Cilt Bakımı Ürünleri Bakımlı bir genç kız olma yolunda yardımlarınıza ihtiyacım var..:) Dermokozmetikler

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

Gamzelimm010

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2013
56
0
16
Balıkesir
Merhaba..ben 19 yaşında bir genç kızım. Bu siteyi uzun zamandır takip ediyordum,üye olmak şimdiye nasipmiş ve ilk konum:) kendimi yavaş yavaş toparlamak ve daha düzenli bakım yapan bir genç kız olmak istiyorum. Ve bunu yaparken sağlıklı zararsız ürünler kullanarak cildimin doğal güzelliğini arttırmak istiyorum. Şimdiye kadar hayatımda olan zararlı kozmetik ürünlerden uzak durmaya karar verdim ve uzun zamandır araştırıyorum. Ancak içinden çıkamıyorum:) cildimde sivilce,leke problemi yok. Karma cilt yapısına sahibim.. Size bir kaç sorum olabilir mi..?
1-Dermokozmetik markalardan La rocha ve bioderma arasında kaldım. Ancak La rocha nın içeriğinde sls paraben gibi maddelerin olduğunu okudum birkaç yerde ve kafam karıştı. biodermanın içeriğiyle ilgili kötü bir bilgiye rastlamadım. Bu konuda bilgisi olan ablalarım ve arkadaslarım yardımcı olabilir mi?

2-19 yaşındayım. cilt bakımında kozmetiklerden vazgeçip pahalı dermokozmetiklere yönelmem doğru bir karar mı, yoksa yaşın küçük gerek yok diye mi düşünüyorsunuz?

3- Bu markalardan temizleme jeli,tonik ve nemlendirici arıyorum yardım eder misiniz?

4-Duzenli bakım yaparsam cildim uzun vadede temiz ve güzel olmaya devam eder mi?

Yaşıma göre doğal ve sade biriyim, cildim öyle temiz ve doğal olsun ki hiç bir kapatıcı ürüne ihtyaç duymayayım istiyorum. temiz ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak istiyorum bakımımı eksiksiz yapabilme yollarını gösterin bana:)

Bu kadar uzun yazdığım için çooooook özür dilerim ve şimdiden teşekkür ederim..

ben bioderma-la roche posay birlikte kullanıyorum. la roche effeclar, bioderma da mavi olanı. la roche daha agresif bir ürün, senin kullanmana gerek yok bence. bioderma'nın pompalı temizleyicisi ve suyu var. ikisi de mavi. sebium yazıyor üstünde sanırım. ikisi de çok iyidir. yüzünü jelle temizleyip su olanla da tonik işini halledersin. özellikle su gibi olan dediğim mükemmel bir ürün. çok saf, hafif bir ürün. yaşının önemi yok, marketlerde satılan ürünlerle cildini yorarsın. eczane ürünlerinden çok şaşmamanı öneririm. doğru yoldasın yani:)

Cevabınız için teşekkür ederim...:)ayşenur yazıcı nın bir yazısında ve başka bir yerde daha görmüştüm la rocha temizleme jelinde sls oldugu yazıyordu,kremlerinde de paraben varmış sanırım..okuyunca şaşırmıştım. nemlendirici konusunda ne yapmalıyım peki? bioderma nın günlük kullanabilecegim yağsız bir yüz nemlendiricisi var mı? bir süredir garnier in yağsız nemlendiricisini kullanıyorum, içinde zararlı maddeler varmış.. daha yeni bilinçleniyorum bu konuda:)

nemlendirici konusunda ben de çok bilgili değilim ama cildim neme ihtiyaç duyduğunda başvurduğum ilk şey bepanthene krem. merhem değil krem. altını çiziyorum. merhem çok yağlı.

