• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakimli hatunlar bakar misinizz?

Sabah kalkar yüzümü toniklerim sonra aloe vera nin 3 lu bakım şeyini uygularim. Saçlarım uzun ve düz olduğundan her şekle kolayca girer toplucaksam hafif spreyle tarakla en başta toplarim gün içinde düzeltmem. Tırnaklarım hep uzun ve ojelidir cildim sağolsun leke sivilce yok ona bişey yapmıyorum ya eyeliner ya rimel surerim o kadar.

aha bu başlığa oldukça hakimim. haftanın altı günü çalışıyorum ve bekarım- sevgilim var- önce bunu not düşeyim.

haftada üç kez en az kuafördeyim. sabahları işe gitmeden önce giderim. bazen zor uyandıysam makyajımı kuaförde yaparım. ah bu arada kuaföre gitmeden önce tabii duşumu alırım. diğer günler fönlü olmayacaksam bile kıvırcık yaparım saçlarımı ki genelde fönlüyüm o yüzden kıvırcık insanların daha çok beğenisini alıyor.

kırmızı oje, french oje ve bordo oje arasında gezinirim. yazın bordoyu çok sürmem. ojesiz çıkmam.

çeşit çeşit ucuz güneş gözlüklerim var. mangodan falan alırım 30-40 liraya. hep hava katar.

pijama giymem yani akşam evde kapri askılı vs giyerimama pijama değil genelde gecelik tercih ederim.

öyle kremlerle işim yok. o kadarını beceremiyorum malesef keşke becerebilsem. ama çok ihtiyaç duymuyor vucudum da sanırım.

makyajsız çıkmam, ama spor bir ortama atıyorum pikniğe gidiyorsak çok hafif yaparım. ancak gece evde özel bi yemek yiyeceksek bile iyi makyaj yaparım, siyah kısa bir elbise giyinirim.

elbiseler o tarz elbiseler ucuz. böyle düşününce pahalı geliyor olabilir. mesela ben geçen yıl işyerinin yemeğine giydiğim siyah dizüstü elbiseyi 9 liraya mangodan almıştım ki çok özel bir gece resmi gece... ama çok yakıştı. ucuzluk takip ederim.

sevgilimleysek ki bazen beraber kalabiliyoruz. başta sade de olsam akşam atıyorum özel bir yemek yiyeceğiz, hemen giyinir süslenirim.

şimdi siz hiç süslenmediğiniz için (sizin deyiminizle) her şey dikkat çeker. bir ruj, bi fondoten bile. göz kalemi sürün yavaştan başlayın. yaşınız çok genç. oje sürünce bile çok bakımlı hissedeceksiniz. ayak tırnaklarına da dahil.

ağdaya, kaşa bıyığa da hep güzellik salonuna giderim normalde ancak bu ara philips lumea aldım, evde kendim lazer yapıyorum. ihtiyaç olmuyor ağdaya. o yüzden kaşlarımı da kendim düzeltiyorum. yoksa onbeş yirmi günde bir- kış bile olsa- ağdaya giderim.

topuklu ayakkabı edinin bi de. hani açık giyinmeye gerek yok. pantolonla topuklu da çok bakımlıdır. paspal olmak bence o yaşta bi kadında olmamalı. süslü, bakımlı, enerjik, canlı olmalı.

Hayatim boyunca (daha 21 yasindayim haha ) yani lise de falan da hic hergun bakimli olamadim hep ozel bi gunde canim istedginde makyaj bakim yapiyorum. 6aylik evliyim esime paspal görunmekten biktim. Bi gun yapsam bi gun illa bi is cikiyo yapamaiyorum bakimimi :KK43: ustelik disarda pek acik kisa falan giyinmem evde giymek icin de o tarz seylerim yok mesela bi yemek hazirlayim romantik bi yemek yiyelim diyorum ama giycek elbisem yok ama bu da yine tek bi gune ozel. Cok tanidigim var surekli sacini basini yapar hep ama hep bakimlidir bakimsiz hallerini hic gormedim bende oyle olmak istiyorum :KK43: yardim edin onerilerini,i orneklerinizi bekliyorum

Bnde senn yaşındayım 1.5 yıllık evliyim öyle hergün saç baş yapmam ama makyaj yapıyorm hafif eşim eve gelmeye yakın. Dşarda mini giymem ama ev için pileli kısa bi etek aldım onu giyerim ev için rahat spor elbiseler olur ya onlardan aldım onları giyerim şort tşört eşofman bu şekilde gezerim. Öle sürekli saç baş gereksiz çok da bırakmamak kaydıyla.
Üç beş tane rahat etek al ya da şort ama gzl olsun onları giy evde. Üstünede üç beş askılı uydur şık olur bnce.

