değil yaşadığım çevre hepsi muhafazakar ve hepside böyle son mesajları okursanız kız nişanlısından gece kulüplere gidip evlendiğini ve daha önce sevgilileri olduğundan bahsetmiş yani yine yanilmamışım şu devirde bakir erkek kaldı mı sanmıyorum kaldıysa da çok bence istisnalar hariç yorumlarımda haklıyım daha fazla bu konu hakkında konuşmak istemiyorum iyi günler

İstisnalar kaideyi bozmaz, görücü usulü evleniyorsan dikkat edeceksin bu konulara...

Tek suçum akrep burcu olmak yükselenimin de aslan olması…

3 yıldır

E devlete niye baksınki
illaki e devletten bir şeyler gerekiyor, nüfus kayıt belgesi, adres değişikliği , tapu, öğrenim belgesi vs vs,
tahlil rapor yazdıracağımız zaman falan, evlenince ayrı gayrı olmuyor, bir şey lazım oluyor eşim e devlet şifremi istiyor gibi, böyle durumlar olabiliyor, küçük bir ihtimal de olsa böyle bir durum olabilir, siz şifre vermediğinizde de daha çok dikkatini çekip şüphelebilir

İstisnalar kaideyi bozmaz, görücü usulü evleniyorsan dikkat edeceksin bu konulara...
Yani bende o konuda size ve sizin gibi düşünenlere hak verdim bana göre de daha önce ilişki yasadiysa görücü usulü evlenmemesi lazımdı ya da ailesini çevresini bildiği için böyle yetiştiği için dikkat etmesi birlikte olmaması gerekiyordu ama olan olmuş kız sürekli ya ailem babamlar duyarsa diye söylemişti çok korkuyor belli ki onlardan herkeste nişanlısına söylemesi gerektiğini söyleyince ben o konuda katılmadım ya ailesi duyarsa öldürürlerse nişanlısı sütten çıkmış ak kaşık mı o yaptığı her şeyi anlatıyor mu hayır başka bir bahane bulsun ayrılsın dedim ben ilaki git evlen demedim burdakiler nişanlısını melek ilan etti ona sinir oldum sadece daha öncede dediğim gibi ben bunların içinde büyüdüğüm için tahmin edebiliyorum nasıl insanlar olduğunu nişanlısı konusunda da yanilmamışım bakir insanın ne işe var gece kulüp eglenceleriyle sevgililerle her halt yesij sonra tertemiz kız arasın neyse banane ne yaparlarsa yapsınlar

Peki sevgiliniz bakire mı?o değilse zaten sorun yok. Ve fikir olarak nasıl öğrense nasıl tepki verir mesela.
Nişanlım bakirmi bilmiyorum konusu açılmadı hiç erkekler bu konuda gerçeği soylemiyo zaten o yüzden sorma gereği duymadım geçmişi beni ilgilendirmiyo öğrense ayrılacağını düşünmüyorum ama bu durumu zor kaldırır ve ilerde tartısmalarımızda surekli yüzüme vuracagını dusunuyorum o yüzden soyle
Madem öyle niye konu açıp duruyorsun ?
Fikir almak için

E ama mecbur degilim dedikten sonra fikrin ne önemi var ?
2 ayda bir sorunca fikirler degişecek mi ?

Nısanlını senin tanıman lazım.
Bız nerden bilelım?
Eskı sevgılının gelıp söyleme ihtimali var mı mesela?
Ya da nısanlın konu acmadıysa takmayadabılır.
Anlatımından muhafazakar gibi gelmedı bana.
Artık dındar insanların çoğu bıle takmıyor takan da zaten laf arasında söylüyor.
Benim arkadasım nişanlandı nısanlısı vefat etti mesela..
Yenı tanıstıkları adamlar bunu bıle sorun etmiş ve sorun eden soyler genelde.
Ya da sen kendini adama muhafazakar tanıttıysan senden ilişki yaşadığını beklememıs de olabilir.
Benım çevremde önceden ilişki yaşayanlar genelde nişanlanınca söylediler.
Takan taktı takmayan takmadı.
Ama sen bu kadar kendın takıyorsun. Söyleyince adam bunu herkese yayma ihtimali de var.
Keşke görücü işine gırmeseydın.

Yüzüne vuracağını düşündüğün bir adamla neden illa bir hayat boyu beraber olmak istiyorsun?
Gerçekten soruyorum bunu bir ömür boyu bir şeyi saklayarak yaşamayı seçme nedenini çok merak ediyorum. Dünyadaki son erkek mi? Neden bu kadar ısrar.
Gayet normal bir ilişki yaşayabilirsin. Görücü usulü olmayan, ailelerin iç içe olmayacağı bir ilişki yaşasan için rahat olsa daha iyi değil mi?
Kendine yazık.
Bak ben bekarken cinsel hayatı olan bir kadındım. Eşimle arkadaş ortamında denk geldik. Kafalar denk, dünyaya bakışlar paralel, geçmişi kafaya takmayacak insanlardık. Gayet sevgiliyken de cinsel hayatımız varken evlendik. 10 senedir evliyim bir gün bu konular açılmadı. Böyle bir evlilik yapmak varken sırlar saklayarak ömür boyu ortaya çıkar mı endişesiyle yaşamayı neden tercih ediyorsun?
Görücü usulü olmayan, geçmişi takmayacağınız bir adamla tertemiz evlen geç. Neden bu ısrar?

Söylemese bile ortaya çıkar. Burda bir konu vardı. Kadın kocasıyla yeni sevgiliyken iki kişiyi idare etmiş. Çocukları doğduktan sonra bir telefon yedeklemesiyle çıkmış ortaya gerçekler.
Burada da bir gün çocuk yapmak isterler hpv testini söyler doktor, yada kendi tesadüf bir şekilde öğrenir. Seneler sonra ortaya çıkma ihtimali de var.
Böyle gizlenen şeylerle temiz bir ilişki yaşanmaz ki.
Hep diken üstünde durmanın anlamı yok

Zaten ben baştan yalan üzerine ilişki kurmam.
Benım çevremde yaşayanlar hep dedi ama kimse görücü ısıne girmedi.
Herkes kendı buldu.
Şuan burada sıkıntı şu bu kadın söylerse ya adam bunu tehdıt ederse kullanırsa aileye söylerse?
Söylemeden bu tarz ise girilmez.
En iyisi kızın bunu bırakması başka şekilde bırı ile tanışması.

O zaman başka bahane bulup evlenmeyin. Bbiryerden duyar ögrenirse ve bu şekilde tepki verirse siz üzilen olursunuz. Kendinizi olduğunuz gibi gören sizi değistirmeye çalısmayan farklı beklentileri olmayan. Herşeyinizle yanında rahat ettiğiniz biri ile evlenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…