ben clinique ürünlerini kullanıyorum. YKM mağazalarında falan standlarına uğradığın zaman bilgilendiriyolar hangisini kullanman gerektiğini. 25 yaşımdayım. Sivilceli ve yağlı bi cildim oldugu için Clinique antiblemish serisini kullanıyorum. Memnunum, başlangıçta çok sivilce çıkardı ama sonra toparladı. Deri altındaki tüm iltihabı atıyomuş dışarı. Cildim çok yağlı oldugu için bende hiç kurutma da yapmadı. ama bitince devam etmicem sürekli aynı şeyi kullanmak iyi değilmiş. La roche Posay i denemek istiyorum kullananlar genelde çok memnun.
Pahalı dermokozmetiklere yönelmek istiyorum demişsin ama önce Sebamed kullanıp sana iyi gelip gelmediğine bakabilirsin, kullanmışsındır belki. Ama clearface serisini gördüm yağlı ve sivilceli ciltler için yıkama köpüğü tonik ve nemlendiricisi vardı. Bence yaşına göre uygun bir üründür.
Bir de gün içersinde cildimi yağlı hissettiğim zamanlarda gül suyu sürerim. Rahatlatıyo beni. aynen senin gibi hiç makyaj yapmam. Gözüme bi kalem çeker çıkarım. Fondtenden nefret ederim. iş yerimde gül suyum masamın üzerindedir :)

Son düzenleme:
Sebamedi de düşünmüştum ancak bu forumda gçlü temizleme ozelligi oldugu ve icindeki maddelerden dolayi antiseptik olarak kullanildigi için bazi ciltlere agir geldigini okumuştum . Bioderma hakkinda cok da olumsuz bir yoruma rastlamadigim için ona yöneldim sanırım:) Tavsiyeniz için cok teşekkürler sebamedi de dusunecegim:) La rocha posay in temizleme jelinde cilde zarari olan sls maddesi varmis..bazi kremlerinde de zararli maddeler oldugunu okumuştum.. o yuzden onu dusunmedim hiç.. siz de biodermayi dusunebilirsiniz:) cok arastirdim ve arastirdikca yeni seyler duyuyor insan:) dogru olana ulasmak zor..

arkadaslarim ve ablalarim bir konuda daha yardima ihtiyacim var bu konuda bilgili insanlara sormak istiyorum..cunku arastirdikca yeni birsey ogreniyorum ve kafam karisiyor konu HAFTALİK CİLT BAKİMİ.. haftalik bakimi nasil yapmaliyim kafami karistiran 3 terim var. Maske, peeling ve yüz kesesi.. bunlar tam olarak nedir hangisi ne zaman yapilir nasil yapilir merak ediyorum..

günlük yapman gereken bakım şöyledir önce yüzünü makyajın varsa makyajını güzelce temizlersin, daha sonra tonik ile mikropları öldürür gözenekleri temizler cildi rahatlatırsın en sonda nemlendirici sürerek işlemini başarıyla sona erdirirsin. Burda en önemlisi doğru nemlendirici krem. Tonik ve makyaj temizleme tabiki de önemli fakat birbirirnden kat kat değiller bir çoğu aynı görevi başarıyla yerine getiriyor. Ben makyaj temizleme olarak bioderma sensibio h2o ve lancome douceur (şeffaf olanı) kullanıyorum. Tonik olatakta yine lancome eclat kullanıyorum ben tonikte bir miktar alkol olmasından yanayım ve tabiki çinko.. mikropları çok iyi temizliyor. Nemlendiricinin su bazlı olmasına dikkat et ben mesela bioterhmin aquasource yi kullanıyorum (non stop olan) 5000 termal su varmış içinde çok ferahlatıyor cildi benim de yüzüm yağlı çünkü. Maske ve peelinge gelirsek ben kimyasal peelingten yanayım çünkü meyve tanecikleri falan filan faso fiso, kesinlikle shisedionun yağlı ciltler için olan pruness serisini öneririm.Peeling haftada iki kez yapıyorum, yaparken tanecikleri ısınarak gözeneklerini açıyor ve iyice yüzünü temizliyor, düzenli kullanımda harikalar yaratabilirsin. Maske haftada bir kez yeterli bunun içinde shiseido skin care öneriyorum yağlı cilt için kil içeren maskeler kullanılmalı.

Öncelikle cildini çok iyi tanı ve cildinin yapısına ve yaşına göre ürünler kullan.

