• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımız İlgisiz

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

xsxeker_xsxey

Kararlıyım :)
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2007
1.420
7
116
Diğer
Merhaba;
daha önce de burada konu açmıştım.bakıcımızla ilgili.ve şimdi de konu yine aynı.son durumdan haberdar etmek istedim sizleri.

22 aylık bir kızım var.çalışan bir anneyim.ama cuma günü işten ayrılıyorum.
Bakıcımız 1yıldan buyana bakıyor kızıma.eşimin arkadaşının hanımı olur kendisi.5 yıldır da görüştüğümüz biri,güvenebileceğimizi düşünmüştük.Ama hata etmişiz. Gurbetteyiz biz. Dedik ki en azından yakından tanıdığımız biri olursa içimiz daha rahat eder.

En son patlama olayımız geçen C.tesi oldu.O gün sabah 10a doğru aradım bakıcıyı,açmadı telini.
11 de aradım,açtı ama kalabalık biryerde olduğundan alamadı sesimi.kapadı.
ve geçen hafta boyunca oğlunun maçlarının olduğunu biliyordum.kızımı götürmüştü arada,birkaç saatliğine spor salonuna,ama bizden izin almadan.

11de aradığımda anladım yine maçta olduğunu.sonra birkaç kez daha aradım.duymadı tabii.Eşim saat üç gibi almaya gittiğinde evde yok bakıcı,tabiki kızımda.aramış defalarca açmamış.sonra eşini aramış ve maçta olduklarını söylemiş.
saat üç buçuk gibi gidip spor salonundan aldı kızımı.tabi sinir küpü olduk ikimizde.bakıcıyla tartışmış orada:
abla neden böyle yapıyorsun.bak çocuk aç,susuz,uykusuz,altı pis kaç saattir burda dimi demiş.
napim demiş,bakıcı da.oğlumun maçı gelirim ben demiş.
nası olucak peki böyle demiş eşim,
bakıcıda valla siz bilirsiniz,demiş.
eşim sinirlenmiş tabi..
bikaç laf sölemiş bakıcıda tehdit mi ediosun beni demiş..
almış kızımı geldi.

kızım sabah 7de mecburen kalkıyor.bakıcıya bırakmamız gerektiğinden.
saat 4e kadar çoktan uyuması gerekiyor.
karnı aç.
altı pis.
haliyle çocuk çok fazla huysuz.o kadar saat ben bile duramam spor salonunda kafam şişer.yavruma kimbilir nası davrandı orası meçhul.
eve geldiğinde çok huysuzluk etti,uyku saati geçtiğinden,sürekli ağladı,doğru düzgün bişi yemedi.

o anda elime geçirseydim parçalıyacaktım o kadını. Hiç vicdan kalmamış.güvenebileceğimiz biri olarak görüyordum ki çok aptalmışım.
daha önceleri de çok şeyine göz yumduk,ama bardak artık taştı.
p.tesi günü işyerime ayrılacağımı söyledim.büyük ihtimalle de cuma günü son iş günüm.
bundan sonra yavruma kendim bakıcam,ben besliycem,ben uyutucam,ben ilgilenicem,ben eğiticem.
koca gün aklım onda olmıcak.acaba bugün nere bıraktı,ne yedirdi,uyuttumu die düşünmekten başıma ağrılar girmeyecek.
söylemedik bakıcıya ayrılacağımı.ta ki ayrıldığım günün akşamı,kızımı almaya gittiğimz ana kadar da bilmeyecek.eşim almaya gittiğinde eşyalarını da istiycek ve işten ayrıldığımı söyliycek.

Nasıl tehdit edilirmiş öğrensin bakalım.1 senedir rezil etti yavrumu,sabır sabır diyerek geçti onca zaman ama artık buraya kadar.

Başka bakıcılar da araştırdım,ama hiçbirine içim ısınmadı,gönlüm elvermedi.bu en güveneceğimiz insan böyle yapıyorsa başkası ne yapmazdı ki.
kreş araştırdım.özel sektörde olduğumuz için saatleri bize uymuyor malesef.
Yapabileceğimiz en iyi şey işi bırakmamdı.
Gözüm arkada,aklım onda kalacağına ben bakıcam kızıma..