çocuklardan önce hergün yapardım ama şimdi 2 küçük çocuğum var ve fırsat bulamıyorum anca gezmeye giderken.çok severim saçımı yapayım makyaj yapayım giyineyim.

Dışarı çıkarken bn de süslüyümdür ama :) saçlarımı tabiki düzleştiririm ya da kıvırcık yaparım oje sürerim kolye bileklik küpe takarım güzel giyinirim makyaj yapmadan çıkmam

O ozlemdenz canım daha çocuk yokken bırakma kendini
Dğzenli duşunu alsan deodorantını sıksan
Saçlarını kuruturken de düzgünce kurut kabartmadan yarı topla iki göz makyajı
Hem sen kendini daha iyi hissedersin

Bakimli olmak icin banyo, ve epilasyon sart, baslangic bu aslinda, olmazsa olmazlardan .. bakimin devami yuzunuze maske uygulayabilirsiniz haftada bir veya iki kez, saclariniza bakim yapabilirsiniz, ellerinize, yuzunuze, vucudunuza nemlendirici krem surebilirsiniz.. hosunuza giden parfumlerden alabilirsiniz, hafif makyaj yapabilirsiniz gunluk.. mesela ben kendimi bakimsiz hissettigim anda cildiriyorum.. evde pijamayla gezmekten asla hoslanmam.. muhakkak duzgun biseyler olacak uzerimde.. parfum hastasiyim, asiri makyaj yapmasini sevmem, tabiki hani dugunlere giderken farkli olur ama evdeyken genelde cok hafif yaparim.. bakimlarima dikkat etmeye ozen gosteririm.. hosuma gider ve huzur verir bu bana.. NOT : Deodorant kullanmiyorum artik, onun yerine limon ve karbonati tercih ediyorum, sonuc mukemmel .. yuz maskesi icin kil kullanirim yada farkli maskelerde tercih edebilirim.. saclarima argan yagi kullanirim.. vsvs

Nedense herkes bakımı makyaj yapmak olarak düşünüyor. Bakımlı olmak makyaj yapmak ya da saçına fön çektirmek değildir çünkü sabah uyanınca elini yüzünü yıkamayıp makyaj yapan hatta makyajıyla yatıp sabah kalkınca makyaji bozulmamışsa o makyaji hafif tazeleyen,fönü bozulmasın diye günlerce banyo yapmayan,görünmeyen bölgelerindeki kişisel bakımını yapmayıp( ağda vs.) üst üste parfüm sıkıp ter kokusu ile karışmış iğrenç bir kokuyla gezen,tırnakları uzun olup içlerindeki pisliği koyu renk ojeyle kamufle eden ve tüm bunlara rağmen ben bakımlıyım diyen çok kadın gördüm.

O yüzden bence bakımlı olmak;hergün banyo yapıp saçı ve vücudu tertemiz olmak,tırnaklar çok kısa ve çok uzun olmamakla birlikte içlerini hergün temiz tutmak,derli toplu giyinmek,bir giydiği kıyafeti ertesi gün giymemek ve o kıyafeti solup sararmasın diye yıkamayıp dolaba kaldırmamak,kişisel bakımını aksatmamak ve bunların yanında gerektiği kadar makyaj yapmak ve saçını farklı şekillerde şekillendirmek bakımlı olmak için yeterlidir.

Hayatim boyunca (daha 21 yasindayim haha ) yani lise de falan da hic hergun bakimli olamadim hep ozel bi gunde canim istedginde makyaj bakim yapiyorum. 6aylik evliyim esime paspal görunmekten biktim. Bi gun yapsam bi gun illa bi is cikiyo yapamaiyorum bakimimi :KK43: ustelik disarda pek acik kisa falan giyinmem evde giymek icin de o tarz seylerim yok mesela bi yemek hazirlayim romantik bi yemek yiyelim diyorum ama giycek elbisem yok ama bu da yine tek bi gune ozel. Cok tanidigim var surekli sacini basini yapar hep ama hep bakimlidir bakimsiz hallerini hic gormedim bende oyle olmak istiyorum :KK43: yardim edin onerilerini,i orneklerinizi bekliyorum

Bakımdan önce temizlik elbette. Her sabah duş olacak öncelikle. Duş sonrası bir vücut yağı ya da losyonu cildin için yeterli olur. Yüzüne gündelik bir nemlendirici yeter, çok küçüksün daha zaten. Bir de koku önemli derim, epilasyon da dahil temiz olup misler gibi koktuğunda gerisi kolay.

