• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakımlı olmak istiyorummmm

esim oje hic sevmez ve uzun tirnakta duzenli keserim makyaj falan degilde temizlik cok onemli bence dus cok onemli temiz kokmak onemli hergun dus alarak bence bi yerden baslamak lazim sonuctaevlenmeden oncehangimiz yanina 3 gun dus almamis halimizle gittik

Bu tür şeyler alışkanlık edilesi şeyler.Siz biraz koyvermişsiniz.Sonuçta 2 kişisiniz.Bir düzene oturtsanız ve işleri ertelemeden yapsanız herşey yoluna girer.O jeliyken eldiven kullanabilirsiniz yemek pişirirken.Saçlarınız sık yağlanıyorsa saç kremi kullanmayın ve kremsiz şampuanla yıkayın.Makyja üşeniyorsanız illa fondöten pudra şu bu kulaanmak gerekmiyor.bir kalem çekmeye bir allığa bakar iş.Makyaşsız olmayı anarım da yağlı kafayla dolaşmak,dışarı çıkmak...Bir kere su insanın elektriğini atar.O yüzden duş almak insanı rahatlatır.Saçlarınızı kısa kullanın.Ben yağlı saçlı birini görünce çok ayıplıyorum.Bir de evliliğinizi biraz hareketlendirin.Akşamları veya haftasou dışarı çıkmak gibi.

Her akşam dışarı çıkıp yürüyüş yapıyoruz, her haftasonu da mutlaka balığa, ev gezmesin vs. gideriz. Burada sıkıntı yok.
Sorun benim bakımlı olmaya dair üşengeç halim...
Yoksa hadi dışarı çıkalım aşkım şunu yapalım bunu yapalım diye ben kendim isterim ve yaparız :)

Saçlarımı kısa kullanmaya gelince, aslında ben saçlarımı kısa modelli kestireyim diyorum eşim hiiiiiiiç istemiyoorrr. Kısa saçtan nefret ediyor adam. Benim saçlarım da uzun ve kullanması zor işte...

esim oje hic sevmez ve uzun tirnakta duzenli keserim makyaj falan degilde temizlik cok onemli bence dus cok onemli temiz kokmak onemli hergun dus alarak bence bi yerden baslamak lazim sonuctaevlenmeden oncehangimiz yanina 3 gun dus almamis halimizle gittik

Benim bahsettiğim olay bir gün banyo yapıp bir gün yapmamak. Hep böyle gidiyor. Ama benim saçlarım hergün yıkanmaya o kadar alıştı ki bekar zamanımdan, hergüün banyo istiyor. Ve evlendikten sonra bir gün yapıp birgün yapmıyorum. Hergün suya giremiyorum. Belli dönemlerde hergün giriyorum. Ama o belli dönemler...

küçücük bebeğim var ve çalışıyorum.ona rağmen saçlar boyalı, her gün makyaj, topuklu ayakkabı ne ararsan var. çoğu zaman makyajımı iş yerinde yapıyorum.çünkü az uyuyorum yada sabahları bebeğim uyanıyor onunla ilgileniyorum.

saçlarımı kendim boyuyorum çünkü zamanım yok.saç düzleştirici ile de her daim fönlü.

hergün yemek yapıyorum ama ojede kullanıyorum manikür pedikür kendim yapıyorum.

netten alışveriş yapıyorum...eskisi kadar vaktim yok.herşeyimi kendim yapıyorum.bence bi bayan evlendikten sonra daha bakımlı olmalı...gerekirse işten izin alıp epilasyonumu yapıyorum:)) yeterki iste...

bu yaşta ve çocuk olmadan bu kadar üşengeçlik ve bakımsızlık fazla değil mi? eşine de yazık.sonra geçen zamana üzülürsün.