Çok zor kızlar,birilerine yavrumuzu emanet etmek.
Hem çocuk bakayım,para gelsin.
Hem günümden,gezmemden kusur kalmıyım.
Hem evde dışarı el işi yapayım diyen biriydi bakıcımız.
ama bir başkası sanmıyorum bizim kadar göz yumsun bu yaptıklarına.
Neler neler var daha...
Zam konusunda diretti,yine onun istediği miktarı verdik,bizi zorladığı halde,yavrumuz iyi bakılsın yeter ki dedik.yine tatmin edemedik kendilerini.
güne gider kızımı,7.sınıfa giden kızına bırakır gider,
Yine bir cumartesi günü,işten çıktım,yolda aradı beni,
neredesin,gelio musunuz almaya die.
hayırdır abla dedim.
ya dedi ben gündeyim de,
eee abla ! kızı benim kıza bıraktıydım.
altını doldurmuş yavrum,dışına çıkmış.
kendi kızı temizleyememiş,hemen bi gidiverin eve.
o sinirle gittik eve,belden aşağısını soymuş kızımın,sözde banyoda poposunu yıkayacak.
su buz gibi,kızımın bacakları buz olmuş.hemen altını bağladım.poposu kızarmış çok kötü bi şekilde.aldık,geldik eve.
buna bile göz yumduk,ama aptalmışız..ne derse tama abla dedik hep.

başkasına nası güvenebiliriz diye düşündük,kızım alıştı,durmaz diye düşündük...

ama artık kurtuluyoruz.

Güzel planlarım var.bol bol vakit geçiricem artık kızımla...
Çalışmak mutlaka çok güzel,çok da severek,isteyerek çalışan biriydim ben.
Ama içim elvermiyor artık,yavrumu başkasına bırakmaya...

okurken dişimi sıktım diyebilirim.nasıl yani ya of ki ne of.7 yaşındaki çocuğa bırakmak ne ya.benimde 21 aylık kızım var kuzeni 7 yaşında evde bile başka odada iseler kontrol ederim napıyolar diye.çok taviz vermişiniz.söz konusu minicik bbek.umarım bu yaşadıkları psikolojisini etkilemez,anne şefkatiyla büyür,sağlıkla huzrla, çok çok geç olmadan doğru karra vermişiniz.

siz siz olun kimseye güvenmeyin .. valla konu çocuk olunca ben de hiçkimseye güvenemedim. bırakmadım da kızımı.. işyerimi kapattım kızım 9 aylıkken.. oh valla aklımda hiçbirşey kalmıyor artık çok şükür..
ben zaten bakıcıya karşıyım.. kimse bir bebeğe çocuğa annesi kadar iyi bakamaz

okurken dişimi sıktım diyebilirim.nasıl yani ya of ki ne of.7 yaşındaki çocuğa bırakmak ne ya.benimde 21 aylık kızım var kuzeni 7 yaşında evde bile başka odada iseler kontrol ederim napıyolar diye.çok taviz vermişiniz.söz konusu minicik bbek.umarım bu yaşadıkları psikolojisini etkilemez,anne şefkatiyla büyür,sağlıkla huzrla, çok çok geç olmadan doğru karra vermişiniz.

arkadaşım ,bakıcının kızı 7 yaşında değil.7.sınıfa gidiyor.ha farkeder mi diyeceksiniz,öyle de böyle de o da daha bir çocuk.
mesajın için de teşekkür ediyorum.

canım senin ve ailen için inşallah en hayırlısı böyledir tatlım:71:

inş.canım .

vah vah vah ne denirki.Canım ayrıl işden çocuğundan olma allah korusun başına birşey bile gelebilirdi böyle sorumsuz insanın bakmasından ne olurki.Boşver işde parada hepsi gelir ama çocuğun harcanırsa dönüşü olmaz

bencede en doğru kararı vermişsiniz sizi kutluyorum bu konuda kimseye güven kalmadı ben de oğlum doğduğunda çalışma hayatıma son verdim şimdi oğlum 23 aylık bi dahaki ay 2 yaşını bitircek bu zamana kadar kendim baktım her türlü kendimden ödün vererek kariyerimi elimin tersiyle iterek bi an bile pişmanlık duymadım bundan hatta çok da mutluyum çocuklar herşeyden önce geliyo öyle olmalı yavrunuzla size güzel günler

Merhaba,

Daha önce de okumuştum konunuzu, nasıl tahammül ettiniz bunca zaman hala aklım almıyor. Madem bırakabiliyordunuz işi, niye bunca zaman direttiniz?.. En iyi bakılması gereken dönemde, size en ihtiyaç duydugu zamanda yanında olmadınız. Şimdi dövünüyorsunuz ben aptalmışım da şöyle böyle diye. Tüm bunlar o yavrunun maruz kaldıgı kötü bakımın mazereti değil. İnsan bile bile nasıl gönderir yavrusunu?.. Nasıl denemez bir başkasını? "Basireti bağlanmak" bu demek olsa gerek...

