• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakım=makyaj mı?

İlle tam takım makyaj yapmak şart değil elbette ama saçlar giyim kuşamda bakımlı görünmenin bi parçası.yani baştan savma kıyafetler dagınık saçlarda nekadar güzel koksanız cildinizi nemlendirsenizde sizi kurtarmayabilir
Ben hippi gibi yaşamıyorum zaten tek sevmedigim makyaj :) derli toplu saç temiz ve uyumlu kiyafet ve ayakkabi dikkat ettigim sevdigim şeylerdir

Sürekli sıfır makyaj gezen bir kadını bakımlı kabul edemem. Her kadının yüzünde vurgulanması, ön plana çıkarılması gereken kısımlar vardır. Onu geçtim insanın yüzüne renk geliyor.

Sırt çantası belli bir yaştan sonra kadınlara gerçekten gitmiyor.

Temiz olmak zaten olmazsa olmazlardan ama sırf temiz diye birine bakımlı denemez.

En anlamadığım şey de hiç makyaj yapmayan kadınların makyaj yapan kadınların hepsini "boya küpü, on kilo fondötenli" olarak beyninde canlandırması ve tanımlaması.
Makyaj yapan kadınlara boya küpü denilmesi evet on yargılı tıpkı hiç makyaj yapmayana bakımlı kabul edemem demek gibi.

Bakim makyaj degil,anlattiginiza gore siDe gayet bakimlisiniz ,
Ben acik renk tenli renkli gozluyum ,birde kansizligim var makyaksizken hortlak gibi olurum,
Belki sizde de oyle bir durum varsa bu kadar dikkat cekmistir ,
Bronzer pudra ile cozdum sorunumu ,
Tum makyaj yapmiyorum

Fondotende kullanıyorum full makyaj da.hiç de kompleksli gözüktüğümü sanmam .ne kadar komik yorumlar bunlar.
Makyajsız çıktığımda girdiğim mağazalarda bile satış danışmanları ilgilenmez sallamaz yolda Abazalar dışında bakmazlar.ama şöle makyajımı yapıp güzel giyinince kadınlarda dahil herkes döner bakar.farkedilirim.tabi bunu farkedilmek için değil kendimi böyle beğendiğim için yaparım.yüzümü palyaço gibi boyamaktan bahsetmiyorum tabi.şöle hafif toprak tonlarında far ve ruj bronzer az fondoten dudağa parlatıcı ..
Makyajsız soluk suratla gezen tipler banada kadınsı gelmez..

guzel kokmak zaten en onemlisi sonra makyaj sac bas geliyor benim icin onemli ama bakiyorum cayi sekersiz icenlerin bunu soylerken ki sacma gururu yuzume bir fondoten dahi surmuyorum diyenlerde de var bunuda anlamiyorum arkadasiniz da sacmalamis surekli ayni seyi tekrarlayarak herkesin kendi tercihi neticede bana biri surekli ay hep makyaj yapiyosun dese bende gicik olurdum mesela

Kaç yaşındasın bilmiyorum .ama kadın biraz feminen olmalı .sırt çantası ne ya?okula mı gidiyorsun?alırsın güzel bir kol çantası takarsın koluna çok mu zor.
Sen anlattığına göre temiz bir kızsın ama kadınsı değilsin .biraz kadınsı ol demiş kız bunda bu kadar tepki gösterecek ne var ?ayrıca kız kokuyorsa görüşme yani arkadas olmak zorunda mısın?
Evvela 23 yaşındayım uni ogrencisi olmakla beraber feminen olmak demek kolda bi canta ile bagdastirilamaz.Kaldı ki alaycı bi ifade ile bu cumleleri bi cok insanin içinde kullanmak kimsenin haddine değil.Sırf daha işlevli diye sırt çanta kullaniyorum diye de feminenlikten uzak değilim.Tamda tepki gösterdiğim şey bu ışte.

Temiz bir cilt, temiz tirnaklar, sekil verilmis saclar, ozenli bir kiyafet, bir de guzel bir koku bakimli olmanin ilk basamaklaridir. Bunlari sagladiniz mi zaten bakimli bir bayansiniz demektir ama ustune bir de dozajinda bir makyaj yaparsaniz bonusu olur.. Makyaj bir yasam tarzidir.Kendi adima soylersen hafif makyajsiz komsuya kahveye gitmem. Dis fircalamak gibi olmasi gereken birsey oldu benim icin. Baskalarini takmayin siz gerekeni yapiyorsunuz bence.

Zaten olması gereken temizlik =bakım
Makyaj, renklendirme vs. =bakım
Hangisi? Bu konuyla ilgili acılan 3847848 başlıkta ve sizin konunuzda işte bütün mesele bu.

