• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dedikoducu mahalleye tasindim:(

bence okadari problemdir bu benim gorusum demekki benim kapasitem makyaji ve kapali dahi olsa elestiren kesimi kaldiramiyor sadece
E onlar kendilerinden bir tık açığına tahammül edemiyolar siz de kendinizden bir tık açığına tahammül edemiyorsunuz anlamadım ben aradaki fark nedir. Ayrıca zaten eril tahakküm almış başını gidiyo kendi hemcinslerimin kendi kendilerini metalaştırması gerçekten sinirime dokunuyo

E onlar kendilerinden bir tık açığına tahammül edemiyolar siz de kendinizden bir tık açığına tahammül edemiyorsunuz anlamadım ben aradaki fark nedir. Ayrıca zaten eril tahakküm almış başını gidiyo kendi hemcinslerimin kendi kendilerini metalaştırması gerçekten sinirime dokunuyo
tahammul ediyorum ya ben tahammul edemem demedimki ...asiri acik giyinmeye karsiyim evet ama saygi duyuyorum...beni ilgilendirmez ..en azindan yeni tasinmis birinin evine gidipte cekistirmem su cok acik giyiniyor diye..

Ayni dertten bendede var arkadasim
Yasamayan anlamaz ne demek istedigini cok iyi anliyorum.ayni dedigin gibi bende cok elit bir yerde yasiyorum sözde ama komsularim cok cahil dar goruslu.Kafa dengim kimse yok.Neden biliyormusun kendilerine potansiyel olarak goruyorlar oyuzden bu tepkileri.Ben artik sallamiyorum onlari
Sende oyle yap bir zama sonra alisiyorsun.

tahammul ediyorum ya ben tahammul edemem demedimki ...asiri acik giyinmeye karsiyim evet ama saygi duyuyorum...beni ilgilendirmez ..en azindan yeni tasinmis birinin evine gidipte cekistirmem su cok acik giyiniyor diye..
Burada sizi rahatsız eden insanların düşünce tarzı mı yoksa dedikodu yapmaları mı anlamadım tam olarak. Yani eğer düşünce tarzlarından rahatsız oluyorsanız dediğim gibi sizin de düşünce tarzınız o insanlardan pek uzak değil. Dedikodudan rahatsız oluyorsanız da eğer bırakın yapsınlar dedikodunuzu en kötü ne olabilir ki?

valla dedikodunun aydını eliti cahiliyok.heryerde her kesimde var...konulr farklılasıyor okadar.doktorundada muhendisindede ogretmenındede..heryerde rastlıyoruz dedikoduya..ha seviye farkı var:))))cekememezlık de aynen herkesimde farklı tezahur edıyor...elıtdediniz yerlerdede ınsanlara tepeden bakanları gordum..velhasıl ınsanın oldugu heryerde dedikodu cekememezlık hased olur.siz kendinize bir rota cizersiniz olur biter..

konu sahibine neden yüklenilmiş acaba gereksiz yere? zaten birisi bi şey yazınca diğerleri de heralde ondan görüp aynı ağızdan yazıyor.
insanların giyimlerini bu kadar eleştiren, "pantolonlu" diye hitap eden tipler cahil cüheladır, bunda ne yanlış var da cahil demesine taktınız?

ayrıca bu derdini burda anlatınca bir de dedikoducu ilan etmişsiniz konu sahibini.
diğer konu açanlar da dedikodu yapıyor, kv görümce eş dost sevgili herkesin dedikodusu yapılıyor burda. siz de yorum yaparak dedikoduya katılıyorsunuz. kaldı ki başkalarının hayatını merak etmeyen, dedikoduyu sevmeyen bdv de gezmez bi kere. konu sahibi bu komşulardan rahatsızlığını dile getirince konu sahibini de dedikoducu olarak yaftalamak pek bi ironik oldu o yüzden. nerden vuracağınızı şaşırmışsınız ama olmadı :KK51:

Burda da öyle aynı durumdayız ve açık giyiniyorum daha dogrusu kafam ne eserse onu giyinirim.
büyük bir mahalle ama insanlar kapalı giyimli dedikodu yapıyorlar mı bilmiyorum ama çok görüşmem ben.
Mesafeliyim hatta geçen evin içinde askılı elbise giydim kızımın arkadası bize gelmişti bir baktım annesini getirmiş bak su alem abla elbise giyor çok güzel vs diye bayagı bir garip gelmiş kıza.

köyde de yaşadım şehirde de, yobaz bir şehirde de en lüksünde de, Amerika'da da..
İnanır mısın bir güne bir gün ben geçerken kim bana baktı, kim ne dedi görmedim bile..
Çünkü banane!
Evine mi geliyorlar alma evine.
Kusura bakmayın ben sevmiyorum diyin.
Yanında dedikodu yaparlarsa 'ben bu tarz konuşmalar sevmiyorum, ortamında da bulunmak istemiyorum' diyin ve ayrılın.
Ne derlerse desinler size ne..
Siz kendi yolunuzda gidin.