Eski kötü günleri telafi etmez ama bundan sonra hep yanında olun yavrunuzun, sevginizi sonuna kadar hissettirin. Hiç bir kötü muameleye ne olursa olsun göz yummayın. Daha bunun kreşi var, anaokulu var.. Dünyada maalesef hep iyi niyetli insanlar yaşamıyor.

Yavrunuzla birlikte, mutlu sağlıklı günler geçirmenizi diliyorum.

en doğru karar canım
üzme kendini artık
allah o kadınıda bildiği gibi yapsın bir anne
üstelik

Daha önceki konunuzu bende okumuş ve o zaman size işi bırakmanız konusunda ısrar etmiştim.Biraz geç alınmış doğru bir karar.Umarım bundan sonra herşey dediğiniz gibi çok güzel olucak.Sabrınıza de ne demeliyim bilemiyorum bakıcı konusunda.

en doğru kararı vermişsin geç de olsa. benimde 5,5 aylık bir oğlum var. bende bakıcı arıyorum ama annem evde başında duracak. başka türlü güvenmem mümkün değil. yavrunla mutluluklar!

en doğru karar..bende kendim bakıyorum oğluma...ve onun herşeyini ilk ben gördüğüm için çok mutlu ve şanslı bi anneyim...bundan sonra anne kız size sevgi dolu günler dilerim...

yazdıklarınızı okuyunca gelişmeleri merak ettim. işten ayrıldınız mı? bakıcınız ne tepki verdi? yazarsanız memnun olurum.

Ben kızımı 2,5 yaşında kreşe verdim; çok memnunum. Saat 4.30 gibi alıyorum ondan sonra çok keyifli zaman geçiriyoruz. Bakıcıda evde biraz diğer çocuklardan ayrı kalıyor sanki, ama her ailenin kendi çözümü kendilerine en uygun olan oluyor. Bizim için kreş olmuştu :40:

Canım benim de 27 aylık bir kızım var. Yazını okurken tüylerim diken diken oldu. İnşallah bundan sonra anne-kız çok güzel vakit geçirirsiniz. Herşey gönlünüzce olsun.:71:

fedakarlığınızdan dolayı tebrik ederim.çok iyi tmişsiniz.vicdanınız çok rahat olacak.ben de bugün 3 yaşındaki oğullarımı anaokuluna yazdırdım çalışmıyorum ama ekimde doğum yapacam ve bulunduğum yerde komşum,arkadaşım,akrabam yok..üçüne bir sağlıklı bakamayacağımı düşündüm yazdırdım ama içim buruk..üzülüyorum bi yanda 3,5 yaşındayken okula gidecekler sabhtan öğlene kadar.ne bileyim işte onların ve benim iyiliğim için yaptım ama Allah ım hayırlı eder inşallah

Sizi takdir ediyorum gerçekten....Bakıcı elinde çocuk ne kadar bakılabilir ki...En iyisini yapmışsınız,zaten çalışan anneler çocuk yapıyorsa ceremesine katlanıcaktır diye düşünüyorum....Anne gibi kimse bakamaz....! Bakıcı eline bırakılıyorsa da göz yumucak bazı şeylere...İnsanlar çok vicdansız acırlar mı başkasının çocuğuna Allah kahretsin öylelerini....Tekrar tebrik ederim....

allahım nasıl insanlar var ya, delirtirler yemin ederim. iyi sabır varmış sizde, saçının başını yolasım geldi bakıcı oalcak canavarın. hakkınızda hayırlısı olsun. özel sektörde çalışan anne olmak çok zor olmalı, ben devletteyken bile düşünüyorum ilerde ne yaparım diye. ücretsiz izin kullanmak en mantıklısı sanırım bi süre.

Back