• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakım=makyaj mı?

ayrica deodorantka roll on la yasarim şimdi ben bakimsiz mıyım?

olmaktan kastın deodorant hic kullanmayip surekli ter kokup

Sürekli deodoranttan bahsetmişsinde koltuk altını temizlemeyip o ter kokusunun üstüne deodorant banyosu yapan insanlar canlandı gözümde :KK53:

Ter + Deodorant = poh kokusu hakkaten :duduk:

Sen temiz ol yeter, bakım demek odur bana göre..Illa tırnak törpüleyip cilalamanda gerekmiyor..
Nasil rahatsan öyle davran:KK14:

Bakım = kendinizden bahsederken söyledikleriniz

Bizim genç nesil biraz yanlış anlıyor. Makyajin fazlasi kirletiyor o bakimli yuzleri.
Koltukaltı urunleri kullanimi, tüysüz ve temiz nemlendirilmis bir cilt, temiz kokan saclar, guzelce torpulenmis cilali bir tirnak pekala da bakimin kendisidir ✌

O degilde karsınızdakine gereken cevabi vermeniz benim bile icimi rahatlatti.

Cunku genelde burada herkes arkadasim bunu dedi bisey diyemedim,cok sinir oldum ama cevap veremedim diye dert yaniyor.Halbuki tek cozum suratina soyleyip rahatlamak,o acidan tebrikler.

Temiz olmadiktan sonra temiz kokmadiktan sonra o makyajin süsün püsün bir onemi kalmiyor.Hatta kiz yurdunda kalarak edindigim izlenimlere gore daginik,pis,odasini bile toplamayan,banyoyu kirli birakan insanlarin suratindan makyaj eksik olmazdi.Bu bakim mi simdi?Bana gore hayir:KK12:

Birisi geldi aklıma gör bakımlıyım der, saçına fön çektirip 1 hafta o fönle gezmek için saçını yıkamaz bi karikatür var konu ile ilgili :) kadının saçından kurt düşüyor fönlü gezmek için yıkamayalardan bak kokla kokmuyor diyor :)) aynısı oydu işte :)) o karikatürü ona yollamıştım :)))

tabi ki değil.

uzun süredir cilt makyajı yapmıyorum.

kirpiklerim de yağlarla gürleşti sadece kıvırıp azcık yağ sürüyorum.

dudağıma da renkli lip balmlardan kullanıyorum. bu kadar. düğün vs harici bu benim makyajım.

ama cilt bakımı spor beslenmem temizlik bunlara çok dikkat ediyorum. saçlarım pırıl pırıl olmalı mesela cildim de. tırnaklarım düzgündür her daim görünmese bile ben görüyorum renkli ojeler severim çok.

bu arada deodorantlar da çok sağlıklı değil. yani arkadaşınıza öyle demeniz sizin de hoş olmamış. içindeki aliminyum meme kanseriyle bağlantılı bulunmuş bazı çalışmalarda. mesela ben çok doğal bir roll on kullanıyordum üretimi durdu bi süredir kullanmıyorum ama sık duş alırım kokmam da allahtan. şimdi yeni bir doğal bileşim içeren roll on arayışındayım kendim yapacağım muhtemelen.

tabi ki değil.

dudağıma da renkli lip balmlardan kullanıyorum. bu kadar. düğün vs harici bu benim makyajım.

ama cilt bakımı spor beslenmem temizlik bunlara çok dikkat ediyorum. saçlarım pırıl pırıl olmalı mesela cildim de. tırnaklarım düzgündür her daim görünmese bile ben görüyorum renkli ojeler severim çok.

bu arada deodorantlar da çok sağlıklı değil. yani arkadaşınıza öyle demeniz sizin de hoş olmamış. içindeki aliminyum meme kanseriyle bağlantılı bulunmuş bazı çalışmalarda. mesela ben çok doğal bir roll on kullanıyordum üretimi durdu bi süredir kullanmıyorum ama sık duş alırım kokmam da allahtan. şimdi yeni bir doğal bileşim içeren roll on arayışındayım kendim yapacağım muhtemelen.
çok alakasız olacak ama naçizane tavsiyem karbonat sürebilirsiniz koltuk altınıza.

ben makyajsız çıkmadığım çok uzun sürelerden sonra yazın eve dönünce fark ettim, aslında makyajsız yüzümüzün bakımını yapınca da güzel canlı bir cildimiz olabiliyormuş, güzel ve bakımlı görünebiliyormuşuz. önemli olan da bu bence, doğal güzel insanlara bayılırım. giydiğiniz, taktığınız yalnızca sizi ilgilendirir. insanları tek bir kalıba sokanlardan çok rahatsız oluyorum. kendi gibi düşünmeyenlere acımasızca yapılan yorumlar hiç hoş değil. canınızı sıkmayın. herkesin kendi tercihi.