Evvela 23 yaşındayım uni ogrencisi olmakla beraber feminen olmak demek kolda bi canta ile bagdastirilamaz.Kaldı ki alaycı bi ifade ile bu cumleleri bi cok insanin içinde kullanmak kimsenin haddine değil.Sırf daha işlevli diye sırt çanta kullaniyorum diye de feminenlikten uzak değilim.Tamda tepki gösterdiğim şey bu ışte.
Anladigim kadari ile arkadasiniz sizin giyim tarzinizi elestirmis. Yani bakimla giyim tarzini karistirmis..siz bakimli ama spor giyinen birisiniz sanriim.nasil rahatsaniz oyle davranin.

Sırt çantasıyla feminen olamazsın üzgünüm arkadasın haklı.nşye tepki veriyorsun ki yani bu benim fikrim.
Bende bazen salaş gezerim moduma göre.
Bugün böyle hissediyorum derim ne var bunda.
Şimdi bazı kadın daha kadınsıdır bu içten gelen birsey herkes olamaz.aslında olay makyaj vs da değil .neyse alınma bu kadar.

Benim makyajım, mutlaka temiz dişler, bb krem, biraz allik ve parlatici rujdan oluşur. Bazende hiç bişey sürmem. Düğün dernek dışında full makyajli olmadım hiç. Ama şuna katiliyorım makyajli olmak bakımlı olmak değil

Kızlar konu açılmışken bana BB krem önerir misiniz çok beyaz hafif çilli soluk tenim..

senin yaptiklarin deodorant kullanmak tirnak torpulemek dis fircalamak vs. zaten her kadinin hatta her insanin yapmasi gereken temel temizlik gereksinimleridir. Bunlar bakimin parcasi degildir yani bunlari yapmak bakimli olmak demek degildir zaten yapmamiz gereken seylerdir. temiz olmak+spor yapmak+guzel ve yasina tarzina uygun giyinmek+ona uygun abartiya kacmadan makyaj yapmak+guzel bi koku. bakim bu sekilde hepsinin butunudur bence.

Ben de hiç yapmam makyaj, tek rimel sürerim sınav dönemleri haricinde.. :KK70: fondöten kapatıcı filan hak getire.
hiç de bakımsız hissetmedim kendimi kaşlarımı filan alırım aksatmamaya çalışırım sabah akşam yüzümü mutlaka bi temizleyici ile yıkarım dişlerimi fırçalarım gargara yaparım sık sık duş alırım her duşta saç kremimi sürerim arada saçlarıma saç yağı sürerim deodorantımı asla unutmam, Daha napalım.. yatmayı kalkmayı hazırlanmayı seremoni haline getirmeyi de sevmiyorum, İnsan 15 dkda da çıkabilmeli evden gerektiğinde.

Mutluyum ya her türlü barışıyorum kendimle. Bana bakımsız diyene sadece güler geçerim.

keske cildim purussuz, tek renk olsada makyaj yapmasam....
eziyet gercekten...

siz de gayet bakimlisiniz.... anlattiklarinza gore...

valla ben bronz olmadigim donemlerde is gunlerinde, makyaj yapmak zorunda kaliyorum :( ama mesela agdam aksiyor....

sanirim ben sizden daha bakimsizim :)

kiza da guzel cevap vermissiniz...

ileride bulusursaniz tekrar yaziktir bir deodorant hediye edin bare... yani kendi sagliginiz icin....
ter kokusu hem erkekte hem kadinda ... cok kotu....

Topuklu giymek zorunda degilsin. Yuzunde rimel ve fondoten yeterli olacaktir. Onun disinda kendine uygun sac rengini sec. Abartisiz ve dogal olsun. Dolgu topuk kullanabilirsin.

Sirt cantasi seni makyajli olsan da hos gostermez. Buyuk bir el cantasina gec, omzundan asabilirsin.

Leş gibi kokup bi ton boya sürünce bakımlı olduğunu sananlara gelsin,güzel demişsin.. sen gayet bakımlısın canım.. hergün duş,roll on,parfüm. Ağdan düzenliyse,elin ayağın bakımlıysa daha ne olsun.. bi rimel belki mat bi ruj senin tarzına uygun olabilir.

Sırt çantaları moda olduğundan beri askılı çanta kullanamaz oldum, her gün saçlarıma,cildime bakım yaparım ama makyaj yapmayı, yanımda makyaj çantası taşımayı ben de sevmem. Dediğiniz gibi ter kokup pis cilde makyaj malzemesi sürerek bakımlı olunmuyor. Siz takılmayın, gereken cevabı vermişsiniz

Back
X