merhaba, ben bakımlı bir kadınım:) bu öncelikle içten gelecek bir şey, bakımla temizlik çok ilintili bence, ben çok titizimdir, aynı kıyafeti ikinci kez giymem, yaz kış her gün duş alırım, günde iki kez çamaşır değişirim vs vs. bunları yapmadan rahat olamıyorum.
bakım konusunda da lise yıllarında başladım bu işlerle uğraşmaya, uzun dönem akne sorunu yaşadım cildime mecburen özen göstermeye başladım çünkü hem çok hassas hem çok beyaz ve çilli karma bir cildim var. her açıdan zor ve bakım istiyor. bakım rutininizi deneyerek yanılarak zamanla oluşturursunuz. bir de cildinizin ihtiyaçları önemli. mesela benim en büyük ihtiyacım nemdir. siyah nokta sorunum vardı doğru bakım ve ürünlerle epey azaldı. ürün seçerken başkasının memnun olduğunu değil kendinize uygun olanları seçin. hassas cildiniz varsa doğal-organik ürünlere yönelin. çok araştırın çok okuyun bu konuda. burda bir kaç kişinin vereceği tavsiye ile maalesef mükemmel cilde sahip olamazsınız çünkü herkesin cildi farklıdır. ben şu an 29 yaşındayım dediğim gibi lise yıllarından beri bakımla uğraşıyorum düzenim anca oturdu diyebilirim. hangi ürünün iyi geleceğini hangi içeriğin iyi olduğunu anlayabiliyorum.