İlle tam takım makyaj yapmak şart değil elbette ama saçlar giyim kuşamda bakımlı görünmenin bi parçası.yani baştan savma kıyafetler dagınık saçlarda nekadar güzel koksanız cildinizi nemlendirsenizde sizi kurtarmayabilir

Sürekli sıfır makyaj gezen bir kadını bakımlı kabul edemem. Her kadının yüzünde vurgulanması, ön plana çıkarılması gereken kısımlar vardır. Onu geçtim insanın yüzüne renk geliyor.

Sırt çantası belli bir yaştan sonra kadınlara gerçekten gitmiyor.

Temiz olmak zaten olmazsa olmazlardan ama sırf temiz diye birine bakımlı denemez.

En anlamadığım şey de hiç makyaj yapmayan kadınların makyaj yapan kadınların hepsini "boya küpü, on kilo fondötenli" olarak beyninde canlandırması ve tanımlaması.

Bu kişiden kişiye göre değişir, teyzem makyajsız bakkala, pazara bile gitmez. Ben günlük hayatımda genellikle makyaj yapmamayı tercih ederim. Kimisi makyaj yapmasa da full kombin giyinir falan filan.

Ama bence bakım bir insanın temiz olmasıdır. Sıralama yaparsak temizlik>istenmeyen tüy>nemlendirme ve bakım>bakımlı tırnaklar ve ayaklar>temiz dişler>temiz kıyafetler>duruma uygun kıyafet ve aksesuar>yerine göre makyaj ya da makyajsızlık. Anlattığın gibiyse bakımsız falan değilsin ama işte bunlar öznel konular bana da söylerler bunu ama abartısız 25 yerine 20 gösteriyorum en fazla çünkü kimyasallarla özel günler dışında yüzümü yormadım.

Ben de makyaj yapan ince topuklu gezen bir bayanım. Rimelsiz kalemsiz dışarı çıkmam. Oje sürerim sürekli. Ama karşımdaki kadında dikkat ettiğim tek şey tırnakları ve bıyıklarıdır.

Anlattığınıza gore sizinle tanışmış olsaydım , çok doğal komplekssiz, kendini iyi yetiştirmiş ve özgüvenli bir bayan olduğunuzu düşünürdüm.

Son zamanlarda rimel ve ruj sürmekten vazgeçmeye çalışıyorum çünkü artik doğal halimden rahatsız olmaya Başladım.

Aşırı makyaj yapmam asla. Far sürmem fondöten hic ama hic kullanmadim. Aşırı makyajlı kadınlar zaten bakımlı değil kompleksli görünüyor.

Hic kafaniza takmayın. Özgüveniniz onu rahatsız etmiş sarsmak istemiş ve üzgünüm başarmış da
Sizde böyle bi izlenim olusturmussam ne güzel teşekkür ederim :) bir arkadaşım makyajsiz halinden nefret ettigini söylemişti çok şaşırmıştım.Ben güzel bir kadın falan değilim az biraz makyaj evet beni cok daha iyi gösterir ama her sabah kalkınca aynaya bakıp gene tatliyim yahu diyw öpücük atarım kendime e öbür türlü olsa dogal halimden rahatsız olsam bunu yapabilir miyim?hayır.Resmen bizi bizden uzaklastiriyorlar.
Konuyu okudum.

Tatlım genel olarak haklısın. Ben de lisede böyleydim. Tabi makyaj yaptığım zamanlarda olurdu ama şimdiki kadar çok değildi.

Genel olarak sırt çantası, spor takılmayı severim. Baş şart temiz olmak koşuluyla.