Haklısın..
Ojeyi özel günler dışında kullanmama konusunda kararlıyım. Çünkü kendimi böyle mutlu hissediyorum, yemeklerimin temizliğinden böyle emin oluyorum..
Şu saç düzleştirme olayı. Bekarken hergün düzleştirmekten saçlarımda aşırı yıpranma oldu. Bu da beni düzleştirmekten uzaklaştırdı aslında..

ben de 24 yaşındayım, bekarım. Benim erkek arkadaşım da dış görünüşe önem vermem der ama erkeklerin hepsi sever bakımlı kadın. Eskiden ben de aynı sizin dediğiniz gibiydim. Üşengeçlik mi deyin ne derseniz deyin. Makyaj yapmazdım saçımla uğraşmazdım ne giydiğime dikkat etmezdim...

Önce kıyafetlerime dikkat ederek başladım ben. Eskiden elime geçeni giyerdim. şimdi uyumlu olmaya özen gösteriyorum. Evde bile... Saat, küpe, bileklik kullanmaya çalışıyorum üzerimdeki kıyafete göre. Cildimdeki akneler için ilaç kullanıyorum makyaj yapmam yasak o yüzden göz kalemi ve rimel kullanıyorum. Saçlarımı düzleştirmek çok uzun zaman alıyor, çoğu kez yarım saat ona harcayacağıma uyumayı tercih ediyorum. O yüzden ya kendim şekillendiriyorum (saçlarım dalgalı) ya at kuyruk yapıyorum, ya da kuaförümle anlaştım 4 liraya fön çektiriyorum. Sürekli gitmediğim için bütçemi de sarsmıyor.

Bakımlı olmak deyince hemen aklımıza şıkır şıkır hatunlar geliyor :) Evet öyle olmak da çok güzel-ki hedefim o- :52: Ama biz daha saçımıza başımıza bakmaktan acizken oralara dikersek gözümüzü hiiiççççç gelmez o zamanlar :34:

Siz de benim gibi yavaştan başlayın. Yaz geldi mesela önce gidin bi saçınıza model verin, hatta varsa eşinizin sevdiği bir renk boyatın gitsin. Benim eşim olsaydı adamı hergün şaşırtırdım bence :1:

Her akşam dışarı çıkıp yürüyüş yapıyoruz, her haftasonu da mutlaka balığa, ev gezmesin vs. gideriz. Burada sıkıntı yok.
Sorun benim bakımlı olmaya dair üşengeç halim...
Yoksa hadi dışarı çıkalım aşkım şunu yapalım bunu yapalım diye ben kendim isterim ve yaparız :)

Saçlarımı kısa kullanmaya gelince, aslında ben saçlarımı kısa modelli kestireyim diyorum eşim hiiiiiiiç istemiyoorrr. Kısa saçtan nefret ediyor adam. Benim saçlarım da uzun ve kullanması zor işte...

Benim saçlarım belimde.Bakımı zor tabi,ama seviyorum saçlarımı,kendimi seviyorum.Sen daha çocuk olmadan üşengeçliğe başlamışsın.Bence biraz silkelen.Gençsin.

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bakımlı olabilmekle ilgili sıkıntım var.
Burada birçok derde çareler arandı, fikirler paylaşıldı. Benim de sorunum bu.
Bakımlı olmak istiyorum ama üşengeçlik mi desem şartlar mı desem bir türlü olamıyorum..
Evlenmeden önce her gün makyaj yapardım. Saçlarım çok çabuk yağlandığı için hergün yıkanırdım..
Evlendim evleneli saçlarım yağlanmışken de işe gidebiliyorum :/
Ve işyerimde hiç makyaj yapmıyorum.
Şöyle bi sorunum var, eve gidince yıkamak zor geliyor.
Çocuğum da yok daha yeni evliyim sayılır zaten ama bakıyorum çoluklu çocuklu kadınlar benden bakımlı vallahi..
Önceden eşimin yanında her gidişimde farklı ojeler sürerdim.
Artık oje de kullanamıyorum çünkü yemek yapıyorum. Her iki günde bir yemek yapıyorum. Evdeyken annem yapardı..
En basitinden etek giyemiyorum, bu da benim en büyük sıkıntım. Çok güzel yazlık elbiseler aldım bir kere dahi giymedim.
Çünkü bacaklarım bembeyaz. Bu yaşıma kadar hiç tatile gitmedim, güneş yüzü görmediler. Tüy sorunum var çok çabuk çıkıyorlar.
Ramazandan önce alışkanlık haline getirmiştim her üç haftada bir sir ağdaya giderdim kuaföre. Ramazan boyunca gitmiyorum. Döndüm yine tüy dökücü kreme..
Neyse 19'unda tatile gideceğim en azından bronzlaşınca tüyler çok belli etmez kendini ve daha rahat etek giyebilirim diye düşünüyorum.
Ama bakımlı olabilmek için üzerimdeki bu üşengeçliği nasıl atacağım onu bilmiyorum?
Nasıl kokoş olabiliyorsunuz?
Nasıl hergün makyaj yapıyor güzel giyiniyorsunuz?
Bana yardım edin :(
(Bu arada yaşım 24)

