Bakımlı Olma Topiği :)

Canım sakın kendini salma.:deli:
Iste senden biseyler ogrenelim diye giriyoruz bakiyoruz.. sen hic oneride falan bulunmuyorsun.. anca ben soyle guzelim soyle harikayim:KK48:
Derim kuruluktan ölüyor.. ozellikle kisin.. dusumu alip hemen giyiniyorumm..
Hadi yazin aktif tutalim birbirimizi motive edelim...:KK45::KK15:

canım,tuzsuz tereyagı ve balı karıstırıp yuzume sürüyorum.
kuru cildin bol suya ihtiyacı vardır çok su içmelisin önce haftada 2kez peeling

sigara içiyormusun canım.onun etkisi var

2 ltye yakin su iciyorum.. dus jelinden sanirim bacaklarimin alt kismi daha kuru
Ama o zikkimi da iciyorum o mu kuruluk yapiyor diyorsun..

Hergun sabah aksam yuz temizleme rutinim var. Temizleme jeli+tonik+krem+ göz alti kremi şeklinde.
Haftada 2 peeling yaparim ve bunu duştayken yaparım ayni zamanda ayaklarımdaki ölü derileride banyo zamani hallederim. Banyo sonrası vucut krem veya losyonunu kullaniyorum ardindan vucut spreyi.
Kaşimı biyigimi kil tuy yine kendim hallediyorum.

Manikürün belli bir rutini yok ihtiyacim olduğunu hissettigimde yaparim. Bu aksam tirnak kesme, törpü, guclendirici ve oje uyguladım. Etlerimi kesmeye üşendigim zamanlar (bu aksam üşendim) bakim yagi surup geri itiyorum biraz idare ediyor.

Disarda veya evde bazen bir rimel bir allik surerim. Eger havamdaysam fondotene, ruja filan girişirim.

Buarada saclarima özel bir bakim yapmiyorum. Boya ve sicak işlem uygulamadigim için saglikli gorunuyorlar.

Hergun sabah aksam yuz temizleme rutinim var. Temizleme jeli+tonik+krem+ göz alti kremi şeklinde.
Haftada 2 peeling yaparim ve bunu duştayken yaparım ayni zamanda ayaklarımdaki ölü derileride banyo zamani hallederim. Banyo sonrası vucut krem veya losyonunu kullaniyorum ardindan vucut spreyi.
Kaşimı biyigimi kil tuy yine kendim hallediyorum.

Manikürün belli bir rutini yok ihtiyacim olduğunu hissettigimde yaparim. Bu aksam tirnak kesme, törpü, guclendirici ve oje uyguladım. Etlerimi kesmeye üşendigim zamanlar (bu aksam üşendim) bakim yagi surup geri itiyorum biraz idare ediyor.

Disarda veya evde bazen bir rimel bir allik surerim. Eger havamdaysam fondotene, ruja filan girişirim.

Buarada saclarima özel bir bakim yapmiyorum. Boya ve sicak işlem uygulamadigim için saglikli gorunuyorlar.
Canım harika bir bakım programın var .tebrik ediyorum:nazar::KK200:En Büyük TÜRKİYE

Selam kızlar. Hafta sonu yine yüzdeki tüylerle uğraştım. Tüp bebek tedavisi sırasında aldığım hormon ilaçlarından dolayı yüzümdeki tüyler kalınlaşmış. Bıyık bölgesini ağdayla alırken sert çektim sanırım tahriş oldu. Kapatıcı kullanmak zorunda kaldım yarın geçer muhtemelen. Saçlarımadaki yanıkları makasla kestim gitti. Üstünü diğer saçlarla kapattım belli olmuyor şükür. Saç düzleştiricinin ayarına alıştım. Bu aldığım cihazda keratin özelliği varmış. Normalde saçlarım kıvırcıktır. iki haftadır cihazı kullanıyorum doğal hali büyük oranda düzleşmiş. Geçenlerde eşim kendi saçına yaptırdı adamın saçı 2 haftadır düz bende ordan fark ettim :KK45:Sizlerde durumlar ne?

