- Konu Sahibi Gamzelimm010
-
arkadaslarim ve ablalarim bir konuda daha yardima ihtiyacim varbu konuda bilgili insanlara sormak istiyorum..cunku arastirdikca yeni birsey ogreniyorum ve kafam karisiyor konu HAFTALİK CİLT BAKİMİ.. haftalik bakimi nasil yapmaliyim kafami karistiran 3 terim var. Maske, peeling ve yüz kesesi.. bunlar tam olarak nedir hangisi ne zaman yapilir nasil yapilir merak ediyorum..
Cevabınız için teşekkür ederim...:)ayşenur yazıcı nın bir yazısında ve başka bir yerde daha görmüştüm la rocha temizleme jelinde sls oldugu yazıyordu,kremlerinde de paraben varmış sanırım..okuyunca şaşırmıştım. nemlendirici konusunda ne yapmalıyım peki? bioderma nın günlük kullanabilecegim yağsız bir yüz nemlendiricisi var mı? bir süredir garnier in yağsız nemlendiricisini kullanıyorum, içinde zararlı maddeler varmış.. daha yeni bilinçleniyorum bu konuda:)
hepinize cevaplariniz icin cook tesekkur ederim:) haftada bir defa kil misir unu maskesini( yada karma ciltler icin onerebileceginiz bir dogal maskeyi)yapsam, ve haftada bir kere dermokozmetik bir markanin peelingini kullansam yeterli bir bakim olur mu? myraa cok tesekkur ederim tonik kullanmadan sadece temizleyici ve nemlendrici kullanmam yeterli mi sence..:)
Öncelikle cildini çok iyi tanı ve cildinin yapısına ve yaşına göre ürünler kullan.
Ammaaa
Ne kullanırsan kullan bilinçli bir tüketici ol ve ürünlerin o minnacık yazılmış içeriklerine bak ve içinde;
PARABEN,
FORMELDEHİT,
SLS ( Sodium Lauret Sulfate)
SLES ( Sodium Lauryl Ether Sulfate)
ALS ( Ammonium Laureth Sulfate)
MLS ( Magnesium Laureth Sulfate)
DİMETHİCON
DMDM HYDANTOİN
LİKİT PARAFİN
PROPYLENE GLYCOL
olan ürünleri sakın ha sakın alma..
Ama bunlar hepsinde var deme yok. Yani bu zararlı kimsayallar içermeyen ürünler de olca mevcut.
Yada kısacası şunu söyleyeyim marketlerde satılan içinde dünya kadar zararlı kimyasal olan ürünleri sakın alma! Gerçi ben eczanede satılan bepanthol losyon ve ceradolin kullanıyor ve güveniyordum ama onlarda da likit parafin, ceradolinde de dimethicon varmış. Bıraktım şimdi bepantol forte kullanıyorum içinde hiç zararlı kimyasal yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?