Bir an bu mesajı ben yazıyorum zannettim, ben de senin durumundayım, ama ben psikolojik bozukluk yaşıyorum aramızdaki tek fark bu. Obsesif kompulsif bozukluğum var tedavim bitti ama maalesef sorunum çözülmedi. Üşengeçliğim öyle bir hal aldı ki değil süslenmek, yeniden tedaviye başlamak için doktora gitmek bile gelmiyor içimden.. Tüm hayatım ev ile iş arasında geçiyor.. Kendime olan saygımı da yitirdiğimi hissediyorum. Bunları neden yazdım bilmiyorum, sanırım içimi dökmek istedim..

Benim saçlarım belimde.Bakımı zor tabi,ama seviyorum saçlarımı,kendimi seviyorum.Sen daha çocuk olmadan üşengeçliğe başlamışsın.Bence biraz silkelen.Gençsin.

Allahtan çocuk istemiyor bir de =)
Kendimle uğraşamazken şuanda onunla hiç uğraşamam....

Eve gidince eski günlerdeki gibi makyaj yapacağım. Nasıl olsa yemeğim var, ütümü yaptıktan sonra makyaj yapar güzelce giyinirim. Şaşırtayım bakalım bugün eşimi =)

naparsak yapalım bu işler zorlamayla olmuyo insanın içinden gelcek anca öyle

annemin teyzesi 65 yaşında rujsuz ojesiz hayatta dışarı çıkmaz ev giysileri bile çok şıktır :))

bitane iş arkadaşım var kız 25 yaşında bet beniz soluk tepede uyduruk bi topuzla geliyo işe :))

ben de 24 yaşındayım, bekarım. Benim erkek arkadaşım da dış görünüşe önem vermem der ama erkeklerin hepsi sever bakımlı kadın. Eskiden ben de aynı sizin dediğiniz gibiydim. Üşengeçlik mi deyin ne derseniz deyin. Makyaj yapmazdım saçımla uğraşmazdım ne giydiğime dikkat etmezdim...

Önce kıyafetlerime dikkat ederek başladım ben. Eskiden elime geçeni giyerdim. şimdi uyumlu olmaya özen gösteriyorum. Evde bile... Saat, küpe, bileklik kullanmaya çalışıyorum üzerimdeki kıyafete göre. Cildimdeki akneler için ilaç kullanıyorum makyaj yapmam yasak o yüzden göz kalemi ve rimel kullanıyorum. Saçlarımı düzleştirmek çok uzun zaman alıyor, çoğu kez yarım saat ona harcayacağıma uyumayı tercih ediyorum. O yüzden ya kendim şekillendiriyorum (saçlarım dalgalı) ya at kuyruk yapıyorum, ya da kuaförümle anlaştım 4 liraya fön çektiriyorum. Sürekli gitmediğim için bütçemi de sarsmıyor.