Selamlar
kıl tüy aldırdım ben de
dün de tırnaklarımı kesip törpü yaptım vazelin sürdüm.. iyi görünüyorlar...
banyodan sonra gülsuyu ile sildim yüzümü.. su içmeye özen gösteriyorum..
onun dışında makyaj sıfır bende. bir kaç malzeme almak istiyorum, önereceğiniz şeyler var mı?
baz nemlendirici, açılıp kapanan göz kalemi, cc krem.. farlar ...bunlar yeterli gibi..

Selamlar
kıl tüy aldırdım ben de
dün de tırnaklarımı kesip törpü yaptım vazelin sürdüm.. iyi görünüyorlar...
banyodan sonra gülsuyu ile sildim yüzümü.. su içmeye özen gösteriyorum..
onun dışında makyaj sıfır bende. bir kaç malzeme almak istiyorum, önereceğiniz şeyler var mı?
baz nemlendirici, açılıp kapanan göz kalemi, cc krem.. farlar ...bunlar yeterli gibi..

Göz kalemi flormar gayet iyi. CC kremde farmasi gayet güzel. Pastel markasının farları çok iyi. yani bunlar benim tercihlerim oldu :)

Kızlar bu arada uzun zamandır aklıma takılan bir soru var aklımda size onu sormak istiyorum. Malum yaşlanmak kaçınılmaz son. Fakat doğru beslenme ve bakımla bunu minumuma indirmek elimizde olabilir. Tv ve internette denk geldiğim bir formül var. Kolejen. Kelle paça çorbasında varmış. Ünlü bir Hollywood yıldızı içiyordu. Kadın 60 yaşında ama 30 sanmıştım o_O Geçenlerde çağla şikelde bir röportajında paça çorbası içtiğini sölemişti. Gel gelelim ben paça çorbası içemem. Sizce ilikli kemik suyunda da aynı etkiyi görürümüyüm.Bu konuda bir fikri olan varmı. Hem sormuş olayım hemde bilgilendirmiş olayım dedim :oops::oops:

Benim de öyle aman aman bir bakım programım yok ama yazayım yine de.

Sabah kalkınca ve akşam eve gelince yüzümü jelle temizliyorum, nemlendirici sürüyorum. Eskiden kullanmazdım, cildin de kurumazdı çok yağliydi ama son iki senedir pullanmaya ve gerilmeye başladı.

Iki günde bir banyo yapıyorum banyo yaptığım günler tonik kullanıyorum. Haftada bir peeling ve burun bandı uyguluyorum (peelingi banyoda, burun bandını çıkar çıkmaz gözenekler acikken). Eğer banyoyu erken saatte yaptıysam saclarimi kendiliginden kurumaya bırakıyorum. Geç saatte yaptıysam mümkün olduğunca havluda tutup öyle kurutuyorum.

Sac konusunda malesef bir bakım rutinim yok.. evde daxsupergro ve zeytinyağı var ama kullanmaya üşeniyorum.. saçlarım ince telli yağlı ve asla belli bir boydan daha fazla uzamaz. Bu yüzden sağlıklı görünmesi için hep omuz hizasında kestirmek zorunda kalıyorum. Boya yok. Duzlestiriciyi sadece on tarafa kullanıyorum.

Kiloma dikkat ederim. Mesela yazın yediğim tatlılar bana tam 4 kilo olarak geri döndü. Duzenli tartilmasam fark etmeyebilirdim. Vermem gereken 3 kilo daha var. Sporu severim ancak sadece yürüyüşe vakit ayırabiliyorum. Haftada 4 gün iş çıkışı 35 dk civarı tempolu yürüyüş. Suyumu eksik etmem.

El ve ayaklarima manikür pedikür uygulamıyorum. Yazın ayak tırnaklarımı hafif uzun tutarım (yani uzun dedigim et hizasında) bunun dışında hep kısadır. Her ay regl bitiminde banyo sonrası keserim. Bir ay içinde şekil veririm ama ellemem. Özel günlerimde oje kullanır, bitince de tekrar keserim öyle bir döngüm var. Kurudukça kremlerim yoksa aklıma gelmez.

Başkaaa...

Kıl tüy meselem biraz karışık. Kaşlarım hariç kendim hallediyorum ama rutinim yoktur.

