Sevgili bakımlı olan ve bakımlı olmaya çalışıp bir türlü olamayan , hiçbir zaman bakım rutini oluşturamayan , bakımlılara özenen , bir türlü kendine vakit ayıramayan , bakım yapmaya üşenen (...) kk hatunları
Gelin beraber kendimiz için birşeyler yapalım
Ben kendi açımdan şöyle düşündüm. Kendime 2 gün belirleyeyim o günlerde en az 1 tane bakım yapayım kendime. Yani 1 tırnak kesmek bile olsa o gün kendim için birşey yapacağım.
Ben kendime çarşamba ve cuma günlerini seçtim. Cumaları hafta sonu dışarda geçtiği için yapacağım. Çarşambalarıda hafta ortası ve müsait olduğum gün olduğu için..
Burda paylaşım yaparak , birbirimize yorumlar yaparak , tavsiyeler vererek daha motive oluruz diye düşünüyorum.
Ne kadar devam ederiz bilmiyorum ama atıyorum 3 ay boyunca devam ettik.. hayatımızın 3 ayını bakımlı ya da kendimiz için küçük şeyler yaparak özgüvenimizi birazda olsa artırarak geçiririz. Şu kısa hayatta kendimiz için ne yapsak kar öyle değil mi ?
Bu arada özellikle yeni doğum yapanlar doğumdan sonra kendini salanlar(ben) falan gelirse sevinirim
Şimdik 3 soru yöneltelim kendimize.
1. Şuan ne haldeyim ?
2. Bakımlı olmanın benim için anlamı ne ?
3. Bakım için neler yapıyorsun ?
Cevap veriyorum
1. Bugün banyo yaptım üzerimdeki kıyafetlerim vucudum saçım temiz.
Kaşlarım almış başını gidiyo ( kaç haftadır kuaförümün yoğunluğundan gidemedim bayram dolayısıyla haftaya gideceğim )
Kol altı kol bikini bacaklar tüyleri çıkmış vaziyette ( philips lumea kullanıyorum 2 buçuk yıldır ama düzenli devam etmedim büyük oranda azalma var ama çıkan 3 5 tel bile kötü görüntüye yetiyo )
Tırnaklarım kısa ama bakımsız
Ayaklarım bakımsız üstelik altları iyice sertleşti törpü ve kreme ihtiyacı var.
Cildim karma benim çok sivilcem yok stresten yanak altlarımda çıkıyor bazen. Ama yüzümde çok siyah nokta ve gözenek var
Ellerim genelde kuru
Saçlarımın uçlarında 1 karış 2 sene önce boyadığım boya var iğrenç duruyo rengi. Kesimide bozuk en son annem kesmişti düz kesim. Ama kötü yani
2. Bakımlı olmak bana göre temiz olmak , temiz kokmak , temiz giyinmek ve cilt güzelliği. Makyaj vs evet severim ama makyajlı olmak bakımlı olmak değil bana göre
3. Hafta 2 3 kez duş alıyorum. Çocuktan sonra banyoma bile dikkat edemiyodum yeni toparladım. Komple duş almadığım günlerde sadece vücudumu yıkıyorum yani hergün suyla haşır neşirim.
Ter kokuma engel olsun diye 48 saat koruma sağlayan deodorantlardan kullanıyorum. Tırnaklarımı kısa tutuyorum. Banyoda saçlarımı kremliyorum kolay tarayım diye. Bu kadar
Bugün 23 ağustos 23 eylül de şuanda ne haldeyim sorusunu kendimize tekrardan soralım
Hadi gelin kızlar haftada 2 gün 15 dk bile olsa kendimiz için birşey yapalım kadınız biz bakımlı olmak güzel olmak hepimizin hakkı !
Sevgili bakımlı olan ve bakımlı olmaya çalışıp bir türlü olamayan , hiçbir zaman bakım rutini oluşturamayan , bakımlılara özenen , bir türlü kendine vakit ayıramayan , bakım yapmaya üşenen (...) kk hatunları
Gelin beraber kendimiz için birşeyler yapalım
Ben kendi açımdan şöyle düşündüm. Kendime 2 gün belirleyeyim o günlerde en az 1 tane bakım yapayım kendime. Yani 1 tırnak kesmek bile olsa o gün kendim için birşey yapacağım.
Ben kendime çarşamba ve cuma günlerini seçtim. Cumaları hafta sonu dışarda geçtiği için yapacağım. Çarşambalarıda hafta ortası ve müsait olduğum gün olduğu için..
Burda paylaşım yaparak , birbirimize yorumlar yaparak , tavsiyeler vererek daha motive oluruz diye düşünüyorum.
Ne kadar devam ederiz bilmiyorum ama atıyorum 3 ay boyunca devam ettik.. hayatımızın 3 ayını bakımlı ya da kendimiz için küçük şeyler yaparak özgüvenimizi birazda olsa artırarak geçiririz. Şu kısa hayatta kendimiz için ne yapsak kar öyle değil mi ?
Bu arada özellikle yeni doğum yapanlar doğumdan sonra kendini salanlar(ben) falan gelirse sevinirim
Şimdik 3 soru yöneltelim kendimize.
1. Şuan ne haldeyim ?
