Bakıcılara karşıyım

benim cevremde tam gun cocuk bakanlar 1000 tl den asagi gelmiyorlar.... hadi bunu geciyorum
500 600 tl bakici parasi verebilen birinin de calismaya ihtiyaci oldugunu acikcasi dusunmuyorum

yukardaki yazımı okusaydınız
sırf ihtiyaçtan çalışılır gibi bir şey yazılı olmadığını görürdünüz
siz o kadar sene okuduğunuz mesleğinizi bırakın,hepimizden iyi anne olun
ama unutmayın burada "eşim aldattı,eşim şöyle yaptı,param yok,işim yok,eşim benden herşeyi kısıtlıyor vs vs" yazılarını yazan çoook bayanla karşılaştık biz
şu devirde kabul edin artık
hem kendi,hem çocuklarının gelecekleri için mesleği olan kadın çalışacak
artı son cümlemde de dediğim gibi kimse,kendisini ilgilendirmeyen konulara karışmıyacak:içelim:

bakin arkadaslar ben calismak zorunda olan anneleri kastetmedim hele hele calisan anne kotudur asala demedim... bu bi kere anlasilsin... ayrica ben 3-5 aylik bebekleri dedim....burda da bi anlasalim... ayrica ihtiyaci olmadigi halde 2 sene bile evde oturamayan anneleri kastettim

çok sert bir uslubunuz var.Kimse küçücük bebeğini ele emanet etmek istemez ama şartlar öyle gerekiyorsa....Bence tartışma amaçlı açılan bir başlık

nasıl da lafı kıvırdı değil mi arkadaş,
ilk başta çalışanlara karşıydı ihtiyacı olsa bile,
sonra ihtiyacı olan için demiyorum dedi,
sonra da 2 yaşına kadar dedi.
bu kadar çelişki olamaz,gerçekten de,işte prim yapmadı

öyle bir saldırıyla giriş yaptınız ki konuya kimse sizin iyiniyetli olduğunuzu düşünemezdi.
konudaki görüşlerimi bol bol yazdım zaten çeşitli sayfalarda ama şunu eklemek istiyorum.

muhasebicilkten istifa edip kendi bebemi de alıp çocuk bakmaya başlamak istiyorum.
zira ben ayda 1000 tl kazanamıyorum.
bir de sizin çevrenizdeki bakıcılar 1000 tl'den aşağı bakmıyor olabilirler ama bizim çevremizdekiler bu ücretin yarısına bakıyorlar.

kaydirigubbakcemile5

siz bi donun en bastaki yaziyi okuyun 2 yas en bastan beri varrrrr

bakin arkadaslar ben calismak zorunda olan anneleri kastetmedim hele hele calisan anne kotudur asala demedim... bu bi kere anlasilsin... ayrica ben 3-5 aylik bebekleri dedim....burda da bi anlasalim... ayrica ihtiyaci olmadigi halde 2 sene bile evde oturamayan anneleri kastettim

insanın illaki çalışmaya ihtiyacımı olması lazım. insan emekliliği için çocugunun ve kendisinin geleceği için çalışamazmı. illaki parasızlıktanmı çalışılır sizin mantıgınıza göre.:enbuyukkk:

dusunuyorum dusunuyorum bir turlu anlayamiyorum... 3 aylik 5 aylik bebekleri bakicilara birakip calisanlari...madem bakmicaksin neden doguruyorsun? sirf ego tatmini icinmi? calismaya ihtiyacin varsa bakici parasini nasil veriyorsun?? bu zamanda bakici istanbul gibi yerde en 1000 tl... uzmanlar bebeklerin en az 2 yasina kadar anneden ayrilmamalari gerektigini soyluyorlar. ben anlamadim bu isiiiiiii

maalesef en baştaki yazdıklarınız da çok da hoş olmayan kelimelerde var!

iki yaşına gelene kadar evde oturalım sonra tekrar bıraktığımız işlere geri dönelim öyle mi?? hangi patron hangi iş bu..aynı şartlarda bizi geri alacak..
Ben de oğlum doğduğunda çalışmaya ara vermiştim yıllarca..her iki tarafı da çok iyi biliyorum yani.hata yapmışım.keşke izin haklarımı kullansaydım bir müddet sonra da kreş ya da bakıcı gibi bir çözüm bulsaydım..yıllar sonra tekrar çalışma hayatına dönünce sudan çıkmış balık oldum..kariyerimde maddi olanaklarımda bıraktığım yerde kalmamıştı maalesef..
Çocuklar bir şekilde büyüyor..önemli olan ona vakit ayırdığınızda neler yaptığınız..