Bakımlı olmak deyince hemen aklımıza şıkır şıkır hatunlar geliyor :) Evet öyle olmak da çok güzel-ki hedefim o- :52: Ama biz daha saçımıza başımıza bakmaktan acizken oralara dikersek gözümüzü hiiiççççç gelmez o zamanlar :34:

Siz de benim gibi yavaştan başlayın. Yaz geldi mesela önce gidin bi saçınıza model verin, hatta varsa eşinizin sevdiği bir renk boyatın gitsin. Benim eşim olsaydı adamı hergün şaşırtırdım bence :1:
Aslında bu saç varya saç.. Benim en büyük sorunum bu. Evliliğimden bir ay geçti bi arkadaşa uydum sarı röfleler attırdım. O günden sonra saldım kendimi çünkü hiiiiiiiiiiiiiiiiççççççççç beğenmedimm....
Geçen ay eşime dedim ben kendimden hiç memnun değilim. Beraber bir boya seçelim ve saçımı boyayacağım dedim..
Beraber seçtik ve boyadım..
Şimdi saçımın renginden memnunum..
Benim için bakım kaldığı yerden devam edecek bu vakitten sonra :)

Başlıktan da anlaşılacağı gibi bakımlı olabilmekle ilgili sıkıntım var.
Burada birçok derde çareler arandı, fikirler paylaşıldı. Benim de sorunum bu.
Bakımlı olmak istiyorum ama üşengeçlik mi desem şartlar mı desem bir türlü olamıyorum..
Evlenmeden önce her gün makyaj yapardım. Saçlarım çok çabuk yağlandığı için hergün yıkanırdım..
Evlendim evleneli saçlarım yağlanmışken de işe gidebiliyorum :/
Ve işyerimde hiç makyaj yapmıyorum.
Şöyle bi sorunum var, eve gidince yıkamak zor geliyor.
Çocuğum da yok daha yeni evliyim sayılır zaten ama bakıyorum çoluklu çocuklu kadınlar benden bakımlı vallahi..
Önceden eşimin yanında her gidişimde farklı ojeler sürerdim.
Artık oje de kullanamıyorum çünkü yemek yapıyorum. Her iki günde bir yemek yapıyorum. Evdeyken annem yapardı..
En basitinden etek giyemiyorum, bu da benim en büyük sıkıntım. Çok güzel yazlık elbiseler aldım bir kere dahi giymedim.
Çünkü bacaklarım bembeyaz. Bu yaşıma kadar hiç tatile gitmedim, güneş yüzü görmediler. Tüy sorunum var çok çabuk çıkıyorlar.
Ramazandan önce alışkanlık haline getirmiştim her üç haftada bir sir ağdaya giderdim kuaföre. Ramazan boyunca gitmiyorum. Döndüm yine tüy dökücü kreme..
Neyse 19'unda tatile gideceğim en azından bronzlaşınca tüyler çok belli etmez kendini ve daha rahat etek giyebilirim diye düşünüyorum.
Ama bakımlı olabilmek için üzerimdeki bu üşengeçliği nasıl atacağım onu bilmiyorum?
Nasıl kokoş olabiliyorsunuz?
Nasıl hergün makyaj yapıyor güzel giyiniyorsunuz?
Bana yardım edin :(
(Bu arada yaşım 24)

bu içten gelen birşey..

naparsak yapalım bu işler zorlamayla olmuyo insanın içinden gelcek anca öyle

annemin teyzesi 65 yaşında rujsuz ojesiz hayatta dışarı çıkmaz ev giysileri bile çok şıktır :))

bitane iş arkadaşım var kız 25 yaşında bet beniz soluk tepede uyduruk bi topuzla geliyo işe :))

O iş arkadaşın benim işte hihi :)
Ama ben önceden böyle değildim dediğim gibi.. Sonradan saldım işte. Yine toparlanıcam..

Bir an bu mesajı ben yazıyorum zannettim, ben de senin durumundayım, ama ben psikolojik bozukluk yaşıyorum aramızdaki tek fark bu. Obsesif kompulsif bozukluğum var tedavim bitti ama maalesef sorunum çözülmedi. Üşengeçliğim öyle bir hal aldı ki değil süslenmek, yeniden tedaviye başlamak için doktora gitmek bile gelmiyor içimden.. Tüm hayatım ev ile iş arasında geçiyor.. Kendime olan saygımı da yitirdiğimi hissediyorum. Bunları neden yazdım bilmiyorum, sanırım içimi dökmek istedim..