Ondan sonra saç baş makyaj. Mesela vaktin oldukça ayna karşısında makyajını pratikleştirmeye çalış. Ben en ağır gece makyajımı bile 7-8 dakikada bitirirm mesela. Gündelik de mutlaka göz makyajım, yüzümde hafif bir şeyler, az bir allık ve bazen de nude bir rujum olur. Ben gözlerimi beğenirim mesela, onu iyice ortaya çıkarmaya çalışırım, çok ruj kadını değilim. Sen de yüzünden en çok nereni beğeniyorsan ya da ne yakışıyorsa ona ağırlık ver derim. Mesela bazı kadınlara ruj çok yakışır, tek bir rujla bile çok değişirler, ruj yakışıyorsa sana bir ruj bir rimel bir allık bile çok güzel kurtarırsın, hepsi 3 dakika sürer en fazla :KK66:

İlle elbisen olmasa bile bir dekolten olsun evde derim, eşofmanla gezme evinde hiç. Artık havalar sıcak, altına ince bir pantolon giysen de üzerine bir askılı ya da dekolteli bir şeyler giyiver hiç değilse, ya da elbise olmasa da penye olmayan bir şort bir bluz gibi :KK66:

Asıl zor olanı saç. Ben her gün saçımı da yıkar ve genelde kırık fön kullanırım ve kendim hallederim. Sen fönü vs kendin yapamıyorsan kuaföre de gidemiyorsan, güzel modeller bulmaya çalış saçının boyuna göre. Dağınık topuzlar vs gibi.. Ama evde sık sık açık kullanmaya çalışmanı tavsiye ederim. Kabarıksa, zor şekle giriyorsa akşamdan örsen bile sabaha hoş bir dalgası vs olur. Biraz saç şekillendiriciyle köpükle vs rahatlıkla kendin yaparsın. Saçların düz ise aksine o daha kolay, ona maşaydı fırçaydı biraz hacim kazandırırsın 5 dakikada.

Bu arada küçük butiklerde çok ucuz ve çok şık elbileseler, etekler, şortlar vs bulabilirsin, yeter ki biraz gez, ara :KK66:

İşin sırrı yüzünü, vücudunu, saçlarını tanımakta. Zamanla pratiklik kazanırsın. Bir de o çevrendeki bakımlı hatunlarla takılmaya çalış, gözlemle onları derim :KK66:

Yani senin bakım kavramın nedir?
Paso makyaj? Paso fönlü saclar? Paso şıkıdım takılar mı?
Bakım denilince benim aklıma hep ablam gelir :KK37:
Tertemiz mis gibi kokan saçlar..
Hiç koltuk altı kokmayan...
Dişlerini düzenli fırçalayan inci gibi dişleri olan..
Temiz,güzel giyinen:KK68:
Güzel küpeler takan:KK30:

Ablamı özlemişim:KK70:

Benim için bakım budur...

Bakimli olmak basit bir sey aslinda
Her gun dusunu al, dustan cikinca vucut kremi, el-ayak kremi, roll on sur. Haftada bir sac ve cilt maskesi yap, iki haftada bir manikur, pedikur yap, gunluk yuzunu temizleyip nemlendir, evin icinde bile olsa rahat ama şık ve temiz giyin(mesela yaz geliyo mini bir sort veya tayt üstüne de askılı bluz gibi), sacina mutlaka bir sekil ver ve cok hafif bir makyaj(kapatici, goz kalemi, rimel ve hafif renk veren lip balm) yap evde olsan bile. Bastan asagi tertemiz olup, mis gibi kokunca ve tum vücudunu nemlendirince bakimli oluyosun zaten diger seylerde daha iyi gorunmek icin.

5.yılımız bitiyo 2 yıl da öncedi var ve eşim bigün daha saçımı yağlı görmemiştir.. insan hiç terlemez mi mis kokulu karım der.. zaten o geliceği için özel hazırlandığım günler mutlaka oluyo ama onun dışında kendimi bakımlı güzel görmek hoşuma gittiği için saçım üstüm başım hep düzgündür.. rutin cilt bakımımı yaparım eşim geleceği zaman bi ruj bi kalem yetip artıyo zaten.. o da bayılıyo beni böyle görünce.. hiç sıkılmıyon mu kendinle uğraşmaya bayılıyorum sana der tabi ben iyice hırslanırım o öyle deyince..
İçinden gelmesi lazım kocan da takdir etti mi salmazsın bidaha zaten
Kıl kılçık işlerini Nasıl hallediyorsun ? Ben en çok o konudan muzdarip im

Bacaklar da selülit göbek sarkmış , gıdık sarkmış , Çenede tüyler falan çok mutsuzum , spor yapacak güç bulamıyorum , vücudu pürüzsüz ve şekilli olanlar ın bakımlı olma işi çok daha kolay , bir de cildiniz pürüzsüzse , yaşım 33 çok salmışım maalesef

Back
X