Terledigimi hissettiğimde mutlaka duş alamasam bile koltukaltlarimi sabunla yıkarım. Biraz bile olsa kokan bir kıyafeti giymem. Ve mutlaka ama mutlaka ayakkabılarımı temiz tutarım. Tozlu çamurlu ayakkabılarla gezince kendimi kötü hissediyorum. (Spor ayakkabılar haric)

Ayda bir (aklıma gelirse) kil maskesi yaparım.

Bir de bu seneden itibaren göz çevrem için özel nemlendirici kullanmaya basladim. Yaş 25. Banyo sonrası uyguladigim özel bir krem losyon vs yok. Sadece alt bacaklarımı nemlendiriyorum malum kış ve traş ettiğim için kuruyor.

Sigara ve alkol kullanmıyorum.

Günlük makyajım nemlendirici üzerine yalnız burnuma (siyah noktalar..) pudra veya bb krem uygulaması, kirpikleri kıvırma (canım isterse göz makyajı o da eyeliner ve maskara, bazen sadece maskara) ve dudak kalemi/dudak renginde bir ruj.

Kendimi bakımsız bulduğum tek konu kaşlarımı zamanında aldırmaya üşenmem. ve de saçlarıma bakım uygulamamam. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. :)

Kızlar bu arada uzun zamandır aklıma takılan bir soru var aklımda size onu sormak istiyorum. Malum yaşlanmak kaçınılmaz son. Fakat doğru beslenme ve bakımla bunu minumuma indirmek elimizde olabilir. Tv ve internette denk geldiğim bir formül var. Kolejen. Kelle paça çorbasında varmış. Ünlü bir Hollywood yıldızı içiyordu. Kadın 60 yaşında ama 30 sanmıştım o_O Geçenlerde çağla şikelde bir röportajında paça çorbası içtiğini sölemişti. Gel gelelim ben paça çorbası içemem. Sizce ilikli kemik suyunda da aynı etkiyi görürümüyüm.Bu konuda bir fikri olan varmı. Hem sormuş olayım hemde bilgilendirmiş olayım dedim :oops::oops:
MErhabalar , evet işkembe yerine dana kemiği iliği çorbası içebilirsin , hatta bu kollejenin jelibonlarda bile olduğu söyleniyor (dana sığırından yapıldığı için )

merhaba canım.. çekirdeğinden yapılan mı? yüze mi süreceksin..?:)
evet canım. Ben 2 yıldır yapıyorum. Ve gerçekten yüzümde hiç leke kalmaz.

Ayva Çekirdeği Maskesinin Faydaları
  • Ayca çekirdeği maskesi cildi yumuşatır
  • Sivilce akne oluşumunu önler
  • Ayva çekirdeği maskesi cildi nemlendirir
  • Siyah nokta oluşumunu önler
  • Ayva çekirdeği maskesi cilt lekelerini yok eder
  • Cildin canlı ve patak görünmesini sağar
  • Ayca çekirdeği maskesi yaşlanma karşıtı etkisi vardır
  • Cildi sıkılaştırıcı etkisi vardır
  • Ayva çekirdeği maskesi kırışıkları yok eder
  • Ay çekirdeği maskesi göz altı morluklarını ve kırışıklıklarını yok eder

Birde aleo vera jelini sürüyorum :KK31:

evet canım. Ben 2 yıldır yapıyorum. Ve gerçekten yüzümde hiç leke kalmaz.

Ayva Çekirdeği Maskesinin Faydaları
  • Ayca çekirdeği maskesi cildi yumuşatır
  • Sivilce akne oluşumunu önler
  • Ayva çekirdeği maskesi cildi nemlendirir
  • Siyah nokta oluşumunu önler
  • Ayva çekirdeği maskesi cilt lekelerini yok eder
  • Cildin canlı ve patak görünmesini sağar
  • Ayca çekirdeği maskesi yaşlanma karşıtı etkisi vardır
  • Cildi sıkılaştırıcı etkisi vardır
  • Ayva çekirdeği maskesi kırışıkları yok eder
  • Ay çekirdeği maskesi göz altı morluklarını ve kırışıklıklarını yok eder

Birde aleo vera jelini sürüyorum :KK31:
peki sürüp bekletip yıkıyor musun? yoksa yıkamadan duruluyor mu?

X