Bakıcılara karşıyım

bakıcı ücretinin 1000 lira olduğunu da sizden duyuyorum hiç ben böyle bir fiyatla çocuk bakan birini görmedim o fiyata bakılıyorsa insanlar işlerini bırakıp çocuk bakıcılığı yapsınlar madem ,kimse çocuğunu başkasına bırakmaz istemez ama hayat şartlarından dolayı sürekli değil ama belli bir süre bırakılabilir zaten ilk 6 ay rapordu v.s. geçiyor ondan sonra da ücretsiz izin filan alınıp 1 yıla tamamlanıyor sonrasında da kreşler var artık çocuk bakım evleri var oralar gayet güzel ,mecbur olunca başka yolu yok bu işin .ne yapalım istifa mı edelim ,çok para kazanan insanlar için işi bırakmak makul olabilir ama bu zamanda insanlar 3 kuruşun peşinde koşturuyorken iş bırakmak nasıl olacak oda malum ...

Saçmalamış..Kimse keyifden çocuğunu bırakıpda işe gitmez...
Mutlaka ihtiyacı vardır saygı duymak gerekir.

Ne saçma bir başlık şimdi bu.
Amaç ne merak ettim. Bakıcılara hakaret mi annelerin anneliğini sorgulamak mı?

Ben kızımı bakıcıya bırakmadım ama sizi kınıyorum. Bebeklerini bakıcıya bırakmak zorunda kalan annelerin yüreğini nasıl acıttığınızı farketmenizi rica ediyorum.

Böyle bir düşünceniz varsa siz bırakmazsınız bebeğinizi olur biter ama bırakanları da bu şekilde üzmeye hakkınız yok hanfendi.

Ayrıca istanbul da çok rahat 300-500 liraya da bakıcı bulunabiliyor.

Anne olma isteği ne demek bildiğinizi hiç sanmıyorum. Bilseniz sırf ego, tatmin bilmem ne bu tarz kelimeler kullanmazsınız zaten. Bir kadın düşünün anne olmak istiyor ama olamıyor. Tüm varlığını harcıyor ve artık o bir anne. Ama elinde avucunda bişey kalmadığı için çalışmak zorunda. 3-4 aylık bebeğini bırakarak. Ne yapsın şimdi o anne.

Başka birisi çocuklarına daha iyi bir gelecek sunmak zorunda. Çünkü ayağını yere sağlam basıyor ve ilerde olabilecekleri hesap edebilme yeteneğine sahip. Çocukları ortada kalmasın istiyor. Gelecekleri parlak olsun.

Beni annem 40 günlükken bırakıp işe gitmiş. İyi ki de gitmiş yoksa ne okuyabilir ne iş sahibi olabilir ne de bu kadar güçlü olabilirdim.

Dediğim gibi daha bir geniş bakın herşeye. At gözlüğüyle bakmak kolay çıkarın en azından bi camlarını silin de az biraz daha genişlesin çerçeveniz.

benım dusunceme katılmak zorunda degılsınız..benım fıkrım budur ama su yazdıklarınıza bende sıze katılmam asla..buyuk harf kullanmak forum kurallarında hakarettır hatırlatırım..
cocuk neden panık dursun bu tum cocuklarda aynı degılıkı annenın verdıgı bakıcının vedıgı egıtıme baglı bakıcıya vermek demek cocugu dogurup atmak degılkı onemlı olan 10 dk dahı anne cocuk kalıtelı zaman gecırsın..evde tum gun cocug ıle duran annelerde vardır emınım ama onemlı olan bu degıl kalıtelı ve cocuga faydalı egıtım verılmesınden tarafım..cocugun babası nerdemı?..demıssınız ..
ıstanbul gıbı bı sehırde cocuk dogurmus bı bayan 1000 tl maas alıyo ıse +sıgortası odenıyo ıse dogumdan sonrada calısır bu bayan kı emekılıgını alsın dıye..cocuk dogurmak kadar onun gelecegını kurmakda onemlıdır ..anne baba calısımazsa nasıl egıtım alcak cocukmasrafları gelecegı nasıl kurulcak...
vallahı ben olsam dogururum 6 ay sonra bakıcıya verırım..onemlı olan cocugum ıle kalıtelı ve verımlı zaman gecırmekdır onla gecırcem 5 saat ıcıne herseyı sıgdırmakla mesgul olurum..

siz kimsenin kesesini bilemezsiniz.
siz gereksiz harcamalardan kısıp sağlık sigortası yaptırmış olabilirsiniz ama 3 kuruşun hesabının yapıldığı bir dönemdeyiz.
benim gereksiz harcamalarım kısıldığı zaman özel sağlık sigortasına yetmediği için benim çocuğum devlet hastanelerinde sürünüyor. hatta hali hazırda süründüğü yer şu saat itibariyle kartal devlet hastanesi..

çocuğun annem gidecek diye panik olması, anne mutfağa gitse kendini terkedilmiş sanması ise annenin çalışmasından değil annenin çocuğunu yanlış yetiştirmesinden kaynaklanır.

kadinlik duygulari tatmini icin 9 ay hamilelik cek sonra dogum sancisi..oldu mu sana nur topu gibi ego tatmini yapan anne..alsanaalsanasmile aman ben dogurdum hemen gidip calisayimmm cocugun nasilsa tapusu bende gorurum..var mi boyle bisey yaasempatiksalakcinniben etrafimda sizin bahsettiginiz gibi anneler hic gormedim..lafiniz kimeyse ona soyleyin kimse evladini birakip gitmek istemez..ayrica bakicilar sizin bahsettiginiz gibi para almiyorlar..hem alsalar ne olur onlarda o parayla ev gecindiriyor..