Bunun dışında bir bayan olarak makyajı bilmeyi, her zaman olmasa da boya küpübe dönmeyecek şekilde ufak dokunuşlarla ara sıra yapmanı da tavsiye ederim. Neden?

Ara sıra makyaj yapmak şaşırtıcı olabilir daha dikkat çekici :-)
Bunun dışında bir iş yemeği, iş görüşmesi, balo, düğün, ziyafet, esinle, sevgilinle geçireceğin vakitler için daha hoş ve özentili bir görünüm sağlar.
Makyaj bakım değildir ama bazı durumlarda bence bakım+makyaj gereklidir.

Devamlı her alanda yapmana gerek yok. Ben de genelde yapsam da her gün yapmıyorum. Ben genel olarak makyajı seviyorum çevremdekiler de bana çok makyaj yaptırdığı için hobi benim için.

Kadınlığın olmazsa olmazı tabi ki değil ama bazı durumlar için tuzu biberi. :-) abartıya kaçmamak şartıyla.
O tarz ozel durumlarda yaparim bende bi eyeliner rimel allık pek istemesemde hatta hiç unutmam eski swvgilimle bulusacaktik tabi çocuk ne ilk hoslanma ne flört doneminde hiç gormemis böyle beni. tek rimel allık var dik dik bakıyor ne oldu dedim tüm bu suslenmeler benim için mi de:D daha da yapmadim
Sürekli deodoranttan bahsetmişsinde koltuk altını temizlemeyip o ter kokusunun üstüne deodorant banyosu yapan insanlar canlandı gözümde :KK53:

Ter + Deodorant = poh kokusu hakkaten :duduk:

Sen temiz ol yeter, bakım demek odur bana göre..Illa tırnak törpüleyip cilalamanda gerekmiyor..
Nasil rahatsan öyle davran:KK14:
Şu lanet ter kokusu yüzünden yazın toplu taşıma ve yazın kendisinden nwfret ediyorum ya :( keske deodorant ve kullanimi konusunda bakanlik kamu spotu reklami yapip paylassa ve herkese deodorant roll on falan dagitilsa :( seviye atlamazsak ne olayim

O degilde karsınızdakine gereken cevabi vermeniz benim bile icimi rahatlatti.

Cunku genelde burada herkes arkadasim bunu dedi bisey diyemedim,cok sinir oldum ama cevap veremedim diye dert yaniyor.Halbuki tek cozum suratina soyleyip rahatlamak,o acidan tebrikler.

Temiz olmadiktan sonra temiz kokmadiktan sonra o makyajin süsün püsün bir onemi kalmiyor.Hatta kiz yurdunda kalarak edindigim izlenimlere gore daginik,pis,odasini bile toplamayan,banyoyu kirli birakan insanlarin suratindan makyaj eksik olmazdi.Bu bakim mi simdi?Bana gore hayir:KK12:
Spora giderken bile fondoten süren oda arkadaşım bi ay sonra tatil zaten deyip odayı temizledi ve ben kriz geçirmiştim mantığa bak. gece rahat uyumak için ic camasirini cikarip tozlu yere atıp sonra kalkip tekrar giymesini unutmadi bu gözler :(

tabi ki değil.

Sağlık konusunda haklısınız ancak mevzu burda kişisel temizligi hic bir şekilde bakmaması hele o koku önce bi onlensin sonra kendisi karar verir zarar saglik iliskisine :) karbonati oneririm bu arada

Kaç yaşındasın bilmiyorum .ama kadın biraz feminen olmalı .sırt çantası ne ya?okula mı gidiyorsun?alırsın güzel bir kol çantası takarsın koluna çok mu zor.
Sen anlattığına göre temiz bir kızsın ama kadınsı değilsin .biraz kadınsı ol demiş kız bunda bu kadar tepki gösterecek ne var ?ayrıca kız kokuyorsa görüşme yani arkadas olmak zorunda mısın?

Çok çok ama çok haklısın. Mesela ben de asla aşırı makyaj yapmam. Hafif makyaj yaparım gerekli zamanlarda. Cildi erken yaşlandırdığı yetmezmiş gibi vücudun genel sağlığına da darbe vuruyor o zararlı kimyasallar.

Ayrıca lafı öyle güzel yapıştırmışsın ki mest oldum, tebrik ederim.

Back
X