Allah yardımcın olsun..
Ama tedavini bırakma.. Biz kadınlar biraz fazla düşünceliyiz, kendimiz dışında her şeyi düşünüyoruz..
Kendine odaklan, kendine bak...

canım merhaba bende 21 yaşındayım evliyim evlenmeden önce çok süslüydüm bakımlıydım mutlaka ojemi sürerdim benim de saçlarım yağlı ve kıvırcık hergün yıkardım evlendikten sonra da bakımlılığım devam ediyor tabiki de yine hergün banyo yapıyorum saçlarımı yapıyorum ojeyi sadece hastalandığım zamanlar sürebiliyorum :1::1::1::1::1: ama sürmesem de ellerimi ihmal etmem çünkü bütün gün suda oldukları için bakım istiyorlar bak yemek yaparken beyaz eldivenlerden takabilirsin bulaşık yıkarken falan mesela kalk sabah önce duşunu al güzelce saçlarını yap parfümünü sık makyajını yap bak nasıl mutlu oluyorsun o zaman hep yapmak isticeksin bence hmeen başla buna topla kendini :16::16::16::16::16:

Bendede vardı üşengeçlik. Ne yemek yapmayı biliyordum ne iş yapmayı kaynanam görümcem yavaş diye dalga geçiyorlardı. Şimdi bu saat olmuş evimi temizledim, oğluşumla ilgilendim karnını doyurdum, yemeğimi yaptım, şimdide kendime vakit ayırıyorum. Süslenmeye gelince bende bekarken hafif makyaj yapardım(kapalıyım) gözlerim iri ve siyah kalem çok yakışıyor, topuklu ayakkabılar falan. evlendim eşim artık izin vermiyor. Makyajsız yüzüm güzel ama kıyafet konusunda başım dertte istediğimi giyemiyorum, güzel bulamıyorum, artık yakışmıyor gibi sanki çok çirkin oluyormuşum gibi hissediyorum :50: evde süslüyüm buda eşimin hoşuna gidiyor tabii kendi için süslendiğimi biliyor ama dışardada eşimin bana hayrann olmasını istiyorum ama olmuyor :14::14: eşarp, şal düzgün model yapamıyorum artık :14::14:

ben de açıkçası nişanlım gitti gideli saldım saçı makyajı ay saçımı tepeden toplayıp gidiyorum işe sıfır makyaj :27:
ama benim sıkıntım şu sabah çok erken kalkıp işe geldiğim için yapamıyorum 6.30 da zor kalkıyorum saç makyaj yapmaya kalksam 6da kalkıcam ona da hiç yanaşamıyorum pek severim uykuyu, yoksa yapmak çok hoşuma gider hafta sonu filan hep yaparım saçımı makyajımı. :5: evlenince daha bakımlı olmak lazım tabii ama öfff

bu bendede oluyor ama benim arti olarak cocuklarda var calismiyorum ama yinede vakit bulamiyorum yada dogru söyleyim üseniyorum evin islerini bitirdigim zaman yorulup bir kahve keyfi yapiyorum cocuklarda var bilmiyorum hepsi bahanede olabilir son günlerde iyice biraktim kendimi biraz kilo sorunumda var o yüzden atiyorum kiyafet almiyorum böyle ne varsa birde acikcasi kilolu olsamda hani var illaki güzel kiyafetler ama calismadigim icin esimden aliyorum para ve atiyorum alisveris yapacagim kendime dedigim zamanda esim ne gerek var derse bende diyorum ha öylemi ne bulursam onu giyiyorum ha dusumu makyajimi parfümümü yaparim kendim icin fakat özenmiyorda degilim bazi insanlar sanki magaza vitrininden firlamis gibi

canım merhaba bende 21 yaşındayım evliyim evlenmeden önce çok süslüydüm bakımlıydım mutlaka ojemi sürerdim benim de saçlarım yağlı ve kıvırcık hergün yıkardım evlendikten sonra da bakımlılığım devam ediyor tabiki de yine hergün banyo yapıyorum saçlarımı yapıyorum ojeyi sadece hastalandığım zamanlar sürebiliyorum :1::1::1::1::1: ama sürmesem de ellerimi ihmal etmem çünkü bütün gün suda oldukları için bakım istiyorlar bak yemek yaparken beyaz eldivenlerden takabilirsin bulaşık yıkarken falan mesela kalk sabah önce duşunu al güzelce saçlarını yap parfümünü sık makyajını yap bak nasıl mutlu oluyorsun o zaman hep yapmak isticeksin bence hmeen başla buna topla kendini :16::16::16::16::16:

Ben de ellerimi kremlemekten başka bir şey yapmıyorum :/
Aslında ev kadını olsam bu dediklerin daha kolay. Sabah kalkarım evin işini gücünü yaparım. Sonra duşumu alır kendimle ilgilenirim. Ama çalışıyorum. Aslında dürüst olmak gerekirse 5te evde oluyorum. İş saatlerim güzel. Eşim de 7de evde oluyor. Yani iki saatim var o gelmeden her şeyi tamam yapmak için.. Haftasonları ikimiz de tatiliz zaten.
Beyaz eldivene de bir türlü alışamadım. Benim elim yemeğin içinde olacak. Zaten oje çok da önemli değil aslında. Önemli olan saç, giyim ve biraz da makyaj. Güzel kokmak da çok önemli tabi. Eşim channel parfüm almıştı. 8 ay boyunca daha yarısına geldim :)) Çok ağır kokuyor, özel zamanlar için üretilmiş bir şey. Ben de kendime avondan bir parfüm aldım onu kullanıyorum. Eşimin tahammül edemeyeceği şey ter kokusudur. Ben koltuk altı sürerim her sabah, kesinlikle kokmam..

Bendede vardı üşengeçlik. Ne yemek yapmayı biliyordum ne iş yapmayı kaynanam görümcem yavaş diye dalga geçiyorlardı. Şimdi bu saat olmuş evimi temizledim, oğluşumla ilgilendim karnını doyurdum, yemeğimi yaptım, şimdide kendime vakit ayırıyorum. Süslenmeye gelince bende bekarken hafif makyaj yapardım(kapalıyım) gözlerim iri ve siyah kalem çok yakışıyor, topuklu ayakkabılar falan. evlendim eşim artık izin vermiyor. Makyajsız yüzüm güzel ama kıyafet konusunda başım dertte istediğimi giyemiyorum, güzel bulamıyorum, artık yakışmıyor gibi sanki çok çirkin oluyormuşum gibi hissediyorum :50: evde süslüyüm buda eşimin hoşuna gidiyor tabii kendi için süslendiğimi biliyor ama dışardada eşimin bana hayrann olmasını istiyorum ama olmuyor :14::14: eşarp, şal düzgün model yapamıyorum artık :14::14:
Kapalı bayanları görüyorum dışarda nasıl güzel giyinmişler.. Yüzlerinde hafif bir makyaj, genelde göz makyajı oluyor çooook güzelll...
Çok güzel şallar var, artık eşarp bağlayan yok zaten. Şallardan al ve renkli giyin.. Siyahı hiç sevmem renkli olmayı seviyorum ben :)

ben de açıkçası nişanlım gitti gideli saldım saçı makyajı ay saçımı tepeden toplayıp gidiyorum işe sıfır makyaj :27:
ama benim sıkıntım şu sabah çok erken kalkıp işe geldiğim için yapamıyorum 6.30 da zor kalkıyorum saç makyaj yapmaya kalksam 6da kalkıcam ona da hiç yanaşamıyorum pek severim uykuyu, yoksa yapmak çok hoşuma gider hafta sonu filan hep yaparım saçımı makyajımı. :5: evlenince daha bakımlı olmak lazım tabii ama öfff

Ben nişanlıyken uykumu bi kenara bırakırdım kendimi süslerdim :)
Şimdi erken uyanmama bile gerek yok, evi benim işyerime yakın tuttuk. Ama yok arkadaş, yapmıyorum.
Bi kere paspal olduk kolay geldi ya yapmıyoruz işte.
Ama bırakmayalım kendimizi. Bakımlı olalım. Aynaya bakınca mutlu olmak kendimizi övmek için....

Back
X