ben e koca nerde derken onun sağlık güvencesine kayıt olunabilir dedim çocuk....boşansanda aynı adam ölsede kayıtlı aynıı okuyanlar anlayarak okusun...yani her durumda sağlık sigortasından babadan yararlanır çocuk bir bayan demiş ya çocuğunsağlık güvencesi içinde çalışıyor anne diye..

sizin adınıza sevindim gerçekten çocuk içinde ama sizin çocuğunuz hem büyümüş hemde bakıcıların elinde değil..konumuzda küçüçük bebeklerin bakıcı eline verilmesi..

hanımlaar birbirinize sataşmaya ve kırıcı cümleler kullanmaya gerek yok...annelikten bahsediyoruz..çocuğunu bıraksın bırakmasın..çalışsın çalışmasın..çocuk doğunca işe başlasın başlamasın hepimiz anneyiz...herkesin durumu farklı...Allahım çalışan anneleri ,iyi ,Allah korkusu olan ve onun yokluğunda çocuğuna sevgisini de verebilen bakıcılarla karşılaştırsın..ben bütün çalışan anneler için hep böyle dua ediyorum...

Bu arada her anne devlette çalışmıyor arkadaşlar..
Devlet memuru statüsündekileri örnek vermeyin..
Keşke herkes devlet memurlarının haklarına sahip olsa..

Özelde öyle 1 sene 1,5 sene ücretsiz izin alabilmek, biraz zordur..
Adam seni mi bekliycek 1,5 sene, işi gücü var..

Çıkışını verir hiiiç belli olmaz..Özel bu..

Haaa çok kaliteli elemansan sorun olmaz belki ama %2 ihtimaldir bu da, herkes göze alamaz bu riski..

ben avukatim canimm bos bos oturmaktan bahseden kim ben 2 sene ara verilmesi gerektigini dusunenlerdenim.... benim sahsim fikrim bu yonde

haksızlık ediyosunuz hem de hiç hakkınız olmadan. ben şuan 7 aydır evliğim henüz çocuk bile düşünemiyoruz maddi olanaklardan dolayı bi sürü borcumuz ve ev kredisi eşya borçlarımız falan. ona iyi bi gelecek veremeyiz bişeyini eksik ederiz diye bi an önce borçlarımız azaltmayı hedefliyoruz. 2 sene sonrası için planladık bebek fikrini. düşünüyorum da çocuğum olursa benim de yapacak olduğum bakıcıya ya da kreşe vermek olacaktır . çünkü yıllardır çalıştım okudum bi meslek sahibi oldum ve kısmetse bu yaz kadroya geçicem ortada yılların birikimi ve emeği var. çektiğim cefaların sefasını sürme vakti geliyo bu neden çocuğumun daha iyi bi geleceğe sahip olması için faydalı olmasın ki. daha iyi okullarda okusun daha çok sosyal aktivitelere katılsın. bunların hepsi paraya bakan şeyler. bi babanın maaşıyla bu devirde o kadar zor ki. bizim babalarımızın zamanındaydı bi maaşla 3 çocuk okutmak. şimdi 2 kişi yetişemiyoruz 2 boğaza 3 faturaya. bazılarının tuzu kurudur tercihidir oturur çalışmaz ben nasıl ona saygı duyuyosam bana da saygı duyulması gerekir. malesef biz çalıştıkça karnımızın doyacağının gayet bilincinde insanlarız ne mısırda bi dedemiz var miras kalacak, ne de ankara da dayımız.

:)) demek ki onca yazidan anladiginiz bu kadar ben sizi alkisliyorum

amacınız birilerine sataşmak gayet belli. reyting yapsın diye durduk yerde açılan bi konu. direkt eleştiri tahammülsüzlük... çalışan anneleri hedef alan kelimeler bunlar ve hiç de hoş değil.

ben de calisiyorum anlatamiyomuyum yoksa anlamada bir problemmi var????? ben 2 yasina kadar cok mecburiyet yoksa bebeklerin bakicilara birakilmasina karsiyim dedimmmm.... toptan isi birakalim ne isimiz var iste cocuk evdeyken demedimmmmm...... ayrica mecbur olanlari ayri tuttum daha ne diyebilirim ??????????

ilk yazdığınız mesaj da bu anlaşılmıyo nedense? o zaman uslubunuz da ve ifade şekliniz de bi sorun var

benim cevremde tam gun cocuk bakanlar 1000 tl den asagi gelmiyorlar.... hadi bunu geciyorum
500 600 tl bakici parasi verebilen birinin de calismaya ihtiyaci oldugunu acikcasi dusunmuyorum

:)) demek ki onca yazidan anladiginiz bu kadar ben sizi alkisliyorum

o yazdıklarınızı çalışan annelerin nasıl anlaması gerekiyor merak ettim. evet çalışıyorum ben kötü bir anneyim bumu yani anlaşılması gereken.avukat olabilirsiniz ama bu sizin zihniyetinizin yönünü değiştirmiyor.:lepi:

2 yaşından sonra ne yaptınız çocugunuzu geçici annemi buldunuz ona hala bakıma çok ihtiyacı var çünkü

söyledikleriniz o kadar çelişiyo ki kendinizle hem diyosunuz mecbur olanlar tabi çalışsın hem diyosunuz 500-600 lira para verebilenini ihtiyacı yoktur. sizin türkiye şartlarında yaşamaktan hbaeriniz mi yok şaka mı yapıyosunuz 1000 lira maaşı olan birisi 500 lira çocuk bakıcı parasını verip de ki 500 lira çok fazla 250-300 liraya da çok güzel kreşler var ya da bakıcılar kalan 500 lirayla ne yaralarına ilaç olurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…