bir ara bir ev baktık bine önünde toplanmıs kadınlar bina nerdeyse hep orda. bize dedilerki bundan öncekiler cok kavgacıydı sizde öyle yapmayın.

aman dedim bu bina ne öyle tabi saf esim ozmanda ayyy ne hüzel konsuluk demişti.

bence siz kimse ike muhattap olmayın kendinizi tanıtmayın

ta ki gecen aya kadar....oldukca elit bir kesimde yasiyorduk 4 senem orda gecti cok rahattim giyinip suslenip kafama gore evin onunden dolmusa binip rahat rahat giderdim gidecegim yere..genelde calisan kesimdi medeni modern kimselerdi yasadigim site ve cevresindekiler. kalabalik da degildi ustelik...dairede rutubet olusmasindan dolayi tasindik tasinmiskende annemlere yakin olsun dedik baska taraflara bakmadik..calismayi dusunuyorum cocugu getirip.goturmek kolay olsun diye buralardan bulduk bir daire..ama mahalleyi ve mahalle sakinlerini sevmedim ben .cok meraklilar ..ben tasinirken ta karsi binadakiler seslenip durdu kira ki kendi evin mi tarzi camdan cama sorular..hic hoslanmam..yerlesir yerlesmez de evime geldiler geldikleri gun oldukca dedikodi yapmayi seven tipler olduklarini gordum...cok.fazla cahil kesim ve cok fazla geri kafalilik var...binada bir kadina pantolonlu diye hitap ediyorlar..süslu coi falan diye pesinden konustular kadinin bende hic tepki vermedim olabilir o sekilde seviyordur yadirgayamayiz dedim sadece...yani tamamen geri dusunceli bir kesime yerlesmisim:KK43: simdi benim dert ettigim su...bende oldukca kokoş bakimli sūse puse duskunum...carsiya giderken guzel guzel giyinip makyajimi yapip dairemden cikinca hep bir tereddut halindeyim..ya benim dedikodum da yapilirsa diye... malum cahillerle basetmek pek kolay degil iftira da atar boylesi....sanki fazlayim bu mahalleye tuhaf tuhaf bakiyorlar bana..tabi acik falan giyinmem sadece makyaji ve guzel giyimi severim..ama onlara neden farkli geliyorum ki...bakislariyla bunu zaten ifade ediyorlar inananin yasamak lazim...binada benle yasit 3 kisi var 27 yasindayim...hepsi de yine bahsettigim tarzda....ve oldukca bakimsizlar...benle de pek gorusmek istemiyorlar sanirim..ben varken ortanlarinda bi gerildiklerinde sezdim gecende..daha da gormedim zaten. ...ama buraya geleli kendimden taviz vermeye basladim..sanki eskisi kadar kendime bakmiyorum gibi geldi...sirf laf yapcaklar diye korkuyorum ..kizlar bana biseyler dermisiniz ya iyi hisseymiyorum:KK43:
çok fazla cahil kesim çok geri kafalılık var. ben çok kokoşum :D :D siz de çok normal değilsiniz bence.
neyse bu kadar sorunsa duymayın görmeyin. herkesin kapısı ayrı. kapat kapını otur

Şimdi ben tüm konuyu okudum ama huy bu ya, sadece bu cümleye takıldım. Neden normal ve doğal olan ve olması gereken buymuş gibi tabi açık giyinmem dediniz ki. Çok mu ayrıntılarda boğuluyorum bilmem ama sanki siz de fazla açık görüşlü değilsiniz gibi
Haklısın. Sanırım tam olması gereken yere taşınmış

Bence siz çok yumuşak yüzlüsünüz. İlk günden eve gelmek ne ki? Kabul etmem olur biter. Ayrıca takılmayın insanların ne dediğine . Siz nasıl mutluysanız onu yapın. Sizde acaba baktılar mi yaptılar demeyin hayatınızı yaşayın.

Kıyafetle yargılanmadan ve de yargılanmaktan nefret ederim ama bu ne ya? Eğer benim kıyafetim bilmem neyim birilerini rahatsız ediyorsa onların da kokmuş hali beni rahatsız ediyor. Bi'laf diyen, dedikodu vs. çıkaran olursa aynen bunu söyleyin. Sevmiyorum ama böyle yapmaya mecbur bırakıyorlar.

Mahalle baskısı işte. Şimdi dedikodumu yapmasınlar aman yadırgamasınlar, bugün markete giderken de saçımı taramayayım, iki adım annemlere giderken eşofmanla gideyşm, çarşıya çıkarken makyaj yapmayayım diye diye onların istediği kıvama geleceksiniz. Taviz vermeyin, ne derlerse desinler, suratsız olun, çemkirin, korkmayın, yılmayın. Herkes kendileri gibi olsun istiyorlar, onlar sizin gibi olsunlar. Siz de dedikodularını yapın, ne bakımsız diyin, nasıl kötü giyiniyorlar diyin... ama sinmeyin. Katlanamıyorum böyle şeylere. Cidden kadının en büyük düşmanı kadın...

okumuyosunuz galiba ben tahammul edeniyorum demiyorum saygi duydugumuda belirttim..

Back
X