İyi de bir kadın sadece maddi amaç için mi çalışır. Çalışmak kadına ayrı bi haz verir. Güç verir. Ayrıca çocuklarına da ayrı olumlu özellikler verir. Siz sadece maddi açıdan düşünüyor olabilirsiniz ama birçok kadın manevi yönünüde hesaba katıyor.

iki yasina kadar bebklerinizden mecbur kalmadikca ayrilmayin ben demedim uzmanlar soyluyor...

uzmanlar öyle diyor yada demiyor siz konunun uzmanımısınız deilsiniz sizene ki çalışan annelerin ne kadar çocuguna bakabilecegi. ayrıca benim size sorumun cevabı üstteki yazan deil siz sorumu cevaplarsanız. :kahve:

Eee 2 yaşından sonra büyüyor mu ki çocuk,ne kadar kötü bir annesiniz,hangi vicdanla yalnız bırakırsınız çocuğunuzu..?
Bence çocuk evlenene kadar çalışmayın,ee para bol madem..
Biz fakirler çalışmak durumundayız -tatlicadiarzu-

maalesef en baştaki yazdıklarınız da çok da hoş olmayan kelimelerde var!

en bastaki yazidan bi cikartma ve bir ekleme yaptim....cunku ben durup durup herkese ayni seyi yazmaktan yoruldum... cevirmekler ya da primle alakasi falan yok neden cevireyim ben de anlatmak istedigimi yanlis anlatmisim.. ondan bi degisiklik yaptim

Eee 2 yaşından sonra büyüyor mu ki çocuk,ne kadar kötü bir annesiniz,hangi vicdanla yalnız bırakırsınız çocuğunuzu..?

anlayis bu kadar iste ne alaksi var zenginlikle fakirlikle kardesimmmmm yaaaaaa

senin mısırda çok zengin bi deden yok muydu canım
yerimseniben

Yahu isteyen kendi bakar isteyenin anası,bakıcısı bakar bebesine..
Bundan kime ne bunu anlamıyorum..
Herkesin vardır kendine göre bildiği..
Benim arkadaşım çalışmadığı halde bakıcı tuttu,spora,kurslara giderken bebe yalnız kalmasın diye,ayrıca bebe 3 aylıktı o zamanlar...
Başkalarının hayatlarını eleştirmeye neden bu kadar meraklıyız?
Hani biri gelir bu konuda sıkıntısını yazar,fikrinizi sunarsınız ama bu şekilde yaklaşım amacı nedir?

siz bi donun en bastaki yaziyi okuyun 2 yas en bastan beri varrrrr

"uzmanlar" 2 yaşına kadar anne bakmalı diyor yazmışsınız evet ama
bakmayacaksanız neden doğuruyorsunuz da yazmışsınıuz
sizin bizzat yazdığınız cümle bu olmuş
ben bakmak deyince bir çocuğa 2 yıldan uzun bir zamanı anlıyorum
dolayısıyla konuyu değiştirdiğinizi düşünüyorum
sanki size fikriniz sorulmuş gibi böyle bir bşlık açmanızı da komik buluyorum

yanlis anlasilma olmus arkadaslar..
ben calismaya mecbur olanlar icin yazmadim o yaziyi.. ama ben ne anneler taniyorum sirf evde oturup cocuk bakmamak icin calisanlar hic bi ihtiyaci olmadigi halde...

bu tarz anneleri bende kınıyorum benimde çevremde bu tarz anneler var emin olun.
ama çalışmaya mecburuz o dediğiniz miktarları karşılayabilen aileler var tabiki ama
şunu bilinki her bütçeye göre bakıcı var ki bu da bi meslek sonuçta hakkını verirsen.

sonuç olarak ta anne var anne var diyorummm
ben de kızımı küçücükken bırakmak zorunda kaldım.
ama mecburuz ne yapalımm....

Back