2. Bakımlı olmanın benim için anlamı ne ?
3. Bakım için neler yapıyorsun ?
Cevap veriyorum
1. Bugün banyo yaptım üzerimdeki kıyafetlerim vucudum saçım temiz.
Kaşlarım almış başını gidiyo ( kaç haftadır kuaförümün yoğunluğundan gidemedim bayram dolayısıyla haftaya gideceğim )
Kol altı kol bikini bacaklar tüyleri çıkmış vaziyette ( philips lumea kullanıyorum 2 buçuk yıldır ama düzenli devam etmedim büyük oranda azalma var ama çıkan 3 5 tel bile kötü görüntüye yetiyo )
Tırnaklarım kısa ama bakımsız
Ayaklarım bakımsız üstelik altları iyice sertleşti törpü ve kreme ihtiyacı var.
Cildim karma benim çok sivilcem yok stresten yanak altlarımda çıkıyor bazen. Ama yüzümde çok siyah nokta ve gözenek var
Ellerim genelde kuru
Saçlarımın uçlarında 1 karış 2 sene önce boyadığım boya var iğrenç duruyo rengi. Kesimide bozuk en son annem kesmişti düz kesim. Ama kötü yani
2. Bakımlı olmak bana göre temiz olmak , temiz kokmak , temiz giyinmek ve cilt güzelliği. Makyaj vs evet severim ama makyajlı olmak bakımlı olmak değil bana göre
3. Hafta 2 3 kez duş alıyorum. Çocuktan sonra banyoma bile dikkat edemiyodum yeni toparladım. Komple duş almadığım günlerde sadece vücudumu yıkıyorum yani hergün suyla haşır neşirim.
Ter kokuma engel olsun diye 48 saat koruma sağlayan deodorantlardan kullanıyorum. Tırnaklarımı kısa tutuyorum. Banyoda saçlarımı kremliyorum kolay tarayım diye. Bu kadar
Bugün 23 ağustos 23 eylül de şuanda ne haldeyim sorusunu kendimize tekrardan soralım
Hadi gelin kızlar haftada 2 gün 15 dk bile olsa kendimiz için birşey yapalım kadınız biz bakımlı olmak güzel olmak hepimizin hakkı !
Valla ben 4-4lük a'sından z'sine bakımlı bir kadınım kim ne derse desin vücudumda bakmadığım bir zerre yoktur. Ama şimdi bakımlı olmak öyle tırnak kesmek haftada 2-3 duş almak falan değildir onlar zaten paçozların bile yaptığı şeyler ne demek haftada 2-3 gün duş bunu zaten leş gibi kokan insanlar da yapıyo. Bakım nedir benim bakımdan anladığım şeyi size yazacağım uzun bir yazı olacak ama siz de bunları yapmıyorsanız hiç bakımlıyım diye kendinizi kandırmayın bence:
1- Bakım bence tüm vücuda epilasyonla başlar. Kaymak gibi bir kadın olmanın olmazsa olmazı epilasyondur. Öyle nokta nokta bacaklar sivilceli ya da kaşıntılı bikini bölgesine sahip olup da bakımlıyım diye kimse kendini kandırmasın. Evet malesef biraz tuzlu ama bence şart. Ben kollar bacaklar koltuk altı göbek sırf bikini bölgesi hatta bıyıklara kadar yaptırdım artık uğraşmıyorum.
2- Haftada 2-3 gün duş almak bakım değildir bakım her gün duş almaktır. Ne demek dün aldığın duşla ertesi gün işe gitmek? Bunun neresi bakım? Bir kadın her sabah güzel bir banyo yapmalı mis gibi kokmalıdır.
3- Vücut losyonu ve nemlendirici olmadan da bakım olmaz. Bakımlı kadın bence teni parlayan kadındır. Kuru ten zaten kolay çatlar kolay kırışır ve çok da kötü duruyo zaten. Vücudun her zerresine güzel ve nemlendirici özelliği olan vücut losyonu değmeli. Parfüm de şart ayrıca losyondan sonra
4- Makyaj bakım değildir sözüne katılmıyorum. Kuru dudaklı ve bakımlı bir kadın olunmaz. Her kadın kendine yakışan güzel ve nazik az da olsa makyaj yapmalı
5- Saçlar da kuru olmaz. Her gece saç bakımı bence şart. Ben geceleri yatmadan önce shea butter ve biraz zentinyağı sürüyorum sabah yıkadığımda saçlarım parlıyo. Kuru saç yaşlı kadınları anımsatır erkeklerin kadında ilk baktığı şey saçtır zaten.
6- Gece bakımı da şart. Makyaj temizlenip yüze gece kremi sürülmeli
7- tırnaklar manikürsüz ve ojesiz olmaz
8- Ayaklar da at nalı gibi olmaz ayak bakımı törpü pedikür lazım
9- Giyim de bence kişisel bakımın bir şartıdır. Kötü giyinen insan ne kadar bakım yaparsa yapsın göstermez
10- Ben başkasını bilemem ama ben estetiği de bakımın bir parçası olarak görüyorum. Bir kadın vücudunda beğenmediği şeyleri düzelttirme hakkına sahiptir. Bende burun, göz kapağı estetiği yüz dolguları ve dudak dolgusu var. Başkasını bilemem ama yaşlandıkça yüzün çukurlaşmış yerlerini yüz dolgusuyla doldurtmayı da bakımın bi parçası görüyorum