Ammaaa

Ne kullanırsan kullan bilinçli bir tüketici ol ve ürünlerin o minnacık yazılmış içeriklerine bak ve içinde;

PARABEN,

FORMELDEHİT,

SLS ( Sodium Lauret Sulfate)

SLES ( Sodium Lauryl Ether Sulfate)

ALS ( Ammonium Laureth Sulfate)

MLS ( Magnesium Laureth Sulfate)

DİMETHİCON

DMDM HYDANTOİN

LİKİT PARAFİN

PROPYLENE GLYCOL

olan ürünleri sakın ha sakın alma..

Ama bunlar hepsinde var deme yok. Yani bu zararlı kimsayallar içermeyen ürünler de olca mevcut.

Yada kısacası şunu söyleyeyim marketlerde satılan içinde dünya kadar zararlı kimyasal olan ürünleri sakın alma! Gerçi ben eczanede satılan bepanthol losyon ve ceradolin kullanıyor ve güveniyordum ama onlarda da likit parafin, ceradolinde de dimethicon varmış. Bıraktım şimdi bepantol forte kullanıyorum içinde hiç zararlı kimyasal yok...

Son düzenleme:

canım bence de dermokozmetik ürünleri tercih etmen doğru seçim. yaşın gereği temizleyii ve nemlendirici kullanman yeter benim fikrimce. benim sürekli kullandığım bir marka yok ama dead sea spa ürünlerini aldım en son, maske ve temizleyici, memnunum şuan. nemlendirici olarak vicy nin aqualia termal in hafif formüllü (rich olan değil )olan bir kremi var önerebilirim. yağlandırmayan duru bir kıvamı var uzun süre nemli kalıyor cilt.
garnier markasının bb kremini almıştım meraktan, 2 kez kullandım yüzüm sivilcelendi ki aslında sorunsuz bir cildim vardır. iyi bir marka değil bence uzak durmanda fayda var.

hepinize cevaplariniz icin cook tesekkur ederim:) haftada bir defa kil misir unu maskesini( yada karma ciltler icin onerebileceginiz bir dogal maskeyi)yapsam, ve haftada bir kere dermokozmetik bir markanin peelingini kullansam yeterli bir bakim olur mu? myraa cok tesekkur ederim tonik kullanmadan sadece temizleyici ve nemlendrici kullanmam yeterli mi sence..:)

tonik nemlendiricinin cildi daha iyi ve daha çabuk yemesini sağlar (parfüm kozmetik oryantasyon eğitiminde uygulamalı olarak gösterdiler) Bir elimize Tonik kullanmadan krem sürdüler, diğerine tonik üzerine sürdüler ve aradaki fark hissedilir. Tonik kullanmadığım elim yağlı yağlı kaldı elim kremi çok geç emdi, diğer elim ise daha çabuk emdi ve yumuşacık oldu.. Yine de seçim senin

o zaman tonik kullanmalıyım..:) birsey sorabilir miyim bioderma h2o yu ben tonik olarak biliyordum..acaba yanlis mi biliyorum temizleme jelinden sonra tonik olarak kullannilmaz mi?

la rocha nın jeli meğer daha zararsızmış en azından onda paraben yok sls var.. bioderma da hem paraben hem sls hem propilen glikol varmış.. ne yapmalıyım hangi markayı kullanmalıyım ben

eczane urunlerine guvenebilirim.diye dusunmustum ama la roche de sls, biodermada paraben sls propilen glikol var jellerinde.. bu urunleri almak isteme sebebim zaten zararsiz ürun istememdii madem onlar da zararli iceriklere sahipler o zaman ne farklari var diger kozmetik markalarindan hem etkili hem minimum zarar ürün nerden bulacagim

içinde tamamen saf bileşenler olan şeyler bulmak çok çok zor. açıkçası ben artık çok da umursamıyorum. aldığım hava bile egzoz kokuyor artık, mümkün olduğunca saf olanı kullanıp geçiyorum. bunları yüzümüze sürüyoruz, peki ya yediklerimiz içtiklerimiz.. ne kadar kaçınsak da gıdalarımızın çoğunda bu ürünlerdekinden zararlı şeyler oluyor, üstelik onları direk yiyerek bünyemize alıyoruz. bu arada sheisedo peelingi acayip merak ettim, ben de o pureness'ın pudrasını yıllardır kullanıyorum. asla değiştirmediğim tek makyaj malzemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…